Grattis Tyskland!

För andra året i rad är jag mycket nöjd mer vinnaren i ESC, mer nöjd än med vinnaren i melodifestivalen rent utav!

Ett par frågor om gårdagens tväling bara:

* Vem i klåån röstade på Ukraina?!
* Hur kunde vi ge sju poäng till Serbien?!
* Var verkligen Rumänien så bra?
* Varför röstade folk inte på Norge?
* Och hur kunde Israel hamna så långt bak i resultatlistan??

Något svar på dess utmörkta frågor lär jag ju aldrig få, men jag kommer i alla fall att klura på dem ett tag.

Nu tar vi nya tag och börjar ladda inför nästa års spektakel - håll igång!

Dagen har varit ineffektiv, får nog fundera på att styka effektiv som mitt mellannamn. Det enda jag har åstadkommit är att lägga ut VFU-rapporten på Cambro, och jag är inte helt säker på att det lyckades men jag har åtminstonde gjort ett försök.

Dagens citat: "Nothing is happening!" (Scuttle, The little mermaid) Beskriver min dag ganska bra, såg dessutom filmen idag den är ju för kul. Anna tog det hela ett steg längre och blev bölig på slutet när de gifte sig.


ESC 2010

Trolig topp fem??:
Azerbajdzjan
Israel
Belgien
Tyskland
Armenien
Bubblare: Grekland

Det kan förstås vara så att jag har helt fel. It has been known to happen occasionally.

Mycket bra gjort av Norge måste jag säga, riktigt bra programledare. Synd bara på lilla missödet under Spaniens nummer. Det var säkert en dansk.

Dagens citat 3: "E inte de Preben?!" (Johan Glans)

Känns inte som att jag kommer att vara uppe och se hur det går, men det lär ju gå ta reda på =0)

 


Det är inte Christers fel - inte än!

Nej det är inte Christer Björkmans fel att vi inte är i final i Eurovision song contest. Det var inte han som röstade fram Anna Bergendahl - det var svenska folket (jag EJ inkluderad). Däremot läste jag på aftonbladet att bland annat Chrille vill att Europa ska ha större inflytande över valet av bidrag som vi skickar - och då måste jag ju sätte ner foten!!

Om ett bidrag ska representera Sverige verkar det ju korkat om andra länder har valt ut det bidraget. Vi får inte glömma bort att det viktiga inte är att vinna - det är att delta och ha kul. Jag tycker att det vikitgaste är att vi skickar et bidrag som vi är nöjda med och som vi tror på. (Att hela svenska folket inte är överens om vilken låt som är mest lämpad för detta känns liksom naturligt.) Jag menar tänk på stackars Hollan - som skickade en 17-åring som såg ut som 35, som dessuom sjöng tjallali, tjallala i god 40-tals stil (eller något annat årtionde som för länge sen passerat) - de fick ju skämmas. Det slapp ju vi!

Och så vill jag påpeka att det inte går att lita på Europa. Bara för att de är med och väljer ut bidraget finns ju ingen garanti för att de faktiskt röstar på bidraget när det hettar till.

Nej jag sa det redan efter att vi sett utfallet av den internationella juryn i den svenska finalen i år och jag säger det igen - ingen internationell jury!!!

Avslutningsvis så får vi inte glömma bort att vi har vunnit hlet på egen hand fyra gånger tidigare!

Dagens citat 1: "Bugger of!" (Bridget Jones) We can hadle this ourselves!
Dagens citat 2: "I'm gonna stop you right there Glenda, ok, does it look like tihs is my first time?" (Ross) Som sagt, vi har vunnit förr och vi behöver inte Glendas hjälp, så det så!

Åh nej!

Ingen final på lördag - how can that be?! Eller alltså ja jag förstår ju själva mekanismen bakom och jag tror bestämt att jag nämnde risken för att Anna skulle glömas bort redan när hon vann den svenskska uttagningen, men jag menar Ukraina gick vidare. Ukraina som gnällde fram ett hemskt tråkigt bidrag. Och Cypern som i stort sett ställde upp med en manlig, sämre version av Anna.

Jaja, nästa år ska prata med Christer, det här kommer inte att hända igen.

Nej Sverige min vänner och alla som jag känner, nästa år fixar jag det här med lite hjälp av typ Herr Kempe, Herr Jöback, Miss Finer eller möjligen Darin i en "Step up"

På tal om Darin så var det ju Rixfm-festival här i Uemeå ikväll. Men till min stora besvikelse så sjäng Darin bara tråkiga låtar. Men Ola han kunde man lita på han rockade loss med alla sina tre hits. Och regnet höll sig på avstånd ända tills det var dags att cykla hem. Så på det stora hela var det ju lyckat.

