Tisdag - check!

Så var veckans andra dag gjord, och det har varit en riktigt bra en. Inget extravagant har inträffat så jag går direkt på de tre bra skaerna som är ganska lätta att komma på:
1. joggingrunda med Louise
2. sovmorgon
3. möte inställt = tåget hem
 
Dagens citat: "We do for family" (The Middle)

Väderomslag

Förra veckan var det 18-19 grader när jag var ute och sprang vid halv åtta-åtta, i dag var det 8 grader när jag kom hem klockan åtta. Så nu kanske det är höst på riktigt... kanske men man ska aldrig vara säker. Stackars Lisa hade inte uppmärksammat att det inte skulle vara så bra väder idag så hon kom till skolan i 3/4 byxor och tygskor, hon blev lite blöt. Själv hade jag regnställ och gummistövlar - jag var torr.
 
Annars blev det ju lite tokigt när jag kom till jobbet med tanken att åka hem 14:34 och istället fick reda på att det var möte så jag fick ta 17:35 bussen istället. Så jag tröstätit lite äppelpaj och vaniljvisp (som jag fick med mig hem från Louise igår), och nu det känns lite bättre.
 
3 positiva saker med dagen då:
1. Tro det eller ej men jag hade rejält med medvind när jag cyklade hem
2.  Det regnade inte när jag cyklade till bussen och inte när jag cyklade hem
3. Boken som jag läser har äntligen börjat komma igång
 
Dagens citat: "This is either madness or brilliance" (Will Turner pirates of the Caribbean) Ibland är det inte så lätt att veta skillnaden.

Söndag = mysdag

Tur att det inte alltid blir som de har sagt på vädersiterna. De hade lovat regn och mulet väder idag. Istället var det solen som väckte mig imorse. Sen kom det visserligen lite moln under dagen och nu är det lite höststorm men under dagen har det varit riktigt fint.
 
Jag och Louise har hängt idag. Vi började med en cykeltur ut till InterSport och jag hade så galet tur så man blir ju nästan lite rädd. Jag hittade ett sista par skor i min storlek, dum som jag var ställde jag tillbaka dem bland alla andra skor medan jag provade en storlek mindre och var det inte en kvinna som var och tafsade på mina skor så säg - lyckligtvis så verkade hon inte tycka lika mycket om dem som jag. Så nu har jag även ett par nya löparskor! Jag har dock inte hunnit testköra dem än eftersom jag och Louise åt pizza och äppelpaj efter trippen till InterSport, och så städade vi lite i Louises garderob... jag var nog till stor hjälp ;0) Jag hade kanske tänkt att jag skull hinna prvospringa efter middagen, men den belv ganska sen och sen kom den där lilla höststormen så det blev det inget med det.
 
Och då ska vi se, 3 bra saker med dagen:
1. Häng med Lousie!
2. Nya skor
3. God äppelpaj
 
Dagens citat: "I'll be there for you, cause you're here for me too..." (Friends theme song)
 
 

I am the energy train!

Vaknade pigg som en lärka 07:40 i morse. Jo då, det finns fördelar med att sitga upp 04:40 hela veckan. Hur som helst steg jag upp, åt frukost, städade toan och dammsög hela lägenheten. Sen for jag ut och sprang, duschade, åt lunch och så åkte jag ner på stan. Där handlade jag en del... vi behöver ju inte gå in på detaljer men jag är lite fattigare nu.
 
Det var helt galet mycket folk på stan! Och visst jag gillar folk i allmänhet men måste de gå precis där jag ska gå?! Och måste de gå så långsamt?! Nej man kan ju bli folkskygg för mindre.
 
När jag fått mig en macka och varit på en liten promenad dammtorkade jag hela stället och så slängde jag ihop en paj, som det brukar heta.
 
Och så har jag diskat på det. Det var väl allt tror jag.
 
