Tidiga mornar och sena kvällar

Ja onsdagar är det tidiga mornar som gäller. Då börjar första lektionen halv åtta. Varje vecka är jag lika rädd att försova mig, men peppar, peppar hittills har det inte hänt. I morse såg jag dessutom solen på träden när jag steg upp. nice tänkte jag då blir det fint väder idag också.

Jag åt frukost, klädde på mig och ja ni vet allt sånt som man gör på morognen. Sju var jag redo att cykla iväg till skolan, klädd i gympaskor och skinjacka. Döm av min förvåning när det hellregnade när jag kom ner. Så upp igen (nu något stressad) och byta till regnkläder och gummistövlar.

Men jag kom i tid och det klarnade upp mitt på dagen. Tur för de elever som tog sig an Dragonskolans fotbollslag idag.

Sen där vid femsnåret när jag skulle till att trampa hemåt ja si då var det mulet igen - det är ju typiskt. Så i ren protest kommer jag inte att gå ut på någon promenad ikväll!

Det här med att jobba 8-17 vecka ut och vecka in är man ju inte riktigt van vid som nyutexaminerad men jag måste säga att jag är förvånad över hur bra det ändå går. Lite rädd är jag att det kommer att bli svårare ju mörkare det blir.

Dagens citat: "Ha'ru väckt mig för att fråga vad klockan e?" (Där fick du)

Nej men det börjar ju bra!

Ja veckan började ju bra. Igår slog jag knät pretty hard in i en dörr så nu har jag en bula på knät och det ömmar när man går i trappor eller cyklar! Men det gick då bra att springa i alla fall - eller ja bra och bra men det gjorde inte ont i knät. Sen kan jag ju upplysa allmänheten om att det är svårt att springa (om än aldrig så sakta) och hålla i ett paket med grötris. Bara så att ni vet.

Så kan jag ju passa på att skryta när jag ändå har er uppmärksamhet. Jag har nämligen städat hela lägenheten idag också. Så nu tar jag emot besök igen! Välkomna ska ni vara!

Och så måste jag ju redovisa helgens uppdrag - The Studio. För er som känner mig vet ni att det här med fotografering inte är det roligaste jag vet, eller rättare sagt så gäller det ju främst att bli fotograferad. I alla fall så var det vad jag skulle bli. Tro det eller ej men deet gick faktiskt riktigt bra, det svåraste var att betala för billigt var det inte men nu är det gjort och ska slänga kvittot och låtsas som att det aldrig har hänt, bildbevisen till trots:









Och så har jag sparat det bästa till sist, nämligen gruppbilden:



Snygga brudar! Puss på er!


Dagens citat: "Esa Pekka Sallonen" (Jojje Jönsson som Jonas/Josefin) Ibland gör det ont! 


Did they go to the zoo?...

Först av allt - Issa jag är inte förvånad för fem öre över att du kan fortsättningen på polisvisan.

Ja nu har familjen, familjen, familjen åkt hem så då är det väl dags att sammanfatta den första helgen med gäster på pensionet Knaften.

Dag 1: Mamma och Anna kom ju redan i torsdags - den stora dagen. Jag hann precis ta ner tvätten och äta middag innan de dök upp. I födelsedagspresent fick jag en golvlampa, sittdynor till stolarna och Jericho, plus lite pengar eftersom mamma och pappa tror att det är väldigt viktigt att det blir på öret rättvist. 

Vi tog en promenad och jag visade dem hur man hittar till Tannbergsskolan.



Anna klagade på kylan trots att hon nog hade mest kläder av oss alla.

Det blev lite väl sent även om jag inte mäktade med hela The Killing, jag gick och la mig i första pausen. Lite väl sent eftersom jag dagen efter skulle ha min första morgonlektion dagen efter - så 06:00 steg jag upp.

Dag 2: Efter dagens lektioner visade jag Anna och mamma runt på skolan och sedan bar det av till dollar store. Där inhandlades diverse pryttlar. Mest nöjd är jag med tre ljuslyktor som numera bor på mitt rumsbord.

Lagom till middagen den kvällen dök så resten av sällskapet upp - pappa och morfar. Pappa gjorde ett tappert försök att få min router att fungera - det misslyckades.

Och Spencer var fortfarande stuck in the hall.

Morfar hade med sig ljus som tydligen åkt många mil i husvagn utan att bli uppeldade så vi pyntade balkonen lite.
   

väldigt mysikt. Det blev också en hel del godis eftersom även morfar varit enn sväng på dollar store, Marianne och lakrtisblandning.

Även denna kväll blev tidig, den här gången med mig, Anna och mamma i min nya, fina (dock något hårda) bäddsoffa.


Ett par bilder ställde vi upp på men sedan blev det lite för mycket av det goda



Dag tre: Pappa och morfar hämnas på de grannar som tydligen haft fest under natten (jag måste väl erkänna att jag inte hlrde ett ljud av festen, men den var tydligen högljudd) genom att borra upp en lampa före klockan tio på morgonen
   Och jo han har solglasögon på sig inomhus, för att inte få skräp i ögonen.

