Nostalig, och varning Lycksele!

Det har varit lite nostalgiinspirerat här i några dagar. I måndags började det med hopprep (bondtolvan och dubbelhopprep) och boll över tak med Anna och Frida. Jag måste säga att Frida gjorde det bra som klarade av att hoppa över repet samtidigt som hon skrattade rätt kraftigt.

Igår var det dags för fler gamla godingar - det var inte mindre än tre styckn 80-talister på fotbollträningen förutom jag och Anna. Lisa L, Sanna HP och Linnea S kändes som den gamla goda tiden. Som om inte detta var nog tittade Bengan förbi en stund också, det var fotboll som det ska vara. Missförstå mig rätt, vi har väldigt bra och engagerade tränare/tjejer nu också men jag pikade väl för ett par år sedan kan man säga.

Och så en liten varning så här i efterhand. Skulle på anställningsintervju i Lycksele idag, och snälla som mina föräldrar är så skjutsade de dit mig (typ 17 mil enkel väg). När vi kom fram var ett besök på en toalett av yttersta vikt så vi gick till Coop i jakt på en sådan, och jo då det fanns en. Tyävrr var det lite kö och hon som var där inne var då inte snabb! Vi kom fram till att hon nog hade lite taskig mage (huvvaje). Men till slut blev det i alla fall min tur - efter det var jag som en ny människa!

Sen dags för lunch. Vi hittade en pizzeria med lite allt möjlit och valde fönsterplats för att se lite folk. Knappt hade vi hunnit sätt oss förrän pappa utbrast "Men n'Roger Viklund borda Blåfors" och mycket riktigt ett par sekunder senare kliver pappas kusin in på pizzerian. Det visade sig vara en rolig filur. han skakde hand med mig och presenterade sig som Greger, sekunden därpå - "Nej int fan het ja Greger int".

Efter det barkade det uför, pappa och Roger underhöll de andra 3-4 gästerna på pizzerian genom att sitta vi varitt bord och ropa till varandra.
(pappa) "Vilket företag är de du jobbar åt nu?!"
(Roger) "Ett sotrt företag, Sverigebyggarna. Visst låt he som ett stort företag, vi är två stycken"

Sen var det något om att Roger åt maten från förra veckan men det var ju inga problem eftersom man kan äta mögelost, och ja... det spårade lite helt enkelt.

Innan det var dags att lämna stan och köra till skolan där jag skulle på intervju ville pappa gå på toa igen. Jag och mamma gick på en skoaffär bredvid Coop under tiden. När vi tyckte att han borde vara tillbaka gick vi ut ur skoaffären och hittade pappa på väg in på Coop igen. Han behövde en femma till eftersom han stoppat i sina fem enkronor och öppnat dörren till toan  - som redan var upptagen!

Så ja, det är väl ungefär så min dag har sett ut. Intervjun gick bra byt he way så hipps vipps blir man inlandsbo.

Idag byter jag ut dagens citat mot tre varianter av ordet "tagit"

Tatt (Issa)
Tage (jag)
Täjje (Maggan)

Välj den variant som du gillar bäst, inget är väl direkt fel men Issa jag är rädd att du hade fått minst poäng på ett (av mina) svenskaprov!


Den mänskliga GPS:n

Igår kväll vid sjusnåret skulle den mänskliga GPS:n ut och springa. Planen var att för att göra det enkelt så skulle GPS:n springa i en kvart och sedan väna om oh springa samma väg tillbaka.

Tyvärr så blev det tekniska problem när de 15 minuterna hade passerat och GPS:n fick för sig att hon sprungit en runda och snart skulle börja känna igen sig igen.

Efter ytterligare 10 minuter hördes så det välbekanta "Gör en laglig usväng" och GPS:n vände hemåt.

Löpturen som enligt planen skulle ha tagit ca 30 minuter tog iställe ca 60 minuter. Från och med nu ska den mänskliga GPS:n se till att ha backupp i form av en mänsklig hjärna!

På tal om något helt annat så fick jag igår veta att min uppsats är godkänd vilket betyer att jag är 100% färig med min utbildning! Skrämmande och skönt på samma gång!

Dagens citat: "I nailed it!" (Phoebe)

Att leva i en musikal

I lördags påbörjades dn här sommarens enda planerade semestertripp. 08:15 lyfte planet från Falmark och 09:20 landade vi på Arlanda. Där såg jag e-type och Swingfly innan jag sprang på en gammal klasskompis som jag sällskapade med på flygbussen in till centralen. På centralen letade jag snabbt upp buss 830 mot Göteborg och hoppade på.

Sex timmar senare klev jag av bussen (var toa var full - iew - och därför inte kunde använaas, inte av ig i alla fall) i Borås. Issa mötte upp på resecentret och guideade mig till mitt hotell (aka Issa och Christoffers lägenhet). Väl där blev det pizza till middag. Inte riktigt lika bra som Bianco men pizza är ju ändå alltid pizza.

Jag och Issa har annamat den här musikaltrenden som råder. Nedan följer en lista på de låtar som hittills finns med i repertoaren:
* Ja, jag vet inte vad den heter med den är från Sound of Music, "Doe a dear, a female dear, ray a drop of golden sun..." ja ni vet vilken det är. Den dök upp under harry Potter när vi letade det engelska ordet för "hiind" som tydligen är det svenska ordet för "doe".

