När cirkusen kom till stan!

Idag har cirkus Lundmark varit i farten vill jag lova! Trots att bara halva syskonskaran var i kyrkan var vi the centre of attention! det hela började med att vi gick upp och satte oss trots att det fanns mer än gott om plats där nere... så gott om plats att vi var de enda som satt på överväningen. bara där stack iv alltså ut en aning.

Sen när vi skulle sätta oss så fick sig maggan inte in i bänken, det var för trångt - ja då började ju alla skratta. Och sen satte sig mamma på bänken baokm pappa och mig och när pappa frågade om hon verkligen skulle sitta bakom oss, jaha, nähä, då skulle hon väl inte det så då var karin och johanna tvugna att resa sig och släppa fram henne = mer skratt, och fler blickar från de normala människorna på där nere. Jag såg precis vad de tänkte :"De kan ju itne uppföra sig i en kyrka!"

Maggan och Tommy åt middag här och efter middagen var det dags för en omgågn A-Ö. Med ovanligt lite diskussioner vann pappa och Tommy första omgången och Anna och MAggan den andra. Jag som tävlade med min mor vann inte alls. När vi bara hade två bokstäver kvar att täcka över (O och U) fick vi kategorin ord som slutar på -tion och då la mamma (eller försökte lägga) busstation! Så det var kanske inte så konstigt att vi inte vann, men jag var ganska bra.... om jag får säga det själv.

Så nu är jag helt slut efter en dag i cirkusens sällskap! 

Dagens citat: "Danderyd... fanns det eller?" (Maggan spelar A-Ö och försöker komma på basketlag.) 

I'm hooked on you I need a fix...

'You' i det här fallet är, tro det eller ej, apelsinjuice! Jag har bivit beroende av apelsinjuice! Vem hade trott det? Så är det i alla fall. Det började som en förkylningsförebyggande åtgärd (trots att Anna säger att det inte hjäper nämnvärt med c-vitamin) och nu är jag fast.

Jag har märkt att apelsinjuice botar det mästa! Till exempel om man har ätiti lite för mycket godis en kväll så kan man dricka ett glas juice - och vipps så känns det bättre! Speaking from experience, den här helgen har inte varit lyckad ur ett häsloperspektiv! Jag har ätit i princip oavbrutet och inte några nyttiga saker heller, vi behöver ju inte gå in på detaljer me om jag säger att det blev kladdkaka till lunch idag så förstår ni kanske på ett ungefär. Mitt enda besök p åIKSU var idagnär vi gick igenom för att komma snabbare till Skogis (ett café)! Och inte har jag hunnit allt skolarbete som jag hade tänkt heller!

Igår var i alla fall inte en helt värdelös dag. Jag, Anna, Louise och Jocke åkte på en liten turné. Vi började på Medi Market och det visade sig vara ett bra beslut för de bjöd på korv med bröd och dricka! Ka-ching!

Vidare sen till Strömpilen, där köpte jag ett par tights på H&M och brrrrrrr ett par gummistövlar på IcaMaxi! Sen gjorde jag misstaget att säga att jag ville att det skulle regna så att jag fick testköra mina nya stövlar - och ja det har väl regnat mer ller mindre hela dagen.

Igår kväll var det party på programmet, och jag måste ändå säga att det var rät lyckat. Bra musik!

Såg Parlamentet tidigare ikväll och nog kanske det är uttjatat men det har ju ändå sina roliga inslag det är ju bara så.

Dagens citat 1: "I'm hooked on you I need a fix I can't take it just one more hit I promise I can deal with it..." (Kelly Clarkson Addicted)

Dagens citat 2:"Jag är en dålig människa" (Sally)

Dagens citat 3: "Juice, poeple need juice!" (Ross)





Men herre gud!

För ca tio månader sedan slutade rixfm sändas här i Umeå och då var jag ganska upprörd. Men så fick vi tillbaka det nu i höst och helt ärligt så har jag inte lyssnat så jättemycket. Men så tänkte jag att jag skulle lyssna medan jag fixade middag och diskade - och till min stora förfäran var det "Clabbe" som var programledare. Och inte nog med det han pratade mitt i låtarna! Total förstörde varenda låt.... till och med sådant som jag inte trodde kunde bli mycket sämre typ Star Pilots! Det var ju rent hemskt - så jag stängde då av!

Under en reklampaus, som vanligtvis är det mest irriterande med att lyssna på radio (dock inte ikväll), fick jag sen höra att Charlotte Perelli är i Umeå på Schlagerklubben ikväll! Hur dålig timing är det då?? Anna kommer inte hem förrän imorgon kväll och Louise jobbar!

Summa sumarum så är jag sjukt danssugen och har ingen att dansa med!

Dagens citat: "Dance with me..." (Destiny's child)

Nu blev ni allt bra förvånade va?!

Jag fick VG på grammatiktentan! How good am I? Det känns väldigt skönt att kunna lägga den bakom sig nu, speciellt med tanke på de två hemtentorna.

Var och fikade hos Louise idag, hon hade också fått VG på sin tenta. Bäst i sin klass om jag inte missminner mig! Bra jobbat!!

Har jag inte förtjänat att slippa städa ikväll, det tycker då jag i alla fall och då blir det så! Because I'm all mighty.

Dagens citat: "I nailed it!" (Pheobe)

Två hemtentor = pappersnäsdukar & godis

Jaha då var det bara att ta fram pappersnäsdukarna och införskaffa en stor godispåse igen då! Sist ( för drygt två veckor sedan) var det på grund av all grammatik som skulle pluggas in, nu är det på grund av de två hemtentor som ska spottas ut!

