En bussresa

Det är påsklov! Påsklov för mig innebär att jag inte behöver ta bussen från NUS klockan 05:40 mot Lycksele. Nej istället tog jag sovmorgon och steg upp 06:00 och tog bussen 07:30 mot Byske. Jag blev positivt överraskad när jag klev på bussen och den faktiskt inte var full - gud va skönt, tänkte jag då får man sitta bekvämt och bre ut sig.
 
Jodå ända till Bygdeå var det skönt - där klev det på en barnfamilj. Och nu vill jag påpeka att, även om barn instängda i bussar kan vara lite jobbiga så brukar jag ha gott tålamod med dem, därför suckade jag lite när de två äldsta barnen (kanske 3-4 och 5-6 år)  började "mamma vet..." "pappa varför..." men mer var det inte. Barn är ju barn och det kommer man liksom inte ifrån. Föräldrarna verkade också vettiga och sa vänligt men bestämt åt sina äldre barn att nu får ni vara tysta och sitta stilla. Det gick bra ändå till den yngsta (gissningsvis inte ett år än) blev åksjuk och började vomera. Så fort bussen svängde skrek barnet och strax därpå fick pappan i familjen springa ner med en spypåse. Då började jag känna att hur tänkte föräldrarna nu? Tydligen undrade ett av de äldre barnen också det för han frågade "Varför åker vi buss egentligen?". Lite som om han kunde läsa mina tanker. Sammanbitet svarar mamman att de trodde att lillebror skulle klara det. Men hur kunde de tro det? Han började ju gnälla så fort de klev ombord?!
 
I Bureå fick de för sig att det skulle gå bättre om de fick sitta längst fram i bussen och bytte platser så då blev det lite lugnare, men någon sömn hann jag inte med.
 
Så kan det gå om inte haspen är på.
 
Dags att agera taxichaffis åt bror som är liten.
 
Dagens citat: Vomera, tre bokstäver. Kräk, det är fyra va? (reklamen före prison break) 
 

London baby!

Looks like I'm going to London baby! Jag har lite halkat med på ett bananskal och visst känns det lite nervöst att åka och ha ansvar inte bara för sig själv utan också för elever - som jag dessutom inte känner, eller ja en känner jag väl lite grand och en kan jag namnet på - men det ska också bli kul! Det är inte alla som har ett så bra jobb som jag! Lärare is the shit, att inte alla blir det det förstår jag bara inte. För två veckor sedan var det sportlov och nu är det bara fem skoldagar kvar sen är det påsklov.
 
Innan London (dit det bär av i början av maj) har jag ett annat viktigt beslut att fatta och det är huruvida jag har förtjänat lite galss så här på en torsdag (å idag var det fest) eller inte. Jag har nämligen både tvättat och städat toan sedan jag kom hem, och då ska det tilläggas att jag var på dålgit humör när jag kom hem för det var trångt på bussen och lokalbussen höll då aldrig på att komma fram!
 
För tillfället hoppas jag att Lisa, vars klass jag åker till London med, jobbar på att få ungdomarna att inse hur otroligt häfttigt det vore att åka och kolla in Harry Potter World när vi är i England.
 
Dagens citat: "London baby" (Friends)

En liten missberäkning till min fördel!

Jag och Anna var så chockade i lördags efter skrällsegern så vi räknade lite tokigt. Jag hade ju tippat in tre hela poäng! Och Anna inte ett enda - vilket betyder oavgjort!! Lite av ett antiklimax, vem ska nu bjuda vem? Men men, vi kanske får göra en utslagstipp i ESC - vem vinner?
 
Ville bara rätta till det lilla misstaget som höll på att kosta mig bio/middag.
 
Dagens citat: "Honestly, you forget one tiny little detail and everybody treats you like an idiot" (Bridget Jones)

Tiden går fort när man har roligt

Ja nu är det över mina kära vänner. Tiden går fort när man har roligt, nyss var det mörkaste februari och nu är det inte riktigt lika mörkt och mars - och vi har en vinnare, Robin Stjernberg med låten You. Och jag är lite kluven, låten är ju rätt bra men jag och Robin kommer inte riktigt över ens. Tyvärr störde han ju också min tippning, jag behövde fyra rätt och dte slutade med ett, Anna däremot fick två så ja hon vann, skit också. Kan väl kanske inte skylla det på Robin men det är inte heller det som är vårt problem, problemet är att han känns så tillgjord, oäkta. Det ser stelt ut. Men man ska komma ihåg att det kunde ha blivit mycket värre, jag tänkte Sean Banan, State of Drama till exempel. Så jag ska nog kunna stötta Robin när det blir dags för ESC men då får han se till att öva upp det där leendet så att det kännns äkta.
 
