En galen dag på jobbet

Läste min kära systers blogg om hur hon haft det på jobbet igår. Och bara för att vi nu en gång för alla ska kunna konstatera att mitt jobb är jobbigare så ska jag också berätta om min gårdag.

07:00 Väckarklockan ringer (till skillnad från Annas)
07:12 Har jag znoozat (stavas det så??) tre gånger och kämpar mig upp.
07:30 Hinner inte läsa Theos tes eftersom Anna hann först till tidningen - borsta tänderna
07:35 Väljer bort linserna eftersom jag inte känner för att peta mig i ögonen, skulle eventuellt kunna göra mig blind
07:46 Anna kommer på att hon glömt packa sin lunch och jag bestämmer mig för att jag också ska ta med en liten raspeballe
07:55 Min kollega Johan kör om mig och Anna i kyrkbacken och tvingar oss att cykla över en gatubrunn - hopp!
07:57 Jag hämtar Norran på posten
07:58 Stämplar jag in och är officiellt på jobbet
08:00 Startar bakugnen
08:01 Påbörjar jag operation plocka bröd ur frysen
08:17 Operationen avklarad och första plåten är i ugnen
08:18 Dagens andra operation, köra in frukten, inleds
08:37 Kommer jag på att jag ju skulle börja dagen med att starta en grill med kycklingklubbor, tyvärr kan jag inte göra flera saker samtidigt så jag beslutar att göra klart på frukten först
08:50 Fattar ett nytt beslut - jag startar kycklinggrillen först och sedan kör jag in mer frukt.
09:00 Kör jag in plåthållaren (borde ha hörselkåpor så man slapp allt skrammel) och lägger in bak off brödet på sin plats, allt utom wienerbröden och vitlöksbaguetterna som fortfarande är i respektive väntar på ugnen
09:05 Fortsätter sätta kycklinglår på spetten
09:10 Startar grillen
09:12 Fyller på med grönsaker
09:22 Det plingar i charken, en dam vill att jag ska skiva bogfläsk åt henne. Suck, men okej då jag skivar tre förpackningar bogfläsk. Planerar in en rengöring av skärmaskinen som nu måste diskas innan jag kan skiva smörgåsmat, typiskt!
09:30 Minns att jag glömt kolla datum på varorna i charken - skyndar mig att göra det, hittar sidfläsk som går ut idag (alltså igår). Tänker att jag skulle kunna skiva upp fläsket och grilla det, skärmaskinen är ju ändå grisig - skjuter på besulet.
09:35 Inhopp i kassa 2
10:00 Låter Johan ta en timma till i kassan så att jag hinner fylla in de charkvaror som typ är slut
10:10 Pensla kycklinglåren
10:15 Ta ut kycklinglåren ur grillen, spetta av, svartpeppra - ready for sale (OBS! Glöm inte att blötlägga spetten för då får du ett helvete när du ska diska, sagt och gjort)
10:17 Startar dagens första diskmaskin
11:00 Förstärkning anländer
11:30 Beslut angående att grilla eller inte grilla fläsk fattat - att grilla
11:31 Skivar fläsk så det står härliga till
11:34 Inhopp i kassa 2 + fix i tomglasrummet, märker att det måste skuras i foajen tänker att jag gör det när fläsket är klart
11:37 Lägger fläsket i grillvaggorna och kryddar
11:50 Påbörjar rengöring av skärmaskin
12:00 Ytterligare förstärning anländer
12:10 Vända och pensla fläsket
12:15 Ta ut fläsket, uppdrag skura foajén är som bortblåst ur mitt minne
12:16 Tömma grillen på fett
12:35 LUNCH under vilken jag försöker få tag i min bror som ska möta mig på marknaden och så att vi kan köpa två par foppatpfflor för 140 kr. Mission failed!
13:05 In i dimman igen, dimman som blir när man kutar fram och tillbaka för att peka ut var vi har ägg, tzatsiki, riven ost, chokoladepålägg, potatisgratäng, bacon - nej tyvärr surströmmingen har tagit slut
13:15 Sälja fläsk och några kycklinglår
13:20 Tomt i disken igen - in med varor
13:25 Sälja kycklinglår
13:30 Sälja fläsk
13:35 Gör en välgärning och lånar ut toan till en kvinna som håller på att stryka med
13:46 Inhopp i kassa 2
13:50-14:30 DIMMA
14:34 Dåligt samvete över grabbarna i kassan infinner sig, tänker att Johan kan ju få skiva skinka om han vill men svart på fågan "Hur haj är du på att skiva skinka?" Blir "Inte alls" så han få sitta kvar och jag skivar skinka så att skärmaskinen glöder och jag får träningsväerk i högerarmen, tänker att imorgon ska de i alla fall inte behöva skiva en enda skinkskiva
15:35 Nyblivna semesterfirande kollegan Biggan tittar förbi och påminner om fläsfilé som finns i kylen - det är tomt i disken igen och hemgången närmar sig med stormsteg
15:40 Expressfyller på i köttdisken
15:50 Expresskivar lite vedrökthästbiff
16:00 Dags att gå hem
16:01 Irene har varit i foajen och konstaterat att det måste skuras - NU! Just jäklar det hade jag glömt!
16:05 Grabbarna sitter i varsin kassa, Irene skurar foajén och jag tömmer soptunnan där ute. Vet inte vad folk tror att vi har soptunnan till. Där kan man tex slänga en flaska som inte går att panta, eller påsen som man burit sina pantflaskor i. Matrester är INTE okej.
16:10 Jag slänger tre sopsäckar i soprummet - alla från foajén. Konstigt med tanke på att det bara finns en soptunna.
16:15 Säger jag hejdå tuill de två tappra som ska jobba till åtta
16:17 Pilngar det i cjarken, båda de tappra sitter i kassan. På med den röda skjortan igen ut och sälja fläsk
16:20 Stämplar jag äntligen ut, jag och Johan lämnar det sjunkande skeppet

