Jag är grym! (som det brukar heta)

Ja innan vi drar igång med tippandet inför den sista (!) deltävlingen måste jag bara få säga det - jag är grym! Helt på egen hand har jag idag lyckats med att få igång min router. Granted, det är inte första gången, eller ja hel på egen hand är det kanske första gången, men jag och Anna lyckades ju faktiskt när Roger var ny. Men den här gången hade både min far och min bror misslyckats - det ni!

Okej, moving on (haha).

1. Charlotte Perelli - The Girl
Förväntningarna är förstås skyhöga på allas vår Lotta - kom igen nu ända in i kaklet! Wow, det låter i alla fall annorlunda jämfört med både Hero och Tusen och en natt. En modern schlager, bra jobbat. Och jag vet inte hur många gånger hon hann sjunga The Girl på den korta stunden. Det här borde gå vidare säger jag djärvt innan jag lyssnat på de andra bidragen.

2. OPA! - Allting blir bra
Hmm... nej det här är inte jättebra. Har visserligen lite medelhavsgung som kanske skulle kunna knipa en del röster men det utnyttjas ju inte alls vad det verkar. och i ett så namnstarkt startfält tror jag inte det blir många röster över. Någon jättesångare verkar han ju inte heller vara. Ganska tråkigt.

3. Dynazty - Land of Broken Dreams 
För mina tankar till Europe, både hårmässigt och röstmässigt. Det är inte dåligt, frågan är om refrängen är catchy nog. Vi har ju redan ett rockband i finalen, men jag ser det inte som någon omöjlighet att vi får ett till. Det beror lite på resten av motståndet. 

4. Lotta Engberg & Christer Sjögren - Don't Let Me Down
Jasså på engelska, spännande. Nej, jag är lessen men det här känns väldigt omodernt och ganska smörigt. En sammanslagning av Kan man älska någon på avstång och Love Me Tender, långsamt och långtråkigt. De skulle kunna klara sig vidare tack vare att de är de de är men that's it.

5. Hanna Lindblad - Goosebumps
Nja, trots att det känns 80-tal så klickar det inte riktigt. Lite väl repetitive (and that is saying something in this context) sen låter det som att hon dansar så mycket att hon knappt orkar sjuna. Sticket låter ansträngt och jag undrar hur det ska gå med tonartshöjningen. Hanna går förresen inte att känna igen från sist då hon hade kort svart page, nu har hon långt blondt hår. Och jag är rädd att Manipulated var bättre, hon kanske skulle ha behållit den svarta pagen?

6. Axel Algmark - Kyss mig
Nej gud så tråkigt, en Håkan Hellström-kopia, med inslag av Oscar Linros. Jag är lite rädd för det här för det är ju poppis nu för tiden men själv är jag såå less på P3poppojkar som alla låter lika i mina öron.

7. Lisa Miskovsky - Why Start a Fire
En personlig favorit så här på förhand. Håll alla tummar! Det låter som Lisa brukar låta och jag gillar ju det så jag hoppas på det här. Det kanske inte är en typisk schlager och den är ju inte lika trallvänlig som Charlottes låt men det är lite annorlunda - på ett bra sätt. Verkar också vara ett lite annorlunda framträdande. Om Pernilla Andersson kunde gå vidare med Desperados så borde Lisa kunna gå vidare med det här. För visst är de lite lika, till utseendet alltså.

8. Danny Saucedo - Amazing
Lite lugnare än In the Club men forfarande en hel del tempo. Och killen kan ju dansa, men vad har han på sig?! Alltså effekterna får ju inte ta över, det såg ju ut som att han lånat sin storebrors kläder (om han nu har en storebror som är ett par storlekar större). Alltså det är ju Danny så han går säkert vidare men jag tror inte han slutar på en lika bra placering som ifjol.

Jaha ska vi försöka summera det här då: Till Globen: Charlotte Perelli och (om jag får önska lite) Lisa Miskovsky
                                                       Till andra chansen: (Om han nu inte går direkt då) Danny och Dynazty


Innan jag slutar för idag måste jag också få berätta om bussresan från helvetet, jag var nämligen med om den i morse. Sov morgon - yippie! Jag steg upp vid 05:30, tog mig till bussatationen utan problem. Väl på bussen började det spåra direkt. En barnfamilj på väg på fjällsemester ett par säten bakom mig - oh no! I ärlighetens namn ska sägar att två av barnen, två flickor i 8-10 års åldern hörde jag aldrig av. Föräldrarna däremot, var det liv om. "Åh kolla på himlen, ser ni, titta på himlen, ser ni va fint". "Åh kolla vad många renar, här barn, ser ni så många renar, och titta de stångas" Ja och så vidare, ni förstår. Vi som ser renar var och varannan dag blir liksom inte så imponerade av en liten renflock på vägen. För att slippa höra på tjatet om att titta här och titta där skruvade jag upp musiken i hörlurarna, vid det laget hade också lillkillen (ca 5 år) i famlijen tröttnat på att åka buss och blivit gnällig. Sen klev det på en tonårstjej och som vi alla vet har de en tendens att överdosera parfymen och mycket riktigt här var det minst två doser för mycket - och vem satte hon sig bredvid, jo just det mig! Jag försökte luta mig så mycket som möjligt mot rutan men det hjälpte föga.

