Ready... fight

Dags för årets första deltävling i mellon. Jag och min syster har ju en liten tävling här om vem som tippar bäst så nu gäller det att vässa nördknölarna (aka geniknölarna).
 
Så här på förhand ska jag ärligt erkänna att jag inte har höga förhoppningar på årets tävling. På pappret är det ett mycket svagt startfält.
 
Först ut är allas vår David Lindgren, here we go.
 
1. David Lindgren - Skyline
Det låter bekant, man känner sig hemma. Ett dansnummer á la David. Svårt att säga om detta kommer att överträffa Shout it out men jag gissar redan nu att detta kommer att gå vidare till finalen. Det är ju svårt att inte gilla David.
 
2. Cockies n' Beans - Burning Flag
Ja men det här är inte helt dåligt och jag gillar att de har försökt koordinera sitt nummer de brukar vara lite spretiga. Det låter lite poppigare än man är van att höra dem, lite mindre country. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Jag avvaktar med att uttala mig i huruvida de kommer vidare eller inte.
 
3. Jay-Jay - Paris
Men hallå han har ju glömt att slå på charmen, hur går det ihop med ett bidrag som heter Paris. Jag kan bara hoppas att han kopplar på den till på lördag. Både melodin och scenografin för väl tankarna till någon rökig, typ jazzklubb (eller nåt) i Paris. Han klämmer in lite franska men jag tror inte att det kan rädda honom. Nu är ju min franska lite rostig men jag säger nog non.
 
4. Mary N'diaye - Gosa
Nja, alltså jag är kluven. Texten är supertöntig men melodin svänger ändå. Ni kanske minns Norges bidrag för något år sedan Haba Haba - lite så. En söt tjej som dansar och sjunger. Det blir spännande att se hur scenkläderna ser ut de kanske kan hjälpa upp situtationen. I nuläget är jag tveksam, jag avvaktar tills jag hört allt motstånd.
 
5. Eric gadd - Vi kommer aldrig att förlora
Nu är ju inte jag något stort fan av Mr Gadd men jag måste ge honom att han har gjort sitt bästa för att knåpa ihop en trallvänlig dänga och den går inte i falsett hela tiden så jag är positivt överraskad. Sen skulle jag kanske inte sträcka mig så långt som att säga att jag gillar den. Men man måste ju ta med i beräkningen att det ändå finns rätt många som gillar honom. Hmm vi får väl se. Häftigare scenkläder är ett måste - men jag räknar med att det finns en plan här.
 
6. Anna Järvinen - Porslin
Hon ser ju plågad ut stackarn. Låten är nog inte helt kass men man kan ju inte stå och se ut som om man sålt smöret och tappat pengarna om man ska tävla i mellon. Och så är jag inte helt säker på att slutet är nog memorable. Tveksamt.
 
7. YOHIO - Heartbreak Hotel
Nej men finns inte halva den här låttiteln med i en grupp som väldigt mycket liknar denna - Tokyo Hotel, enda skillnaden är att sångaren är blond. Nej men småtjejerna gillar nog det här och de är ju bra på att rösta. Jag är inte helt säker på att de här grabbarna (?) är så vana vid att stå på scen så vi får väl se vad nerverna gör med dem på lördag.
 
8. Michael Feiner och Caisa - We're still kids
Nej, det här är ju ändå inte bra. Hon sjunger inte klockrent och hon verkar väldigt kocentrerad på sin dans. Dessutom , och nu vill jag inte kasta sten i glashus för jag har ingen aning om hur gammal hon är, men hon är nog lite för gammal för att sjunga "We're still kids". Nej det här tror jag inte på.
 
Då ska vi summera. Svårt så här första gången, jag känner mig lite ringrostig.
Till Globen: David och Cockies n'Beans
Till andra chansen: Eric Gadd och YOHIO
 
Dagens citat: "Nuuu kör vi!"

