Så var man lyrikdrottning också!

Chip!
Avslutade momentet lyrik idag, el grand finale! Alla grupper hade förberett ett lyrikprogam på ca 10 minuter, min grupp var - om jag får säga det själv - en av de bättre! Konstigt hur ofta jag ändå tycker det!? Eller...

Vi hade skrivit egena dikter och duktig som jag är så hade jag lärt mig min utantill. Så här ser den ut:

Kristallkronan

Som en guldkant på tillvaron som håller mig samman

Ljuset i mitt liv träffar glaset i kristallerna

Reflekteras, sprids, ändrar färg

Först vitt, sen rött, sen blått


Som en guldkant på tillvaron som håller mig samman

Vindpusten får kristallerna att klirra mot varandra

Så ömt, så vänligt, så fullt av skratt

Ljudet får mig att le


Men när en kristall försvinner, så sprids det mindre ljus

När en kristall försvinner, försvinner också skratt

När en kristall försvinner är kronan inte hel

Men guldkanten finns kvar ändå

Därför kan ljuset

Lysa på

Ett litet missöde i början av presentationen bara, knappt märkbart. Vi började med att läsa en lite dikt tillsammans, i kör allstå och vår ledläsare, som vi hade bestämt att vi skulle lyssna på, kastade om orden lite men som sagt inte så väldigt märkbart om man inte vissta att orden skulle komma i en annan ordning.

Sen ska jag väl inte sticka under stolen med att jag läste lite fortare än jag borde ha gjort... ett stängdigt återkommande probelm för moi... jag som pratar så lungt och försiktigt i vanliga fall =0)  !!

Dagens citat: "I nailed it!  Phoebe (Vänner)

P.S Nämnde jag förresten att jag nu är ledig i en hel vecka! En hel vecka! D.S (För er observanta Där fick du älskare märkte ni att jag klämde in ett extra citat!"

Sol, varmt, härligt!

Tre ord som jag tycker sammanfattar dagen. He ha vöre go vere ida!

Jag och Anna tog en promenad i morse, ut till kärleksviken. Det hade ju varit trevligt om man sluppis alla joggare, så här tänker jag att om det ser ut som att det tar emot, går lite tungt då är det okej för då kan jag lida med dem, men när det snarare ser ut som att de tycker att det är hur kul som helst och fötterna mer eller mindre svävar ovanför marken då blir jag bara irriterad! (Kan också läsas som avundsjuk).

Efter lunch cyklade vi ner på stan, skulle egentligen inte handla något utan mer bara njuta av det fina vädret. Men jag råkade visst köpa ett par solglasögen - helt onödigt eftersom jag köpte ett par förra helgen också, jag är visst mer lik min gamle far än jag trodde! - och en handväska, men den var på rea och jag har letat en ny väska så det kändes lite bättre.

En intresant iaktagelse som vi gjorde nere på stan, där det var gelt sjukt mycket folk, var hur olika man resonerar när man klär på sig den första varma dagen för året. Vissa gick i shorts och linne medan andra fortfarande hade vinterjackan på. Jag och Anna låg väl någonstans i mitten med t-shirt och kofta, jacka när vi cyklade.

Planerna för i morgon är IKSU och routern Roger, så jag kan behöva alla hållna tummar som kan skänkas.

Dagens citat: "Sverige är ju ändå himla fint så här års!" Rudolf Andersson, hans fru Karin står för citatet i rubriken. (Sunes sommar)


oops...

Nej eländet var inte över, jag råkade tappa kladdkaka på golvet, ja inte hela kladdkakan förståss, men en liten bit, himla förargligt! Den smakade i alla fall bra. Nej nu är dagen snart över och då tar vi och glömmer den här dagen och tar nya tag!

Somebody save me!!

Buhuhu... vilken fruktansvärd dag!! Jag har sagt det förut och jag säger det igen: vissa dagar borde man helt enkelt inte sitga upp!