Va sa du nu då Anna! Smack femetta!

Dagens citat: "I'm free, I'm free"" (Chandler) Jag är ledig idag!!

Nej men så att ehh...

Jobbat idag, jobbar imorgon. Men jag lyckades i alla fall lura Tommy till att skura delar av grillen idag, kommer nog tyvärr inte att kunna göra samma sak med köttkvarnen imorgon. Den är ju lite mer komplicerad.

Efter en liten incident i onsdags har jag funderat lite över plåstrets funktion. För att göra en lång historia kort så var det lagträff i onsdags. Vi höll till på Moravallen. Alla som varit på Moravallen vet att det finns en del mygg, knott (eller som jag säger knort, men det är bäst att försöka stava rätt eftersom jag tänkt klaga lite på Norrans "journalister"). I alla fall så blev jag biten av okänd insekt och det började klia. Efter en stund sludade det klia och jag tänkte inte mer på det förrän jag upptäckte att jag kliat sönder bettet och fått blod på mina shorts. När jag sen kom hem så tvättade jag bort blodet som kletats ut på mitt ben och då rev jag liksom upp det igen. Eftersom jag var på väg i säng satte jag ett plåster på det lilla, lilla såret.
När jag sedan dagen efter skulle ta bort plåstret tog det ont, så som det gör när man tar bort plåster. Och sen när plåstret väl var borta syntas knappt såret men två röda rutor där plåstret suttit klistrat hade jag fått.
*AVBROTT FÖR LITE PETER JÖBACK*
Ja i alla fall så nu ser det värre ut än innan jag satte på plåstret och dessutom tog det ont att rycka bort det - så vad har plåster egentligen för funktioin? Visst jag blodade ju inte ner i sängen men om jag bara hade stannat upp i en minut extra hade jag inte bara sluppit blod i sängen utan dessutom smärta och två röda rutor.

Och så var det ju, den som jag antar, sommarvikarierande journalisten på Norran. Jag nämner inga namn men om jag inte missminner mig så har någon gång under årens lopp gått i samma klass som Ciss och jag vet att min mor har haft honom som dagbarn. Hur är det med skrivkunnigheten där egentligen? Korrekturläsning det förekommer inte eller? Jag vet nog med mig att jag gör en del misstag men jag skriver åtminstone inte i den lokaa dagstidningen! Hett tips till alla sommarvikarierande journalister - läs igenom texten innan den publiceras! 

