Deltävling 4

Herre gud - det är redan dags för den sista deltävlingen i årets melodifestival! Ja vi kör väl rakt på morgondagens startfält.

1. The Hunter (Melody Club)
Elektropop, typiskt Melody Club. Ja, jag undra jag, det känns inte riktigt nog klatchigt. Detta trots att jag visst kan sjunga en bit av refrängen efter endas 1.04 av låten. Utan att ha lyssnat på de andra bidragen så tror jag att det här kanske försvinner i mängden, om de dessutom startar först (som jag tror) så blir det svårt att minnas genom hela programmet. Och så måste jag bara få fråga är den där frisyren verkligen den rätta på sångaren, är han inte lite för gammal för den? Och kanske tvätta håret innan tävlningen.

2. Run (Andres Fernette)
Upptempo! Nu blev ni allt bra förvånade va?! Jag räknade inte men under den korta snutt jag hörde förekom ordet Run säkert 15 gånger. Han är väl en duktig sångare och så, och jag tror ändå att låten är helt okej men jag har tyvärr väldigt svårt för artisten. Jag har aldrig förstått att han får släppa singel på singel på singel - de är ju inte bra. Och allt som oftast brukar det vara covers. Jag väntar med att uttala mig om låtens öde tills jag lyssnat på resten av bidragen. By the way Andres - less is more, lugn och fin med scenshowen!

3. Better or Worse (Julia Alvgard)
Snabb balad skulle jag vilja kalla det här. Jag har aldrig hört talas om artiskten och jag hoppas verkligen att hon tänder till till på lördag. Hon borde kanske kolla lite på Top Model and learn how to smile with her eyes - för just nu ser de tomma ut. Och låten nja jag vet inte, det känns inte direkt nyskapande. Man kan ju inte glömma bort alla bidrag men jag är rädd att även det här kommer att vara glömt så fort musiken tystnat.

4. E de fel på mig? (Linda Bengtzing)
Superschlager! Jag hade hoppats att det skulle vara något nytt men det känns som samma gamla Linda. Hon är ju i alla fall full av energi - och det kan ju fort smitta av sig på röstarna. Jag tror nog att det här går vidare, det är ju ändå schlagerfetsival och Linda börjar ju vara en riktig schlagerdiva. Jag vte inte om det är det långa håret men out of nowhere tyckte jag precis att hon liknade Jennifer Garner (Sydney i Alias ni vet).

5. Leaving Home (Nicke Borg)
Rockig halvballad. Om man tror att han ska vara lik Nick Borgen så tror man fel. Det här är en tatuerad kille med långt hår. Årets (hittills) enda riktgt rockiga bidrag, det skulle ju i och för sig kunna vara ett plus men helt ärligt vet jag inte om det räcker. Och stackars stylis, vad ska de hitta på till den här herren. Det funkar inte med jeans och linne!

6. En blick och någonting händer (Lasse Stefanz)
100% dansband. Nu är jag ingen Lasse Stefanz expert men har det alltid varit ett z sist i bandnamnet? Och har sångaren alltid varit en Plura-wannabe?! Nej det här kan bara inte gå vidare, jag hoppas att de inte har nog med röstvilliga hulliganfans. Även om de då har försökt göra låten lite internationell med hjälp av stora trummor och maraccas så får vi ju skämmas om vi skickar detta till Tyskland! Än en gågn stackart styliser - det här blir inte lätt. Å andra sidan kan det ju inte bli sämre än The Playtones blåställ.

7. Dance alone (Love Generation)
Pop. Nej alltså jag tycker inte att det här är speciellt bra. Är verkligen Red One inblandad i det här?! Det låter ju precis som allting annat. Tjejerna är väl duktiga och så, och det lär ju inte vara så jobbigt för stylisterna, men precis som i Anders Fernettes fall så har jag svårt för den här gruppen. Det känns dock inte helt omöjligt att de tar sig vidare.