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Det blir inte altid som man tänkt sig, speciellt inte när man förlitar sig på norrtåg och Umeås lokalbussar. Det började redan i måndags. Tog ett-bussen hem (otroligt lyxigt) och allt gick bra, kom till NUS utan problem, behövde bara vänta på buss nummer 8 i typ 5 minuter, hoppade på och tänkte gud va bra nu hinner jag koka tomtegröt innan jag ska på IKSU. Vi hann exakt två hållplatser innan bussen typ körde fast, eller om det var för halkigt för att komma vidare jag vet inte men chaffisen meddlade i alla fall att nu kommer vi inte längre. Så det blev till att traska och gå. Visserligen hann jag ändå koka gröten men det blev lite stressigare än jag hade tänkt mig.
 
Igår var det tåget hem som gällde. Avgångstid 14:34, ankomst tid ca 16:30. Man blir alltid lika glad när man kollar in på norrtågs hemsida och det står "går enligt tidtabell" på rätt sträcka. Det gjorde det igår, men nu har jag minsann lärt mig att man inte ska ropa hej förran tåget är framme. Vi kom iväg i tid, kom till Hällnäs i tid, vi kom till och med till Vindeln i tid men sen fastnade vi någonstan mellan Vindeln och Vännäsby - fel på bromsarna. Jag påpekade för tågvärden att vi faktsikt inte behövde några bromsar - bara gasa på, men tydligen fick man inte göra så. Så ankomsttiden blev i själva verket 17:30. När jag väl kom hem var jag på så dåligt humör så jag skippade den planerade springturen. Istället ängnade jag kvällen åt att städa lägenheten.
 
Tåg hem idag igen - och det både gick och ankom i tid hör och häpna. Hoppade på lokalbussen och idag hann vi ändå förbi Magistervägen och fram till den nya rondellen där stod det en buss tvärsöver vägen där vi skulle köra. Det blev ju i alla fall en kortare promenad än i måndags. Det blir ingen löprunda ikväll heller - det är skitväder. Så istället har jag bakat semlor.
 
Jaja, det blir inte alltid som man har tänkt sig men man är väl flexibel!
 
Dagens citat: "Tiden, tiden, tiden den står aldrig still" (Peter Jöback) till skillnad från diverse tåg och bussar.
 
 

Fullt ös medvetslös

Japp, idag har jag varit effektiv. Började dagen strax före nio med en redig frukost för att i förlängningen orka med total training klockan tio. Av någon, fortfarande okänd, anledning blev det lite stressigt när jag skulle iväg på IKSU vilket resulterade i att jag fick med mig fel påse- Så istället för skor och hänglås hade jag med mig - ett par byxor. Jaja, det var ju bara att göra det bästa av situationen och köra på utan skor.

Hem efter IKSU och så lite lunch, städa toan och sen bar det av till Strömpilen. Anna hade ville ha kuddar från hemtex som tydligen skulle finnas där. Eftersom de var på rea var hon inte orolig för att jag inte skulle hitta kuddarna - och mycket riktigt blev det inga problem. Det gick till och med så bra att det var 30% på reapriset så hon fick sig 4 kuddar billigare än 1 på ordinarie pris - inte illa om jag får säga det själv.

Det blev en del andra saker inhandlat på Strömpilen också så när jag skulle hem gick det tungt! Jag gick med cykeln i uppförsbackarna.

Väl hemma igen var det bara att ta tag i det som jag skjutit upp hela veckan - nämligen att städa lägenheten. Så nu är det gjort och jag är helt slut.

Imorgon kommer troligtvis bror som är liten på middag, undrar om han blir nöjd om jag bjuder på fil? Jag har inga bra idéer på vad jag ska svänga ihop.

Dagens citat: "Håll käft jävla reabarn!" (Jenny)

Hur vet man att man läst för mycket antik och medeltida litteratur?

Jo det ska jag svara på, men först en snabbutbildning i antik och medeltida litteratur. Hjältar är stort i den här litteraturen, de är dock lite annorlunda jämfört med dagens varianter. Man ska kunna slåss förstås och så får man gärna vara snygg (dock inget krav), men sen skadar det inte heller om man kan sjunga, spela harpa eller är en jäkel på att berätta historier. Och när de antika och medeltida hjältarna slåss då är det blodigt allvar vill jag lova. Kroppsdelar flyger och blodet sprutar. Vin är populärt också.
 
En annan viktig sak att veta om dessa hjältar är att de opererar efter principen "om du mucker med min kompis så muckar du med mig".
 
