Sista paret ut!

Efter förra veckans bottennapp, både låt- och tippmässigt. Hoppas jag på bättre resultat i veckan, som är melodifestivalens sista vanliga delfinal. Då ska vi se.... och höra.
 
1. Alcazar - Blame It on the Disco
Stora förhoppningar! Ja det är ju bättre än allt vi hörde förra veckan och numret är snyggt som vanligt med avancerad och vältimad koreografi. Stuket känns igen och gillade men Stay the Night så gillar man nog det här också. Proffsigt!
 
2. I.D.A - Fight Me If You Dare
Hårdrock, lite Crucified Barbara om ni kommer ihåg dem. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om hon har en härligt lite annorlunda röst eller om hon sjunger falskt (säger kanske mer om mitt musiköra än hennes sång). Jag kan tänka mig att det här är lite för svårt att sjunga med i, och det blir tufft att gå på direkt efter Alcazar. Jag tror de får svårt att ta sig vidare.
 
3. Janet Leon - Hollow
För inte allt för många år sedan tävlade ju världens bästa Peter med en låt med denna titel - han gick till final men jag undrar just hur det går för Janet. Det är samma stuk som Sanna Nielsen har på sin låt och återigen så är Sannas bättre. Dessutom låter det här bekant och då menar jag inte bara för att det är en typisk schlagerballad utan det låter som en annan låt, men jag kommer inte på vilken. Sen är jag tveksam till det dansande paret i bakgrunden, hjälper de verkligen upp framträdandet?
 
4. Ammotrack - Raise Your Hands
Mer hårdrock och nu börjar jag vara lite less. Jag har svårt att tro att det här skulle ta sig vidare, det är inte nog cathcy in mina öron. Och så har jag en fråga - varför är trummisen utan tröja? Nej det här tror jag inte på.
 
5. Josef Johansson - Hela natten
Lite tråkigt är jag rädd. Verserna för mina tankar till typ Oscar Linnros och de där och refrängen ja, den känns ju inte originell direkt. Sen har han glömt kamma håret, hoppas han hinner göra det tills på lördag. Och nu ska jag ut på djupt vatten men borde han inte ansa ögonbrynen lite? De lever ju typ sitt eget liv där uppe.
 
6. Linda Bengtzing - Ta mig
Jag hade hoppats på en ballad men titeln låter inte så balladaktig. Nej ingen ballad men det låter faktiskt inte likadant som hennes tidigare bidrag, det är mer rock inblandat, schlagerrock skulle man kunna kalla det. Texten känns lite krystad på sina ställen men det brukar ju gå bra för Linda så kanske ändå. Och så måste hon tagga ner lite, hon är ju som en duracellkanin med fem koppar kaffe innanför västen.
 
7. Ellinor Holmer - En himmelsk sång
Jag tänker lite Det vackraste när jag hör den här fast inte lika bra, tråkigare. Ni vet en überballad men frågan är hur bra hon egentligen sjunger och så känns hon  väldigt osäker på scen, inte så konstigt med tanke på vilka rävar som är med i just den här deltävlingen. Jag tror hon får det svårt.
 
8. Anton Ewald - Natural
Här har jag också väldigt höga förväntningar. Jag blev ju lite kär i Anton förra året och han har för länge sen gått ut och sagt att han ska vinna. Vi får väl se om han gör en Saade eller om han får nöja sig med att vara stöpt i samma form. Nej, han gör nog snarare en Danny och kammar hem en bra placering dock inte en första plats. Det är inte helt olikt Begging, det är samma stuk på både låt och nummer och han har ju röstvilliga fans så han går nog till final i alla fall.
 
Lite mer lättippat den här veckan (men för all del jag kan ha fel), så här tror jag att det går:
Till Final: Alcazar och Anton Ewald
Till andra chansen: Linda B och Janet Leon
 
 

Tredje perioden

Då var det dags för den tredje deltävlingen i årets festival. Här har vi startfältet:
 
1. Dr. Alban & Jessica Folcker - Around the World
Min första tanke när jag ser de här två namnen tillsammans är nej men hur tänkte hon nu? Vi får väl ta och lyssna lite då. Hmm, ja alltså jag antar att han rappar verserna då och han är väl inte den bästa raparen i världshistorien men hon kan ju sjunga så lite catchy blir det ändå men jag undra ja. Och var det där slutet vi såg så är jag besviken på slutton och slutpose.
 
2. Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'
Hmm, jag vet inte riktigt vad jag ska jämföra det här med. Lite åt Avril Lavigne hållet kanske. Jag hoppas verkligen att texten är någon typ av ironisk tolkning av dagens ungdomars syn på arbetlivet för om det är en seriös text blir jag ju mörkrädd. Jag vet inte vad folk tycker om det här, och jag vet inte heller vad jag tycker. Men jag har svårt att tro att det ska ta sig vidare, om inte resten av starfältet är uruselt.
 
3. CajsaStina Åkerström - En enkel sång
Nej men hjälp vad tråkigt. Noll sjunga medfaktor. Säkert en mysig sång men jag tror inte att det här är rätt forum (som Charlotte Perelli skulle ha sagt).Dessutom har vi ju redan en singer songwriter i finalen och jag tror att det kan få ta och räcka lite gran (som Ove skulle ha sagt).
 
4. State of Drama - All We Are
Svårt, det känns ju inte som att det är så jättestor skillnad på den här låten och förra året Falling, det här går visserligen lite snabbare men annars tycker jag att gunget är detsamma. Eftersom jag inte tyckte att Falling var speciellt bra är jag heller inte så imponerad av det här men eftersom skillnaden inte är så stor så borde jag kanske tippa det här direkt till final. Eller så kan man tänkta att nej nu är folk less på det här, ärligt talat är jag lite kluven.
 
5. Shirley Clamp - Burning Alive
Shirley eller Clampan som jag brukar kalla henne är ju en personlig favorit varje gång hon ställer upp, för jag tänker alltid att det ska vara typ Min Kärlek. Det är ju tyvärr inte det här. Detta är typ en midtempoballad i stil med den som Sanna sjöng förra veckan och då är jag rädd att Sannas var bättre, lite mer trallvänlig. Clampan är så duktig på att sjunga att det blir lite svårt för oss andra att hänga med. Inte för att Sanna är sämre på något sätt, det är bara det att hennes låt var lite lättare. Om Clampan ska gå vidare vill det till att den här låten har en riktig kalasinledning som är så vass att den sätter sig redan där.
 
6. Oscar Zia - Yes We Can
Inspirerad av Mr. Obama månne? Han är ju ännu en som kan klassas som en Eric Saade-kopia. Tyvärr en ganska blek sådan - låtmässigt framför allt. Inte någon Manboy eller Popular här inte. Det går lite för snabbt, man hinner inte riktigt med speciellt inte de som ska rösta på det här. Och bara för att Obama kunde betyder det inte att Oscar kan.
 
7. EKO - Red
Ja men det här är Skellefteåbandet va? Jag tycker ändå att det är lite bra, och då försöker jag att vara lite objektiv. Det känns genuint, lite rockigt åt Evanesence hållet fast inte riktigt lika hard core. Hon som sjunger har en lite udda men ändå bra röst. Och så verkar de ha lånat Ivi Adamous hook, lo, lo, love och henne gick det ju bra för.
 
8. Outtrigger - Echo
Mycket rock på lördag, och det här var kanske i hårdaste lagt kan jag tycka. Vad är det det heter när man skriker istället för att sjunga? Grunge eller något i den stilen så sjunger de i alla fall i den här låten så att sjunga med blir det inte tal om, jag förstår inte att hans röst håller i tre minuter. Jag tror att det här är lite för hård rock för mellons tittare.
 
Svårtippat.nu men vi ska se om jag inte lyckas sammanfatta det hela:
Till final: Då tror jag ändå på Jessica och Dr. Alban och också EKO (det vore ju kul!)
Till andra chansen: Shirley Clamp och  State of Drama
 
Men det kan egentligen gå hur som helst är jag rädd! I slutändan spelar det nog ingen större roll vilka som går vidare från den här deltävlingen för jag tror inte att vinnaren är med i veckan.
 

Del två

Förra veckan kände jag mig lite osäker men det gick ju ändå rätt bra med tippningen. Vi får se hur det känns den här veckan.
 
