Andra halvan av första semin

Ja då ska vi se hur resten av den första semifinalen i årets ESC ser ut. Första halvan var ju som ni kanske minns inte speciellt bra.
 
1. Vitryssland - Alyona Lanskaya Solayoh
Vi börjar väl med låtern, som är lite så där arabinspirerad, ni vet lite Aladdin och faktiskt inte alls dålig jämfört med mycket som vi har hört hittills. Sen över till hon som sjunger då, alltså vad är hon rädd för? Eller är hon bara väldigt, väldigt förvånad över något? Hennes ögon är ju stora som tefat. Nu lyssnar jag på datorn och det är inte världens bästa ljud men jag tycker att hon låter lite andfådd, och då dansar hon ändå inte speciellt våldsamt. Jag menar tänk bara på Loreens nummer och hur bra hon ändå sjöng. Men det går nog till final, det tror jag.
 
2. Moldavien - Aliona Moon O Mie
Det här bidraget ska då tydligen sjungas på Moldaviska i Malmö, men i klippet sjöng hon på engelska (eller något som i alla fall liknade engelska). Och nej alltså det här blir bara gnälligt, hon sjunger inte speciellt bra och så verkar personen som satt ihop nummret ha hämtat inspiration både från Eric Saades Popular-nummer och från Hunger Games och det är nog svårt att hitta två verk med mer olika budskap - det går liksom inte ihop i mina ögon.
 
3. Irland - Ryan Dolan Only Love Survives
Ja alltså jag tycker att musikvideon var lite too much, men det blir väl bättre på scen  - förutsatt att han klarar av att sjunga den här live. Lite tjatig tycker jag allt att den känns men också lite modern, ni vet typ Avichi, man behöver bara sjunga en sak och så kör man musik resten. Tråkigt tycker jag men andra verkar ju gilla det.
 
4. Cypern - Deapina Olympiou An Me Thimáse
Jo då vars en helt okej ballad, kanske lite sömnig men hon sjunger bra. Videon är ändå lite inspirerad av fjolårets Snövitsaga med Ivi Adamou, hon springer och ser lite jagad ut i skogen. Dock är jag inte säker på om det är tänkt att hon ska se jagad ut. Jag tycker nog ändå att den här låten känns lite som en axelryckning.
 
5. Belgien - Roberto Bellarossa Love Kills
Även den här låten känns lite tjatig. Aritsten har dessutom lite samma problem som Robin, nämligen låg utstrålning, han går inte riktigt igenom rutan. Ett modernt sound men jag vet inte om det räcker när låten ändå är rätt svag.
 
6. Serbien - Moje 3 Ljubav je svuda
Tre donnor som sjunger på serbiska (antar jag) för tankarna lite till Feminiem och Lako je sve, som visserligen kom från Kroatien. Tyvärr är det här inte lika bra och hela den här grejen som de kör med en djävul och en ängel blir lite obegriplig när man inte förstår vad de sjunger. Ändå tycker jag på något sätt att låten är helt okej i sammanhanget. Men jag säger som Stig Strand "ja, ja undra ja".
 
Här byter vi till semifinal nummer två
7. Lettland - PeR Here We Go
Nej men herre gud var han tvungen att sy om Charoltte Perellies gamla glitterklänning, är den ekonomiska krisen verkligen så djup?! Det här är inte bra. Jag känner att jag hakar upp mig på ett omdöme i taget, förra veckan var det gnälligt och den här gången är det tjatigt. Jag kan bara inte tänka mig att detta ska ta sig till final, helt intet sägande.
 
8. San Marino - Valentina Monetta Crisalide
Nej men snälla San Marino - inte hon med Facebook låten igen! Det är ju bättre, det kan jag ge dem. Men det säger ju inte så mycket när fjolårets bidrag kan ha varit det sämsta någonsin. Lite grand känns det här som två låtar som satts ihop, det börjar som en ballad och slutar som en upptempolåt. Jag säger, nja, kanske final med tanke på att motståndet inte är så bra.
 
9. Makedonien - Esma & Lozano Pred Da Se Razdeni
Här verkar det också som att man har slagit ihop två låtar och resultatet blev inte helt lyckat här heller. Hon ska tydligen vara stor inom romsk (heter det så) musik och eftersom det kanske inte är hippast så har man känt behovet av att lägga på lite extra discodunk i bakgrunden när hon sjunger. Sen när det bir hans tur att sjunga så är det en ganska fin ballad, men ja hela låten känns lite ambivalent.
 
10. Azerbadjzan - Farid Mammadov Hold me
Jag ser att Azerbadjzan har skickat sin version av Måns Zelmerlöv. Och jo faktiskt det här är en riktigt bra bit, en modern schlager ballad - inte pampig och storslagen utan snarare en popvariant. Jag kan inte tänka mig något annat än att detta går till final. Detta är nog min favorit av kvällens bidrag.
 
Dagens citat: "Nej nu går jag till skafferiet" (Anna) När buksorgen sätter in är det svårt att stå emot. 

Det börjar dra ihop sig

Årets stora happening i Malmö närmar sig med stormsteg. Ska vi ta och försöka bedöma Robins chanser?
 
