En tjuv i mitt hus?

Jag är lite orolig för det tycks ha försvunnit ett par saker ur mitt hem. Jag har inte sett några tecken på inbrott eller så men jag har letat överallt och sakerna är borta.

Det som fattas är: en stycken vitlök och en rulle tape som man kan stryka fast på tyg, typ gardiner, så att man slipper sy.

man undrar ju vad tjvuen skulle ha grejerna till, de är ju lite udda. Kanske en vampyrjägare med för långa byxor, eller självaste MacGyver han brukar ju kunna trolla med knäna om han bara har tillgång till lite småpryttel. Ja jag vet inte, men borta är de i alla fall.

Ett tag trodde jag också att han/hon fått med sig min gråa ögonskugga men den är återfunnen.

Jag måste också passa på att gratta våra svenska silvermedajörer Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Emil Jönsson och Marcus Hellner - bra jobbat gänget!

Dagens citat: "He took the five of spades!" (Joey)

Roud 4 (eller nu jäklar gäller det!)

Redan dags för sista deltävlingen - jag kan bara inte fatta att det har gått så fort. Inte heller kan jag fatta att vi har ett så fruktansvärt dåligt startfält so far så nu gäller det gott folk. Håll alla tummar och alla tår på att sista deltävlingen levererar!
 
1. Army of Lovers - Rockin the ride
Jaja, nu kommer vi inte undan längre här har vi herr Bard. Oh herre gud så hemskt! Nej men snälla nån det här kan väl ändå aldrig gå. Och visst är man less på hon Camilla nu. Men man får vara tacksam för det lilla, det verkar som att vi får se Jean-Pierre Barda (visst heter han så?) i shorts utan tröja istället för Alexander bard. En klen tröst men dock.
 
2. Lucia Piñera - Must be love
Hmm. inte superoriginellt direkt. Men hon har en lite udda röst det är ju kul. Tyvärr tycker jag redan efter en minut att den känns lite tjatig - hur ska det då kännas efter tre? Det ser inte heller ut som att hon är direkt van att stå på scen, i klackar. Hoppas hon hinner vänja sig tills på lördag.
 
3. Robin Stjernberg - You
Nja... tja... jo då vars det är lite klatchigt men sjunger han riktigt bra? Och det här med falsett har ju aldrig varit min grej. Det här är väl också en gammal idoldeltagare och han verkar köra på samma frilla som snubben i State of Drama och Anton Ewald - och de har ju båda gått vidare så det kanske är något med håret. Han har också bytt ut de här vanliga bakgrundsdansarna, ni vet á la Eric Saade mot lite mer "plocka-äpplena-stuket" (altså mer "modern" dans).
 
4. Sylvia Vrethammar - Trivialitet
Sylvia V är du på g? Då ska vi se då, jag tror bestämt att jag fick nog av henne under Så mycket bättre men jag ska väl lyssna på låten innan jag sågar det totalt. Sambainspirerat - no surprise there. Men jag tycker verkligen inte att det här är kul, hoppas att Sverige håller med. Och det kan ju inte hjälpas, även om man nu är van vid henne, hon ser ju fasligt lyft ut alltså - det är inte snyggt.
 
5. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire
Udda namn, udda låt, udda artist. En herre i vadå, 35-40 års ålder med (på repet i alla fall) kostym och fluga som sjunger lite så där lagom falskt och spelar (går loss) på en flygel som börjar brinna. Jag vet inte vad jag ska tro, kanske, kanske inte.
 
6. Behrang Miri - Jalla dansa sawa
En rappare som ändå verkar ganska haj på sitt men som så många andra i samma genre så får han hjälp i refrengerna. Jag tycker att jag känner igen tjejen som hjälper honom - idol månne? Det är ju dansvänligt som man kan uttyda ur titeln men det är svårt att sjunga med i rap och refrängen går på franska - tror jag, i alla fall delvis, kan vara något annat språk också, så ja, jag vet inte. Den kommer säkert att locka folk till dansgolvet men det är inte två tummar upp, upp, upp om ni förstår vad jag menar.
 
7. Terese Fredenwall - Breaking the silence
En blandning av Molly Sandén och Lisa Miskovsky. Hon ser ut som Molly och låter lite som Lisa i stuket. Jag är dock rädd att det jag fick höra här var slutet och det var inte direkt memorable så jag är lite tveksam, känns lite platt.
 
8. Ulrik Munther - Tell the world I'm here
Fartigare än senast och det gillar jag. Häftig bakgrun får han också poäng för. Man ska inte underskatta ett lagom antal upprepningar men gränsen är hårfin och även här tycker jag att det låter lite tjatigt efter bara en minut. Och så var det det här med falsett, har de ingått något typ av pakt eller? Se vem som kan reta Malin mest med sin falsett. Jaja han är ju söt också lillkillen.
 