8. Alive (Linda Pritchard)
Powerballad. Ja - det här tror jag på! Hon kan sjunga och och så verkar det som att hon kör en "Empty roomare" och är helt ensam på scenen. Och en stackars ballad måste vi ju i alla fall ha i finalen. Hon får vara gald att hon lottats in i det här starfältet, förra veckan hade det nog blivit svårt men nu borde det inte vara några problem. Dessutom har hon ju Carolafläkten på plats så det här borde gå vägen. Eftersom jag har varit inne lite på styling idag så hoppas jag att hon lyckas bättre än sist hon var med, då var det nästan lite (ursäkta uttrycket) slampigt.

Sammanfattning: Helt klart årets svagaste startfält och jag skulle bli ytterst förvånad om den här deltävlningen få mer än två bidrag i final. Lite svårtippat just för att det är så svagt men så här tror jag i alla fall att det går:

Direkt till globen: Linda Pritchard & Linda Bengtzing
Till andra chansen: Love Generation & Anders Fernette

VM-GULD & BRONS!!

Det skar ju lite i själen när alla svenskor åkte ut i semi men så kom grabbarna och räddade det hela - man blir så härligt uppspelt, och ja lite galen. Det är jobbigt det här med mästerskap, och tänk på de som faktiskt ska vara med och tävla hur jobbigt har inte de det?!

Idag har jag förövrigt varit en dålig männsika. Planen var att jag skulle börja skriva på den där VFU-uppgiften som vi "inte har" men som ändå ska vara 10 sidor med enkelt radavstånd. men av någon anldening så blev det inte så. För att kompensera läste jag ett kapitel i en helt värdelös skrift från Skolverket som heter Att döma eller bedöma. Den ska vi också examineras på och det som är verkligt värdelöst är att den handlar om det betygssystem som går ur tiden nu i juni.

Men inte nog med det, min mor håller också på att dra ner mig i fördärvet (och jag ska väl erkänna att jag inte gör några störr ansträgningar för att inte följa med) hon ville ha glass med chokladsås - så vi tog fram glass och gjorde chokladsås. Om det då hade stannat vid det men nej, sen fick hon akut godisbegär och gjorde kola. Tyvärr (eller kanske tack och lov) inte med chokladöverdrag och havsslat.

Och ja det är väl typ det enda jag har gjort idag.

Men eftersom Hellner och Jönsson varit så duktiga så kanske det inte gör så mycket att jag inte har varit det, eller?
 
Medaljkram! Jönsson skulle i alla fall fira sin medalj med en chokladboll - och det tycker jag han är värd!

Dagens citat: "Man är väl inte i sin olympiska form direkt" (Stefan Holm) Om mig då alltså - inte om skidlandslaget.


Djupa tankar

Först måste jag få börja med att uttrycka mitt missnöje över gårdagens utfall i melodifestivalen. Det som var typ det bästa startfältet och så går The Playtones - The Playtones! - direkt till globen medan Shirley's angels måste tävla i andra chansen. Det är ju skandal! Och när jag lika är inne på mellon så får jag väl lov att erkänna att jag inte varit lika vass i mina förutsägelser som jag var ifjol men jag fick ju i alla fall med Eric Saade, känns lite som att han kommer att ta hem hela tjottabalongen.

Över till de djupa tankarna. Som ni kanske vet har jag och tre tjejer som jag läste svenska med bildat en bokklubb, och hittills har det verkligen varit succé! Inte så mycket böckerna som våra möten. I alla fall så läste vi under jul en bok som heter Igelkottens elegans, och nu har jag blivit lite inspirerad av den. Jag tror jag har skrivit om den förr, mycket märklig bok. I den boken består vissa kapitel av en 12-årig tjejs djupa tankar och då är det verkligen djupa tankar vill jag lova. Mina djupa tankar blir kanske inte riktigt lika djupa är jag rädd.

Djup tanke nummer 1 - Livet efter detta
Om man får önska vad man ska bli i nästa liv så vill jag väldigt gärna göra det - jag vill bli katt! Det verkar himla trevligt. Nu när det har varit så kallt så har våra katter legat inne i sitt lilla hus hela dagarna och de har fått maten serverad på sängen. Att döma av oordningen bland sängkläderna (läs det gamla påslakanet) i katthuset kan man alltid bråka med sin sambo om det blir låntråkigt att bara ligga.