I fösta semin tävlar:
1. Österrike - Natalia Kelly Shine
Hmm... alltså den har en intressant början men refrängen är inte mycket att hurra för och inte verkar hon vara någon jättesångerska direkt. Nej, det här känns inte spännande. Jag ska inte uttala mig om hennes chanser att gå till final innan jag har hört hennes motstånd men jag kan ju säga som så att Robin är ju bättre än det här i alla fall.
 
2. Estland - Birgit Õigemeel Et uus saaks alguse
En ballad på estländska, det brukar ju vara ganska bra men i år tycker jag att det känns lite tråkigt. De har ju haft två riktigt bra ballader i Kuula och Rändajad men nu verkar de ha förbrukat sitt krut. Trist, och även om hon har en gnutta mer utstrålning än Robin så är Robins låt mycket bättre.
 
3. Slovenien - Hannah Straight Into Love
Discodunk. Lite klyschigt och lite gnälligt - hjälp man kan ju få tinnitus för mindre. Och ett rumphugget slut på det. Nej det här är inte heller bra. Sen får hon jobba lite på rörelseschemat också, det känns inte riktigt som att det matchar låten.
 
4. Kroatien - Klapa s Mora Mižerja
Någon typ av minimanskör. Och tro det eller ej men det här känns lite tråkigt. I och för sig så sticker det väl ut lite grand men man kan nog lätt somna till det här om man råkar vara lite trött.
 
5. Danmark - Emmelie de Forest Only Teardrops
Bäst hittills, trummor och flöjt - sånt brukar ju vara populärt, folkmusik. Men i ärlighetens namn förstår jag inte riktigt hur the teardrops passar in i bilden. Men helt klart bäst hittills som sagt och en stark utmanare till Robin. Och så kan jag inte låta bli att funder på hennes efternamn, heter hon verkligen de Forest eller var det bara passande till numret?
 
6. Ryssland - Dina Garipove What if
I don't Think they fully understand the meaning of too much. Alltså det blir jag på tok för smörigt. Låten handlar typ om att förbättra världen (World Peace) och inte blir det mindre smörigt när musikvideon ser ut som den gör. Jag tror inte att det blir stående ovationer för Dina. Det här var ju heller inget liveframträdande så vi kan ju bara spekulera i hur bra hon låter live, men hon hade i alla fall bra engelskt uttal vilket inte alltid är fallet med de ryska bidragen.
 
7. Ukraina - Zlata Ognevich Gravity
Märklig låt, någonstans mitt emellan ballad och upptempo. Engelskan är väl så där och så får vi hoppas att hon klarar av att sjunga live, det blev lite tjutigt på vissa ställen. Nu kanske jag inte uppfattade alla ord men jag förstod inte heller riktigt texten. Och slutet var så tvärt att jag nästan trodde att det uppstått tekniska problem.
 
8. Nederländerna - Anouk Birds
Ja det är ju ingen Nobody's wife så mycket är då säkert. Melankolisk, lite singer songwriter stuket. Jag är lite nyfiken på hur det kommer att se ut på scen. Alltså med risk för att låta tjatig så känns det här lite tråkigt.
 
9. Montenegro - Who See Igranka
Nej men snälla Montenegro vad är det här?! Typ "gangstarap" med technoinslag och en kvinnlig sångerska i refrängen. Hemskt! Och se då för guds skull till att lämna strippan hemma - det här är ju ett familjeprogram.
 
10. Litauen - Andrius Pojavis Something
Ja alltså han ser väl trevlig ut förutom att hans ögonbryn lever ett helt eget liv - creepy. Och låten är - ja ni gissar rätt - tråkig. De har typ tagit några engelska ord som man lär sig i högstadiet som rimmar och satt ihop dem till en tjatig låt som går ut på att han älskar någon.
 
Sammanfattningsvis så kan vi väl säga att efter att ha lyssnat på dessa tio första bidragen så känns det ju nästan som att vi kan ta hem det här en gång till. De enda som möjligen kan hota Robin i det här startfältet är Danmark.
 
Dagens citat: "I really do want World Peace" (Sandra Bullock i Miss Secret Agent)

En bra vecka!

Det skulle visa sig att vecka 16 år 2013 var en bra vecka - och detta säger jag alltså redan på fredag - veckans två bästa dagar har ännu inte varit.
Måndag: Kortdag och träning på ISKU med min alldeles egen PT Louise och världsstjärnan Hanna.

Tisdag: En bra dag trots att jag var kvar på jobbet till strax efter fem och därmed inte hemma förrän något före åtta. Lite tidigare än vanligt dock eftersom jag hann med en tidigare lokalbuss. Sen är ju tisdagar TV-kvällar med The Following som jag i veckan orkade vara uppe och se eftersom jag hade supersovmorgon på onsdag.

Onsdag: Sovmorgon till 07:00! Tåg till jobbet 08:20 (visserligen med jobbiga pensionärer men det bleknar liksom), tåg hem 14:35. Shopping på Strömpilen med Louise som var tillfälligt begåvad med bil och då hittade jag äntligen den där jeansjackan som jag letat i rätt storlek! Sen handlade jag visserligen för drygt 500 kronor på ICA Maxi trots att jag bara hade fyra saker på listan - men, men, så kan det gå. Sprang min första runda för året utan långkallingar - ett säkert vårtecken.

