Julkoncert, New Moon och VFU-rapport

Så var praktiken slut och fort har det gått. Men när jag skulle till Umeå dågick det inte fort! Jag höll på att bli galen. Vi stannade vid varenda stopp, i varenda liten håla på väg till Umeå! Och jag som skulle på middag och  julkoncert. Men nej jag hann inte på middagen så det blev yoghurt och mackor till middag och sen julkoncert.

Sanna + Sonja + Shirley + Månsmåns = succé! Verkligen en jättebra koncert, och det visade sig att vi hade superbra platser också. Men tyvärr är jag och Anna som bekant inte superhaj på det här med kameror så någon sådan hade vi inte med oss.

I lördags fick vi besök av bror som är liten och Frida vi skulle se New Moon. Eftersom varken Tommy eller Frida är någon morgonmänniska så kom de inte förrän på eftermiddagen, vid kvart i fyra var de vid sjukhuset. Vi hade bokat biljetter till halvsex bion och vi var tvugna att hämta ut biljetterna klockan fem. Så jag fick åka in före alla andra för att hinna hämta ut biljetterna. Ännu en stressad bussresa, vi plockade upp folk på varenda stopp förutom typ församlingsgården! Men jag hann! Och tur var det väl det för sist vi skulle på bio gick det ju inte så jätebra, ett issöde till hade nog allvarligt skadat Tommy och Fridas förtroende för mig och Anna.

Så var det dagens bravader som i och för sig varit ganska begränsade eftersom jag har suttit hemma och knåpat på min VFU-rapport. Bra 600 kvar nu - håll igång!

Dagens citat: "Regenet det bara öser ner..."  fast jag önskar att jag kunde säga att det var "snön vräker ner tiddelipom, allt mer ju mer tiddelipom det snöar".


Dröm sött vakna trött

Har ni någon gång drömt att ni var på gymmet? Och precis när man är som allrs tröttast så ringer väckarklockan? Jag drömde det igår, och när väckarklockan ringde ville jag absolut inte stiga upp, för jag tyckte ju att jag precis tränat och borde vara på väg mot vila - men icke! Nej det var bara att pallra sig upp och åka iväg till Kaplan.

Idag har jag däremot inte vairt på kaplan, idag har jag varit hemma och rättat uppsatser. Fortfarande är det väl en si så där 23-24 uppsatser orättade men jag har dem inte här hemma så det blir en hård sista dag på praktiken. Herre gud jag kan inte fatta att jag redan varit där i fyra veckor.

Nej nu ska jag ta en kvällsmacka och sen laddar jag för Glee och Criminal Minds. Tyvärr går de ju samtidigt så jag måste välja vad jag vill se nu och vad jag sparar till ett annat tillfälle. Tricky!

Dagens citat: "You fell asleep?!" (rachel)

Stop, stop the madness!

Men herre gud! Vem har skruvat upp tempot på tiden??!! Nu har jag snart gjort hela min praktik och imorrn kommer Thaliandsresenärerna hem, och då har de varit borta i två veckor - två! Nej nu får någon (eventuellt Gud... eller så) ta och frysa tiden en aning!

jag måste säga att det ska bli väldigt tråkigt att lämna mina elever... som typ blivit mina eftersom Christin blev sjuk. De är så himla roliga, och det är ju faktiskt riktigt kul att vara lärare! Hade ju varit lite jobbigt om jag inte tyckte det med tanke på att det bara är ett och ett halvt år kvar på utbildningen.

Helgen i Umeå blev ju i alla fall väldigt lyckad(för bilder se anna0915.blogg.se)! Trevligt med storfrämmande också. Ni är välkomna tillbaka anytime! Synd bara att det inte var en INflyttningsfest... det hade varit roligare så här i efterhand.Då hade man ju fått ha kvar folket i lägenheten.

Jag avslutar väl med att önska Jocke lycka till på nya jobbet och Louise du är förstås välkommen till Älvans väg närhelst du önskar.

Dagens citat: "låt tiden stanna i denna stund, kom vi stannar den rusande tiden..." Peter Jöback Marias sång

P.S Rubriken är förstås ett citat av Pheobe D.S


Alla vi som hatar VFU-rapporter klappar nu!

