Hur ska detta gå??

Imorgon smäller det - tenta! Och hur känns det då kanske ni undrar, och då kan jag tala om att det känns inge vidare. Jag tyckte att det kändes lite bättre efter en aha upplevelse angående predikativ och adverbial igår, men så kom jag till bisatserna idag och då sjönk självförtroendet i botten igen! Så nu är det nere vid fotknölarna och jag har gett upp, det som inte har fastnat nu kommer inte att hinna fastna innan imrogon bitti.

Ett ärkligt lugn har ädå liksom lagt sig över mig, men paniken kommer väl imorgon vid kvart i nio eller nåt.

Pratade med Anna på skype, i typ en timme ikväll det var ju trevligt - fick tänka på något annat en stund. De verkar leva seet life där nere, inte utan att man blir lite avis.

Nej då ska jag väl snart ta och pallra mig i säng så att jag kommer upp i morgon.

Dagens citat: "Frågan är inte hur gammal man är utan hur man är gammal" Taget ur min grammatikbok Funktionell svensk grammatik, författaren har citerat någon men jag minns inte vem. Något har jag i alla fall lärt mig ur den där boken!


Hjälp!!! (interjektion)

Jag dör en långsam och extremt plågsam grammatikdöd!!! Nu vet jag snart inte ens skillnaden på verb och substntiv - jag tror helt seriöst att jag går bakåt i utveckligen! Och vem bryr sig egentligen om är en konjuktion, en subjunktion, ett pronominellt adverb eller kanske ett vanligt adverb?!!? Inte jag!!

Suck och stön - det här kommer inte att bli någon rolig helg!
                         1    2     3          4    5   6     7      8      9

1. opersonligt det
2. demonstrativt pronomen
3. verb (futurum betydelse)
4. adverb
5. infinitiv märke
6. verb (infinitiv)
7. indefinit pronomen
8. adjektiv
9. substantiv
(??!!???)

Dagens citat: "I can't handle this confusion, I'm unable coma and take me away!" (Avrile Lavigne Take me away)  


Tentaångest!

Jag tycker inte att det är riktigt snällt att lägga en tenta på en måndag, det betyder att heöa helgen är förstörd! Imorgon har vi sista föreläsningen och sen ser mina helgplaner ut som följer:

* köpa en stooor godispåse
* mata in grammatik i hjärnan och godis i munnen
* hoppas på det bästa!

Låter väl kul?!

Dagens citat: "De ä som å skite ut en hel soffgrupp" (Babben Larsson)

Totaly unexpected!

Det har hänt en del ovanliga grejer på senaste tiden, vi bor allt i en lustig värld!

1. Jag såg en man på Ålidhem som rastade sin... hund tänker ni nu - men nej inte det, och inte katt heller - nej han rastade sin iller! Åtminsone tror jag att det var en iller men jag är ju ingen expert!

2. Var på promenad i det härliga vädret igår, och jag träffade en katt som var väldigt lik Seth. Inte bara till utseendet utan till uppföradet också!

3. På samma prommenad höll jag på att kliva på en groda! (Det tog jag med bara för att jag vet hur mycket Anna gillar grodor!)

4. Och tro det eller ej men idag lyckades Louise övertala mig att gå med på fysgympan! Det händer minsann inte varje dag! Jag är helt slut! Men kul kan jag ju inte säga att det är.

5. Och nu kommer det kanske allra mest osannolika. Jag slog på tv:n när jag kom hem från fysgympan. Men jag hittade inget intressant på de vanliga kanalerna så jag sappade vidare och hamnade på kunskapskanalen - och döm av min förv¨ning när jag ser en av mina gamla lärare! Hade honom i den underbara kursen livskvalitet! Jag missade början av programmet men det handlade om att det är 200 år sedan vi var i krig sist och jag tror att Martins roll (alltså då min föredetta lärare) var typ "expertkomentator".

Dagens citat: "I don't... I don't understand how this happened!" Ross

Varför göra en sak i taget??