Jag vill också påpkea att jag tycker att David (som verkligen kan det här med att le) fick oförtjänt lite röster av svenska folket. Visst hans låt kanske inte var den bästa men den var ju bättre än Ravaillazc, Louise Hoffsten, Sean Banan, State of Drama och Ralf Gyllenhammar åtminstone. Om man någon gång känner sig lite nere kan man ju titta på ett klipp av när David fick 12 poäng av den utländska juryn - då blir man nog glad igen.
 
Visst var det kul att ett av bidragen från andra chansen vann men jag hade ju verkligen hoppats att det skulle vara det andra, men, men nu kanske Anton känner suget att vara med igen och då kan vi ju hoppas att han gör en Saade.
 
Det visade sig också att Europa inte riktigt är redo för Yohio än, Japan har helt enkelt en annan kultur. Han sa ändå bra saker tycker ag igår, i sin presentation och jag tror jag lyckades få syn på ett leende.
 
Och sist men inte minst så måste man ju nämna Carola. Jag vet att hon inte är så jättepopulär men jag gillar henne, jag tyckte att hon gjorde ett bra framträdande. Man kan ju säga vad man vill om henne som person men sjunga kan hon i alla fall, synd att vi int ekunde skicka Främling igen. Synd också att vi inte kan skicka Loreen igen för hennes framträdande igår var ju också väldigt bra.
 
Men nu är det slut, och vi vilar schlagernerven till mitten på maj då det är dags för Europa att infinna sig i Malmö. Jag och Anna lyssnade lite på några av bidragen igår och som det lät så har Robin ändå goda chanser på en bra placering.
 
Dagens citta: "Du, det kunde vart fan så mö värre" (Jojje Jönsson i Där fick du)
 

Final battle - fight!

Som vanligt går det fort sen man väl kommit igång med mellon - nyss var det fösta helgen i februari och nu är det andra helgen i mars. Det har varit ett svagt startfält i år överlag således kommer även finalen att vara ganska klen. Det finns ingen (enligt mig) favorit som redan på förhand känns som en klar segrare. Precis som i min och Annas tävling, trots att hon leder så kan jag fortfarande i teroin gå om och vinna - om jag spikar denna sista tippning och hon inte tar ett enda poäng. Därför kommer jag att dra ett par chansingar, för om jag och Anna tippar lika så har jag ingen chans att vinna - so this will be a walk on the wild side.
 
Reglerna för finaltippningen ser ut som följer: Man tippar topp 3 och sistaplatsen. Totalt finns alltså precis som tidiagre 4 poäng att hämta, och jag behöver alla fyra. Så då kör vi väl då, först ut är
 
1. Ulrik Munther - Tell the World I'm Here
Första gången jag såg Ulrik kände jag att jo men han kan nog ta hem hela tjottaballongen. Han har gjort en rad förbättringar sen sist, slängt kepsen och skippat gitarren  bland annat. Nu när man har hunnit lyssna en del på låtarna är jag inte riktigt säker på om han verkligen kan ta hem det hela, låten är lite väl tjatig men å andra sidan har han ju ett väldigt snyggt nummer och han sticker ju ut lite bland de andra småpojkarna. Dessutom behöver han i år inte tackla den otacksamma uppgiften att gå på direkt efter Loreen, så ja en bra placering borde han kunna få.
 
2. David Lindgren - Skyline
Länge var Davids det enda vettiga bidraget i final, och om vi skickar honom så vet vi i alla fall att vi inte kommer att skäma ut oss. Vi vet också att han kommer att charma till sig ett par röster åtminstone. Hans nummer är ett av de snyggaste och mest vältimade, han är ju väldigt duktig på att dansa. Sen har jag, och Skellefteå med mig, ett litet tips: smyg in en AIK logga någonstans, det kan ge många röster från hemtrakten, från såna som vanligtvis inte röstar. Jag är dock lite rädd för att han gör en Danny, det vill säga att han får en riktigt bra placering dock inte förstaplatsen, precis som i fjol. Till hans fördel kan man också nämna att han nog har starfältets snyggaste slutpose - icke att förrakta.
 