Sen var det dags för melodikrysset. Och vi var grymma - om jag får säga det själv.Det var bara Annas lilla tabbe med polisen som niger och säger att nu är det vår annars gick det som på räls. 


Efter en sväng på stan - som består av Konsum, Åhléns och Lindex begav vi oss mot fotbollsplanen för att se Ålund möta Lycksele. Trots ihärdigt hejjande från oss Ålundssupportrar så slutade matchen 2-1 till Lycksele. Men vi hade i alla fall tur med vädret!
 

Sen var det dags för kalasfika. Anna hade ju, tillsammans med Frida, bakat muterade strass och själv hade jag svängt ihop en cheescake - så det blev vrålfika. Och när vi hade fikat klart så dök han upp - den räddande ängeln, mannen som talar med datorer - Tomas. Och efter ett par minuter med Spencer och routern Roger så fungerar de nu tillsammans och jag sitter bkvämt vi köksbordet och skriver detta inlägg! Tack Tomas! jag försökte bjuda på fick som tack, men han var lite storbjuden.


Vi spelade lite geni och den så vanliga genidampen dök upp. Anna gissade på fläskberget och stoppade spejpjäser i öronen. Vi andra uppförde oss ganska normalt.


Och tro det eller ej men även denna kväll blev tidig. Snabbats av alla att börja snarka var hör och häpna min far!

Dag 3: Did they go to the zoo? Supposably.
Ja det gjrode vi, vi gick på Lycksele djurpark. Och även om den inte har lika många och exotiska djur som djurparken i Borås så var det riktigt trevligt. Vi belv till exempel väldigt goda vänner med Helge:
 som pratade (unh, uhn, uhn) och följde med oss en bit på vår promenad.

Vi kom däremot inte så bra överens med tuppen. Eller som morfar uttryckte det "Håll käft tuppjävel". Han finns därför inte heller med på bild.

Jag och Anna jagade löv

jag med lite mer inlevelse än Anna jag både skakade ner dem:

och jagade dem:
 

Men så såg vi också en hel del spännande djur (förutom Helge). Vissa mer posevänliga än andra:
     
Järven Järvenpä                                     En kronhjort                  En oxe, minns inte om det var bison eller mysk, 


En mycket posevillig ekorre, den hörde inte till djurparkens djur men den verkade trivas bra i rampljuset.

   
Två björnungar               En varg, något som vi faktiskt inte lyckades få syn på i Borås!




Och här har vi då det glada gänget som gjort Lycksele osäkert i helgen.
Visst är de underbara!

Dagens citat: "Det kunde lika gärna stå skog, för det är allt man ser" (Johan Glans) De påstår att det finns ett lodjur på Lycksele djurpark men vi såg då inte till något.


För många männiksor för på liten yta =

dålig luft=små luckor i tankegångarna.

Ja, det är lite trångt här på pensionat Knaften den här helgen. Föreståndaren (alltså jag) och fyra gäster. Och hårdats drabbat av syrebristen verkar Anna vara. Här är två exempel på hur hennes förvirring yttrar sig:

1. Kommer ni ihåg en barnvisa som går "Här är polisen som mitt i gatan står..." (ja Issa du känner säkert igen den), men även om man inte känner igen den så kan man kanske räkna ut att fortsättningen inte är "... niger och säger att nu är det vår" - eller?! Men nej Anna tyckte att det lät bra.

2. Det blev ett par omgångar geni ikväll också och även här blev det lite tokigt för min kära syster. Frågan löd typ "Vad kallas den offentliga sektorn ibland ironiskt med tanke på dess storlek" ja, eller något i den stilen, hon funderade en stund och gissade sedan på "Fläskberget". Nej det var inte rätt! (Rätt svar var Ofantliga sektorn).

Jaja så kan det gå om det är för mycket folk på för liten yta.

 

Första gästerna på pensionat Knaften

Ja jag håller med Pensionat Knaften låter inte lika bra som Pensionat Älvan. Och tyvärr kan jag väl inte kalla det för Hotell Knaften, som skulle låta lite bättre, för servicen är nog dessutom något sämre än på Älvan. Men låt inte namnet (eller den något sämre servicen) skrämma er pensionatet är i övrigt mycket trevligt och erbjuder en nyinvig bäddsoffa som nog faktiskt är bättre de sängar som Älvan erbjöd - och billigt är det också. Gratis faktistk för alla som är lyckliga nog att känna mig (ja lite hybris är tillåtet så här på den stora dagen - jag och Anna blir ju 50 tillsammans idag gu bevars!).

Nej nu ska vi kämpa på till klockan 23 då The Killing börjar, sen ska ju en annan upp arla morgonstund och ha lektion 07:30! Ja jag ska väl erkänna att jag ångrar att jag gick med på det. Bäst att ställa klockan nu medan jag kommer ihåg det.

Dagens citat: "I don't get older, I just get better!" (Monica)

Oj nu fick Anna damp - Happy Birthday!

RSS 2.0