Jag har varit på gymmet idag...

Men min historia börjar redan måndags (bra svenska eller hur?!). Jag var med okm en liten arbetsplatsolycka i måndags, eller ja olyckan inträffade på arbetsplatsen men den skulle väl i teorin ha kunnat inträffa var som helst. Anyway, jag råkade lå mig själv med microluckan när jag skulle ta ut maten ur micron, blodvite uppstod. Var undrar ni kanske - på lillfingret.

Och så till dagens gymbesök. Jag värmde upp på löpband, bestämde mig för att springa i tio minuter. När nio av dessa passerat råkade jag springa lite, lite för fort så mitt lillfinger slog i displayen till löpbandet. Och tror ni inte att det räckte för att mitt lilla sår sen i måndags skulle gå upp - joodå det räckte mycket väl.

Ja, ja. Jag dog ju inte av det, det var ju bara så typiskt. Nu skulle jag vilja hissa och dissa lite gymupplevelser om det går för sig. För er som varit på IKSU (eller annat gym) kommer detta troligen att kännas bekant, jag hoppas innerligt att ni inte tillhör kategorin som jag dissar.

Diss: Folk (oftast tjejer) som sitter på mattan där uppe (på ISKU då alltså) och pratar! Det är väl inget jäkla kafferep. Helt ogenerat bara sitta där i typ en timma. Stretcha lite här och där men annars bara tränga muskelrna runt munnen. Om de åtminstone kunde sätta sig i ett hörn men nej de ska sitta mitt framför ribbstolen - så att de syns ordentligt antar jag. Jag råkade också höra dem få frågan "vad de gjorde" i betydelsen vad de tränade, svaret blev att de "varit på löpbandet en stund" men nu stretchade de bara lite. Detta var i slutet av min träning och jag höll väl på i kanske en och en halv timma, och de hade suttit där sen jag kom!

Och så finns det dem som lägger beslag på vikter och liksom inte släpper taget. Man tar ett par vikter, gör sina övningar och lägger tillbaka vikterna! Det är väl inte så svårt?!

Jag dissar folk that keeps hogging saker som alla ska kunna använda - dela med er!

Hiss: Jag kunde inte låta bli att lägga märke till att en av mina medbesökare på gymmet var från Piteå. Jag vet inte varför men Pitemål är så otroligt utpräglat i Piteborna - det hörs direkt! Och jag gillar ju dialekter så jag hissar Pitemålet!

Det var min dag på gymmet. I övrigt har jag cyklat på ICAMaxi utan att cykla omkull, så det var ju bra. Jag har också gjort en drös nationella prov i engelska 5/A. Bra för självförtroendet - jag är grym på engelska, skulle utan tvekan ha fått MVG eller A som det heter numer. Jag är grym... eller ja nästan i alla fall.

Dagens citat: "Ursäkta hon e mellanbarn" (Tiffany Persson)


Jag glömde ju det viktigaste

Oj, i mitt upprörda tillstånd glömde jag ju det viktigaste - nämligen att jag slog Anna i tippartävlingen i melodifestivalen, nu verkar det som att vi eventuellt ska tippa finalen också så jag ska inte ropa hej riktigt än. En sammanfattning av resultatet, vi hade båda fem stycken helt rättippade låtar, men sen hade jag en låt mer när det gäller låtar som vi tippat vidare men inte rätt. (Dvs. att man tippat en låt till andra chansen som går direkt till final eller tvärt om.)

Sportlov!

Jag har sportlov!! För första gången på ja, vi säger några år utan att bli allt för specifika - man vill ju inte låta allt för gammal.

Jag har faktiskt sportat lite, fotboll i lördags, skidor och fysträning i söndags, skidor igår. Idag blev det bara en promenad, träningen uteblev eftersom jag hämtade hem mina resande föräldrar från Piteå. De har tillbringat helgen i Stockholm, det gick väl så där. Man räknar ju inte med att bli matförgiftad i Stockholm, om man åkter till typ Turiket så kanske - men inte Stockholm, men så blev det i alla fall. Och ni kan ju gissa vilken matvarukedja maten kom ifrån, jag kan säga som så att det var inte Konsum (coop). Nu är de i alla fall hemma och de mår bra. Pappa har hunnit tröstäta en pizza, eftersom han gick miste om god mat i huvudstaden. (För att undvika ytterligare matförgiftning spottade han också ut tuggan av den tre dagar gamla parisaren som han hunnit ta innan vi hunnit upplysa honom om att den legat framme sen i lördags.)

Jag ringde min kära mor och far för att höra vilken tid de räknade med att vara i Piteå (de flög till Luleå och tog Harrys taxi därifrån, alltså morfar), klockan var väl då cirkus ett, då satt de på Arlanda och åt lunch.Redan då var de alltså på Arlanda trots att planet inte skulle gå förrän klockan fyra. De ät ju inte så jätteresvana, men tre timmar i förväg kändes ju lite i överkant till och med för dem.

Jag och Anna hann före Harrys taxi till Öjebyn så där hann jag läsa en mycket upprörande artikel om hur dålig språkundervisningen är i svenska skolan. Det som var mest upprörande var att personen som skrivit insändaren själv hade en hel del misstag. Och så tyckte personen att man inte kunde säga "Hon är halv ett" om klockan för klockan är ingen person och då ska man heller inte använda personliga pronomen - sant i och för sig, men i talspråk så är det nog snarare regel än undantag att säga så. Som om jag inte var nog irriterad när jag kom till slutet av insändaren så står det där "Att bli lärare är lätt." Ja men då tycker jag att du ska ta och bli det om du nu är så himla bra! Om du ska undervisa i svenska kan det vara bra att veta att alla meningar måste ha ett subjet för att vara fullständiga, "Och även engelska." är alltså inte en fullständig mening.

Dagens citat "Oh, oh, oh and by the way Y O U apostrophe R E means 'you are', Y O U R means 'your'" (Ross)


Andra chansen

Jag ska fatta mig kort om kvällens deltävling, som alltså är andra chansen.

Det är ju (tydligen) som förr att det är dueller i två "träd".

Först möts Top Cats och Dynazty, jag tror att Top Cats tar det men tyvärr räcker det nog inte till gloden för sen möter de:

Andreas Johnsson eller Timoteij - kvällens svåratse duell, men jag tror nog på Andreas, och jag tror att vem som än vinner den här duellen så tar den sig till globen.

I andra duellträdet är torsten Flink vs. Lotta & Christer första matchen, och jag kan bara inte tänka mig att Torre ska gå vidare. Förhoppningsvis spelar det inte så stor roll eftersom jag hoppas på nästa duell:

Sean Banan vs. Yougblood, and let me put it like this - jag hoppas inte att Sean Banan går vidare.

Sammanfattningsvis: till Globen tror jag att Andreas Johnsson och Youngblood går. Jag är lite rädd för Sean Banan, för trots att han tävlade i första deltävlingen kan jag fortfarande nynna på hans låt. jag blir inte hller helt förkrossad om Timoteij skulle slå ut Andreas men jag tror att han klarar sig.

Nu väntas finbesök!

Dagens citat: "Somebody comment on the pants!" (Chandler) Vi såg en kille/herre på stan med skinnbyxor.



RSS 2.0