1. Jem - Love trigger
Ja alltså för mig är ju Jem en tecknad popgrupp med en frontfigur som har stort rosa hår så vi får väl se hur det här står sig i jämförelse. De här är lite coolare än Jem som jag minns från min barndom. Rapverser och sångrefräng. Sen försöker de sig på lite Alcazar-dans och jag vet inte om det funkar riktigt men det kanske sitter bättre med lite mer träning. Hmm, svårt att säga så där på rak arm om de tar sig vidare eller inte, jag måste lyssna in konkurrensen först. Men om jag inte missminner mig så kommer den här gruppen från någon av tv-talangjakterna så de har säkert röstvilliga fans.
 
2. The Refreshments - Hallelujah
Oj, kolla in pjucksen på den herren och bara han inte spräcker byxorna, det vore ju lite pinsamt. Vi diskuterade igår om den här gruppen spelar dansbandsmusik eller om det är en rockgrupp och jag måste nog säga att det snarare liknar dansband än rock men mest av allt känns det rockabilly, ni vet lite Playtones. De har en halv bil på scenen där doatjejerna får stå, bara en sån grej. Men jag kan inte tänka mig att det här ska gå vidare, om inte resten av starfältet är helt uppåt väggarna.
 
3. Manda - Glow
Nej det här var tråkigt. Trots tre stycken tre meter långa violinister. Sen tycker jag att Mandas stil och tre meter (lätt överdrift) långa naglar skär sig lite med sången - som i sin tur skär sig så nej det här var inte bra. Eller skär sig och skär sig men det låter i alla fall inte jättebra.
 
4. Panetoz - Efter solsken
De är rappa i käften det vill jag lova, och det här känns i alla fall äkta. de gör sin grej. Dessutom har de nog en hel del fans tack vare Dansa Pausa. Även den här refrängen är ju lite trallvänlig så jag tycker ändå att det här skulle kunna ta sig vidare, kanske inte direkt till final men åtminstone till andra chansen. De har skön stil, som det brukar heta på Djungelboksspråk, eller härligt tungung om man hellre vill låna från Kuzko.
 
5. Pink Pistols - I Am Somebody
Mer Alcazar style. Den här gruppen är väldigt lik Alcazar. En riktig discodänga och ett välkoreograferat dansnummer. Det här kanske är elakt men jag vet inte exakt hur många det är av varje kön i gruppn, det är i alla fall två män med, och två stycken som har långt blont hår - som sagt väldigt Alcazar. Möjligen lite mörkare än Alcazar, lite mindre glättigt. Och sångmässigt är jag rädd att de inte lever upp till Alcazars standard. Tveksamt om detta klarar sig vidare.
 
6. Sanna Nielsen - Undo
The schlager Queen! Japp jag är rätt säker på att detta går direkt till final. Hon kör ju lite Empty Room här, en ballad och så tycks hon vara ensam på scen. Det är snyggt, det är proffsigt och hon kan ju sjunga. Nej men det finns väl inte så mycket mer att säga, hon är ju schlagerproffs.
 
7. Little Great things - Set Yourself Free
Läste jag inte i Norran att den här gruppen har att brås på i rakt nedstigande led från Benny Andersson och Peter och Nanne Grönvall? Ser inte sångaren ut att kunna vara Nannes son? Han är också rätt rapp i käften men det är en helt annan genre än Panetoz - det här är vad jag brukar klassa som rock, på gränsen till hårdrock kanske. Och jag tycker inte att det är dåligt, det låter ganska bra. Rock har ju gått bra i mellon på senaste tiden så varför inte?
 
8. Martin Stenmarck - När änglarna går hem
Ja det är ju något helt annat än Las Vegas det är då helt klart. Hmm, svårt att säga på den lilla snutten men jag tycker att det lät bättre än Las Vegas och då borde det ju gå vidare eftersom den vann (på bekostnad av Nannes Håll om mig om jag inte minns fel). Den här låter ändå lite annorlunda, inte riktigt som allt annat (i en minut åtminstone), sen vet jag inte om det är bra eller dåligt men jag tror nog att den tar sig vidare på ett eller annat sätt.
 
Då ska vi se om vi har något resultat. Till final: Sanna Mrs Schlager Nielsen och Panetoz
Till andra chansen: Martin Stenmarck och Little Great Things

RSS 2.0