Kort skrivskola:
* Egennamn (tex Jesper) stavad med stor bokstav i början
* En mening ska ha en mening och en mening ska ha en mening
* Gör det inte svårare än vad det är, försök inte vara rolig om du inte är det av naturen - det blir inte riktitg bra
* LÄS IGENOM TEXTEN

På tal om Norran så måsta jag passa på att rekommendera Theos teser, dagens tes förstod jag inte riktigt men de tidigare teserna har varit välidgt roliga.

Dagens citat: "Oh, oh, oh and by the way Y O U apostrophe R E means 'yuo are'. Y O U R means 'your'" (ross)

Sol, varmt, härligt!

Jo tro det eller ej, men trots att jag var ledig i söndags så var det kalasväder. Visserligen var det (om möjligt) ännu bättre väder igår då jag jobbade hela dagen men man får vara tacksam för det lilla.

Känner mig dukitg nu efter en löprunda. Så snar duschen blir ledig blir det hoppelihopp i den och sedan hoppar jag vidare till bingen. Där ska jag nog läsa ett par kapitel i Sizzling sixteen, ja Issa du kan säkert räkna ut vem som skrivit den boken. Fick den idag. Lite deprimerad blir jag när den gör mig lite nostalgisk - how old am I?!

Dagens citat: "Sverige är ju ändå himla fint så här års" (Rudolf the one and only Andersson)

Sammanfattning av veckan som gått

Torsdag 1/7
Jag, Anna och Cissi gick på lanternan. Planen var att dansa! Vi visste att det var ett coverband som skulle spela men vi hade nog inte tänkt att de skulle spela ända till klockan ett. Bandet får dock betrakta det hela som en lycka kväll, den innehöll väl det mästa som en riktigt lyckad konsert ska innehålla. Hängivna fans, någon som föröker ta sig upp på scen och en publik som sjunger med i låtarna - blir inte mycket bättre.

Eller nej just det så här skulle det vara: de hade ett hägivet fan, fanets kompis ramlade upp på scenen och att publiken sjöng med i låtarna hade sin naturliga förklaring i att det var just ett coverband.

Men det var inte en helt tråkig kväll. Det hängivna fanet var väldigt underhållande. 50 + rockade loss själv på dansgolvet med obetalbar inlevelse - det var tidvis svårt att inte skratta åt det hela.

Fredag 2/7
Sol, varmt, härligt - tyvärr började jag jobba klockan tre. Mer kyckling att krydda =0(
Efter stängning, som tog lite längre tid än vanligt eftersom jag lärde Tommy allt jag kunde, järnet hem och äta sen järnet till stan och filmkväll hos Cissi. Filmen var lite skum men sällskapet var ju trevligt.

Lördag 3/7
Ledig igen! Upp tidigt och iväg till Piteå. Shoppingen gick bra!
Inköpslista:
* turkos t-shirt
* blårandig, lång tröja
* tunika från vila (I love that store!)
* halsband från guldfynd (25%), ett försök att ersätta min förlorade silverkula
* 14 par sockar (inköpta på kyrkmarknaden som var så överbefolkad att man nästan fick panik)

Hem från Piteå, middag, power-nap, och sen iväg på bio - Eclipse. Och jo då nog var den väl bra, snygga pojkar och så. Får se hur jag gör med nästa film, är ju inte överförtjust i sista boken.

Söndag 4/7
Jobb 09:30-20:15. Fick den stora äran att skura både grillen och köttkvarnen - yippie!
Sen hem och se en film med the family och så en liten löprunda på det, kände mig riktigt nöjd när jag gick i säng!

Måndag (idag alltså) 5/7
Ledig igen! Och tro det eller ej med framåt eftermiddagen klarnade det upp och blev riktigt fint väder. OCh varmt har det också varit. Men innan solen behagade visa sig hann jag städa en garderob - how good am I?!

Har hunnit med en cykeltur med mor och en promenad runt samhället.

Jobbar hela dagen imorgon så det lär ju vara superväder, grattis till dig om du är ledig. På onsdag tänker jag låtsas att jag ska jobba och se om jag lyckas lura vädergudarna så att solen skiner även då ;) Håll tummarna!!

Dagens citat: "Ah men det där är också gott" (Sune) Underhållningen på Lanternan var väl inte precies vad vi hade väntat oss men kul på sitt sätt.

RSS 2.0