2010

Jahaom man skulle fösöka sammanfatta året som gått kanske. Det är aldrig lätt för jag kommer inte ihåg vad som hände i början av året - det är ju så länge sen! Men jag gör i alla fall ett försök. Detta hände alltså 2010:

* Vinter-OS i Vancover, behöver jag säga något mer!?
* Vi missade finalen i Eurovision eftresom vi skickade en tråkig låt
* Jag gjorde praktik på Kaplan (inte första gången visserligen) och kände mig som en riktig lärare (jag kanske inte har slösar bort fem år av mitt liv i alla fall)
* Matteus och Astrid kommer till världen!
* Anna blev "legimierad" sjukgymnast
* Vi fick ny chef på Kosum (igen), bättre schema än förra sommaren, två dagar ledigt i veckan!
* Tommy blev min Konsumkollega och Kerstin blev något av en husgud här i det Lundmarkska huset
* Fotbolls Vm i Sydafrika (vinns av Spanien)
* Prinsessan Victoria och Daniel gifte sig
* Mina föräldrar, tillsammans med sitt gang, cyklar till Umeå
* Vulkanen Eyafjallajökul på Island fick ett utbortt och förstörde för en hel världs turister som inte kunde flyga som planerat
* Två kusiner gifte sig - men var bjuden på brölopp ICKE!
* Även i år drabbas svenska folket av hjärnsläpp, tyvärr lite allvarligare än när de bestämde sig för att skicka Marlena Ernman till ESC. Den här gången släppte de (obs: inte vi!) in sverigedemokraterna i riksdagen = katastrof!.
* 50-öringen gick i graven
* The Ark bestämmer sig för att de har glammat färdigt, en sorgens dag
* Jag och ett par tjejer från klassen startar en bokcirkel, mycket lyckat om jag får säga det själv!
* Sveriges handbollsdamer tar sin första mästerskapsmedalj, silver i EM
* Emma Green tar Sveriges enda (tror jag) medalj i friidrotts em, även hon ett silver
* Obama har tagit bort det otroligt bakåtsträvande förbudet av homosexuella i USAs armé
* Jag cyklar ihop med en tjej (inte mest mitt fel om jag säger så) och tvingas ha gips i en vecka och monsterarm i sex, sen rehabträning i parit och minut - men snart så
* Mamma blev sjuk
* Morfar slog huvudet och hamnade på lassa i Umeå för att dränera huvudet

Så nu hoppas jag att jag har fått med det viktigaste. En litne lista också på årets bästa:film: Monsters vs. Ailens
låt: Telephone (Lady Gaga och Beyoncé)
fest: Den i Cissis stuga (återkomsten)
kommentar: Ja si vettno, va månde de bliva - dynga!
bok: Hush, hush eller kanske Kvinnor och äppelträd, inte för att den är bra (för det tycker jag inte) utan för att jag tvingats läsa den två gånger
koncert: dåligt med koncerter i år, det får bli The Ark på stadsfesten då, eller Melissa Horn på trästocks
Vänner citat: "I don't get older I just get better!"
tv-serie: The Big Bang Theory
skiva: Än en gång har jag väl knappt köpt en skiva så det får bli en julskiva i år igen Carola Christmas in Betlehem
tabbe: Ja det kan ju bara bli den där brandsläckaren för 4000, som vi tack och lov skickade tillbaka!
fynd: Hmm... alltid svårt att komma ihåg, men det kan nog hända att det blir tunikan som jag köpte på Gina strax innan jul, 124:50 (alltså 125). Svart överdel och rödrutig kjol.

Om vi blickar framåt då vad vill vi med 2011:
* Att mamma ska bli frisk så klart
* Ett vettigt bidrag till ESC börjar känns allt mer angeläget
* Ett vettig ämne till examensarbetet likaså
* Ett lärarjobb vore ju inte helt fel
* Handbollsherrarna kunde ju passa på och vinna VM när det går på hemmaplan och allt
* Jag tycker också att Rihanna ska släppa en samlingskiva, den skulle jag köpa direkt!
* En ny cykel vore trevligt, jag vet inte var tanken kom ifrån men den känns väldigt rätt
* jag och Anna kanske äntligen tar tag i att skriva den där tv-serien som vet skulle bli så bra
* Peter Jöback kan vara med i årets upplaga av Så mycket bättre
* Sista Harry Potter-filme är förhoppningsvis grym!

Dagens citat: "Happy new year, happy new year. May we all have a vision now and then. Of a world where every neighbour is a friend" (ABBA Happy New Year) 

Julen 2010

Så hade man överlevt en jul till - men det var med nöd och näppe. Blev uppringd av Konsum den 23 om jobb den 24. Men jag måste erkänna att det inte var så farligt - folk var väldigt glada. Kommer hem och upptäcker att yngsta kusinen inte behagat dyka upp - vad är det för stil? Nästa år förväntar jag mig åtminstone en julkram av dig! Dessutom innebar jobbet att jag missade tomtens julverkstad och kalle anka på självaste julafton, det har aldrig hänt förut. 

