Julen 2011

Jag vet att jag har sagt det förrut men jag säger det igen - hur fanken kan tiden gå så fort?!

Julen 2011 är över, den har varit betydlig bättre än förra året, trots att det var plusgrader och regnade på juldagen. Först av allt så dök alla kusiner på mammas sida upp på julafton, bara det var ju en förbättring från förra året. Jag var ledig. Och jag måste ha varit hur snäll som helst för alla de stora paketen var till mig. Hur jag ska få dem med mig till annan ort är ju mitt problem. 

Det var ett tight schema på dopparedan men det gick rikigt bra att hinna med allt. Jag och Anna hade ju förberett genom att duscha kvällen innan, och så hade Anna skivat julskinkan på sitt jobb.

Och kanske viktigast av allt jag och pappa vann striden om granen, traditionen fortsätter - vi klär granen på julaftonsmorgon.

Tommy är nog också rätt nöjd med hur julhelgen utvecklade sig, till exempel så åkte han inte till Haparanda av misstag. Tyvärr kunde han ju inte vara med på gårdagens äventyr i gympahallen på grund av sitt knä. Äventyret som bestod av ett slag mellan gamla och unga i familjerna Lundmark, Hedenström och Enqvist. Fotbollen var en lätt seger för oss i det unga laget (stackars Johan som belv räknad som en av de gamla!). Volleybollen började bra, men de sista två matcherna vann gammlen. Och det var också allt de kom ihåg, men man får ju ha lite förståelse de är ju gamla och minnet börjar väl svikta.

Snyggaste vurpan igår stod min kära mor för, hon laddade på för ett skott men missade bollen föll framåt. Ja det är ju lite svårt att beskriva exakt hur kul det såg ut men ni kan ju föreställa er.

Det enda som grämer mig lite så här efter jul är det klassiska presentkortet som kom bort. Jag vet att jag la det i korgen - men nu finns det inte där längre. Suck, men jag hoppas fotrfarande att det ska dyka upp!

Dagens citat: "Mer jul, ge mig mer jul, jag vill ha mer jul, ge mig mer jul. Tusen stjärnor som tindrar, glitter så långt jag ser, av juleljus som glimmar vill jag ha mer!" (Adolphson och Falk Mer jul)


En riktigt god jul!

Japp igår var det dags att koppla på alla konditorkunskaper possibly! Det började ju inte så jättebra, and frankly it was kind of my bad. Jag råkade glömma de två ägg som jag skulle ha med mig, blir ju inte så mycket till bullar utan ägg. Denna lilla kris löste sig dock eftersom Jenny råkade ha precis två ägg hemma. If it's meant to be it's meant to be! Ja så med den lilla missen ur vägen så var det väl bara att köra på, kunde man kanske tycka - men nej. Jag hade visst också råkat tappa bort Annas saffran. Blir ju inte mycket saffranskola utan saffran. Men, ta mig tusan om vi inte löste det också. Eller ja vi och vi, det var väl egentligen Fegge som löste den lilla knipan.

Men förutom det så gick det över förväntan. Tyvärr har jag inga bilder men de finns på Annas blogg (anna0915.blogg.se).

Förutom jag, som kanske inte skulle betraktas som den mest lyckade konditorn fanns också chefskonditor Cissi på plats och så de som hade huvudansvaret för bullbaket agare-bagare-Anna och Cheese Doodle-Jenny (se Annas bilder för förklaring).

Det blir nog en god jul i år också. Förutom godsakerna som tillverkades på Ostviks konditori igår så trillade min mor och jag ett hundratal köttbullar i lördags. Bäst som vi stod där och rullade för glatta livet sa min mor: "Gjorde inte vi det gär i fjol också", "Jo" svarade jag, "Ja, just det för jag minns att vi bråkade om storleken på köttbullarna". Tacka för det, jag menar inte vill man ju rulla köttbullar i flera timmar - någon måtta får det ju vara. Men goda blev de. Lite kul var det ju också att mamma lyckades spilla på sitt nya linne, men bara lite.

Och så höll jag på att glömma, jag och mamma gjrode ju också godis, Rocky Road, eller som vi kallar dem Rock n'Roll. Det är typ samma sak som Rocky Road fast utan nötter. De blev också riktigt bra om jag får säga det själv.

Dagens citat: "What's there not to like?!" (Joey) Det är så vi jobbar när vi tillverkar Rock n'Roll.

RSS 2.0