Vi fick den första idag och den verkar i och för sig inte så himla jobbig men den ska ju ändå göras.

Varför man behöver godis är ju ganska självklart  - motivation/belöning. Pappersnäsdukarna är för eventuella sammanbrott. Under förra tentan, som var en salstänta, var de också till för att kunna gråta mitt under tentan utan att behöva springa på toa och snyta sig. Efter ett par vändor på dass blir man väl anklagad för fusk och åker ut med huvudet före kan jag tänkta mig.

Dagens citat är hämtat från filmen Monsters vs. Aliens som jag såg med Jocke och Louise i söndags. Alla som har jobbat i en grupp som kanske inte riktigt fungerat så bra, där det liksom känns som om man är ensam fast man egentligen är en grupp:

"-You're doing great!
 - I'm doing everything!" 

Trendsetter

Jag tror jag har startat en ny trend, det här med tokrosa cyklar verkar vara inne här i Umeå nu - jag har sett flera stycken!

Ska väl grattulera Issa och Christoffer som blivit med marsvin, Spencer och Sheldon om jag inte missminner mig.

Tänkte av sluta med ett litet boktips för den som har tid över, Carol O'Connells böcker om Kathy Mallory är underhållande och man kan ju inte låta bli att älska Charles den stackarn!

Dagens citat: "Jag har väl drivit igenom konstigare trender än så!" (Sally)

Godis, spel och ögonbryn

Chip!

* GODIS - köpte godis idag igen, trots frosseriet förra helgen. Men jag var ju liksom tvungen att passa på eftersom jag var i Skellefteå och kunde handla på Godisvågen! Nu är det i alla fall slut, så nu kan jag koncentrera mig på att glömma och gå vidare.

* SPEL - har haft en liten spelkväll här hemma i Byske med mor och far. Vi började med en omgång Från A-Ö, gick väl inte så jättebra, men det var inte riktigt mitt fel, jag fick så dumma kategorier och så var det något fel på tärningarna! Sen blev det ett parit Alfapet, vi borde ha vetat bättre än att spela det mot pappa - ännu en mindre lyckad insats av moi, men det var inte heller riktigt mitt fel eftersom jag fick så dåliga bokstäver, mest bara en massa vokaler. Efter alfapet drog sig mor ur medan jag och pappa körde vidare och tävlade om vem som kunde komma på flest svenska landskap. Dumt att tävla i detta med en mellanstadielärare som repterar dem typ en gång per år och har gjort det de senaste typ 20 åren! jag förlorade igen, men jag hade bara glömt tre landskap så jag var ändå rätt nöjd. Vi avslutade med att tävla om vem som kunde flest amerikanska delstater och trots en vinst (som i princip var klar på förhand) var det inget riktigt bra resultat av mig, kom bara upp i ca 43 st - illa!

* ÖGONBRYN - dagens kanske mest spännande punkt. Eftersom jag fått en bussbiljett mellan Umeå och Skellefteå av min kusin Monica (tack!) så klev jag av i Skellefteå och tänkte att jag kunde gå en sväng på stan och sedan åka bil hem med resten av familjen som också var i stan. För att slippa släpa runt på ryggsäcken gick jag till mammas jobb för att lämna den där. Och gissa då vad hon (alltså mingenen mor) har gjort under sin lunchrast?! Jo, hon har plockat och färgat sina ögonbryn! På salong! Min mamma - snart 50 år gammal som inte har för vana att plocka sina ögonbryn! Det blev säkert jättefint men jag måste erkänna att jag inte såg någon stor skillnad... ingen alls faktiskt förrän hon påpekade det.

Följande dialog utspelar sig under slutet av vår Alfapet-omgång, mamma förkunnar att hon har ångrat sig och inte orkar fara på kiosken som hon sagt... pappa (som planerat att beställa chips) blir vrång :
Mamma: "Men vi har chips, blev jag lite sötare nu?"
Pappa: "Ja lite"
Mamma: "Har du inte märkt att jag är extra söt idag?"
Pappa: -inget svar-
Mamma: "Jag har ju plockat och färgat ögonbryna"
Pappa: "Så jävla fin du vart då"
Allmänt skratt
Pappa: "Men vadå du brukar ju aldrig märka när jag har klippt mina ögonbryn"

Dagens citat.: "- And done!"
                      - Oh my god, I didn't feel a thing. hey are you still looking for a job cause you could tweeze circles around that sadistic bitha at tha salon-
                       - Thanks, do you wanna see what it looks like?"
                       - Yeah. hey, they totaly match, they look great. How you doin?" (Joey & Chandler, när Chandler har hjälp Joey att plocka sitt ena ögonbryn)


Höst

Japp, nu är hösten här på riktigt, i morse (eller förmiddags, vilket man vill) när jag cyklade till skolan vid kvart i tio var det endast 4 grader varmt och enligt utsago hade det varit minusgrader tidigare under morgonen. Det blev tjockjacka och mössa för mig... men vissa går fortfarande i shorts.

Det har i princip regnat löv idag... men det är inte riktigt samma sak när det inte är någon som skakar ner dem åt mig!!

"ATT TÄNKA PÅ INFÖR VINTERN:
* Har man inte mössa så blir man förkyld.
* Är man förkyld så blir man troligen hes
* Är man hes så måste man viska.
* Den som viskar han ljuger.
* Ljuger man så åker man i fängelse.
* Åker man i fängelse börjar man troligen knarka.
* Knarkar man så dör man.

Så glöm för helvete inte mössan"  (Soliga Dassboken, Bonnier Carlsson, s.61)

RSS 2.0