När man kan göra allt på samma gång.

Var mitt i storstädet när anna sms:ade och sa att hon skulle ut på skype. Då vi inte har skype på Michael (var dator) laddade jag ner det medan jag städade... sen visade det sig att Michael inte har någon extern mikrofon, jaha tänkte jag jag cyklar väl en snabbis på OKQ8 och kollar om de har ett headset - inte för att jag trodde det men det skadar ju inte att kolla.

Så med skurtrasan fortfarande i vattnet trampade jag iväg till macken och mycket riktigt de hade inget head set, s samtidigt som jag cyklade hem ringde jag till Louise för att höra om de hade något headset, det hade de inte - men när hon ändå hade mig på tråden så passade hon på att låta mig svara på en enkät.

När jag sen kom in på msn för att prata med anna där istället ringde mamma, och så var issa också inne på msn så jag skrev till anna och issa med en hand och höll i telefonen med den andra.

Och nu bloggar jag samtidigt som jag pratar med anna och issa... och så lyssnar jag på musik. Är man kvinna så är man!


I'm on fire!

Nedan följer en lista på vad jag gjort sedan jag kom tillbaka till Umeå vid halv tre någon gång:

* Handlat
* Lagat mat (ätit den också så klart!)
* Diskat bort
* Bakat bullar
* Bakat grahamsbullar
* Så fort sista plåten är klar ska jag ut och springa - how good am I?!

Dagens citat 2: "Hi you guys, what's going on do you guys wanna hang out or? Do, do you guys hear a buzzing?" När Ross är hyperaktiv av allt sitt maple candy... men jag har faktiskt inte ätit något godis alls! (idag alltså)

En helg i skogen (sammanfattning)

Någon som hört talas om Tällträsk?? Jag var i alla fall där i lördags, och för er som då inte har hört talas om det så kan jag berätta att det ligger i Norrbotten inte helt långt från världens ände (helt seriöst passerade vi en skylt som viasde vägen till 'Yttersta').

Anledningen till att vi (jag och min mor) åkte dit var för att morfar stod där med husvagnen. Okej tänkte jag, det blir ju nice att träffa morfar men så mycket annat folk lär jag ju inte träffa. Så döm av min förvåning när det kom tre stycken husvagnar (eller ja det var egentligen en husbil men ändå) som inte rymdes på husvagnsparkeringen eftersom den redan var full! I och för sig så krävdes det bara två husvagnar för att fylla den, i den ena bodde då alltså morfar och i den andra - här kommer ännu en stir överanskning - tre killar i 20:års åldern!

Som om detta inte var nog fanns det också en stuga som man kunde hyra och den var uthyrd - till ett gäng ungdomar! Ja jisses, men ungdomar i Norrbotten kanske skiljer sig från ungdomar, vad vet jag?!

Senare på lördagen pratade vi med Spanien, teneriffa calling. Min mors arbetskada (att prata väldigt högt i telefon) blev väldigt tydlig! De verkade i alla fall ha det bra, typ 25 grader varmt... vid nio på kvällen.

Igår var jag mamma och pappa på skogsprommenad på byskeberget - ännu mera skog!
Och ja just det, vi var ju på fotboll i Ålund också, och den planen ligger ju bokstavligt talat mitt i en skog! (matchen slutade 4-4, båda lågen gjorde mål i slutminuterna - väligt spännande). Vi liftade med Jörgen till Ålund och medan vi väntade på honom sjöng pappa "Singing in the rain" och viftade lite halvfarligt med det paraply som han hade med sig.... med kepsen bak och fram, tur att man bor i skogen!

På det stora hela en trevlig helg, och jag kan meddela att skogsluft hjälper mot halsont, hade ont i halsen när jag kom men nu är det bra igen!

Nej nu är det nog dags att köra upp Tommy så att han kan skjutsa mig till bussen för jag ska söder ut igen.