Nej men hepp det var visst alla bidrag för i år. Sammanfattningsvis är jag grymt besviken på allt och alla ingen Euphoria här inte, inte ens en liten Empty Room. Nej det blir ingen dubbelseger i ESC det kan jag lova redan nu. Men vi skulle ju åtminstone kunna skicka ett vettit bidrag. Det verkar som att det blir övervägande manlig fägring i finalen i år, lite tråkigt men jag kan inte säga att det är helt orättvist, möjligen förra veckan att det fanns ett par tjejer som skulle ha förtjänat att ta sig vidare men annars vette katten.
 
Jag tror att följande bidrag går vidare på lördag:
 
Till globen: Ulrik Munther & Robin Stjernberg
Till andra chansen: Ralf Gyllenhammar & Behrang Miri
 
Så vill jag passa på att gratta Ida Ingemarsdotter till VM-silvret idag. Kunde ju tyvärr inte se loppen eftersom plikten kallade men jag var med dig i tanken.
 
Dagens citat: "Sylvia V är du på G" (Jojken)
 

Jag börjar bli lite orolig

Ja det börjar jag och det är inte bara för att Anna lever våran mellotippartävling utan för att det än så länge inte finns ett enda bidrag i finalen som faktiskt är bra. Som det ser ut nu får vi ju lov att skicka David, då slipper vi i alla fall skämmas. Det blev ju lite fjasko igår då det faktistk fanns låtar som var helt okej men som inte gick vidare. Skellefteå gjorde säkert vad de kunde men vad hjälper det när resten av Sverige inte har nog med vanligt sunt förnuft?

Som vi alla vet så har kärt barn många namn, Rolinski, Romanski - potato (poteito), potato (potato), det är inte så noga.

Nu har jag också bestämt vilken låt jag skulle ha när jag gick upp på scenen om jag någon gång skulle vara med i melodifestivalen, det skulle bli He's a Pirate från Pirates of the Caribbean av Klaus Badelt.

Dagens citat: "Not great!" (Rachel)

Round 3

Nu måste jag rycka upp mig, det gäller att inte hamna för långt efter, snart är ju halva racet kört så det är inte så jättemånga tillfällen kvar att samla poäng. Ställningen just nu 5-3 till Anna. Men nu när det är hemmaplan så borde det ju gå lite bättre, synd bara att det är hemmaplan för Anna också.
 
Kom igen nu Skellefteå - nu kör vi!
 
1. Eddie Razaz - Alibi
Inte helt olikt förra veckans första nummer. En engelsk schlagerpop i modern tappning. Eddie känner man igen från Idol och han är inte riktigt lika lik Eric Saade som förra veckans öppningsnummer. Det är inte dåligt men inte heller nyskapande. Vi får se hur han står sig när jag har lyssnat igenom resten av bidragen.
 
2. Elin Pettersson - Island
Hmm, den hann inte riktigt komma igång under den lilla snutt som man fick höra. Väldigt lungt och stilla, kanske lite för lungt och stilla. Så här på rak arm är jag tveksam men jag måste lyssna på resten innan jag helt utesluter avansemang.
 
3. Ravaillacz - En riktig jävla schlager
Ja just det, det är alltså en grupp bestående av Tommy Körberg, Johan Rabeaus (eller hur det då stavas), Claes Malmberg och en för mig okänd herre till. Om ni tar den gruppen och så slår ni ihop dem med Linda Bengtzing och Markoolios gamla dänga "Värsta schlagern" så vet ni ungefär hur det här låter. Det är samma typ av text men ett lite lugnare tempo. Ja det kanske funkar... vad vet man?
 
4. Amanda Fondell - Dumb
Ytterligare en Idoldeltagare, vinnare om jag inte missminner mig. Och hon utmanar ju faktiskt Carolin af Ugglas i mest märkliga scenspråk. Tyvärr verkar det som att verserna är vassare än refrängen men hon har ju ett eget sound och röstvilliga fans så det kanske går i alla fall.
 
5. Martin Rolinski - In and out of love
Men så skönt att han lämnar Alexander Bard hemma! Det låter dock fortfarande lite BWO och det är klatchigt, en av de få låter som jag faktiskt kommer ihpå så här en minut efter att ha lyssnat på den. Lite märkligt nummer med folk i glasburar som kastar färg men so far känns detta ändå som det starkaste bidraget.
 
6. Caroline af Ugglas - Hon har inte
Typiskt Carro (nu bör hon väl snart vara Carro med hela svenska folket), vemodigt och lite gnälligt men det har ju fungerat förr. Så ja, jag vet inte. Jag gillar hennes "Tro på dig" men är inte så förtjust i "Snälla, snälla", just nu ligger den här låten någotstans mitt emellan.
 
7. State of drama - Falling
Jag tycker att det verkar ganska odramatiskt jag. Det låter bekant, som om man har hört den på radio typ en miljon gånger. Ni vet lite så här halvljummen rock. Jag tycker att det känns lite tråkigt. Och en fråga: hur gamla är de? Alltså det är en ärligt fråga för ibland tycker jag att sångaren (som kört på samma koncept som Anton Ewald förra veckan, nämligen att sätta vax i håret och sedan sticka ut huvudet genom bilrutan medan man kör) ser ut att vara typ 20 och ibland närmare 40.
 
