Del 1 av del 2 ESC

Tiden går fort när man har roligt, redan dags att lyssna in de första låtarna i den andra semin i årets ESC. Först ut är...

Serbien, - Željko Joksimović Nije Ljubav Stvar
Fint intro. Här har de slagit på stort - hela symfoniorkestern är på plats. Försök till en manlig Marja (Molitva) men nja, han lyckas väl inte riktigt komma upp i hennes kapacitet - musiken är lite maffig och det är en hyfsad ESC-ballad. Men nej alltså det måsta lyfta mer i refrängen - och om inte där så i sluttonen men nej. Det blir nog lite svårt - möjligen final men inte mycket mer.

Makedonien - Kaliopi Crno I Belo
En ballad till hör och häpna. Svårt att sgäa hur gammal hon är - men det har ju egentligen ingen betydelse. Nu måste det hända något och se på tusan det gjorde det - inte så mycket ballad längre. Men ganska svängigt. Hon låter lite ansträngd i sången - hur ska det gå live? Och så ett galet Pernilla Wahlgren skri, hmm. ärligt talat är jag lite kluven. Kanske, kanske inte det beror på hur bra hon klarar liveversionen.

Nederländerna - Joan Franka You and Me
Men oj en indian - didn't see that one coming! Påminner i inledningen om den här "we had joy we had fun...lalala seasons in the sun". Bara precis bättre än challali challa la om ni minns den. Någon stor sångerska är hon ju inte heller. Nej det här går nog inte vägen är jag rädd.

Malta - Kurt Calleja This Is The Night
För det första - only Eric can pull off that glove thing. För det andra platt, plattare plattast. Har vi hört den förr... hmm, ja kanske. Nej gu va tråkigt. jag hade önskat mig lite mer discodunk a lá Stay the night och lite mer pyroteknik som i E-Types This is the way det hade vart nåt!

Vitryssland - Litesound We Are the Heroes
"better make it a spaceship so you can get back to your home planet" De har ju på sig rymddräkter värre an Dannys. Och är det inte Magnus Carlssons lillebror som sjunger?! Tyvärr är väl låten inte speciellt nyskapande. Jag har svårt att se att det här skulle röra upp några starka känslor, frågan är om någon ens orkar lyfta luren och rösta.

Portugal - Filipa Sousa Vida Minha 
Åh, en ballad till, sömnpiller närmare bestämt. Och jag hoppas verkligen att hon fixar en fräckare klänning till ESC. Ush vad tråkigt. Det här drunknar nog bland de andra balladerna, den har liksom inget extra alls - gäsp!

Ukraina - Gaitana Be My Guest
Det är ju inte en ballad i alla fall och det får de vara glada för, för det är nog deras enda hopp. Det känns väldigt rörigt. Både låt och video. Och vad handlar låten om egentligen? Kanske går vidare om folk är ess på ballader men annars blir det nog svårt.

Bulgarien - Sofi Marinova Love Unlimited
Jag får hoppas att de har filat på ljussättningen och att det har synkat kläderna med låten, man kan ju itne framföra det här i långklänning och balfrisyr. Mår nog också bra av att inte vara en ballad. Inte ett utlimat startnummre med tanke på låten som ligger precis innan - en av dem kommer att förlora på det här. Snakca rumphugget slut också - kan bli hennes fall.

Slovenien - Eva Boto Verjamem 
En av de bättre balladerna i startfältet, vilket borde betyda att den går vidare till final. Men byt ut brudklänningen (i och för sig kanske den handlar om ett bröllop vad vet jag). Synd att hon inte riktigt klarar en riktigt krämig ton där i sticket, det hade ju lyft låten brano.

Kroatien - Nina Badrić Nebo
Jag gissar att de kommer att använda en fläkt till det här numret. Och vet ni vad - det är en ballad. Oj, halvnakna män undra om de föjer med till Baku? Men det känns som många andra ballader, sticker inte riktigt ut på något sätt. Alla ballader kan ju inte gå bra, men någon måste ju göra det - det skulle kunna vara den här. Men ärligt talat så bryr jag mig inte riktigt om vilken det blir som går bra respektive dåligt.

Sverige - Loreen Euphoria
Oh det här är ju så bra, men vi ser den igen bara för att man bli på bra humör! Den säger det själv: Euphoria an everlasting piece of art!

Georgien - Anri Jokhadze I'm a Joker
Det här är inte an everlasting piece of art! Hemskt och vad är det för amatör som har blekt hans hår? Ser ju inte klokt ut. nej Loreen har nog ett bra startnummer om hon ligger precis före det här. Han har ju också lånat några toner av vår vän Helena Paparizou. Men hon är ju inte ABBA. Så nej det här kan bara inte gå!

Dagens citat 1: "I really should start wearing hats" (Till Slovenien)
Dagens citat 2: "Euphoria"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0