Ja just det jag har ju haft en liten nostalgitripp och sett en massa spice-girls klipp på youtube också. Alltså tänk om youtube hade funnits på tiden då det begav sig! Men då hade väl jag (och troligtvis Anna också) blivit såna där datanördar.
 
Ja jag glömde ju skriva tre positiva saker igår så jag gör det väl i efterhand
3 bra saker med gårdagen;
1. fredag! ('nough said)
2. jag hann med tåget hem, tåget som blev en buss eftersom tåget själv hade någon typ av problem (tyvärr kunde jag förstås inte veta det så jag sprang mig sviettig för att komma i tid - väldigt onödigt!)
3. jag har nu träffat alla klasser och det här ska nog bli ett bra år ska ni se!
 
Och så 3 bra saker med dagen:
1. Jag har ren lägenhet
2. Jag har nya skor
3. Härligt väder
 
Och dagens citat är lånat från den gamla dängan Never give up on the good times
"Never give up on the good times, living it up is a state of mind" (Spice Girls)
 
 

Puh!

Japp så var det bara fredag kvar på denna sjuttioelva dagar långa vecka. Jag ska fatta mig kort gå direkt på tre positiva saker:
1. Okej det hände egentligen igår men jag glömde bort det då så jag tar det idag istället. Jag gjorde en väldigt snäll sak igår, jag höll bussen åt en kollega som kom springandes något sent.

2. jag får bo kvar hos Lisa och Hanna, vi delar alltså då kontor. Och det är lite trångt men vi kör på "finns det hjärterum" och så vidare

3. jag och lisa så ett par avsnitt av en kul serie på vägen hem från jobbet, "Dropp dead diva", underhållande!

Dagens citat: "Because you're worth it" För jag tror att jag ska få mig lite glass!

Oj... är det bara onsdag

Hjälp vad det känns som att detta har varit en lång vecka - och så är det bara onsdag. Ibland är det svårt att tänka positivt alltså, speciellt när man får en lektion extra som gör att man istället för att sluta typ halv två (och hinna med halvtre-tåget) slutar kvart i fyra och måste springa för att hinna med 16:05 bussen - suck!

Men nu exprimenterar jag ju med att tänka positivt så nu ska vi se tre bra saker med dagen:
1. det har varit fint väder
2. jag har hunnit springa
3. god lunch

ja jag vet nummer tre är lite tam, men det får duga.

Dagens citat: "... Monday - one day, Tuesday - tow day, Wednesday - when, hu what day?" (Joey)

Positivt tänkande

Förra veckan fick vi en föreläsning i positivt tänkande, jag vet inte om jag har nämnt det, i alla fall så skulle man tydligen må bättre om man skrev ner tre positiva saker varje dag. Och så här precis efter sommarlovet när det blir mörkare och mörkare känns det som att lite positivitet kan vara på sin plats. Så jag ska genomföra ett vetenskapligt (nästan i alla fall) expriment och skriva ner tre positiva saker/saker som jag är nöjd med eller tacksam över varje dag... ett tag. Visst låter det som att jag kommer att kunna publicera resultatet i någon facktidning sen?

I alla fall så ska vi se vad jag kan komma på. Okej jag börjar väl med tre uppenbara och relativt konstanta saker:

1. Min familj
2. Mina vänner
3. Mitt jobb

Okej det var ju inte så svårt, bäst att formulera en regel som säger att man inte får ta samma konstanta saker om och om igen.

Annars så har jag haft min första lektion för terminen idag verkar vara väldigt trevliga elever så detta blir nog bra.

Dagens citat: "Move it, move it, move it, hey I'm the teacher" (Ross) Man ska ju inte glöma vem det är som har makten after all.


Sol i sinne

Sommaren 2012 kanske inte kommer att go down in history som den bästa svenska sommaren någonsin men jag kommer att minnas den som den första lediga sommaren på 10 år, och jo då det har varit en riktigt bra sommar - svensk, men bra.

