Nytt världsrekord och nya bottennivåer på en och samma helg.

Ja helgen inleddes med (troligtvis) ett nytt världsrekord i den mycket prestigefyllda grenen 800 meter med ryggsäck och handväska. Tack vare detta nya världsrekord hann jag med tåget hem i fredags. Så en bra start på helgen blev det. Middag på Rullstensgatan på det och fredagen var en mycket bra dag.
 
Tyvärr så var jag på IKSU idag, på gymmet, för första gången på jag vet inte hur länge och det märktes väldigt väl att det var ett tag sen. För där var det nya bottennivåer vill jag lova! Louise, som var lite sjuk, lyfte väl 30 kilo mer än mig i marklyft. 
 
Som om det inte var nog att jag är i dålig form så har ISKU begått det stora misstaget (till gränsen på ett bortt) att ta bort den bästa maskinen - The Triceps Killer. Hur ska jag nu få den där smärtsamma träningsverken i armarna? Eventuellt kan det vara så att jag på grund av dålig form kommer att ha ont i armarna i morgon i alla fall men riktigt lika plågsamt blir det nog inte utan den.
 
Nej nu ska jag koncentrera mig på Kalle och hans vänner (Moreaus alltså, inte Anka).
 
Dagens citat: This is gonna hurt tomorrow!" (Ross)
 

Fredagsmys i ordets rätta bemärkelse!

Ja igår var det en riktig mysfredag. Myset började där vid 18:30 när jag anlände till stan (alltså då Skellefteå). Bussresan dit var något av en övning i att hålla tyst fast man bara vi ställa sig upp och säga med sin allra skarpaste röst att nu får ni väl andå ta och vara tysta! Ungdomarna bakom mig på bussen var inte tysta många minuter och när en av dem frågade den andra "asså du kanske tycker att jag är jobbig?" och hon den andra svarade "Nej, tycker du att jag är jobbig?" då var det ju som att de bjöd in mig i smatalet, jag ville så gärna säga "men jag tycker att ni båda är jobbiga!". Men så klart gjorde jag inte det, jag la mig inte ens i samtalet när det svävade in på dialekter som jag tycker är så spännande - trots att de mest lät dumma när de diskuterade detta.
 
Nå ja, eftre att jag överlevt resan så tog sig kvällen och det blev hur mysigt som helst. Tänk dig själv: tacos + lite skitsnack + marängsviss + den lilla sjöjungfrun + askungen + chips dip + kladdkakemuffins och sist men inte minst fem av de finaste människor jag känner, det kan ju inte bli annat än succé.
 
Det vi konstaterade i går var bland annat att grädde är jävla gott och att det eventuellt kan finnas vissa likeheter mellan sjöhäxan Ursula och en viss mamma - jag måste dock påpeka att jag faktiskt inte höll med om den analysen (och nej det gällde inte min mor). Det står också klart att Disney kan sitt jobb - alltså de där filmerna blir ju aldrig dåliga!
 
Idag var det fotboll i Skellefteå, Sunnanå mot Gusafs, i division 1. När det stog 13-0till Sunnanå åkte vi hem, då var det 20 minuter kvar av matchen så men tänka sig det blev inga fler mål. Jag och Anna måste ha varit någon typ av viktigt kugghjul hos Sunnanå eftrsom de inte lyckades göra ett enda mål under de 20 minuter som vi inte var där. Visserligen kan ju 13 mål räcka, det blev ju hur som lite pinsamt för motståndarna. Helt ärligt tror jag inte ens att vi förlorat med så många mål de senaste 10 åren, och då har vi varit med om ett par riktigt tunga år!
 
Dagens citat: "Grädde är jävla gott alltså" (Cissi)
 

Måndag igen!

Jisses vad helgerna går fort, och på söndagkväll känns det alltid lite tungt men så kommer man på jobbet på måndag och inser att nej men hörrni jag har ju världens bästa jobb - det är ju faktiskt ganska kul att jobba. Och finfina kollegor som till och med gav mig födelsedagspresent! En jättefin muffinsbok fick jag mig. Tackar ödmjukast för den Birgit!
 
En bra dag idag men jag gör väl en lista, jag har ju varit lite slarvig med det på sistone:
1. Fina kollegor
2. Åkte hem med tåget
3. God middag
 
Dagens citat: "It's raining men" eller ja inte men kanske, men det regnar i alla fall och då behöver man ju inte fara ut och springa, då får man mysa i soffan istället.