När jag ändå är igång pch önskar så kan jag ju passa på att önska att jag blir lite mer som Ragnar än som Seth. Don't get me wrong, Seth är underbar men han är lite, bara en aning dum. Alltså inte elak utan lite mindre smart. Egentligen känns det ju helt logiskt att jag skulle bli lite mer som Ragnar - han är inte lika snygg som Seth men desto smartare och jag tänker mig att på något sätt så måste väl mina egenskaper i det här livet följa med till nästa.


Ganska djupt ändå.

Dagens citat: "- Oh my god what is that?
                     - What the hell is that?
                     - It's a, 'it's a cat.
                     - That is not a cat!
                     - Yes it is!
                     - Why is it inside out?"   (Ross, Joey, Rachel)

En sak till bara, den som uppfyller önskningar om livet efter detta - jag vill inte bli en nakenkatt!!
                                                


Deltävling 3

Ja som sagt, tiden gå fort och vi är redan framme vid deltävling nummer 3. På pappret ett väldigt starkt startfält - det här bli spännande!

1. Lucky you (Linda Sundblad)
Pop! Oj, inte alls vad jag hade förväntat mig, lite väl smörig pop måste jag säga. Jag hade hoppats på lite Lambretta-sound men det är det då inte. Visserligen känns det redan som att jag kan låten och det är inte dåligt i de här sammanhangen men jag tror att hon får svårt att ta sig vidare.

2. Enemy (Sara Lumholdt)
Modern pop. Hmm, jag tycker att det är lite bra faktistkt. Smart att upprepa titeln ett par gånger så att låten verkligen sätter sig. Hon verkar också ha stulit några dancemoves från hon Ani Lorac som tog alla Charlottes röster 2009.

3. Tid att andas (Simon Forsberg)
Schlagerballad. Nej gud så klyschigt, och tråkigt det här tror jag inte på. Och vem kommer ihåg Simon (som åtminstone inte jag känner sedan tidigare) bland Saade och Sebastian? Sorry men det här kommer inte att gå.

4. The King (The Playtones)
Typiskt playtones, Elvisgung. Svårtippat, jag tycker inte att det är speciellt bra men de är ju hyfsta populära så kanske kan det gå än då. Utstrålningen hos the leda singer var inte heller på topp, men sånt kan ju ändras när det blir allvar. Jag tror nog ändå (hoppas) att de får svårt att ta sig vidare.

5. I Thought it was Forever (Shilrey's Angels)
Modern schalgerpop. Jo men det här tror jag på. Clampan är nog revanschsugen efter sitt senaste deltagande, då hon kom sist i sin delfinal. Och med ett ambitiöst dansnummer och god sång så tror jag på de här tre brudarna.

6. No One Else Could (Sebastian Karlsson)
Pop. Han är ju för het. Låten är väl lite så där lagom trallvänlig och jag hoppas att det räcker men jag är inte helt säker. Det blir spännande också att se vad han ska ha på sig imorgon. Sist det begav sig var han klädd i helrött, väldigt schlagerriktigt. Han måste dock ta av den lilla ljöliga mössan som han hade på repititionen! Och så måste jag få fråga vem som har ställt de där suspekta dansarna i bakgrunden - passar de verkligen in?

7. Spring för livet (Sara Varga)
Typ jazzpop. Ärligt talat är jag lite kluven. Å ena sidan så sticker det ut, och det är inte helt dåligt men å andra sidan så har hon sångerskan utstrålning toaborste. Och sen är det ju det här med jazz, alltså det är ju inte bra. Nu skulle kanske de som kan jazz inte hålla med om att det är jazz men i mina öron låter det misstänkt likt. Det kan nog gå vidare.

8. Popular (Eric Saade)
Pop(ular)! Ladies and gentlemen Mr Manboy har gjort det igen. Det här kommer definitivt att gå till globen och väl där blir den farlig! Avencerat dansnummer (och lilla vän det bli varmt när man dansar = loose the hat!) och bra sång och så är ju pojkspolingen inte ful heller så jag kan bara inte tänka mig att det här skulle missa finalen. en sista grej bara Eric - du kan inte bli mycket mer popular!