Eländet började redan i natt...hade lite svårt att sova. Jag tror att det hänger ihop med routerhelvetet som vi köpte tidigare i veckan men fortfarande inte lyckats koppla in. Och det är inte det att vi inte har försökt, det är det att det inte går! I alla fall så var jag helt uppstressad i natt för jag tyckte att jag hade så mycket att göra, dels var det routern (som vi förövrigt döpt till Roger), sen var det dags att skura avloppet i duschen - inte en av mina favorit sysselsättningar direkt - så behövde det handlas och städas, en diktanalys skulle skrivas och så hade jag tänkt hinna på IKSU.

I morse körde jag igång med diktanalysen eftersom jag tänkte att det var bäst att göra det medan jag var fresch i huvudet, och för att skuta upp den otroligt obehagliga avloppsrensningen! Så fram till lucnh gick det faktiskt ganska bra, och även en bit in på eftermiddagen, vi handlade helt utan missöden.

Det gick till och med över förväntan med avloppet...det var ju inte kul men det gick rätt fort.

Jag kanske inte heller var någon stjärna på det aerobic dance pass som jag var på, men jag fällde ju ingen så på det hela taget är jag nöjd. Vanligtvis undviker jag allt vad aerobics heter eftersom det är så svårt att hålla sig på sin plats, det är mycket bättre med step up för då har men i alla fall en bräda som säker punkt, det är så lätt att krocka när man kör aerobics... gjorde det idag men det var inte mitt fel!

När jag kom hem från IKSU drog eländet riktigt igång, jag hade städat toan och skulle bara bära tillbaka tandbortmuggen, tvålpumpen, en plastmugg och den lilla grejen som håller i tandkrämen till toan men ett tu tre så hade jag tappat ut all tvål på köksgolvet! Klet och kladd och Anna den lilla lusen hon bara skrattade. Där satt jag svettig och dan (hade inte duschat efter träningen än) och slevade upp tvål i en gammal potatissallads ask med sked.. inte kul!

I alla fall så fick vi för oss att vi skulle göra kladdkaka så jag ringde hem till mor min för att ta hennes recept, det var tydligen väldigt jobbit att stiga upp ur soffa och leta fram det... men det gjorde hon så gärna för min skull.

När kakan var i ugnen tänkte jag att jag skulle tända lite smålampor eftersom det börjat skymma. Jag började i vardagsrummet där Anna dammsugit ur sladden till ena golvlampan, så jag satte i den och gick vidare till det lilla fönstret i vardagsrummet. Jag har ju märkt att lampan som står där är lite glapp men det brukar bara vara att vicka lite på sladden så löser det sig, så när det inte började lysna när jag tryckte på knappen vickade jag på sladden och....
PUFF så exploderade glödlampan, jag skrek till och märkte i min förskräckelse inte att alla de andra lamporna i vardagsrummet också slocknade.

Anna märkte det däremot eftersom hon lyssnade på spotify och det blev helt tyst. Jasså...jaha och v ad gör vi nu då tänkte vi? Vi tittade lite i elskåpet och hittade den säkring som gått men vi lyckades inte räkna ut hur man skulle fixa till det. Så lagom glad ringde jag hem till far min, och tro det eller  ej men han hade lösningen på problemet, vicka lite på piggen!

Så nu har vi både läslampa och tv i vardagsrummet igen! Yippie!

Väntar just nu desperat på den där kladdkakan och hoppas innerligt att inge fler missöden inträffar idag!

Dagens citat: "Don't depend on no man to give you what you want... " Destiny's child Independent Woman Part Two. Som en liten motvikt till rbriken... jag har ju faktistk löst dagens små prövningar nästan helt själv...med lite hjälp av pappa och ännu mindre hjälp av Anna.

Aj då!

Det verkar inte bättre än att min dåliga tvättkarma har spridit sig vidare så att den nu också omfattar diskning... diskade söder ett glas igår, det tredje på relativt kort tid. För ett halvår sen hade jag inte diskat sönder ett enda glas!