Födelsedagen

Ja, så var man 22 igen då. Det var en mycket trevlig födelsedag. Upp vid åtta och så direkt igång med dagens projekt, laga mat, handla, städa och baka. Innan elva fanns det köttfärssås, stekt kyckling, chokladbollar, citronmuffins,nya matvaror, ingen disk, inget damm + att både jag och Anna hunnit duscha och äta lunch. Inte illa om jag får säga det själv. Sen där vid tolv kom (som Tommy kallade dem) tomtarna, i form av mamma, pappa, morfar och Bettan och strax därefter dök Tommy och Åsa upp också. Very nice!
 
Och paket fick vi också. Ett armband, ett strykjärn, en strykbräda, peniga, underlakan, ett servettställ och servetter och sist men inte minst Soul Calibur 5 (som för er oinsatta är ett tv-spel) dessutom lånade Tommy ut sitt X-box så att vi skulle kunna spela vårt nya spel. Ibland blixtrar han till på presentfronten.
 
Idag har vi haft en snabbvisit av Lousie och även hon hade paket, en bok och en glasskål, superfin!
 
Lite otur att jag och Anna tänker så lika för nu har vi två omgånar Sherlock säsong 2. Men jag ska försöka skicka tillbaka den jag köpte. Efter det lilla tele2debacklet så gruvar jag mig lite för det, men de är kanske mindre klantiga på CDON.
 
Dagens citat1: "Jag har misslyckats med ett projekt bara och jag är inte van vid att misslyckas" (Sally) Jag och Anna klarade av alla våra projekt igår, inte illa. Vi till och med fixade Anna en 80-tals outfit till kvällens kändisparty.
 
Happy Birthday to you!
 
Dagens citat 2: "Why are you doing this to us?!" (Joey) Om att bli äldre.

Måndag, check!

Det är alltid skönt när måndagen är gjord, då är man liksom en bit på vägen mot helgen.
En dag som alla andra idag förutom att jag inte hade några elever på min första lektion. Visserligen är de bara tre stycken men ändå.
 
Nu är dagen i alla fall gjord och jag har till och med sprungit, en jannerunda bara men ändå. Lite hosta men ändå inte värst blev det av den rundan.
 
Tre bra saker med dagen:
1. God lunch (köttfärspajen från igår)
2. Jogging i härligt höstväder
3. Hallonpaj (för när man har tränat måste man äta)
 
Dagens citat: "When a fist comes at your face you duck!" (Joey) Ett bra vänneravsnitt idag, och Joey har nog ganska sant för en gångs skull.

Solig söndag

He ha vöre gi vere ida. En riktigt fin höstdag, utmärkta förhållanden för en långpromenad så på sätt och vis var det ju lite tur att jag fortfarande hostar och snorar för mycket för att springa. Jag tog promenaden i träningskläder bara för att det var så länge sen jag fick ha på dem.
 
Sen har jag varit duktig och putsat köksfönstren och lagat en massa mat. En massa med Tommy och Andersmått mätt. En köttfärspaj á la Louise och så pastakolliox i ugn á la mamma för att vara exakt. Ja och så fick jag då middagsfrämmande i form av min bror och hans roomie.Det var väldigt trevligt, de fick dessutom hallonpaj till efterrätt så nu kanske de överlever veckan. Om de inte fryser ihjäl då för Tommy kom hit i shorts och foppatofflor för "det var ju sol ute", ja si vettno va månde de bliva?
 
Det blev inget bloggande igår för då var jag upptagen med annat. Jag drar en kort sammanfattning. Louise och jag var ner på stan en sväng (vi var ju inte ensamma om man säger så). Där åt vi en fransk lunch, nu minns jag inte vad den hette men den såldes till och med av en äkta fransyska. Louise fick brilliera lite själv höll jag mig till engelska förutom ett litet "merci" på slutet.
 
Sen var det middag hos Louise, två förrätter, en ganska kryddig guvudrätt och en efterrätt som jag fick äte mer eller mindre själv då min värdinna inte äter socker för tillfället. Så fort maten var svald och disken diskad bar det av på förfest hos en av Louises internationella vänner, det var nästan så att man var lite exklusiv för att man var svensk. Det var väldigt trevligt... men jag insåg hur dumt det har varit att låta franskan somna in (min franska då förstås). Det låter så himla häftigt när Louise bra je m'appelle blabla...
 