Gocke då!

Dagens citat: "Knocka ut sig själv, ah men det var ju inte så checkt" (Katarina på tv-sproten) Många nummer bla Kroatioen dansade bort sig. De har inte riktigt förstått uttrycket less is more.

Effektivitet - mitt nya mellannamn

Även om dagen fick en sen start på grund av utgång igår. Men sen systrarna lundmark väl fått ändan ur sängarna så gick det undan. Efter frukost bar det av mot Konsum och storhandling. Efter the shopping var det lunck och sen lite vila och sen IKSU. Första gången i gymmet på sju veckor - this is gonna hurt tomorrow!

När jag kom hem från IKSU hade Anna dragit igång städning av skubb så det var bara att haka på. Och tro det eller ej men man kan se golvet i skubben!

Och när vi lika hade ångan upp så tog vi en omgång med min garderob också. Det är ju alltid lite både och att ha Annas "hjälp" när man städar garderober. Det kan sluta illa, hon kan få för sig att du måste slänga något som inte alls är färdigt för soporna. And sometimes it gets ugly!

Och när middagen var lagad och äten så tog jag en prommis bort till Rullstensgatan för att hämta lite post åt Louise.

Och när jag sen äntligen duschat så slog jag mig ner i soffan - och här sitter jag nu. Hur effektiv har inte jag varit?!

Men tillbaka till gårdagen och utgång på TC som enligt utsago skulle vara bra. Men tror ni att musiken gick att sjunga med i? NEJ! Det var mer regel än undantag att spasmer var det enda som gick i takt till musiken. Ska det verkligen behöva vara så?? Jag menar hur svårt kan det vara att slå igång en skiva med musik och sen låta den gå - utan att mixa sönder den. Jag kan till och med ta på mig att fixa sagda skiva - if you need help then ask for it!!

Nej Cissi, jag längtar tills du tar över i DJbåset.

Dagens citat: "E de bra?!" (Min tolkning av Johan Glans E de gott?!) Om "musik" som inte borde få kallas musik.

Umeå here I come!

Ja det där tack-för-mig-talet som jag skrev om tidigare blev det i ärlighetens namn inte mycket av men jag tackade i alla fall för mig och godiset som jag bjöd på uppskattades.

Moffe på besök ikväll. Eventuellt blir det korvgrillning senare och imorgon bär det av till Umeå igen. Hjälp jag har inte varit där på sju veckor - hur har de klarat sig utan mig!?

Jag kan inte begripa hur fort tiden har gått den här våren, när jag började min praktik var snödrivorna högre än mig (eller jag om man hellre vill det) och nu går jag i bikini (eller bh och trosor om man så vill) halva dagarna.

I'm a superhero!

At least in my dreams. I natt var det jag och ingen mindre än den otroligt fräscha stavhopparen Alhaji Jeng som skulle rädda världen. Jag har en svag teori om hur det kommer sig att herr Jeng letat sig in i min dröm. Jag såg ett inslg på sproten igår om löparen Nil de Oliveira och han är ju också mörkhyad friidrottare så kanske var det på den vägen Alhaji blev superhjälte.

Och våra krafter då? jo jag kunde hoppa väldigt högt - typ flyga, och Alhaji var väldigt snabb. Kanske lite bakvänt med tanke på att Alhaji hoppar väldigt högt, fast jag är ju inte direkt något fartvidunder så egentligen borde nog han ha haft båda krafterna. Men i alla fall om vi rörde i varnadra så fick vi liksom tillgång till både höga hopp och hög hastighet, mycket praktiskt.

Att den här drömmen började på en skola/kiosk låter kanske otroligt men så var det i alla fall, exakt när Alhaji klev in i drömmen minns jag inte men ett tu tre så var vi på väg mot någon typ av skurknäste för att leta reda på en dam som ringt till skolan/kiosken och hotat mig. Ja si vet no, va månde det bliva?!

Nej nu ska jag vara lite superhjälte i vardagen och förbereda ett litet tack-för-mig-tal. Sista dagen på praktiken idag. Lite vemodigt måste jag erkänna.

