Puh!

Oj, vilket schå! Upp halv åtta (var tvungen att ta en extra halvtimma egentligen skulle jag upp sju) för att tvätta. Sen var det frukost - en redig sådan för att orka med total training klockan tio. Och innan jag trampade iväg hann jag med att städa toan.

Ny ledare på total för min del, som körde upplägget 4 stationer med 2 övningar på varje och så varvar man 3x1 minut på varje övning, Vältränad som jag är höll jag på att stryka med efter en minut på första övningen på första stationen. Övningen gick ut på att hoppa upp på en låda och sedan ner igen.

Efter IKSU en sväng på konsum och handla, sedan cykla hem med x-antal extra kilo på ryggen.

Hem, packa upp, äta lunch, diska, duscha, och sedan bussen ner på stan för att köpa julklapp till Anna. Det hittade jag ingen men däremot fyndade jag åt mig själv på en outlet som jag sprang på.

Hem igen och så igång med helgens stora projekt - att julstäda lägenheten.

Nu är det gjort, jag har också lagt middag och diskat bort den och nu sitter jag i soffan och känner mig som en äkta pensionär. Tur att jag inte äter godis för då hade jag väl suttit här med en påse Werters original.

Dagens citat: "När hände detta?!" (Johan Glans)

LOL

Vet du vad LOL betyder? Just det, Lundmarkska OrdListan. Det är främst min far som lägger till nya ord, och det är också han som använder orden som står med i den. Nackdelen med att vara den enda som använder en ordlista är att man ständigt måste förklara vad man egentligen säger.

En gammal klassiker ur ordlistan:
* Ohelvittis - 1. (adj.) ett förstärkningsord, ex: "Det är så ohelvittis stort" (adv.) "Han kör så ohelvittis fort.) 2. (adj.) mitt ute i ingenstans, ex: "Han bor ute i ohelvittis"

Idag har vi också lagt till ett nytt ord - marp. Klura lite på vad det kan betyda. Du ska få en ledtråd, det är något som finns på affärer och bagerier. Några uppslag? Nej, det är inte så lätt, jag menar det skulle ju kunna vara vad som helst. Så här skulle det se ut i ordlistan:
*marp - (sub.) ett träskåp med glasdörrar där man förvarar butiksbakat bröd/fikabröd

Ja men si så där, det var dagens språklektion direkt från ursprungsorten Byske.Och den här gången tror jag ändå att ordet ska catch on, det finns väl inget riktigt bra ord på vanlig svenska för just en marp?

Dagens citat: "Sometimes it's whom!" Grammatik är viktigt, och därför vill jag också informera om att ordet marp hör till genusgruppen utrum.

Ajdå

Jag såg precis i Aftonbladet att Tommy Körberg ska vara med i melodifestivalen - han finns inte heller med på min lista. Jag läste vidare och tydligen ska han inte ställa upp själv utan tillsammans med Claes Malmberg, Mats Ronandet och Johan Rabaeus - men Tommy då! Alltså att Classe inte kan sjunga det är jag ganska säker på efter att ha sett honom i diverse musiklekar på tv och att Mattan kan sjunga är jag lika säker på. Hur det är med herr Rabeaus har jag ingen aning om men det känns ju inte som att vi kan förvänta oss Stad i ljus direkt.

RSS 2.0