* Sabre dance, jag vet inte vem han (?) som har gjort låten är..., men vi har lärt oss den genom The Big Bang Theory, den gå rtyp så här dundundundun, darada dundundundun dara.....

* Lite E-type har vi också hunnit med, here I go again

* Den hemska och av alla fruktade "snabbt, stabilt och jättejättebra"

* Sarek Geno eld och vatten

* Och så den här låten som går sä här "Would i lie to you baby, would I lie to you?!"

*Kung Louies underbara Jag vill va' som du

* En klassiker - Spice Girls Wannabe

* (Gamla) Rix Morgon Zoos hit Fikakungen

* Cirkuslåten

Ja nu har jag säkert glömt någon viktig låt, men nu vet ni ungefär hur vår musikal låter - You don't wanna miss it!

om skulle ta och göra sig redo för att möta världen?!

Dagens citat: "Bazinga!" (Dr. Sheldon Cooper) har blivit en hel del Tbbt

Storstädning!

Två dagar av intensivt städande närmar sig sitt slut. Igår flyttade vi (det mesta) från Umeå till Byske. Och flyttstädning är ju aldirg kul, jag måste dock erkänna att jag kom rätt lindrigt undan eftersom jag hade opponering på examensarbetet igår (det gick bra, lite småfixbara och sen är man lärare på riktigt! - gulp!).

Man tänker att man inte har så mycket saker men trots att vi hade släp, lastade bilen så full att jag, Anna och mamma fick ta bussen till Byske släpandes på ett par, fyry-fem väskor/påsar så fick vi inte med oss allt. Så det blir en sväng till Umeå, mest troligt på måndag.

Städningen fortsatte idag.

Det sista mamma sa igår innan hon gick och la sig var "imorgon blir det sovmorgon" - fine, tänkte jag det låter ju bra. Men tror ni inte att mamma och pappa hostade ikapp där vid sju. Och döm av allas förvåning när pappa och Tommy vid halv åtta konkade ner valrossen till TV, som mor och far av någon outgrundlig anledning tagit emot av Tages, för trappen. Strax därpå var mamma igång med dammsugaren och inte långt efter (strax efter åtta) började pappa tvätta bilen med högtryckstvätten - den hördes ganska bra genom mitt öppna fönster. Då gav jag upp tanken på sovmorgon och steg upp.

Strax före tio var jag och mamma på Konsum. och när vi kom hem därifrån då, då började storstädet. Vi har rensat den stora garderoben i mitt rum, det blev mycket skräp vill jag lova! Och när jag lika hade ångan uppe tömde jag skrivbordet och rensade korgbyrån också. Damm, damm och lite mera damm!

Satt som bäst och tog igne mig efter detta när det ringde från Konsum - det var kris eftersom ICA hade strömavbrott och därför tvingats stänga (skadeglädje!). Malin to the rescue! Så då belv det jobb i tre timmar.

Hemma från jobbet igen så hade de burit ut mitt skrivbord (helt enligt planen) och ersatt med en av hyllorna från Umeå, så då började uppackandet av böcker. jisses vad böcker - och tänk då stackars Linda som har betydligt mer än mig!

Så för att sammanfatta - nu är det välstädat i mitt rum!

Vi har också testat en av de grenar som pappa förberett för mästarnas mästare som tydligen ska hållas här nästa helg. Det gick väl så där, men nu vet jag i alla fall att hon som blev fröken Sverige 2002 hette Azra Duliman!

Dagens citat : "Gud man får ju passa sig så man inte får nå skit i huvudet... en björk till exempel! Irene när vi cyklade hem från Konsum.


Hollywood Hills - Umeå hills, what's the difference?

Det verkar som att Sunrise Avenue har skrivit en låt om hur det kan kännas att flytta:


No, this is not the time or the place for broken hearted
Cause this is the end of the rainbow
Where no one can be too sad
No, I don't wanna leave but I must keep moving ahead
Cause my life belongs to the other side
Behind the great ocean's waves.

Bye, bye Hollywood Hills I'm gonna
miss you wherever I go I'm gonna
come back to walk these streets again
Bye, bye Hollywood Hills forever .

Thank you for the morning walks on the sweet sunset
And for the hot night moments
For the fantasy in my bed
I take a part of you with me now and you won't get it back
And a part of me will stay here, you can keep it forever, dear

Bye, bye Hollywood Hills I'm gonna
miss you wherever I go I'm gonna
come back to walk these streets again
Remember that we had fun together.

Bye, bye rodeo girls I'm gonna
Love you wherever I go I'm gonna
Come back so we can play together
Bye, bye Hollywood Hills forever. 

Long distance love, does it work?
All the miles in between get in your head
No, I don't wanna go
I don't wanna go.

Bye, bye Hollywood Hills I'm gonna
miss you wherever I go I'm gonna
come back to walk these streets again
Bye, bye

Bye, bye Hollywood Hills I'm gonna
miss you wherever I go I'm gonna
come back to walk these streets again
Remember that we had fun together.

Bye, bye rodeo girls I'm gonna
Love you wherever I go I'm gonna
Come back so we can play together
Bye, bye Hollywood Hills forever.

Hollywood Hills forever, yeah, Hollywood Hills forever


Ja, det är klart att några rodeo girls har jag nog inte sett till, men annars tycker jag att det stämmer ganska bra.


RSS 2.0