3. State of Drama - Falling
Att jag behövde kolla upp låttiteln kan ju inte vara ett bra tecken. De känns lite bortglömda och helt ärligt gör det mig inte så mycket, det här är int emin favorit i finalen. Tips till State of Drama: anpassa rörelsescehmat till melodin, rocka inte lös som om ni körde värsta hårdrocken när låten i själva verket är lite lagom midtempo. Och sen vet jag inte om det bara är jag men jag tycker att jag hör toner från Darins Money for Nothing lite här och där. En helt ok låt i och för sig men om man nu ska låna lite av Darin så hra han ju bättre låtar att ta ifrån.
 
4. Anton Ewald - Begging
Japp, detta är min favorit. Hans nummer är nästan lika vältimat som Davids och hans låt är catchigare. Tidigare har jag klagat lite på hans slutpose, med tanke på att han tydligen är dansare och koreograf i botten, men nu har jag börjat inse det geniala med en närbild på honom själv - hur många små (och stora) tjejer kommer inte att rösta på den blicken och det leendet? Om han inte lyckas med musiken så kan han ju alltid göra reklam för tandkräm. Jag tycker att det är på tiden att ett bidrag från andra chansen vinner och då passar det väl jättebra med Anton, eller hur?
 
5. Louise Hoffsten - Only the Dead Fish Follow the Stream
En av de få låtar som jag inte hört en enda gång sedan den gick vidare - inget bra tecken. Och trots att hon är den enda kvinnan i finalen så känner jag det finns risk att hon glöms bort. Framträdandet är inte heller direkt originellt, kommer nog inte att hjälpa till att samla poäng. Nej tyvärr tror jag inte på det här även om låten nog faktiskt har ett viktigt budskap - framförallt för sångerskan själv men det hjäper liksom inte i sammanhanget.
 
6. Ralf Gyllenhammar - Bed on Fire
Jag vet att jag tippade den här till andrachansen men nu när jag ser den så kan jag bara inte förstå att det faktiskt gick vidare -och direkt till final dessutom. Det låter bättre inspelat, lite mindre nasalt och gnälligt där i början. Men hur töntigt låter inte "ashes to ashes, dust to dust everything will burn" som upprepas ett par gånger. Sen tror jag också att det hade varit mer effektfullt att bara skrika en gång, nu skreiker han ju mest hela tiden - det blir lite jobbigt att lyssna på. Medan jag ändå är i gång och gnäller, frisyren och mustaschen är de så himla fina? Och sist men inte minst - slutposen, Ralf, slutposen INTE bra, jobba på den!
 
7. Ravaillacz - En riktig jävla schlager
Årets minst vältimade framträdande - som absolut inte får vinna! Och det tror jag inte heller att de gör, de får säkert ett par röster men folk måste ju begripa att det inte skulle gå hem i ESC. Jag har till och med läst att de inte vill vinna, och då tycker jag tt de ska slippa det. De sjunger bland annat att "den som sjunger schlager ska inte vara mager" men om vi tittar på hur det har sett ut de senaste åren så ska vi se 08 Charlotte Perrelli, 09 Marlena Ernman - vältränad!, 10 Anna Bergendahl, 11 Eric Saade och sist men inte minst 12 Loreen. Så ja, jag tycker att vi kan konstatera att den som sjunger schalger visst kan vara mager.
 
8. Sean Banan - Copacabanana
Lite kul är det kanske men alltså det här kan vi ju inte heller skicka, det är ju bara vi som förstår det här. En bra placering för Herr Banan tror jag visst att det blir men jag hoppas att bristen på juryröster ska hålla honom från den riktiga toppen.
 
9. Robin Stjernberg - You
Ja alltså jag vet att det heter MELODIfestivalen och att det är låten man ska rösta på men i ärlighetens namn så fungerar det ju inte riktigt så - man röstar lika mycket på artisten. Därför är jag i fallet Robin Stjernberg - You lite kluven eftersom jag tycker att låten är helt ok men jag har så svårt för Robin själv. Och det är säkert helt orättvis för han har inte gjort mig något ont men alltså jag tycker att han känns fake på något sätt och jag kan tyvärr inte hjälpa det. Så om han ska tävla om charmpoäng så tror jag att han får se sig slagen av David, Ulirk och Anton.
 