8. Janet Leon - Heartstrings
Det börjar bra nästan intressant... ja ni vet. Jo men alltså det är faktiskt intressant, det låter lite nytt i alla fall. Sen är jag inte helt säker på att jag gillar hennes röst, nasal och gnällig om jag ska sammanfatta den med två ord. Det verkar som att hon har något spektakulärt på g på scen i alla fall så jo men jag är positiv till detta.
 
Sammanfattningsvis:
Till globen: Martin Rolinski & Janet Leon
Till andra chansen: Ravaillacz & Amanda Fondell
 
Se så fort det gick att tippa trots att jag tyckte att det kändes svårt den här gången också, Kan vara att jag körde lite mer önsketänk idag och inte gav mig på att försöka gissa hur svenska folket kommer att tycka.
 
Dagens citat: "Jag satt bara och tänke... på borrmaskiner" (Anna)
 

Round 2

Ja tiden springer när man har kul, fortbildningsdagar, sena tåg, snöskottning och så vidare så nu är det snart dags för andra deltävlingen i 2013 års mello.
 
Och först ut  är (tror jag):
 
1.  Anton Ewald - Begging
Årets Eric Saade. Han ser lite ut som honom, musiken låter lik och han dansar runt på scenen. Det här brukar ju gå hem hos svenska folket och om motståndet inte är bättre än förra veckan så tror jag nog att det gör det i år också. men vi får väl se. Det blir också spännande att se vad han ska ha för kläder, kan ju vara bra om han inte är allt för lik Mr Saade. En liten undran bara, hur mycket sjunger egentligen Anton och vem är det som sjunger resten?
 
2. Felicia Olsson - Make me no 1
Jo men det här låter riktigt bra. En ballad lite pop/r'n b/old school. Hoppas också här på finfina scenkläder, till den här låten skulle man lätt kunna köra långklänning och Carolafläkt. I den korta bit som man får höra så här innan så visar hon inte riktigt sin röstkapacitet men jag hoppas att hon har lite att kräma på med för då kan det här gå bra.
 
3. Joacim Cans - Annelie
Alltså jag är lite besivken, jag hade hoppats på lite hard core rock och vad får jag - folkmusik. Missförstå mig rätt nu, den här låten är säkert i helt "rätt forum" men det är ju fel artist. Det känns som lite slöseri med röst att låta honom sjunga den här. Det låter lite som Stiftelsen möter Nordman och det är ju två populära grupper, dessutom blev ju Cans folkkär i körslaget så man vet aldrig - det kan gå vägen.
 
4. Swedish House Wives - On top of the world
Superschlager så klart, vad annat kan man vänta sig något annat av Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund och Jenny Silver? Det är ju något av en oskriven regel att det måsta finnas med minst en superschlager varje år och de är ju proffs så det skulle kunna gå. Dock är jag rädd att verserna är lite vassare än refrängen och det är aldrig bra.
 
5. Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello Goodbye
Originell titel - not! Hmm, lite så där trllvänligt är det väl. Och de är ju snygga båda två men de skulle behöva jobba lite på kemin, och hon skulle behöva lite lägre klackar - hon ser lite ostadig ut. Förra veckan hade jag sagt direkt till final, men i det här startfältet är jag lite mer tveksam.
 
6. Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream
Här har vi i alla fall en originell titel. Och jag vet inte hur många gånger hon hinner med att sjunga denna, ändå ganska långa titel, på den lilla stund som jag såg. Repetition är visserligen bra men det får inte bli för mycket av det goda. Någon större scenshow kan vi nog inte heller förvänta oss men låten är inte helt oäven ärligt talat är jag lite kluven.
 
7. Rickard Wolff - En förlorad sommar
Nu vill jag inte vara elak men han är ju ingen skönhet och jag måste också säga att låten är då alldeles för vemodig och tråkig för den här typen av jippo. Nej jag är ledsen Rickard men jag tror inte att det här kommer att gå vägen. Jag tror inte att det här kommer att bli "en stor sensation, en tid fylld av ära...".
 
8. Sean Banan - Copacabanana
Jo den heter faktiskt så. Innehållsligt (så vitt jag kan höra) är det lite "Värsta schagern" och sen verkar han ha ett klädbyte, lite dans och så har han ju då Copacabanana. Jag är rädd för det här, det är ite lika catchy som hans fjolårsbidrag men barnen kommer att gilla det här och det är lite synd eftersom det ändå finns en hel del bra bidrag i den här deltävlingen.
 
Nej men då ska vi se. Lika svårtippat den här veckan som förra (och förra veckan skrapade jag ihop 2 poäng men jag hade faktiskt tippat vidare alla som gick vidare bara inte till rätt tävling om ni förstår vad jag menar).
 
Till globen: Anton Ewald & Sean Banan
Till andra chansen: Swedish House Wives & Felicia Olsson
 
Ja där har vi det. Om jag fick välja själv (vilket förstås vore allra bäst) så skulle det se annorlunda ut. Och det är nästan så jag hoppas att jag har fel i fråga om Sean Banan.
 
Dagens citat: "Pretty wack!" (Joshua)

RSS 2.0