Dagens citat: "Bättre en helg i skogen än tio i stan" eller hur är det nu det där ordspråket går...? =0) 


Premiärvecka

En massa premiärer den här veckan, mest ser jag fram emot Criminal Minds på torsdag!!

Igår började Tinas Cookalong, och ja det var väl småtrevligt och jag gillar ju Tina och Pia Johansson var ju rolig men det blir lite smått hysteriskt när de måste gå så fort hela tiden. Jag blev då nästan stressad själv fast jag inte försökte hänga med i matlagningen.

Färjan 3 började också igr men det bemödade jag mig inte med och enda anledningen till att jag vet att det ens existerar är att femman har tjatat om det hur länge som helst.

Sen var det okså premiär för Roast på Bernts, och det var faktiskt riktigt roligt på sina ställen. Man måste ju bara gilla Soran Ismail!

Och efter det var det nystart för Heroes på fyran, jag har inte sett Heroes på evigheter så det var lite svårt att hänga med men det verkar som om de flesta av original karraktärerna är kvar i alla fall, och här bara måste man ju älska Hiro!

En annan "premiär" som inträffade igår var att jag såg en orm! Jag har aldrig sett en orm förr - inte ute i det fria liksom. Helt plötsligt bara låg den där mitt på vägen där jag skulle gå. Ett tag trodde jag att den var död för den låg så stilla men när jag gick hem så var den borta så jag gissar att den levde trots allt... sen brukar kanske inte döda ormar hålla upp huvudet från marken - men vad vet jag. I ärlighetens namn ska säga att det var en mycket liten orm, folk från sydligare breddgrader skulle nog kalla det för en stor mask. Men jag är säker på att arten räknas som orm!

Ikväll är det premiär för ett förhoppningsvis väldigt roligt step-dance pass, wish me luck!

Dagens citat: "So shake it, shake it shake that nasty butt" (Ross & Rachel Vänner) Ja okej det kanske inte låter så bra så där lösryckt men jag peppar för step-dancen i kväll.


Har jag hettat på det här förr??

Jag kommer inte riktigt ihåg om jag har hettat på det här förrut, men det är mycket möjligt för jag har stört mig på det like forever, varför skriver/kladdar man i en bok som man inte äger???!! Är det så svårt att anteckna på ett löst blad på sidan av?? Apparently! Och så måste nästa (och nästa och nästa) människa som lånar boken se vad idiot nummer ett tyckte var viktigt. Om då denna idiot nummer ett var mindre smart än de som lånar boken efter så blir det extra störande för då har han/hon strukit under saker som i de andras ögon känns självklart, typ verb är saker som man gör, eller något i den stilen.

Dagens citat 1: "Sometimes it's whom!" (Vänner) Regler är till för att följas... de flesta i alla fall!!


Mjukstart på terminen

Det har visat sig att vi har en liten mjukstart på den nya terminen, eller ja okej då en ganska rejäl mjukstart - men glöm inte att jag är värd det efter sommaren som varit - vi har haft en föreläsning den här veckan, och det är också allt vi ska ha. Vi har visserligen ett par böcker att läsa men av någon underlig anledning har jag inte börjat på någon av dem.... däremot har jag läst två stycken andra böcker. Böcker som troligtvis aldrig hamnar på en kurslitteraturlista if you see what I mean. Konstigt hur det kan gå!

Hade allvarliga planer på att gå på IKSU i förmiddags, köpa nytt kort till och med, men planerna kom av sig när jag kom ihåg (tack vare Louise) att det var välkomsmässa på skolan. Jag cyklade dit istället men där var det så jädrans mycket folk så jag cyklade vidare ner på stan... men inte förrän jag träffat någon som Anna troligtvis känner (vi är fortfarande inte riktigt säkra på vem det var), men han verkade helt klart känna igen mig det blev välidigt tydligt när han sa "Men det är ju du". Men det var tydligen inte jag.

Dagens citat: Yeah that's always the plan" (Abruzzi Prison Break) Månadens griscitat.


RSS 2.0