Jag blir tokig! (Och jo pappa jag kan bli det för jag är inte redan det!)

Vad är det för snille som har skrivit ihop instruktionerna till den här VFU-uppgiften?? den är ju totalt kass, inte sammanhängade för fem öre! Skriv lite om det här och lite om det där och så kopplar du det till kurslitteraturen - som för övrigt inte har med något att göra!

Nej, tänk vad underbar om man bara behövde koncentrera sig på praktiken det vore ju som en dröm! Men nej samtidigt som man är nervös inför allt vad praktik innebär ska man skriva ihop en äkta skittext som handlar om allt mellan himmel och jord.

Nu är det bara en vecka kvar på praktiken (efter  imrogon förstås, men jag har bara en kort lektion imorrn), shit vad tiden går fort! Efter prkatiken är det ju typ december! Och jag har bara köpt två julklappar .iihhi!! Förhoppningsvis kommer jag och Anna en bit på väg i helgen - de kan vi ju hålla tummarna för allihopa!

Dagens citat: "Jag lägger av, jag slutar..." (Lasse Grankvist, radiosporten)

En arbetande nollbarnsmamma

Jahapp, så hade man då blivit en arbetande nollbarnsmamma med hus och två katter. Min handledare var nämligen sjuk idag så jag har lekt lärare på riktigt! Gick väl så där.... jag har haft bättre lektioner i mina dagar men, men jag har haft sämre också.

Lite jobbigt för min handledare blir borta åtminstone resten av veckan så jag får en ny tillfällig handledare, och henne har jag aldrig träffat förr så det blir ju lite jobbigt men det grova arbetet är ju ändå gjort. jag och min egentliga handledare har ju typ planerat resten av min tid så det går säkert bra.

Egentligen borde jag kanske kalla mig för en arbetande styvmamma... om man nu kan vara styvmamma till sin egen bror... nej usch det blev ju lite jobbigt. men jag styr i alla fall hushållet med järnhand det är då ett som är säkert. Fast det var faktiskt Tommys idé att klunsa om vem som skulle diska bort pannorna efter middagen sen kan ju inte jag hjälpa tt han förlorade. jag föreslog att vi skulle diska en panna var men Tommy ville ha lite spänning i vardagen så vi klunsade och ja.... vad kan man säga "the winner takes it all".

Jag har smittat Tommy med juiceberoende, det minst 4 l God Morgon juice i veckan! (Eller som det står på förpackningen GOD MOR GON, det är inte konstigt att det är så många som särskriver!)

Dagens citat: "En dubbelarbetande nollbarnsmamma" (Sally)

Kors i taket!

Döm av min förvåning när jag vanknade imorse av att Tommy var uppe! Och detta skedde alltså klockan sju - 07:00. han skulle iväg och spela innebandy men ändå!

Och nu tror jag att han städar sitt rum! Who are you and what have you done to my brother?!

This is Thailand calling...

Jaha så var man halvvägs genom praktiken - heere gud vad tiden går fort! Är det någon som har sett en nödbroms?!

Men egentligen skulle jag bara breätta att pappa ringde från andra sidag jorden för att berätta något kul - men han skrattade säkert i tre minuter så det tog ett tag att få ur sig att Maggan ramlat i vattnet från en båt, att hon "stöp som en fura" och det såg tydligen väldigt kul ut. tror jag på!! hade gärna sett det själv men, men är man inte i Thailand så är man inte och då är det svårt att se någon som ramlar i vattnet där!

Så ett julklappstips till dig som ska ge julklapp åt Maggan - en flytväst!

Dagens citat: "Då klev mamma i båten..." (pappa) vet inte hur många gånger han började på den här historien utan att komma till slutet och det här är början!

Det sjukaste jag sett - ever!

Jag borde sova men jag bara måste berätta om den dokumentär som jag såg, den hette något istil med "världens mest hatade familj", och jag måste ju säga att det jag håller med resten av världen den familjen var helt koko. Och jag menar verkligen helt blåst!

