Halloween!

Har precis delat ut mitt första Halloween godis! Tre söta små grabbar som sa tack och trevlig kväll! Kände mig dock lite som Rachel, det kan hända att jag gav bort lite väl mycket av det lilla godis jag köpt...hoppas att det inte kommer så många fler!

Jag var nog ungefär lika utklädd som dem, jag hade på mig ett par av mina äskade långkalsonger...så lite rädda blev de nog allt!

Jag ser det snöar...

Chip!
Japp nu har den kommit - den första snön! Det till och med ligger lite på marken! Lite julstämning innfinner sig alltid när den första snön kommer, dessutom har Janne lagt fram granen. Ja alltså vär hyresvärd Janne, har lagt fram den stora granen som skta stå här utanför...den ligger som sagt fortfarande.

Vi skrev klart vårt Piaget arbete idag...och jag ska villigt erkänna att jag skäms över det, men duktig som jag är på att ljuga (ärvt av far min) så ska jag låssas att jag tror på det vi har skrivit och hoppas att det här är sista gången jag behöver skriva ett arbete om den mannen.

Ooops!

Chip!
Jag är totalt dagvill...det känns som om det är typ måndag...eller möjligen tisdag ! Som om det inte vore nog så örsov jag mig i morse, jag har ställt (annas dumma väckarklocka) men inte slagit på den. Vaknade med ett ryck tio i 8 och vi började halv 9 så det var bara att stiga upp, blaska av sig, äta frukost, klä på sig och kamma håret - samtidigt! Men jag lyckades komma i tid.

Jag brukar inte bli irriterad när folk cyklar om mig för jag vet att jag inte cyklar speciellt fort (om man inte jämför med Anna så klart - då är jag ju rena fartmonstret) men jag märkte idag, när jag var lite stressad, hur frusterande det är att bli omcyklad av någon som inte ens tar i medan jag själv trampar på som en idiot och ändå står still! Jag var ju alldeles svettig när jag kom fram!

Idag har vi i alla fall kommit igång ordentligt med Piaget-arbetet och det känns ju bra, don't get me wrong I still hate him, men vi är på g! Dessutom såg Lars-Åke (vår handledare) hur flitigt vi arbetade - vi satt kvar till 16:40! Bra för betyget!

Stannade till på Konsum på vägen hem och blev lite nervös...de hade fått nya kassor och de verkade tycka att det var lite knepigt - gulp! Vi ska ju också få nya kassor...  jag kommer att vara som en nybörjare igen, det har jag inte varit sen typ 9:an!
Nej nu ska jag ta och hoppa into the shower!

Dagens citat: "You're still in bed at 10 and work began at 8..." (Friends themesong)

Ett, två, tre hata...

Piaget!
Ett ganske bra rim va?! Jag får panik! Den här uppgiften som jag håller på med är ju helt omöjlig! Grrr!!

Det har inte hänt värst mycket idag...förutom en föreläsning och en filmvisning har dagen ägnats åt allas vår Piaget och hans dumma utvecklingsteori! 

Dagens citat: "No losers rhyme!" (Chandler Vänner)

Step Dance and moodswings!

Japp jag börjar bestämt bli en mästare på Step Dance! Jag tappar ju bara bort mig i typ vartannat block!

Humöret har varit lite instabilt idag. Först var det på topp...sen insåg jag att jag nog har ganska mycket att göra i vekcan och då sjönkt det drastiskt. Jag var precis på väg att ta en powernap då Issa ringde, vi pratade en stund och sne var humöret mycket bättre igen... sen var det lite dämpat över middagen...men nuefter ett lycket step dance pass så känns det bättre igen.

Ännnu en dag i paradiset...

Chip!
Jahapp, så var måndagen snart till enda.