Eländet fortsatte på annandagen då jag inte vann ett enda paket i julklappsleken (att jag vann två på julafton hjälpte ju inte då!). Och sen när vi skulle in på Station 8 var det bara att traska rätt in, inget viftande med leg krävdes - vilket dråpslg. Resten av kvällen var visserligen riktigt lyckad (fick dansa till både Waka Waka, Only Girl, Wild dances, Loca, Natteravn och Mikrofonkåt) men liteblev den förstörd av vakterna vid insläppet.

Misslyckades på rean idag också blev bara ett par byxor. Tröstande fick i Cissis nya lägenhet hjälpte upp situationen lite. Och egentligen känns misslyckas som ett starkt ord när man jämför med Tommys dag. Han gjorde en liten... tabbe skulle man kanske kunna kalla det. Han gick aldrig och la sig i natt utan hoppade på 05:35 bussen i Skellefteå för att åka hem. Tyvärr somnade han och vaknade inte upp förän i Happaranda så då var det bara att kliva av och vänta in nästa buss söder ut - han kom hem där strax efter fem. Han påbörjade alltså sin hemresa från Skellefteå typ halv sex i morse och kom hem 17:00.

Så om vi ska sammanfatta det hela så var nog min helg ändå bättre än Tommys.

Jag, Anna, mamma och pappa har testat spelet som mor och far fick av oss i julklapp, Absolut överens. Jag vann alla gånger (två med anna och en var med mamma och pappa)! Nedan följer en liten lista med bidrag från samtliga spelare på andra ord för snaps:

* stänkare
* ackabajsae
* tuting
* en liten djävul
* lille vän
* toitare

Ja vi är väldigt bra på sprit och sånt den här familjen.

Dagens citat 1: "I'm dilated three!" (Ross) Under spelets gång fick ämnet "Saker du tänker på när du hör förlossning" och Anna skrev detta klassiska Ross-citat, jag hade också ett citat av Ross tyvärr var det inte samma utan jag hade valt:
Dagens citat 2: "You have no idea how much that hutrs!" så det blev ingen poäng men vi vann ju som sagt i alla fall.

God fortsättning allihopa!

En pallplats för årets julkalender

Ja, nu tycker jag att det har gått så många avsnitt att jag på allvar kan betygsätta årets julkalender, Hotell Gyllene Knorren. Och Jag tror banne mig den kniper tredjeplatsen, bakom Mysteriet på Greveholm och så klart Sunes jul. Hör bara här på två citat av Ingo, sonen i familjen Rantanen:

"Det måste vara tyst och grisfritt på hotellet annars blir det perkele sa mamma."
"Vet Tomten om hur svårt det är att vara snäll hela tiden?"

Det första citatet känner jag igen mig i, det där med att det måste vara tyst och grisfritt alltså - ibland blir det bara för mycket folk. Typ om man är dum nog att gå på stan en lördag så här strax före jul, men så dum skulle jag naturligtvis aldrig vara!
 
Och det andra citatet är ju klockrent - hur man är försöker så går det inte att vara snäll jämt och ständigt.

Dagens citat: se ovan.

Grundläggande skillnader på mitt och ditt!

1. Om JAG har betalat, låt oss säga, ett par skor då betyder det att JAG äger dem!
2. Om JAG går på IKSU, byter till träningsskor och lämnar vinterskorna i omklädningsrummet så betyder det INTE att jag skänker bort dem till bäst behövnde!
3. Och ja, det var väl det - det var väl inte så svårt.

Här hade man släpat sig ur soffat och iväg på fysträning och vad fick man för det, jo ett par skor mindre. Ska de va så förbaskat svårt att låta bli ett par fula men varma skor - va?!

Dagens citat: "Vart är vi på väg?!" (Rudolf)

100-åringen

Igår var det dags för mitt, Fanny, Linda och Elins allra första bokmöte. Vi har visserligen haft ett möte tidigare man då bestämde vi bara vilken bok vi skulle läsa. Vi bestämde oss för Hundraåringen som klev ut genom förnstret och försvann av Jonas Jonasson. Och vilket lyckat möte om jag får säga det själv! Visserligen kanske boken inte var det mest omfattande samtalsämnet men oj va trevligt det var. Och boken nämndes ju faktiskt både en och två gånger!

Nästa bok blir, efter ett omfattande researcharbete, Igelkottens elegans av en författare som jag inte kommer ihåg namnet på men jag tror hon var fransk.

Och så har ju världens bästa inneboende flyttat in igen. Alltid lika trevligt när Louise inte har någonstans att bo! Eller ja alltså det har hon ju men ja, det är en lång historia - nice to have her here anyway!

Såg första avsnittet av årets julkalender och det verkar ju riktigt lovande måste jag säga. Och så är de flesta julklapparna införskaffade så det här blir nog en trevlig julmånad hoppas jag!

Dagens citat: "Det finns vissa stunder i livet då man bara vill vara helt ensam - det här är ett sånt tillfälle" (Rudolf) Jag kan ibland se väldiga likheter mellan Sunes familj och min egen.

På tal om familj så har HELA min familj köpförbud fram till jul!! Uppfattat?!


RSS 2.0