Torsdag: Möte igen, och alltså långdag men det gjorde inte så mycket när jag precis innan mötet fick frågan om det fanns någon chans att jag skulle ha engelska 7 nästa år, och sen när jag svarade att det visste bara gudarna så sa eleven "jag hoppas det". A+ till dig varsågod! Ibland känner man sig kanske inte som världens bästa lärare men så får man höra något sånt och då känner man att men jag kanske inte gör allt fel i alla fall =0)

Hmm, det är som att det var något mer som hände igår, vad kans det ha varit?

Ja just det ja Skellefteå AIK tog ju SM-GULD!! Och nej jag är ingen hockeynerd men det hjälps ju inte om hemstaden tar SM-guld så rycks man ju med lite.

Fredag: Ja, det räcker väl så egentligen. Dagen till ära hade jag tänkt till kring färgkodningen av klädvalet - svart och gult och så tyckte jag att ett guldhalsband kunde vara på sin plats. Och så har jag äntligen lyckats tvinga med mig min käre bror på bio så då hoppas vi väl att filmen håller måttet. Det känns lite som att jag är on a roll så jag har ganska höga förhoppningar.

Så, det var veckan so far. Jag får återkomma efter helgens bravader för att se om denna positiva trend håller i sig.

Det var en grej till som jag har tänkt nu ända sen i söndags att jag skulle blogga om. Kan vara så att jag är den enda som tycker att det här är kul. I söndags var jag och Louise på total training och när vi värmde upp sprang vi runt och så sa ledaren " Och sparka dig själv i rumpan", nej tänkte jag sparka någon annan - det blir mycket jobbigare. Som sagt, jag tyckte att det var väldigt roligt, men det kanske bara var jag.

Dagens citat: "Vad som än krävs (vi gör det vi gör det), vad som än krävs (ni hörde, ni hörde)"

Morgon stund han guld i mund

En av (de få) fördelarna med att till vardags stiga upp 04:40 är att man vaknar vi 07:00 på helgerna - och känner sig hur pigg som helst. Klockan är inte ens tio och jag har hunnit äta frukost (en ordentlig sådan eftersom Louise har någon typ av gymdöden plan på g), städa lägenheten, deklarera, svara på en enkät från SCB och sist men inte minst sett en snutt av en serie som jag trodde var utdöd nämligen Bröderna Fluff!

Jag trodde att den serien gick i graven ungefär samtidigt som jag, Anna och Issa skrev våran egen sång om de fluffiga bröderna. Clearly I was mistaken. Under den lilla snutt som jag såg hann jag lägga märke till att det är nya skådespelare (inte så konstigt) och brödernas hår har gått från svart till rödbrunt. Så nu undrar jag bara varför har man bytt hårfärg?

Dagens citat: "Här så kommer lilla Jerry å med Jerry kommer Perry och Perry kommer Lerry...." (Vårt mästerverk, och ja vi var ju tvungna att lägga till en bror till så att de var lika många som vi.)

Aagrr....

Ush vilken värdelös dag!

04:40 stiger upp
05:15 går ut till lokalbussen
05:43 kliver på bussen mot Lycksele
08:00 kollar mailen och inser att nej, tyvärr det är ingen som har ställt in kvällens möte
08:25 går till dagens första och enda lektion
08:40 börjar inse att eleven inte kommer att dyka upp (och jo det ska vara eleven, i singular), sitter för säkerhetsskull kvar ett tag till och passar på att rätta lite working logs
08:50 tillbaka på kontoret och tar tag i planeringen för resten av terminen
11:30 orken tryter och jag bestämmer mig för att räkna ut hur många lektioner jag har kvar innan sommarlovet (turns out to be 66)
12:00 travar tillsammans med några av de bästa kollegorna iväg till restaurangprogrammets sopplunch - dagens enda ljuspunkt!!
13:10 tillbaka på kontoret och lite mer planering
14:30 all planering känns avklarad så jag övergår till att prova ut grammatikprov på internet
15:00 test check - nu då fortfarande en timma kvar till mötet
15:10 börjar läsa i den otroligt underhållande boken Lärande bedömning (i ärlighetens namn är det kanske inte en underhållande bok, men den är faktiskt bra)
16:00 mötet börjar
16:50 vi kommer äntligen fram till den klass som jag faktiskt undervisar i och det går på två minuter
17:35 kliver på bussen hem - det är nästan fullt! Det enda som brukar vara fördelen med att åka hem sent är ju att man brukar få sitta ifred, men nej alla utom jag fick sitta själv! Typiskt! Och som om det inte var nog så sitter det två tonårstjejer bakom mig, dock inte bredvid varandra utan på varsin sida av mittgången, och pratar hela vägen med gälla röster - man kan ju få spunk för mindre!
19:50 home sweet home

Dagens citat: "Suddenly Monday appears again, where was the weekend I lost it again" (Mel C)

RSS 2.0