Det är bara att hålla tummarna för att det inte fortsätter att sprida sig till exempelvis dammsugning, Walter (alltså vår dammsugare) har ju inte mått så bra på sistone, men det är i alla fall inte mitt fel... tror jag.

Gjorde kroppkakor till middag... helt okej för en nybörjare, men de smakade inte riktigt som mammas. Lite träning får man kanske räkna med innan man gör den perfekta kroppkakan!

En kexchokladkaka kan man i stort sett inte misslyckas med... den är det bara att ta av pappret på och tugga i sig, det värsta som kan hända är väl att man smular ner sig med choklad och smetar ut det över sina kläder. Jag ska i alla fall göra ett djrävt försök att äta upp det sista av min kexchocklad, modigt av mig då jag har vit t-shirt på mig.

Wish me luck!

Dagens citat: "Überviess! It's new, it's German and its extra tough!" (Ross's tvättmedel)

P.S Jocke, fetto säger "preliminary study"  eller möjligen "pilot study" D.S

Svenska II eller...

Det är så konstigt för jag har i snart en månad nu varit övertygad om att jag läst en kurs som heter svenska II och som hör till lärarutbildningen men nu är jag inte så säker längre.... det börjar mer och mer likna någon form av raggningskurs! Visserligen kanske jag skulle behöva en sån... men jag vet inte hur stor användning jag skulle ha av den i en undervisningssituation.... det skulle nog faktiskt vara dirket olämpligt att använda en del av det jag lärt mig i ett klassrum.

Jag vet inte om jag nämnde det men för några veckor var det en föreläsning som lite spårade ur och landade i hur man träffar någon på krogen... det var något om en undersökning i hur kroppsspråket spelade in eller något sånt.

Idag tränade vi på att framföra budskap med hjälp av hur vi sa saker, klassen var indelad i grupper och första gruppen skulle sjunga/läsa bäbä vita lamm för oss i andra gruppen med syftet att locka oss till sig. Skönt tänkte jag då slipper vi göra det, då kanske vi får försöka varna de andra eller något i den stilen. Men nej, vi fick instruktionen att sjunga/läsa blinka lilla stjärna med budskapet "kom med mig...", eller för att tala klarspråk förföra den andra gruppen - inte min starkaste sida dirket... aningens pinsamt men hela gruppen överlevde.

Så nu är jag alltså lite tveksam till om någon har blandat ihop vår kurs med någon annans... det hela gör mig också lite lätt nervös för nästa moment (drama) som till stor del kommer att hållas av den lärare som hållt i det två ovannämnda lektionerna...

Dagens citat: " - I need a couch that says kids welcome here, but that also says: come here to me.
                           - What!? You say that to kids?!
                           - No, no, no the 'come here to me' is for, you know, the ladies.
                           - Ross, honey, it's a nice couch, it's not a magic couch.  (Ross & Rachel Friends)

Lundmarkare

Hej för helvete!
Tycker ni att det är konstigt att jag råkade säga att Lundmarkare är lite tossiga när de hälsar på det viset? Om någon annan hälsat så skulle jag nog tycka att det var aningens oförskämt, men när farbror kalle gör det känns det på något sätt naturligt.

Problemet med att kalla Lundmarakare för tossiga, så att pappa hörde, var att jag inte hade något riktigt bra sätt att förklara att jag själv är lite mindre Lundmarkare än dem. Att jag var lite mera "utspädd" kunde han förstå men jag har som bekant en del kusiner som är fullblodiga Lundmarkare och det blev lite knivit att förklara hur det kunde komma sig eftersom det i teorin är lika "utspädda" som mig.