10. YOHIO - Heartbreak Hotel
En av storfavoriterna tydligen. Stor i Japan ska han visst också vara men jag vill bara påpeka att det knappast hjälper i ESC eftersom Japan ligger i Asien. Men det är klart att han sticker ut (han får passa sig bara så han inte sticker ut sina egna ögon det är värst vad han viftar med armen!). Scenspråket är ju lite grand gummimannanstuket, men det har ju gått bra för andra artister med märkligt scenspråk, till exempel Caroline af Ugglas så det kanske inte gör så mycket. Spännande också att se om han byter kläder. YOHIO ska  få ett tips från coachen han med - le! Det skulle vara trevligare att skicka honom till Malmö om man visste att han inte led av syndromet olycklig tonåring. Ett par kilo till skulle inte heller skada honom.
 
Jaha så här tror jag då att det slutar (eller hoppas snarare så att jag vinner denna prestigefyllda tävling):
1. Anton Ewald
2. YOHIO
3. Ulrik Munter
 
Och sist kommer nog, oj nu har jag bytt så många gånger att jag kommer att kunna säga "Jag hade ju tippat den sist men bytte" vem som n kommer sist, men man måste ju bestämma sig så då säger jag:
10. Ravaillacz
 
Ja där har vi det, nu håller v tummarna!
 
Dagens citat: "Why, why can't this moment last forevermore?" (Euphoria) Det var faktiskt mycket bättre i fjol och då undrar man lite varför det inte kan fortstätta i samma stil.
 

Sista chansen nu...

Ja nu ni Sverige har vi sista chansen att skicka ett par vettiga bidrag till final i årets mello. Vid det här laget känner vi ju redan alla bidrag men för att friska upp minnet så kommer här en lista på de som ska tävla:
 
Robin Stjernberg
Eric Gadd
Caroline af Ugglas
Behrang Miri
Erik Segerstedt & Tone Damli
Anton Ewald
Cookies N Beans
Martin Rolinski
 
Om jag direkt stryker de låtar som jag inte kommer ihåg så bli följande bidrag kvar:
Roboin Stjernberg
Martin Rolinski
 
Men det är ju lite orättvist med tanke på att de båda tvälade i de två sista deltävlingarna så jag måste nog titta in några av de andra - de somjag en gång tippat till final nämligen:
Anton Ewald
Cookies N Beans
 
Ja, jag räknas nu iskallt med att det kommer att stå mellan dessa fyra bidrag. Här ska de nu få några tips på hur de kan öka sina chanser att ta sig vidare:
 
Robin - håll koll på sången framför allt! Och sen måste han bestämma sig för om han ska le ett äkta movie-star-leende eller om han ska vara allvarlig - det blir inte bra när man är någonstan mitt emellan. Om jag var Robin skulle jag också undvia den klassiska Christer posen (som han in Stefan och Christer), ni vet lite lite lätt framåtlutad med armarna bakåt, den är inte vidare smickrande. Till sist skulle det nog inte skada att ta på sig en helt vanlig kavaj, utan en massa märkliga knappar och med slag på båda sidorna.
 
Martin - min vän du måste skippa färgkriget, det är helt obegripligt och tillför ingenting! Tävlade inte du i samma program, Popstars, som den här killen Johannes (som senare vann kalaset), han hade stora problem med att stå still på scen i början men sen sa någon åt honom att våga stå still och se då vann han! Så känn lugnet också man behöver inte hinna besöka alla scenens hörn. (För säkerhets skull skulle jag nog också skippa vigselringen, man vet aldrig det kan ge några röster!)
 
Anton - klipp dig! Här är jag också lite fundersam över sången, vad sjunger han själv och vad sjunger någon annan. Se till att sjunga så mycket som möjligt själv och se till att vi fattar att det är du som sjunger. Slut posen kan han också jobba på, jag läste ju för tusan att han är dansare och koreograf i botten då måste man väl kunna komma på något lite klatchigare.
 
Cookies N Beans - här är det i alla fall ingen tvekan om vem som sjunger. Och för jämställdhetens skull hoppas jag att de tar sig vidare. Men jag är lite tveksam. Trots att de försökt koordinera sig känns det fortfarande lite spretigt - så strama till det ytterligare. Och skippa gitarren, den känns mest ivägen.
 
Sammanfattningsvis så tror jag ändå på:
Martin Rolinski och Anton Ewald (men jag håller en tumme för Cookies N Beans)
 
Dagens citat: "I'm free, I'm free" (Chandler) För nu mina vänner är det sportlov!!!
 
Grattis också till våra stafettlag silver till både damerna och herrarna!!
 

RSS 2.0