Nu tänker man att värre blir det knappast, och då tänker man fel. För sen blir lillkillen i familjen åksjuk! Helt plötsligt kändes det inte så farligt med lite parfym, det var till och med ganska bra.

Ingen skönhetssömn på den resan inte.

Men dagen tog sig, jag slutade så pass tidigt att jag hann med ett-bussen, vilket i sin tur gjorde att jag hann på aerobic dance för en gångs skull. Awsome!

Dagens citat: "Rocka röven av dom!" (Sallt) Ett litet uppmuntrande ord till min granne (i stort sett) inför morgondagen.


Herre gud - det är redan tävling nummer tre!

Ja si vettno, tiden går och går. Och ja nu är det dags för tredje deltävlningen i 2012 års melodifestival.

1. Youngblood - Youngblood
Kempes boyband, när Kepme är med vet man aldrig vad som händer. Det är ju ett gäng söta skönsjungade pojkar som kan dansa men det lät lite platt. Och boybanden pikade ju någon gång i slutet av 90-talet. however lät det som att det höll på att hända något precis där i slutet av den minut man fick höra idag. Men i nuläget - tor inte det.

2. Maria BenHajji - I mina drömmar
Kom igen nu - hur cool vore det inte om jag kände en kusin till en deltagare i melodifestivalen - rösta, rösta, rösta. Ja just tusan, jag kände ju också en kusin till en av killarnai the Poodles när det begav sig - men det här vore häftigare. Någonting om låten också kanske, det låter klassisk schalgerballad. Och en ballad bör det ju finnas i finalen - so why not. Fint med ljusen på scen. Svårt att säga exakt hur stark låten är innan jag lyssnat på alla bidrag och hela låten men jag håller alla tummar och tår för den här.

3. Mattias Andréasson - Förlåt mig 
Otippat, att det ändå skulle vara så mycket fart i den här låten. Litte sluddrigt, tala tydligare - speciellt i refrängen, konstigt nog eftersom det var så mycket text i verserna. Lite R&B  + Oscar Linros ungefär. Hur röstvilliga fans har han egentligen... svårt att säga.

4. Love Generation - Just a little bit
Redone, men nja... ändå inte riktigt. De har nog fått slumpen av hans låtar. Det känns platt och även de försöker nå upp till Alcazar's Stay the Night moves så är låten inte nog "fartti" (som Maggan skulle ha sagt). Jag tror inte.

5.–Carolina Wallin Pérez - Sanningen
Nej usch vad P3 pop tråkitg. Att hon har tolkat Kent lyser nog igenom, och det är ju inte direkt ett gäng smilfinkar. "Fel forum" som Lotta skulle ha sagt (alltså Charlotte Perelli).

6.  Andreas Johnson - Lovelight
Han har kört på den gamla klassikern "kan man sno nåt från Abba", titeln först och främst och sen urskiljer jag också lite Take a Chance beat. Men förstås med det traditionellat Johnsson sounden också. men det känns "kanske lite välbekant". Är vi inte less på den här nu - han hade behövet en Glorious för att ta sig vidare tror jag.

7.  Molly Sandén - Why Am I Crying
En modern schlagerballad. Det här tycker jag är bra, hon har liksom vuxit. Amy Diamond, till exempel, gör ju inte det. Hoppas också på en riktitg ordentlig slutton - min favorit so far (i den deltävlningen). Men hon har ju tagit Eriks jacka!

8.Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel
No, no, no and no! Det är ju typ en predikan med refräng. Katastrof. Sist det kan inte bli något annat.

För att sammanfatta: till Globen: Molly och Mattias (tack vare röstvilliga fans)
                               till andra chansen: Maria BenHaij och Youngblood

Nu ska jag se Wolverine.
Oao

Umeå!

