Det som såg så bra ut!

Att jobba 15-20:15 låter ju inte allt för jobbigt eller hur?! Men ack vad jag bedrog mig när jag trodde att jag typ skulle komma dit och stänga. Nej hej du här har du 150 kycklingar att krydda. Näst efter att skura grillen och köttkvarnen kommer att kydda kyckling i rankingen av saker som jag ogillar med att vara i charken. Dels så tar det tid som man sällan har och dels luktar det kryddor tills man inte är säker på om man svalt en dl krydda eller om man bara luktat på den för länge.

Och inte hann jag krydda alla chikens heller, 112 st hann jag med sedan var jag tvungen att börja städa. När jag kommit så långt att jag skulle till att starta diskmaskinen inser jag till min fasa att den inte är fylld. Vet ni hur lång tid det tar att fylla den? Nej inte jag heller men lång tid tar det i alla fall. Det var bara att köra igång den, halvfull, och då åter den som ett monster i dödskrämpor.

När jag sen nästan kände att jo vi ska nog kunna gå hem i tid så visar det sig att någon har låst dörren till kontoret och tagit ut nyckeln  (som annars alltid sitter i) ur dörren. Jaha, ringa runt till tre kollegor innan jag fick fatt i den skyldiga som hävdade att han lagt den på "det gamla vanliga stället". Jaha men var är det då?! 

Till slut hade jag i alla fall tömt diskmaskinen, hittat alla nycklar, kört ut frukten, knappat bake off-brödet och fick lov att cykla hem.

Tur att jag har sovmorgon imorgon för jag är tröttare än tröttast och så har jag huvudvärk. Men imorgon blir det nya tag.

Dagens citat: "Håll igång!" (Minns inte exakt vart jag tagit det ifrån men jag tror det är någon typ av fars med Stefan och Krister-gänget.) 

Gokke då

Jag ä inte bitter!

Nej för jag tycker att det är sååå kul att jobba. Var ledig måndag och tisdag i veckan, då var det väl en 16-17 grader. Onsdag, torsdag, fredag och lördag har det varit dryga 20 och så idag när jag är ledig igen är det 14 grader och storm - men jag ä inte bitter.

Jag var inte det bästa konsumbiträdet under midsommaraftonen, var mest irriterad på alla kunder som fick vara lediga. En del uppförde sig dock så väl att jag intekunde vara irrtiterad på just dem. I min irritation var jag kanske inte heller helt koncentrerad på det som jag gjorde så det blev en del rivsår och blåmärken.

Alla skador glömdes dock bort när jag kom hem och möttes av ett glatt gäng med underbara människor. När detta underbara gäng sedan slog lag Selin i brännboll var succén ett faktum. Att få träffa den helt onaturligt söta Matteus var ju inte heller helt fel. Vilken liten guldklimp!

Tips till dig som, som jag, tycker lite synd om dig själv - lyssna på Beyoncés "Save the hero".

Dagens citat: "Jag ä inte bitter" (Robert Gustavsson som Tony Rickardsson)

Sommaren 2010

Ja trots att värmen lyser med sin frånvaro så måste man väl säga att sommaren har börjat. Jag är hemma i Byske igen och skolan är slut. Visserligen har jag inte börjat på Konsum än men nästa vecka smäller det och då är sommaren vekligen här. Ja jisses nästa vecka är det väl midsommar också, undrar vad man ska hitta på då. Jag jobbar nog till sex men efter det så.

I lördags var det släktträff på min mors sida. En mindre och lugnare släkt än den på min fars sida men vi lyckades ändå elda igång dem rätt bra. Ett par citat från kvällen:
"Akta lårbenshalsen Britt!" (Mia)
"Tänk om man faller över en sån där och dör!" (en sån där= en kon) (Gunnel)
"Ja, jag drack ju öl till maten men det var ju bara för att det var procent i den" (Britt)

Trist dock att mina kusiner på den sidan inte behagade dyka upp, en var visst sjuk och det kan man ju inte hjälpa. Men Markus din smitare, nästa gång kommer du inte undan!!

På det stora hela en mycket lyckad tillställning. Och det är ju kul att träffa alla som man typ aldrig träffar annars, som mormors systrar till exempel. Två väldigt roliga damer!!

Dagens citat: "E inte de Preben?!" (Johan Glans) Fotbolls VM är igång och tyvärr förlorade Danmark sin match mot Holland idag. Men man får se de från den ljusa sidan, de förlorade i alla fall inte på att en suporter sprang in på planen och slog till dommaren!

Just det ja, om du som läser det här springer på min bror fråga då honom vad målvakten som räddade straffen i VM -94 heter - du kan få ett väldigt roligt svar om han inte hunnit lära sig det rätta svaret nu.