Okej, och nu till svaret på min fråga, hur vet man att man har läst för mycket om dessa hjältar? Jo om man vaknar mitt i natten av en dröm i vilken man spöat upp en karl som försökt gifta sig med ens syster mot hennes vilja. Om det dessutom var blodigt och lite av ett fylleslag så kan du vara ganska säker på att det är dags att ta en paus från litteraturhistorien. But don't worry sis, I got your back - no way are you marrying that jerk!
 
Ibland, speciellt när jag drömt att jag utfört hjältedåd, tror jag nästan att om jag ser tillräckligt många hjältefilmer och läser tillräckligt många hjälteberättelser så kommer jag så småningom att bli en hjälte. Jag känner att nu nog vore en bra tid att ta det där sista stege. Man vill ju gärna bli en folklig hjälte det är ju inne att vara nörd/tönt nu och jag har alltid varit lite lagd åt det hållet. (Eller hur Louise?!) Jag hade faktiskt tankar på att utföra ett hjältedåd i natt. När jag vaknat av min hjältedröm så var det A) någon som  hade öppnat en bildörr som sedan inte gick att stänga, eventuellt på grund av kylan, eller B) någon som försökte stjäla en bil på parkeringen utanför min lägenhet. Det bankade och smällde i (det jag antar var ) en bildörr och jag riktigt kände hur jag blev grön och fick övermänskliga krafter.Hur det nu var så blev det inget hjältedåd, jag kan inte riktigt säga om det var på grund av att jag somnade om eller om det slutade smälla innan jag kom mig ut - ögonblicket är lite suddig.
 
Nåjå, nog om detta. Nu vet ni i alla fall när det är dags att lägga ifrång sig Gilgamesheposet, Iliaden, Odysséen eller Tristan och Isolde.
 
Dagens citat 1: "Kvinnovrede är ett fruktansvärt ting som envar borde akta sig för" (Joseph Bédiers Tristan och Isolde) Dagens citat 2 "Damn skippy" (Lula)

Ibland undrar man

Alltså ibland börjar man ju fundera hur det är ställt på hjärnkontoret. Man får ju vara tacksam att man inte kommer till jobbet i pyjamas. Imorse var prio ett att hinna slänga soporna. När jag var på väg till soprummet slog det mig att ja men jisses, jag har ju inte sminkat mig. Nu vet ju ni som känner mig att det inte brukar vara speciellt mycket av den varan, men lite mascara brukar jag kunna kladda på.
 
Ja och det var väl inte så farligt, men när man som lärare glömmer bort att gå till sina lektioner då är det illa - det är ju liksom det jobbet går ut på. Till mitt försva om man tillåts ett sånt så stod just den här lektionen inte med på mitt schema eftersom det är lite av en specialare men sen har den också haft samma position nästan hela hösten. Jaja, tur att man har kollegor som have one's back i såna lägen.
 
Dagens citat "Ja, jag undra jag" (Stig Strand)

How not to do

Idag skulle man kunna tro att min familj och jag spelat in en undervisningsfilm för körskoleelever med titeln How Not To Do. Pappa var regissör och jag, Anna och Tommy var passagerare. (Mamma var inte med på skutan). Vi var en snabbis till Umeå idag eftersom Tommy skulle på återbesök för sitt knä. Jag passade på att få lite julklappar hemfraktade till lägenheten och sen tog jag och Anna en sväng på stan medan pappa och Tommy hängde på NUS. So far so good. Det var näs vi skulle hem som självva inspelningen började.
1. Det krävs tillstånd för att parkera på handikapplats (annarrs böter, 700 kr)
2. Man får inte backa i en rondell (läs på skyltarna så att du vet vilken avfart du ska ta. OBS! Norrmäm max ett varv!)
3. Sicksacka inte mellan filerna så att du tvingas tränga dig in före en bil för att hinna svänga där du ska. (Då blir man tutad på, och här vill jag också tillägga att det var vi som stod för tutandet)

Så en snabbguide till alla som håller på att ta körkort - nu vet ni några saker som man inte får göra.

Dagens citat: "Åååka pendeltåg, jag är en loser baby jag har inget körkort..." (Markoolio)

RSS 2.0