Dags för det stora slaget!

Ja nu är vi framme vid el grand finale så snart vet vi vem som kammar hem det hela.
 
1. Anton Ewald - Natural
Jag är besviken på Anton. Han sa redan när det blev officiellt vilka som skulle vara med att han skulle vinna i år och då tänkte jag att yes här kommer en värdig uppföljare till Begging - men nej, det gjorde det inte. Och jag är ledsen Anton, på riktigt, men det här kommer inte att vinna. Låten har inte nog stark refräng. Numret är snyggt, Anton är snygg men det räcker inte riktigt. Så som jag sa när Anton tävlade i sin deltävling gör han nog en Danny. Han får en bra placering pga. gamla meriter och sin trogna, röstvilliga fanskara.
 
2. Ellen Benediktson - Songbird
Hon gjorde en Marie Lindberg och tog sig direkt till final, vilket var helt rätt, speciellt med tanke på motståndet. Nu när jag lyssnar på låten utan att se Ellen så tycker jag att den är lite tråkig men jag minns att jag tyckte att framträdandet kändes väldigt äkta och det var fint så kanske är det så att det här är en låt som ska höras/ses live. Hon borde ändå få en hyfsad placering men jag tror inte att det vinner, det är inte riktigt nog medryckande. Så här i efterhand har jag också upptäckt att hon lånat intro från en väldigt känd jullåt - smart drag eller olyckligt sammanträffande?
 
3. Alcazar - Blame It on the Disco
Ja alltså jag älskar ju den här låten, snacka om medryckande. Och som vanligt så är ju numret snyggt. vem vill inte dansa när de hör den här? Tyvärr tror jag inte att det blir någon seger i år heller för Alcazar, men det börjar kännas som att de snart har tjänat ihop till en seger. De har ju bara blivit bättre med åren så snart borde de vara så bra att det inte finns någon som kan slå dem.  
 
4. Oscar Zia - Yes we can
Det stör mig lite att erkänna det men jag tycker nog att Oscars låt är mer trallvänlig än Antons. Sen är jag inte säker på att det räcker för att Oscar ska slå Anton, Anton är trots allt lite mer etablerad. Sen lider också den här låten av det farliga syndromet bättre vers än refräng. Inte optimalt för en låt som bara har tre minuter på sig att sälja in sig. Sen är jag också tveksam till textraden "how we party in our underware, let the people stare". Så här tycker jag om det finns folk som kan stirra så får man nog se till att behålla kläderna på.
 
5. Linus Svenning - Bröder (eller hur det nu stavas med det uttal som Linus har "Bräder" kanske?)
Jag har upptäckt mitt misstag från sist jag skrev om Linus och vet numer att han inte heter Svenningson och därför knappast är släkt med Uno. Det blev ju inget tippat förra veckan men jag att Linus skulle ta sig till final det var jag rätt säker på. Här har vi då en låt som verkligen har lagt krutet på refrängen och det har gett resultat - den sätter sig och nu har vi hört den så mycket att jag tror att det kommer att gå bra för Linus. Han vinner inte men en framskjuten placering bör det kunna bli. Jag vet att detta inte har med tävlingen att göra men varför försöker han se rar ut på singelomslaget? Det passar varken honom eller låten.
 
6. Helena Paparizou - Survivour
Andra bidraget från förra veckan, inte heller någon skräll att hon tog sig vidare, det hade jag ju tippat redan första veckan. En klassisk schlagerdänga men jag tror tyvärr inte att det är nog. Det finns får många andra låtar som är mer minnesvärda än den här så jag är rädd att Helena hamnar någonstans i den undre halvan av resultatlistan. Jag hoppas på nya kläder på fröken Paparizou, om man ska ha fläkten på så bör man också ha kläder som gör att man har nytta av den. Sen är ju också slutet under all kritik. Det är ju inte Helenas fel men det drar ner hela låten.
 
7. YOHIO - To the End
Jag hade nästan hunnit glömma bort att han var med. Det är inget bra betyg. I fjol var det ingen som glömde bort att Yohio var med. Han får säkert en del röster men jag tror inte att det blir så många utanför de redan frälsta Yohioklanen som lägger sin röst på den här låten. Den är inte nog bra för att vara helt ärlig. Man vet ju aldrig med Yohio när det gäller klädvalet, kanske kör han på samma svarta outfit som i deltävlingen eller så har han bytt till, tja inte vet jag rosa? Men någonting tror jag ändå att han måste hitta på om han vill upp bland de fem bästa.
 
8. Sanna Nielsen - Undo
Ja men nu tror jag ändå att det är Sannas tur att vinna. Hon har ju kämpat i många år och med Bromöllas stöd i ryggen så tror jag att hon äntligen gör det - hon slår alla andra. Ida får tycka vad hon vill men det här är ett snyggt, modernt schlagernummer och Sanna är ju proffs vid det här laget. Även om jag vet att Anna har ett förslag på hur den skulle kunna bli ännu "hookigare" så kommer man ihåg den efter bara en lyssning. Den sätter sig precis lagom utan att bli alltför tjatig. Heja Sanna!
 
 9. Panetoz - Efter solsken
Den här gillar jag också, upp på dansgolvet bara. Refrängen går ju bra att sjunga med i även om verserna är lite snabba. Det är väl något slags fint budskap i den här också om att man ska sluta hata och att man har allt man behöver har man inom sig, lite "tro på dig själv". Tyvärr kan vi ju inte skicka det här till ESC eftersom det blir för svårt att översätta (gissar jag) och då förstår ju ändå inte Ryssland vad vi säger så då känns det lite bortkastat. Men det är ett härligt gäng och de borde kunna få en rätt okej placering med sitt glädjespridande.
 
10. Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'
Det här går ju tydligen hem i stugorna. Själv är jag inte helt tokig i den men jag måste ju erkänna att den sätter sig. Men jag vill verkligen inte skicka det här till ESC, de kanske inte förstår ironin (som jag iskallt räknar med) och då framstår vi svenskar inte i bra dager. Men med tanke på vad jag har hört på radio i veckan så kommer den här att ligga i topp och nu gäller det ju att tippa vad man tror inte vad man vill så då säger vi väl så då, on hamnar i topp men vinner inte.
 
Så här tror jag alltså att det slutar 2014. Oj jag tror visst att typ alla låtar ska rymmas topp fem, knepigt ja men då tror jag ändå så här:
 
1: Sanna Nielsen - Undo
 
2-5: (utan inbördes ordning)
Linus Svenning - Bröder
Alcazar - Blame It On the Disco
Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'
Anton Ewald - Natural
 
6-9:
Ellen Benediktson - Songbird
Panetoz - Efter solsken
Oscar Zia - Yes We Can
YOHIO - To the End
 
10: Helena Paparizou - Survivour
 
Det var visst väldigt svårtippat i år, många låtar som är jämnbördiga. men jag håller en tumme för Sanna och en för Alcazar.

RSS 2.0