Sanna vänner...

Så hade då stora delar av gänget besökt Lycksele, och genom det förgyllt min helg!

En underbar helg som började i fredags vid 19:15 ungfär, bara 45 minuter för sent. Det var förstås tåget som Louise kom med som ställde till det. I alla fall så hade jag och Louise en mycket trevlig fredagkväll med en massa snack och så lyckades vi hitta en riktigt spännande film på TV också. Dessutom låssades vi att det var första gången som Louise var här så jag fick salt so that my life will always have flavour, bread so that I won't go hungry and a non sentet candle... ja nu minns jag inte riktigt hur det går.

Sovmorgon för oss två på lördagen - nice. Och sen kom de andra, som inte haft sovmorgon, där vid 10 tror jag. Vi åt lite frukost (första för vissa och andra för resten) och sen begav vi oss ner på stan. Trots att det är en väldigt liten stad så shoppade jag lite smått och gott. En mössa och ett pannband bland annat så jag kommer då inte att frysa om öronen i vinter - förhoppningsvis. Jag köpte också en bok om sekter i Sverige, det ska bli spännande, och en tidskriftssamlare och ett spel som visade sig vara väldigt kul. Spelet avslöjade också att Lina faktiskt kan väldigt mycket om bibeln, bland annat det välkända citatet "Som man är klädd får man ligga" och även "Öga för öga, tå för tå". För den som undrar hur man ska vara klädd för att ligga bäst så kan jag meddela att det spelar ingen loll.



På promenad genom stan.

Efter shoppingen blev det en sen lunch, typ vid tre-halv fyra. Efter lunchen, som betsod av caesarsallad, kände vi oss rätt mätta så vi bokade om middagen från sju till halv åtta. Men vi var förstås inte så mätta att vi inte orkade lite godis.

Middagen på hotellet var utsökt. Själv åt jag kyckling enchiladas, very good. Cissi och Jenny var modiga och åt rödig respektive lamm, Anna och Louise åt hamburgare och Lina körde på samma som jag. Vi hade nog hoppats att vi skulle få se en skymt av Jonas Gardell som varit där och uppträtt, men han syntes inte till - vi fick nöjas oss med Göran. Fråga inte vem Göran är, för det vet jag inte, men han satt i alla fall vid bordet bredvid.

Efter många om och men hittade vi sedan fram till nattklubben som ligger under hotellet. Musiken var riktigt bra men de som startat tidigt på morgonen från Skelleftehållet började vara trötta så de åkte hem vid halv tolv. Jag och Louise höll ut till halv ett ungefär. Sen de andra for hann vi med att prata med en av mina elever, få oönskade danstips av en äldre herre och framför allt dansa till Jack Sparrow-låten. När vi sen skulle hem fick vi vänta en halvtimme på taxin, men, men det finns väl int så himla många taxibilar i lilla Lycksele.

Väl hemma var det bara att smyga sig i sägn, en säng som jag för första gången på många, många år delade med min syster. Jag som hamnade ytterst sov ganska gott men Anna hade tydligen känt sig lite begränsad i sina möjligheter till att byta ställning.

Nu har brudarna åkt och de borde ha hunnit hem. Jag har hunnit städa lite och varit ute och sprungit så nu är den stora frågan - vad ska jag äte till middag. En dusch först tror jag dock att det blir.

Tack för en underbar helg my darlings!

Tack också för den fina presenten!

Dagens citat 1: "Som man är klädd får man ligga" (Lina) En ny klassiker, och en säker plats i citatboken!

Dagens citat 2: "Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen

Alla måste ha nån att kunna lita på, det är så
Och en trofast vän är mera värd än guld
Jag vet, vänner prövas genom tidens gång
Sviker aldrig fast din väg är lång
Finns där vid din sida när vågorna slår
Håller det de lovar, det är vänner som består" (Carola) Tydligen en bra väckarsignal, och nu var det vääldigt länge sedan jag hörde den sången men texten verkar ju fortfarande aktuell.

Dagens citat 3: "- Hey Kiki, what are you doing?
                      - I'm trying to get confortable. I'm not usef to sleeping with my underwear on.
                      - well you're gonna!"



Snö och pizza

Japp nu har den kommit - den första snön i Lycksele. Jag såg inte själv när den föll men i morse när jag cyklade till skolan arla morgonstund (typ vid 07:00) låg det snö på gräsmattor och bilar. "Äntligen!" sa skideleverna som jag hade idag - "Inte än!" var mer min reaktion. Vi är alla olika.

Sen blev det tvära kast i middagsplanerna. Lisa och Hanna, två av mina engelsklärarkollegor (svenska är ett härligt språk, hur många andra språk skulle tillåta en sån sammansättning?! Eller ja vad vet jag det kanske är vanligt, men engelskan skulle i alla fall inte gilla det - men jaja det var ett sidospår), skulle på en föreläsning om ADHD ikväll och de skulle äta middag nere på stan innan det - och jag fick äran att följa med. "Piraten" hette pizzan som jag åt och den var mycket god, sinka, lök och vitlök - what's there not to like?! Mycket trevligt och så passade jag på att handla lite på Konsum när jag lika var nere på stan. Det har blivit skrämmande mycket ICA på senaste tiden, jag måste skärpa mig.