Anna nämnde att vi diskuterat det här förr och kommit fram till att om man, när man är lite småsugen, tar sig en bit falukorv istället för något annat så är man en äkta Lundmarakare, antagligen har jag tyckt att det var en bra definition...någon gång i tiden men nu är jag inte så säker längre... jag letar vidare efter en förklaring/definition av den typiska Lundmarkaren, hjälp mottages tacksamt!

Tomas och Camilla med barn var här (i Byske) på middag igår och vi såg den film som jag nämnt någon gång tidigare,de flesta av huvudrollerna innehas av Lundmarkare...med några ingifta undantag, det var i alla fall väldigt underhållande. I filmen hade Tomas en...hmm, vad ska jag säga.... udda skjorta (för att inte säga något oförskämt), Camilla minns i alla fall sagda skjorta som hon släng bort istället för att skänka den till Myrorna för hon tyckte inte att någon stackare skulle behöva gå omkring i den.

Såg även Så ska det låta...bra avsnitt igår! Och vi vet nu att Ola lyssnar på lugna favoriter. Lite besvken är jag att vi itne fick höra Hero.

Dagens citat: (förutom hälsningsfrasen) "Ge mig lite händer!" På skånska, det var Ola som ville ha igång publiken... lät väldigt festligt.

Påsklov!

Japp så hade man påsklov då! I fem hela dagar! Inte illa!

Och fikadate med Louise i morrn, kan det bli mycket bättre?! Tror inte det.

Har hört en del roliga historier från Lindas besök på hultsfred, roliga men avskräckande - är nu mera helt övertygad om att jag inte skulle trivas i ett tält på en festival!

Hoppas att du hittat hit nu morfar!

Dagens citat: "Om man ska äte kex måste man ha den rätta snittsen" (Jan Bylund, i Du är vad du äter)

I'm alive!

Ja det är vi faktiskt allihop tro det eller ej men vi överlevde en helg i skidbacken trots att det var x-antal år dedan sist!

Lördagen var en väääldigt lång dag:
05:30 mamma kliver in i duschen
05:30 min väckarklocka ringer
05:45 jag kliver upp och packar ner det sista
06:10 jag hoppar i duschen
06:30 frukost (jag var vist sisten till frukostbordet... tänka sig !)
06:35 jag tipsar mamma om att tapea fast locket på köttfärsåspannan
06:37 jag kallar min mor för en amatör på området (se bild nedan)


(Här skulle ett proffs  liksom ha följt lockets form för ett säkrare resultat)
07:15 vi packar oss ut i bilen, i baksätet är vi laddade som ni ser





07:20 vi rullar iväg, på rätt väg tackvare de nyinskaffade GPS:n Gessela (som skulle hetar Gary om den haft en mans röst)



07:21 (ca) tommy somnar



10:00 (ca, svårt att hålla koll på tiden när man åker bil och allt man ser är skog, skog och ännu mera skog) vi lastar av i stugan i Sorsele, inklusive kisspaus
11:15  vi har anlänt vid skidbacken och lyckats hyra utrustning
11:20 Tommy gör första vurpan (och kammar hem 100 poöng i Lundmarks cupen)
13:10 lunchrast


mamma var head chef

14:30 Anna gör sin första vurpa (och skyller på mig, bara för att jag konstaterade det uppenbara att "här var det brant" kammar hem 50 poäng)
16:30 tillbaka i stugan i Sorsele dagen har varit lyckad, jag har inte ramlat en enda gång och solen skiner!


jag & anna             bengt-åke på väg till        tommy & nicklas   markus och bettan    
aka anja och          toppen                                                                höll ställningarna i     
maria ph                                                                                           grillstugan

19:15 Anna och jag går på promenad
19:20 vi kommer tillbaka till stugan och då har vi gått runt hela campingen och poseat utanför stugan

 

20:20 jag går och lägger mig
21:10 (ca, svårt att få ett exakt klockslag här) somnar
vaknar två gånger under natten av den tryckande hettan och Anna den lilla lusen har stängt fönstret! Klättrar ner från min höga position (överslafen på en våningssäng) och dricker vatten