Dagens citat: "I need a hero
                     I'm holding out for a hero till the end of the night
                     he's gotta be strong and he's gotta be fast
                     and gotta be fresh from the fight
                     I need a hero"

                  (Holding out for a hero Bonnie Tyler) 

Sol, värme och bladlöss

Jaha, då var det sommar då. Nu har vi haft över 20 grader typ tre dagar i rad. Jag måste erkänna att jag inte riktigt tänkte på det när jag packade för snart sju veckor sedan så sommarkläderna är kvar i Umeå.

Helt underbart är det i alla fall! Eller jag tyckte det ända tills det blev dags för träning ikväll. Vi började med en löparrunda och upptäckte snart att luften var full av bladlöss i stora lass. Helst om man kunde springa utan att andas och utan att se för de hade en benägenhet att leta sig in i ögon, näsa, mun. Och när man sen kom in var man som en hel björk - alltså full av löss.

kanske var det bra med lite energitillskott i form av bladlöss eftersom de körde stainharden (min egen tyska översättning av ordet stenhårt) på träningen. Hoppas jag kommer ur sängen imorgonbitti!

Dagens citat: "It tastes like feet!" (Ross) Inte för att bladlössen smakade speciellt mycket men om man känt smak så tvivlar jag ju på att det smakat bra.

Och just det det är ju drama drama i Byske också. Man har hittat en bil som tillhör en kvinna som försvann i Luleå i lördags typ i Stensjön så det har varit en polishelikoter och flugit fram och tillbaka över Byska. Läskigt!

Dagens citat 2: "The Police are coming?!" (Pheobe)


Smygcomeback

Jag gjorde en liten smygcomeback idag och provsprang runt byn. Det gick grymt tungt men jag tog mig orunt utan att hosta upp lungorna, man får vara glad för det lilla.

Förövrigt så har jag och mor varit en sväng till morfar. Där fick jag en hel kasse med böcker efter mormor så nu är det bara att läsa! Och så kollade vi på ett gäng gamla kort och jodå det är sant - alla har varit små, till och med min mamma! Och söta var de också, hon och Bettan.

Och konstigt nog så hittade vi ett kort på Tommy där han såg väldigt mycket ut som Kajsa, alltså min kusin Jörgens barn. Märkligt.

Dagens citat: "O mästare, vars bud jag går kanhända,
                     varför är mångas liv så rätt och kallt?
                     Låt mig få gripa in en gång, en enda,
                               och till det bästa ordna allt!" 
(Ur Hjalmar Gullbergs Den tänkande lantbrevbäraren som fanns med i en diktbok som jag fick. Den tänkande lantbrevbäraren är nog min favoritdikt, inte för att jag kan så många andra dikter men den är liksom rak och har inte en massa dålt krångel, och så rimmar den det gillar jag!)


Välkommen Matteus!

"Å, han e här!" (Johan Glans)

SUPERGRATTIS till Jenny och Fegge!!

Jag trodde väl aldrig att jag skulle uppskatta att kalla mig själv för tant men si det känns inte helt fel längre!
Och jag firade med att köa ett par rutiga tygskor till mig. jag är säker på att Matteus kommer att uppskatta det när han blir lite äldre =0)

Åh vad kul et ska bli att få se den lille - längtar till sommaren!

Har förövrigt varit på världens mest oviktiga möte idag. Satt och lyssnade i en dryg timma på hur bra elevvårds teamet på Anderstorp fungerar. Kul för dem, men ja inte så givande för oss praktikanter.

Var på cårdcentralen idag också och tänkte att de skulle göra något åt min hosta men det verkar bara vara att leva med eländet. På sätt och vis skönt att veta att det inte är lunginflammation eller så. Och det har faktiskt blivit lite bättre, vi behöver ju itne gå in på detaljer men nu ger det något att hosta och det gjorde det inte förr.

Nej med det var väl dagens bravader.

Over and out


Suck och pust!

Sitter på Kaplan och skriver. Och nog för att jag trivs här och så men nu vill jag hem! Jag har suttit här nu sen ja kanske halv ett. Om 20 minuter drar i alla fall det där mötet som jag har väntat på igång så då är det väl bara typ en timme kvar tills jag får ila iväg till bussen och efter det är det ju bara en knapp timme tills jag är hemma - suck!

Och hostan vill inte ge sig, det har varit bättre idag men den är fortfarande ett problem och någon träning imorgon det tror jag inte på =0(

Sackars mig!

Dagens citat: "Ser du nåt tåg Karin?!" (Rudolf) Om att vänta på tåg som aldrig kommer.

RSS 2.0