Fartdårarna cyklade sedan ner på stan, medan de andra tog bussen. Och vi beat them to it. Väl inne på Rex var det som så många gånger förr (tråkigt nog) bättre muisk nere än uppe så jag och Louise rockade det dansgolvet medan Louises internationella vänner höll till där uppe. Det är väl så att man måste kunna svenska för att riktigt uppskatta de djupa schlagertexterna - eller?
 
Då ska vi se tre bra sager med gårdagen:
1. Trevlig kväll i trevlig sällskap
2. Köpte en fin tröja
3. God middag
 
Och så tre bra saker med dagen:
1. Härligt väder
2. Trevligt middagsfrämmande
3. Nystädad lägenhet (inklusive putsade köksfönster)
 
Dagens citat: "-Pizza's on the way, I told you we wouldn't have to get up.
                       - What if we have to pee?
                       - I'll cancel the sodas."  (Joey & Chandler) Känns lite som att Tommy och Anders är verklighetens Joey och Chandler. Men kom ihåg grabbar att inte låta latheten bedra visheten.

Fredagsmys

Ja, det blev inget bloggande igår för jag kom hem så sent och då orkade jag inte med det. Jag tror inte att jag ska skriva upp 3 positiva saker med gårdagen heller utan vi låtsas som att den aldrig var. Det är svårt att vara positiv när man hostar, har möte till 5, kommer hem strax före 20:00 och hostar lite till.
 
Så var den äntligen här, den efterlängtade helgen. och den kom faktiskt lite tidigare än väntat då SA2 skulle hämta datorer under min lektion och absolut inte skulle hinna tillbaka - synd för dem för det var en riktigt rolig lektion på g, men vi får väl ta den på måndag istället. Tur för mig för då hann jag med tåget, som var en buss idag igen.
 
Väl hemma hann jag precis starta två tvättmaskiner, diska, fixa lite lyxmiddag (i form av yoghurt och rostade makcor) sen ringde Louise med ett bra förslag - nämligen en cykeltur till Maxi. Så vi trampade iväg. Och medan Louise fick sig en ny telefon på Elgiganten så passade jag på att fynda, jag hittade Nikita (en tv-serie som jag börjat se men inte sett klart eftersom avsnitten visas typ 23:00 på söndagar och då ligger jag och sover) för halva priset, 150kr. Det var nära att jag slog till på Criminal Minds säsong 5 också men jag behärskade mig. Med halva priset tycker jag att det var ganska bra gjort av mig.
 
Det gick tungt att cykla hem men nu är jag hemma och måste rusa ner en sista sväng i tvättis.
 
3 bra saker med dagen:
1. Hinna med tåget
2. Fynda!
3. FREDAG!
 
Dagens citat: "-Bing, that's an unusual name
                       - You should meet my uncle Bada" (Phoebe & Chandler) bara ett citat som jag haft på hjärnan idag.

Sjuk

Jag har hållig mig hemma idag av hänsyn till allmänheten. Hosta är ju aldrig kul, varken förden drabbade eller omgivningen. Dagen började som vanligt, jag steg upp, åt frukost, klädde på mig och cyklade iväg till bussen. Men när jag kom till Universum och insåg att jag hostat typ hela vägen så vände jag om och cyklade hem igen.
 
Jaha, om man ska vara hemma från jobbet måste man sjukanmäla sig. Så jag ringde det 08-numemr (?!) som jag fått och fick prata med en sjuksköterska som vänligt meddelade att jag inte fanns med i systemet. Nähä du, så då sa hon att jag skulle min arbetsgivare. Jag misstänkte att det inte skulle vara någon på jobbet vid 06:00 så jag ställde klockan på 07:40 och la mig igen. Sen har det ju varit lite rörigt med rektorerna så här i början av terminen så jag visste inte riktigt vem jag skulle ringa. jag provade han som faktiskt nu då är min rektor, både kontorsnummret och mobilen - inget svar. Då provade jag hon som anställde mig - inget svar, men väl en inspelad röst som meddelade att hon skulle vara tillbaka i morgon. Men värt, det hjälpte ju inte mig så jag försökte med nästa rektor också hon skulle vara borta hela dagen. Sen visste jag inte längre vem jag skulle ringa så jag nöjde mig med att spela in ett meddelande på en telefonsvarare hos en av rektorerna. Jag ogillar telefonsvarare, hur säger man hejdå till en maksin? Ja, ja nu hoppas jag att jag inte ska hosta hela natten så jag kan åka och jobba imorgon.
 