Den här familjen var typ "religiösa" men det tar emot att kalla dem det för det enda de egentligen gjorde var att tycka illa om alla andra och bra om sig själva. Alltså det var helt sjukt de demostrerade utanför begravningar för (är det rätt preposition?) solder som dött i Irak! De flesta av deras skyltar gick utpå att gud inte skulle gilla homosxuella, "fags" men de la in en hel del i uttrycket - alla som inte ingcik i kyrka var "fags" på ett eller annat sätt , jag säger det inge helt sjut!

De demonstrerade också utanför en affär som sålde svenska dammsugare eftersom en svensk präst fänglsats för hets mot folkgrupp när han pratade illa om homosexuella - är kopplingen långsökt eller vad?!

De "rejoiced" när folk dog i krig, blev överkörda eller fick cancer eftersom det var gud vilja! Jag menar får man verkligen säga så... är det "constitutional"???

Amerikaner som i vanliga fall är så fötjusta i sin armé, men inte den här familjen, fast det är klar de tyckte ju bara om varandra.

Det läskigaste var att se hur barnen demonstrerade fast de inte hade någon som helst aning om vad som stod på deras skyltar. Och när ett av barnen fick en pappmugg med någon vätska i kastad i huvudet under en demonstration undrade hans mamma hur någon kunde göra så mot ett barn? Va?! hon som säger åt andra föräldrar att det är br att deras barn dörr i än det ena än det andra - hur sjuk i huvudet kan man bli.

Jag vet inte om det är ett bevis på väl utför hjärntvätt eller ren och skär dumhet men hela "kyrkan" grundade sig på en gammal gubbe som var så totalt blåst att när reporten ställde en fråga om varför hans predikan mest handlade om gammla testementet svarade att reportern helt enkelt var för dum för att förstå ochatt det inte lönade sig att förklara för honom! Det verkade ju itne direkt som att det där sektöverhuvudet själv läst bibeln speciellt noggrant.

nej alltså det var helt sjukt!

Dagens citat: "You know it's a dysfunctional family when the one you like the best is a mass murderer." (Carol O'Connell Winter House)


Praktik, party och prilleri

Chip!
Förra veckan var en hektisk vecka! Först och främst var det dags för VFU - alltid nervöst. men det gick bra... eller går borde jag kanske säga eftersom den fortfarande pågår. Har en gammal lärare som handledare, hade henne i religion (och jo Emma vi läste faktiskt 50p religion).

Sen var det 50-kalas i helgen som var. Hela familjen Lundgren var på övernattningsbesök - trevligt! Vi var till stan och bowlade. Jag var ju inte bäst men jag slog i alla fall Tommy och det känns ju alltid skönt. När jag tänker efter så tror jag till och med att jag vann den andra omgången så det får nog ändå betraktas som en lyckad insatts av mig!

Det blev också en hel del äta under kalasets gång. Furkost och lunch, det känns ju ganska naturligt. Sen efter bowlingen var det fika och efter fikat var det middag på stengården (mums!) och efter det, vid klockan tio var det tårta (mums!)

En sak som jag alltid (eller okej inte alltid bara sen jag slutade gilla att sova på golvet) har jag undrat hur det kan komma sig att så fort vi ska ha sovfrämmande är det jag som får ligga på golvet i Annas rum!? Det går precis lika bra att ligga på golvet i mitt rum, men är det någon som lyssnar när jag säger det? A clue: NO!

På det hela taget var det ett mycket trevligt kalas och det glädjer mig att säga att vi inte var den största och inte heller den mest högljudda familjen på stengården! Det var ett annat kalas där också och de slog oss! Inte heller på bowlingen stod vi ut för på banan bredvid oss var det en ung man i jeans, t-shirt och klänning.... jag tror att han hade solglasögon också.

Och så till prilleriet som det är mor och far som står för. De har resfeber men de vill inte erkänna det. Men jag ser ju vad jag ser!

Dagens citat: "Well then I guess I'm going to Yemen. I'm going to Yemen!" (Chandler) För folk som inte riktigt kan förstå att de faktiskt ska resa till andra sidan jorden!

Trevlig resa allihopa!!

RSS 2.0