(söndag 5/4)
07:30 jag stiger upp
08:00 pappa testar om han är pigg nog att åka även dag två genom att hoppa och slå ihop hälarna, visar sig att han är pigg nog trots att han tog hjälp av en stol (som nära nog blev hans fall) och trots att han gick som en ostkrok
09:45 vi är framme vid bakcen igen, den här gången är bilen fullpackad eftersom det bär av hem direkt när dagen är över
10:12 Anna mejar ner mig (och vinner100 poäng i "att tacklas i en skidbacke kategorin" av Lundmarkscupen)
10:23 Anna faller andra gången helt ologiskt, typ stillastående, efter att precis ha klivit av liften (50 poäng)
11:14 jag faller för första gången på eget bevåg eftersom jag håller i ett par skor och har lite krångel med stavarna och balansen... men det var ingen som såg det så det gjorde ingenting
13:25 jag faller andra gången, i det där sista åket som man aldrig ska göra, som tur är så faller jag precis efter att jag klivit på liften så hastigheten och lutningen är inte direkt de värsta, och som tur är 2 så är det lite folk i farten så det är i princip bara anna och mamma som ser...och skrattar
16:50 vi anländer (något ryckigt) till skellefteå där vi möter två klasskompisar till anna som väntat på skjuts i en halvtimma


(pappa som letar orsaken till bilens ryckningar, jag vet inte om det syns på den här lilla bilden men han ser väldigt frågande ut vilket kanske är förståeligt eftersom han aldrig hittade någon förklaring... men någon bilmekaniker har han ju heller aldrig varit så det är kanske inte så underligt)

17:20 jag och anna kliver på bussen till umeå, och känner direkt att något är vajsing med värmen, det liknar mer en ångbastu än en buss "Oh my god I'm dying!" (Ross)
17:30 luften i bussen tar slut!
19:30 vi praktiskt taget flyger av bussen vid nus med jackorna i handen för att ta på sig dem hade varit det samma som att signera sin egen dödsdom!

Så för att summera:
* Anna vinner Lundmarks Cupen på 150 poäng
* Det närmaste vi kommer en näradöden upplevelse är bussresan till Umeå och ja på det hela taget är jag mycket nöjd!

Dagens citat: "I'm back! I'm back!.... Oh my back, my back!" (Peter Parker Spiderman 2) Det är ju inte helt utan att man är lite öm i kroppen efter helgens bravader.

P.S (Måndag 6/4) 16:55 Malin, alltså jag, river sig på rivjärnet, tvingas diska med plåster och sår på tummen D.S


Håll tummarna allihopa!

Malin ska ut i skidbacken för första gången på närmare tio år...gud va hemst att jag faktistk kan säga så!! Hur gammal är jag egentligen?! Det kan visserligen hända att det abra var sju-åtta år sedan sist men ändå!

Har så smått börjat planera in påsfirande på sjukan... skulle tro att man blir kvar i en vecka om man bryter både armar och ben... eller vad tror ni??

På tal om ålderstecken, har jag nämnt att sist jag, Anna och Ida var ut på Schlagerklubben - åldersgräns 23 - behövde vi itne visa leg!! Nästan så att man får lust att vända i dörren!!

Pappa förklarar precis att han varit närmast varje match han tippat i SM-finalerna i hockey, ändå har han aldrig vunnit, konstigt tycker jag... sist hade han tydligen tippat 1-4 och det blev 4-1 (eller hur det nu var) i mina ögon är det så fel man kan ha men han åberopar tolkningsföreträde och jag bryr mig ju egentligen inte så låt gå för det då!

Nä men hörni kissekatter... som sagt håll tummarna i helgen!

Dagens citat: "Tyngden på dalskidan älskling!"  Eller hur Linda! (behöver jag ens säga vart det kommer ifårn?? Sällskapsresan!)

RSS 2.0