Ja nu bor jag i Umeå igen! Chipchillivipp, det känns kul och jag längtar till IKSU. Flytten gick förvånansvärt smärtfritt med tanke på hur allt började - nämligen med att Saaben fick lämnas efter Bolidenvägen och bli bärgad tillbaka till Skellefteå. Som tur var så var även Lundgrens flyttfirma AB inblandad i det hela så det löste sig riktigt bra. Jag, Anna och mamma fick visserligen ta tåget till Umeå (bärades på en gigantisk skopåse, en stycken radio och en supertoolbox) men det gick så smidigt så.

Jag är rätt trött efter helgen trots att jag i ärlighetens namn inte burit så jättemycket. Pappa och Tommy bar det mesta, morfar packade släpen (och körde sträckan Piteå - Lycksele + 4 extra mil när Sabben strejkade och dess passagerare behövde hämtning, - Umeå - Lycksele - Umeå - Piteå), och mamma städade det mesta. Det är klart att jag bar några kartonger och trokade ur några lådor men grovjobbet är det inte jag som har gjort. Som grädde på moset stod Louise och Anna för diskning och torkning efter middagen. Så jag kan väl bara säga att jag älskar min familj och mina vänner - utan er hade jag inte varit någonting! Tusen tack för all hjälp som jag har fått i helgen ni är helt klart bäst!

En liten kommentar om helgens deltävling också. Det blev inte precis som jag hade tippad direkt, men jag är rätt nöjd ändå för efter att ha hört hela David Lindgrens låt så kändes det väldigt rätt att skicka den direkt till globen. Synd att det inte gick bättre för Sonja, men man kan väl säga som så att hon var bättre än låten.

Nu blir det nog soffan en stund och sen bingen! (upp 04.20 imorgon!)

Dagens citat: "Knowing that I am nobody without you" (Sanna Nielsen Nobody Without you)

Ny deltävling, nytt hem, nya tag!

Ja, det gick väl si så där i förra veckans deltävling. Loreen till final kändes ju helt rätt, Dead by April var ju faktsikt rikigt bra bitvis så även om jag då inte tippat vidare dem så kändes det rätt bra. Andra chansen dock - katastrof! Sean Banan och Torsten Flink! Nej men snälle Sverige skärpning! Ja, ja de ska väl ändå inte ta sig till final.

Men nu är det ny deltävling - nya tag så let's have a look at this week's bidrag.

1.Ulrik Munther - Soldiers
Flickfavorit förstås, och det låter inte riktigt melodifestival so far, men däremot typisk radioplåga. Ni vet lite så där lagom popmelankoliskt. Han har nog röstvilliga fans så det här kan nog gå bra.

2. Top Cats - Baby Doll 
Årets The King, det gick ju bra ifjol men då tror jag 8om jag inte missminner mig) att The Playtones hade varit med i typ dansbandskampen och det kan nog ha hjälpt dem. Personligen tycker jag inta att detta är speciellt bra. Nja jag tror det kan bli svårt.

3. Sonja Aldén  - I din himmel
Höga förväntningar redan innan jag hört låten, då ska vi se hur det verkar. Typiskt Sonjaschlager och fläkten är på plats. Den här gången har hon också tänkt till och kör flygande långklänning för att få ut så mycket som möjligt av den. Jag tyckte väl inte att refrängen lyfte jättehögt men jag hoppas att det tar sig när man får höra hela låten. Lite ovanligt inom mellon så är det en något sorglig text om någon som typ väntar i en himmel. Jag gillar ju Sonja så jag hoppas att det går bra.

4. Andreas Lundstedt - Aldrig, aldrig
Ytterligare en schlagerräv som jag har höga förväntningar på redan innan. Hmm... nja det kändes platt. Kul att han sjunger på svenska men jag tror inte att det här är starkt nog - tyvärr. Och det var liksom för mesigt för att göra ett riktigt dansnummer till det här, dumt av Andreas att inte utnyttja ett av sina starkaste kort. Nog för att det verkar vara site moves men inte i klass med typ Stay the Night

5. Timoteij - Stormande hav
Jo men det här går nog vidare, även om det känns ganska bekant. Lite folkmusikaliska toner och fyra jobbigt snygga, unga damer. Och det blev ju dundersuccé sist och jag tror att de kan rida lite på den vågen (lägg märke till ordvitsen!).

6. David Lindgren - Shout It Out
Om man är okänd, som Mr Lindgren är jämfört med många i det här startfältet, så måste man sticka ut. Och det gör han ju faktiskt. Det här är nog årets Saade bidrag. Och det är inte dåligt och killen kan dansa. Det fungerade ifjol men jag vet inte om det går lika bra för David. Jag har också lite svårt att bedöma hans ålder. Är han yngre än mig, vilket jag kanske tror, så känns låten okej, är han äldre, vilket han ibland ser ut som, så känns det barnsligt. Hmm, jag vet inte, texten var ju inte direkt revolutionerande, men i de här sammanhangen är det ju inte alltid någon naktdel.