Dagens citat. "Hej mitt vinterland!" (Rudolf Andersson) Typ lika mycket snö hade vi fått i morse.

P.S För att säga som Frida  - tagga helgen. Då kommer the gang på besök!!

Nu kommer pappa inte ens in i kyrkan...

Det här med bilar är ju inte alltid så lätt. Dagens plan var att jag, Anna, mamma och pappa skulle åka till Umeå för att hälsa på Tommy. Planen gick i stöpet när pappa hittade mystikst gult skum i oljan. Ni som nu känner min far vet att han, trots att han själv hävdar att det är en myt, kan tappa humöret när saker och ting inte går som man har tänkt sig. Men tro det eller ej, jag hörde inte en enda ramsa med fula ord. Annars hade man ju kunnat tänka sig något i stil med Rudolfs harang i Sunes jul när bilen inte startar.

Det mystiska skummet fick också som konsekvens att jag blev tvungen att åka till Lycksele redan idag. Först buss till Skellefteå 12:35. Där hamnade jag bredvid en kille som satt och såg Harry Potter and the Half Blood Prince på sin dator - lite svårt att inte kolla. Anna tyckte att det var perfekt och att jag borde be att få låna ena hörluren, detta gjorde jag dock inte. Sen hade jag knappt två timmar att fördriva i stan innan det var dags för nästa buss. Och jo jag hann shoppa lite, en lång, grå kofta på Kappahl. Istället för den uteblivna ponchon från förra veckan tänker jag.

För er som inte vet det kan jag upplysa om att det är tråkigt att bo själv. Jag tror jag ska tröstäta lite glass sen.
Och så håller vi nu alla tummar vi har för att den nya serien på trean, minns i skrivande stund inte vad den heter men den handlar typ om flygvärdinnor från förr, ska vara bra.

Dagens citat: "I'm so hugry, how can I stay here? Starving for what I hold so dear." (Plumb Hang On)

Shopping, släktkalas och spelkväll

Lördagen började med en dusch lite frukost och sen bar det av mot Piteå, med Anna och melodikrysset som sällskap. Vi var rätt grymma ända tills det kom en visa (som tydligen var en schlager från någon gång i tidernas begynnelse). Vi hann hur som helst bara lösa halva för sen var vi framme och det var dags att dra igång shoppingen.

Som vanligt så levererade Piteå! Shoppingen gick great! Det blev bland annat ett par nya skor, tights, en tunika/tröja och ett par jeans - för mig. Och Anna köpte ett par skor, men det var the shoes så jag tror hon var nöjd ändå. 

När hungern blir för stor för att stå i kö och ta ut pengar för att sedan kunna gå på Kappahl och köpa ponchon som du har sett ut då är det dags att åka hem. Hem till någon med mat som inte bor alltför långt borta that is - i detta fallet morfar. Och ja efter att vi satt våra fötter (funkar uttrycket "sätta sin fot" i plural?) innanför hans dörrar så behövde vi minsann inte vara hungriga mer. Först lite snbb lunch fil och typ rimmat sidfläsk eller något sånt. Strax därpå fika, och sen var det ju middag också.

Från fikat och frammåt var det i sällskap med morfar (så klart), mamma, mammas moster Britt och hennes karls Henry, mammas kusin Mia hennes barn Sally och John och hennes man (?) Markus - och till middagen får vi lägga till min moster Bettan och min kusin Markus, även Niklas gjorde ett kortare gästspel.  Trångt, men finns det hjärterum så finns det sjätterum, sen var det där sjätterummet finns är ju en annan sak. Hon som duakde till middagen (vem kan det ha varit?) räknade fel så det slutade med att moffe fick sitta vid köksbänken och äta - oops! Tur att det inte är så långt mellan matbordet och köksbänken på Nitgatan!

Efter middagen bar det av mot Ostvik för spelkväll. Eventuellt skulle man också kunna kalla det för snackskväll - jag vet inte exakt hur många chips och ostrkroksvarianter det fanns att tillgå men jag åt i alla fall av naturchips (möjligen två sorter), cheeseballs, hot crunchers (eller vad de då heter), viking chips och så smakade jag på salt and vinegar chipsen men som jag trodde så var det ingen höjdare även om det inte smakade lika mycket vinäger som chipsen i England.

Vad spelade vi då jo - först blev det en omgång Alfapet. Om jag inte missminner mig så blev jag tvåa, men jag kan ha blivit trea också. Sist vet jag dock att jag inte blev eftersom Anna tog så väl hand om den platsen. Efter Alfapet blev det Jeopardy - det var ett riktigt roligt spel med lite så där varierad svårighetsgrad på frågorna. Bra jobbat också Sara och Jenny som i varsin omgång tog på sig Quiz Master jobbet och utförde det med bravur!

Betyg på lördagen: 5 av 5!

Dagens citat: "- If I keep it it will be like stealing.
                    - Yeah but if you spend it it will be like shopping!" (Rachel) Och jo det blev en del spenderande i lördags är jag rädd, men det var ju i alla fall mina penger så inget stealing här inte!

RSS 2.0