En räkas dagbok

Japp, jag lever precis som Hollywoodfruarn nu för tiden. Förutom att jag inte har en massa pangar att göra av med hur som helst, vilket är synd för det är nog framför allt den delen av deras liv som jag skulle vilja ha.

Ingen skola och inget jobb än så länge = jag räkar på. Sover till nio, halv tio. Stiger upp äter frukost. Lunch vid tolv och sen ofta en powr nap på eftermiddagen. Lite träning också om jag känner mig dukig och sen är det tv-soffan på kvällskvisten och så tillbaka till sängen.

Igår gjorde jag dock en stor insatts i köket. Jag och Anna frostade av Ann-Marie (frysen), torkade ur Bengt-Ove (kylen), och skurade ugn, fläkt, lådor och golv - så då var vi ju riktigt duktiga.

Vi gjorde en liten utflykt till Strömpilen idag. Så här i efterhand kan man tycka att det var en dum idé men då vi gav oss iväg fanns det inget som tyde på det. Jag var lite orolig när vi for för att rosa farans kedja skulle hoppa igen men si det gick rikgti bra. Däremot fick Anna lite cykel problem när vi skulel hem. Hon hade fått jättepunka på bakdäcket så det var bara att gå hela vägen hem. Och av någon underlig anledning hamnade vi fel - igen och kom upp längst bort på Ålidhem. Mycket märkligt och en liten omväg dessutom.

Dagens citat: "Inte svängde de väl här?" (Jenny i Sundsvall för några år sedan)

Cykeljä*^l

Det blåser i Umeå idag - big surprise! (NOT)

Åt lunch och fikade med Kajsa idag. Och tro det eller ej men när jag sen skulle hem från stan hade jag medvind. Medvind, alltså vind i ryggen istället för i ansiktet!

Tog nog ut segern lite i förskott är jag rädd. När jag kom hem från stan bestämde jag mig för att cykla på IKSU. Sagt och gjort, jag cyklade dit, då med motvind i världsklass, och tänkte att det kommer i alla fall att gå fort när jag ska hem. När jag sen kom ut från IKSU, darrig och svettig så hade rosa faran blåst omkull. Ja, ja jag lyfte upp henne, satte tillbaka cykelkorgen, hoppade upp på sadeln, satte fötterna på tramporna och trampade till - utan resultat. Kedjan hängde och slängde all over the place. Nejhej du det var bara att gå hem med vinden i ryggen.

Jag kan lugna er alla med att rosa faran mår bättre nu, jag har lyckats få tillbaka kedjan. Jag hoppas bara att det ska hålla nu, den kändes lite lös. Priset på det här - grymt smutsiga fingrar.

Dagens citat: "Hoppelihopp! Esa Pekka Salonen. Sov du lilla vide ung än så finns det sadel... det kan vara att sadeln är lite hård, sadeljävel!" (Jojje Jönsson Där fick du)

Mission accomplished

Today's mission: To guide the family during the day.
Expected outcome: No casualties
Status: Mission accomplished (no casualties)

Om jag får säga det själv så skötte jag mig ganska bra som guide. Ett litet missöde bara när vi letade parkering i stan, ett misstag som tog oss rakt igenom ettt publikhav. Publikhavet väntade på balungdomar. För dig som inte visste det så är det studentbal i Umeå idag - well what do you know?  Givetvis gick det inte att hålla någon hög hastighet genom publikhavet så det var bara att le och vinka. Tur att vi körde finbilen i alla fall, konstigt nog var vi den enda SAAB 95 kombin som passerade. Och uppklädda var vi ju också så egentligen tror jag att vi hade kunnat passera obemärkta om det inte varit för det lilla motorstoppet som pappa åstadkom precis när vi svängde in i själva publikhavet.

Nej men som sagt, det var ju inte så farligt. Lite ska man ju skämmas annars är det inte en riktig familjesammankomst.

Jag är dock rädd att detta lilla missöde berövar mig utmärkelsen årets mänskliga GPS. Men, men, jag kommer igen ett annat år.

Borde kanske säga några ord om Annas examen också. Den var väl fin. Mest imponerad är jag över det tal som en av lärarna höll och som sedan mynnade ut i en sång av lärarkören. En kör med varieramde sångförmågor hos medlemmarna. Anna grät inte men jag fällde nästan en tår när högerlinsen hakade upp sig.

Dagens citat 1: "Jag bjuder på det här så att den gråa massan slipper göra mina hjältemodiga misstag" (Sally) Everyone is allowed one mistake!

Dagens citat 2: "Don't tell me that it's over, it's only just begun" (Amy Macdonald) Eftersom jag vet att Anna, trots att hon inte grät idag, tycker att det är jättetråkigt att klassen splitras nu.

GRATTIS ANNA!!

Over and out


RSS 2.0