7. Mimi Oh - Det går för långsamt
Vilken passande titel, om den här låten skulle ha en chans så borde den hålla Linda Bengtzing tempo. Det går visserligen inte jättesakta och känns typisk messachlager. Något som är lite konstigt med tanke på artistens relativt tuffa klädsel - nu kan det ju fort vara så att hon ska ha något annat på sig när det smäller, men jag tror ändå att det blir svårt.

8. Thomas Di Leva - Ge aldrig upp
Han är sig lik, gamle Thomas. Han steg ju i min aktning efter glidtacklingen i första säsongen av Så mycket bättre. Och det låter typiskt Di Leva så har han bara röstvilliga fans så vet man aldrig vad som kan hända.

Om vi ska ta och summera lite då: Till Globen: Timoteij och Sonja Aldén
                                               Till Andra chansen: Thomas Di Leva och Ulrik Munther

Sen var det det här med nytt hem. Jag flyttar imorgon också, tillbaka till Älvans väg, tyvärr inte samma lägenhet men ändå. Alla som befinner sig i närheten är välkomna att hjälpa till! Det känns bra men hyfsat jobbigt - innan man har packat, städat, burit, pckat upp... och ja ni kan drillen.

Dagens citat: "- Pivot, pivot, pivot!
                    - I don't think it's gonna pivot anymore.
                    - Yeah I think it's really stuck now"               (Ross, Rachel, Chandler) Känns som att risken för en liknande situation är överhängande imrogon - håll tummarna allihopa.

God natt!

The Festival of Fools!

Japp, it's back again - melodifestivalen! Dags att tjuvlyssna på den första deltävlingen. Undra just hur det ska gå i år, det gick ju så väldigt bra med herr Saade ifjol. Nuuu kör vi!

1. Sean Banan – "Sean Den Förste Banan"
Nej, det här är ju inte bra. men så här innan jag har hört resten så måste jag höja ett varningens finger. För det är ju lättsjunget och även om texten inte är helt rumsren så tror jag nog att di barna kommer att sjunga med. Men som sagt - NO!

2. Abalone Dots – "På väg"
Hmm, jo lite lungt och skönt efter det inledande bidraget och folkmusik är ju alltid poppis. Fläktarna är på slagna - allt kan hända.

3. The Moniker – "I Want To Be Chris Isaak ..."
Konstig titel, men det är i alla fall ingen kopia på fjolårets glada Oh My God. Det låter annars men jag är rädd att det går lite för mycket åt mollhållet. Tror inte att den sätter sig på samma sätt, kan få det tufft att ta sig vidare.

4.  Afro-Dite – "The Boy Can Dance"
Minns ni en låt som hette Never let it go, ja just den som de vann med 2002 -  det här låter inte helt olikt. Känns lite för bekant, men med ett bra dansnummer så kan det kanske ta sig vidare till andra chansen i alla fall.

5. Dead by April – "Mystery"
En korsning mellan Robbie Williams och (enligt Anna) Danmarks fjolårsvinnare - till utseendet alltså. Den här låten har en bra refrän så vitt jag har hört, versen sänker däremot hela skutan. Om ni någon gång har hört Totalt Jävla Mörker så vet ni ungefär hur det låter. jag tror det blir svårt.

6.  Marie Serneholt – "Salt And Pepper"
Nej, det här var lite tråkigt. Känns som att vi har hört den x-antal gågner tidigare. Och stulen slutpose anade jag, nummret var inte heller direkt nyskapande så nej, tror inte det.

7. Thorsten Flinck & Revolutions orketsern – "Jag reser mig igen"
Aj, dte skär i öronen - det låter inte bra. Tankarna går mot Tåhström och Rickadr Wolf men var beredd (hehe) öronproppar för min käre far sjunger lika bra. Nej!

8. Loreen – "Euphoria"
The girl sure can sing! Inte helt olik My Heart Is Refusing Me. Av det jag har hört nu så är det morgondagens bästa bidrag, ett + också för vad som tycks vara en inovativ slutpose. Hon går nog vidare.

Summering:
Till Final: Loreen, Abalone Dots
Till andra chansen: Afro-Dite, The Moniker (på gamla meriter)

Känns som en typisk första deltväling - lite ljummen. Hoppas det tar sig som mordbrännaren sa.

Dagens citat: "Det börja bra nästan intressant, ja, ja men kanske lite välbekant..."

RSS 2.0