Vi tar det väl från början:





Issa fattade det kloka beslutet att spendera sommaren på hemmafronten och vi spelade alla möjliga spel, oh and by the way we're down with the kids.

Vädret kanske inte alltid var på topp men vi fick i alla fall några finfina dagar


Och som vi alla vet är det viktigt att skydda sig mot solen, eller hur Anna?


Och under en av de hör fina dagarna fick jag en tookigt idé - hur skulle det vara om jag cyklade till Svanis. (Där den tillfälliga norrläningen Issa för tillfället befann sig). Sagt och gjort, eller ja tänk och gjort kanske - jag trampade iväg. Hela vägen till Fällfors (ca 2,8 mil) fick jag trampa hela vägen! Jäkla motvind - och sen när jag äntligen kom till Fällfors vad ser jag då - jo en skylt där det står Svanström 3,7 - alltså längre än jag redan cyklat! Jag trodde väl typ att jag skulle vara halvvägs när jag kom till Fällfors, men nej. Jaha det kändes ju ändå dumt att ge upp så jag trampade vidare. När jag var mitt inne i djupaste urskogen och trampade på i en långdragen uppförsbacke kände jag att bara det inte kommer en björn för jag kan då inte cykla nå fortare. Tack och lov kom det ingen björn och lagom till middagen anlände jag i Svanis med värkande ben och ömmande bak. Ca 6.5 mil  på ungefär 4,5 timmar - det gör jag aldrig om igen!

Men det var väl det dummaste jag gjorde i sommar. Annara har jag ägnat mig åt helt normala saker. Några höjdpunkter:
Träffat gamla vänner från tiden på Byskeskolan - det måste vi göra om lite oftare. Jag och Anna hade en årlig photoshute på stranden. Det visade sig att det var lite svårt att fota hopp, antingen hoppar man ur bild, eller så fångar man landningen eller så är modellen inte nog avslappnad i ansiktet:
   
   men skam den som ger sig!

Och sen var det ju den där möhippan som jag redan visat en massa bilder ifrån, men ja här kommer en till bara för att visa vilken underbar dag det var:



I år var det också våran tur att ordna den årliga släktträffen, med vi så menar jag förstås jag, Anna och Tommy i teorin och jag och Anna i praktiken. Vi hade lite svårt att bedöma hur mycket glass vi skulle köpa till kalaset, och den här gången betyder vi egentligen mamma och pappa. Vi åkte till Ålund med 6x2 liter glass och därifrån med 5,5 x 2 liter. Ja så vi har då glass så det räcker en bra bit in i höst. Vi spelade fotbollsbowling, vissa var duktiga andra inte. Bilderna visar dock bara hur man satte ner stödfoten och laddade för själva skottet:
    
Vissa försökte toppa sina prestationer genom att ta av sig löstsittande skor, det hjälpte föga.

Sport har också utövats på en liten annan nivå borta i London i sommar OS. Stolpe ut för Sverige i många lägen, så sen som idag förlorade vi guldet i handboll till Frankrike - med ett mål! Stackars Ola och Staffan - fjärde gången! Ja synd som de andra pojkarna också förstås.

Och så har vi då kommit till sommarens höjdpunkt - nämligen Lina och Davids bröllop. Och det var precis så kul som man hade hoppats på - en underbar dag. Och hur snyggt var inte brudparet?


Och tänka sig de hade en del snygga gäster också:






Alla dagar kan ju inte vara som igår men jag önskar brudparet all lycka! 

Kram på er!

Och ja det var det sommarlovet, imorgon börjar det riktiga livet om igen - 04:40 ringer klockan. Nya äventyr och nya utmaningar. Visst känns det lite tungt men det ska typ ändå bli kul att komma tillbaka till jobbet, synd bara att det inte ligger lite närmare - det hade varit great!

Dagens citat: "Sverige är ju ändå himla fint så här års" (Rudolf)

RSS 2.0