Sammanfattning:  Direkt till globen vill jag se Eric och Shirley's angels
                           Till andra chansen vill jag skicka Sara Lumholdt och Sebastian
                           Tyvärr tror jag snarare på Sara x2 vidare till andra chansen men jag håller tummarna.


Starta paniken!

Nej, det är inte så farligt som det låter men kan någon, snälla!, stanna tiden en stund!? Hur ska man hinna med sitt liv om tre veckor passerat medan man blinkade? Jag får lite panik. Nu är det snart slut på praktiken och efter det är det typ bara tre veckor kvar innan examensarbetet drar igång och sen hipps vipps är det också klar och då ska man tydligen vara färdigutbildad sen då eller? En sommar på Konsum mest troligt och sen ska man alltså ut i verkligeheten - hur ska det gå!?

Okej, då tar vi ett djupt andetag och så går vi vidare. Det är hög tid att peta in linserna och pallra sig iväg på träning. Har jag förresten sagt att jag spelade match i söndags och att vi vann!! 2-1 mot Bureå, så himla kul det var! bra jobbat tjejer!

Dagens citat: "Starta paniken" (Aladdin)


Deltävling 2

Ja vi kör väl direkt på den andra deltvälningen och kommenterar inte mitt tippande förra veckan, då det bara blev ett och ett halvt rätt.

1. 7 days and 7 nights (Brolle)
Nu är ju inte jag någon Brolle expert men jag tycker att det låter typiskt Brolle med lite Elvisinspirerade toner och så en klassisk poprefräng. Han är ju rätt folkkär nu för tiden så det kanske går, och sjunga det kan han ju.

2. Vaken i en dröm (Elisabeth Andreassen)
En typisk schlagerballad. Under den snutt jag har hört så sjöng hon aldrig just orden "vaken i en dröm" vilket i och för sig är lite otypiskt schalger. jag är tveksam alltså, det känns inte nytt, inte spännande - lite tråkigt helt enkelt.

3. Ge mig en spanjor (Babsan)
Årets After dark-bidarg. En kul text som säkert kommer att etsa sig fast i mer än en hjärna. Givetvis kan vi inte skicka det till Tyskland men jag tror nog att det går vidare från kvällens deltävling. Man får ju komma ihåg vilka som brukar förknippas med schlagerkalaset.

4. My heart is refusing me (Loreen)
Morden pop. Me like. Det låter lovande jag hoppas att det håller hela vägen igenom. Det verkar vara inne att sitta på knä i veckans deltävling både loreen och Brolle tar till det knepet vi får väl se om det är ett bra knep. men vi tar och säger det på en gång - kroppsspråket är viktigt om det ser ut som att man inte vill vara på scen så får man nog inga röster - så sträck på dig kvinna!

5. Oh my God! (The Moniker)
Gladpop, Hits for Kidz nästa. Här är då årets andra bidrag med titeln Oh my God och även om det är bättre än förra veckan så är jag lite tveksam Jag väljer att citera Stig all mighty "ja jag undra jag". Personligen har jag lite svårt att få ihop artisetn, som vi kännre från Idol för några år sen, med den glättiga sitel - det känns lite påklistrat.

6. I'm in love (Sanna Nielsen)
Klassisk schlager! Som alltid när Sanna är med i mellon är det 100% schlager och det brukar ju gå bra. Låten är väl inte direkt unik på något sätt men jag tror nog att det ska komma vidare, åtminsone till andra chansen. Jag vill bara varna lite för att det kanske inte är nog nyskapande så Bromölla måste ta sitt ansvar om de vill ha henne i final, inte direkt Empty room. + till cirkelburen dock.

7. Like suicide (Christian Waltz)
Gnällpop á la Christian. Han hörs ju knappt! Om man ska sjunga så där ljust får man ju se till att vrida upp mikrofonen utav bara den. Jag tror han får det svårt, konkurrensen är lite för hådr. Och dessutom tror jag inte att hans fans hör till de trogna tittarna. en sista grej bara - raka dig!