Bra saker med dagen:
1. God middag (väldigt enkel också, rör ner citronsaft+skal i grädde och häll det över vit fisk som du saltat och kryddat, in i ugnen och så potatismos till det = succé)
2. Bra kollegor som sätter upp lappar och sammanfattar möten!
3. Ett favoritavsnitt av Vänner innehållande bla citatet "I'm dialatet 3!"
 
Dagens citat: se ovan
 
 

Alltid kul med lite hosta

eller så inte. Men den är här! Jag klarade mig så bra på bussen mellan Lycksele och Umeå. Sen på lokalbussen kom värsta attacken, i panik grävde jag fram ett äpple ur väskan och började tugga för att få slut på eländet. Jag lyckades väl ganska bra med att genskjuta attacken.
 
Men sen var det trevligt att komma hem, Anna och Louise vid dukat bord! Tyvärr sket det sig med våra planer att se The Big Bang Theory eftersom det var den där Kristallen galan, inte riktigt lika kul tyvärr. Men i gott sällskap spelar det ju mindre roll.
 
Jag har i regnrusket passat på att träna på att dricka te.Det gick så där, men jag jobbar vidare. Skam den som ger sig!
 
Dagens tre bra saker:
1. Finfint middagsfrämmande
2. God middag
3. Det regnade inte på mig när jag gick till bussen
 
Dagens citat: "Never play bongos walking down the stairs" (Sheldon) Det får bli månadens griscitat, för att det finns saker som man bör passa sig för!

Ny vecka

Måndagar är ju alltid lite tröga, och ändå hade jag en lektion mindre än vanligt. Men sen var det ju trevligt att komma hem och så stod maten redan på spisen. min inneboende sköter sig bra so far.
 
Helgens förkylning hänger sig kvar, hoppas att hostan inte utvecklar sig mer, då blir det inte roligt att åka buss.
 
Okej tre bra saker med dagen:
1. Hann hem med tåget
2. Middagen serverad
3. Fint väder
 
Dagens citat: "I don't know a lot about it but I would love to hear what you have to say about it." (brick The Middle) Kanske jag skulle gå den där bli-mer-socialklassen som Brick gick.

Oops

Jag har visst varit lite slarvig med mitt experiment på senaste tiden, jag ska försöka komma ihåg åtminstone en bra sak med varje dag som jag missat.
 
Helgen har som vanligt varit alldeles för kort, och så blev jag dessutom ganska förkyld i fredags så i helgen har jag tränat exakt noll gånger - illa men så kan det gå. Laget har ju i alla fall inte lidit, vinst både igår och idag. Bra jobbat tjejer! Igår var det lite extra kul att se eftersom ett par gamla nyförvärv var med. Det fanns till och med en skylt ifall det skulle vara så att demensen redan infunnit sig "Nette här ska du springa", gamlen klarade nästan hela matchen innan krampen satte in. Underhållning på hög nivå!
 
Annars så verkar det som att jag blir med inneboende ett tag, Anna flyttar in och jag vi får väl se hr länge hon vill bo kvar. Nu ringde hon precis och undrade om jag hade någon extra tandborste och jag borde verkligen ha det men jag hittar ingen,jag vet inte vart jag ska leta när det inte fanns någon i badrumsskåpet.
 
Nej men då ska vi se om jag kan hitta något positivt med de dagar som jag har missat.
 
Onsdag: Nej, jag minns inte
Torsdag: "Insparksdag" med BA1, det var kul
Fredag: Fick sitta själv nästan hela vägen hem till Byske!
Lördag: 1. Matchen som vi vann
2. Finnkampen - det är bra underhållning
3. The Lady in Black, jag och Anna såg filmen och den var galet obehaglig, så även om jag var lite besviken på slutet så får den stå med på listan. Jag satt med en filt framför ögonen stora delar av filmen, som det ska vara när man ser på skräckisar. Jag rekommenderar den till alla som vill bli lite rädda (många obehagliga barn och leksaker)
 
Och så var vi då framme vid idag: 1. Seger idag igen för laget
2. Blir visst med inneboende under en tid
3. Mat på Buddsbah eller hur det nu stavas och så fick vi träffa Maggan också.
 
Dagens citat: "Oh but I don't wanna move, I get to throw wet paper towles here" (Rachel) Du är välkommen Anna men det är inte Joey's kom ihåg det!
 

RSS 2.0