8.Elektrisk (Anniela)
Discoschlager på svenska. Hmm.. ja nej det blir nog svårt. Det är inte riktigt nog av någonting. Låten lyfter aldrig riktigt och aritsen känns lite osäker. Nu vet jag i och för sig inte vad hon ska ha på sig men det kommer att krävas en hel del glitter om det här ska gå hem.

Sammanfattning: Direkt till globen: Loreen (mest för att jag vill det) & Sanna
                          Till andra chansen: Brolle och Babsan

Kom igen nu Sverige! loreen till globen!  

Deltävling 1

Jaha mina damer och herrar då var det dags för melodifestivalen igen. På pappret måste jag säga att det är ett betydligt sämre startfält i år än det var i fjol men man vet aldrig, ibland blir man positivt överraskad.

1. Try again (Dilba)
En upptempo, lite technodisco-aktig låt. Nummret verkar vara lite insprierat av herr Saades fjolårsnummer (såg inte till något vattenfall dock!) med många dansare och en liten trappa. Visserligen är låten modern (för att vara schlager) men man hör ju knappt va männskan sjunger. Hoppas hon hörs bättre ikväll, det är svårt att sjunga med i en låt om man inte hör vad som sjungs!

2. Me and my drum (Swingfly)
En klassisk raplåt där huvudartisten själv inte sunger refrängen. Jag måste säga att jag är imponerad. Den första raplåten i melodifestivalen som känns äkta, ingen halvgamal, låstsasung man och ingen barnslig "upp och hoppa". Lite trummor på scenen visade sig ju vara ett bra drag i fjol så varför inte i år. 

3. Something in your eyes (Jenny Silver)
Årets första superschlager! Ni vet upptempo lite så där lagom klyschig, och tyckte jag inte att jag skymtade ett självlysande microfonstativ? Det kan ju bara inte gå fel. Hon vill väl ha revansch efter fjolårets katastrof! Och här har Mr G:son ett finger med i spelet. Jag tror nog att det här ska gå vidare.

4. On my own (Jonas Mattson)
Poplåt med lite Ola vibbar. Inte världens bästa sångare kanske men han kan nog få en del "snyggröster" (om det finns fler än min mor som anser att Danny har utseendet emot sig). Det verkar också som att han ska ut och promenera bland publiken och det brukar ju vara ett vinnande kocept men jag tror nog ändå att den här låten är lite för alldaglig.

5. Oh my God (Le Kid)
Färglad schlagerpop. Lite klen kanske, men lättsjungen och med några lätta dancemoves. Stora lakritsbitar på scenen bodre i alla fall göra att man kommer ihåg dem. Och kidsen kan nog gilla det här. En nackdel är väl att det inte är den enda låten i årets melodifestival med den titeln.

6. Social Butterfly (Rasmus Viberg)
Lite etnoschlager men jag kan inte hjälpa att känna lite latino också. Här har den välbekante Henrik Wikström varit med och knåpat ihop låten. Jag tror att det här kan gå bra trots att artiskten snarare liknar Wolowitz i The Big Bang Theory än en typisk popidol.

7. Desperados (Pernilla Andersson)
Typ sing and song writer möter dansband, glad melodi med lite mindre glad text. En söt tjej men kanske försvinner hon bland de andra bidragen. Å andra sidan känns ju sing and song stuket ganska aktuellt, så om man kan ta dansbandssoundet så kanske... men nej jag tror det bli svårt.

8. In the club (Danny)
Dicso! Känns typiskt Danny och eftersom det är just han så tror jag på det här. Det är bra sång och bra dans och trots att mamma alltså tycker att han har utseendet emot sig så tror jag att han får den största delen av "snyggrösterna" ikväll.

Sammanfattning: Dikret till final (nu bara räknar jag med att det går till som vanligt!): 
                         * Danny
                         * Jenny Silver

                         Till andra chansen:
                         * Rasmus Viberg
                         * Le Kids

Ja nu hoppas jag att vi i år ska slippa de två senaste årens besvikelser - kom igen nu svenska folket, nu skärper vi oss!


RSS 2.0