Idag har jag varit lite duktigare än igår...det gick lite bättre på iksu idag!
Tyvärr har jag också hunnit med att bli stämd...av bror min - han gillde visst itne blden som jag lagt upp på honom. Oops! Jag var tydligen kallad till byskeskolans aula i morgon för förhör =0)

Nej nu fortsätter starx Prison Break, och man vet ju aldirg det kan bli oförberett prov på just det här avsnittet så I'd better pay atention!

Dagens citat : "We do this together" (Michael Scofield Prison Break)

Man kan inte alltid vara på topp!

Chip!
Var på IKSU och skulle köra step-muskel, eller ja jag genomförde ju passet och så men jag kan ju utan att grubbla konstatera att det int var ett av min mer effektiva pass. Jag var helt slut efter uppvärmningen. Kan ha berott på att lunchen bestod av ett par plättar med socker, eller möjligtvis på att jag verkligen tog i på uppvärmningen. Men det skulle ju vara sorligt att inte orka mer än uppvärmningen så jag väljer att tro på alternativ ett.

Blev bjuden på en delikat middag hos Louise och Jocke...de har typ adopterat mig eftersom Anna bor i Byske i några veckor. Puss på er! Men ni behöver inte känna er tvingade att bjuda in mig, jag överlever och om jag mot förmodan skulle ana att jag inte skulle göra det så kan jag bjuda in mig själv!

Over and out!


Skärrad!

Chip!
Insåg för typ två minuter sen att jag glömt att ställa om klockorna! Jagg brukar alltid göra det kvällen innan, men nu hade jag totalt glömt bort det. Jag är lite skärrad, tänk vad tokigt det hade kunnat bli, speciellt i morrn! Men men ingen skade skedd, jag får helt enkelt leva 11-12 söndagen den 26 oktober 2008 två gånger, synd bara att jag hade planerat att äta lunch vid ett, det verkade ju inte som att det var så länge kvar och hip vips så är det en och en halv timme kvar. Måste nog överväga att flytt fram lunchen!

Har jag förresten nämnt att jag på väldigt kort tid drömt två gånger om Måns Måns (Zelmerlöv). Hel skumt, första gången sulle vi rädda världen! Vi behövde Måns för detta men han var försvunnen och jag skulle leta reda på honom. Andra gången skulle han uppträda på en cirkus, och då menar jag inte att han skulle sjunga - han skulle utföra cirkuskonster. Kommer inte riktigt ihåg vilka konster men till er som tvivlade (Louise och Jenny) kan jag i alla fall säga att han var väldigt duktig på detta så det gick säkert bra. Är väl inte direkt skärrad över att jag drömt om Måns Måns två gånger..men lite mysko tycker jag ändå att det är - han tar ju liksom inte upp speciellt mycket av min vakna tid.

Dagens citat : "Who can decide what they dream and dream I do..." (Evanescens Kommer inte ihåg vilken låt)

Vem bestämmer tv-tablåerna??

Chip!

Jag skulle gladeligen göra det om någon bara bad mig om det, och lite på att det skulle vara betydligt bättre än det är nu! Tillexempel skulle inte Medium börja om på torsdag klockan 21, när criminal minds så sent som förra veckan började gå den tiden! Klantstjärt!

Sen skulle lördags kvällen inte upptas av onödiga program som tex stjärnor på is, musikmaskinen eller CSI Miami!
Det finns fler förbättringar att genomföra men det skulle ju kunna ta hela kvällen så vi nöjer oss så där. Inte för att jag inte har hela kvälle på mig - utan för att det troligtvis inte är någon som orkar läsa anyway!

Nej, det får nog bli lite glass ikväll med...med betoning på lite, man måste ju hålla humöret uppe på ett eller annat sätt. Och glass är ju faktiskt ett sätt som alltid funkar!

Dagens citat: "Nothing is happening!" (Scuttle aka Mozart, The Little Mermaid)

Grattis lillebror!

Chip!
Jaha jag får väl lov att gratuelra bror min till körkotet även om det tar emot, för om han har körkort hur gammal är då inte jag?


                                                                  Varning alla bilister pojken på bilden har fått körkort!
                                                                               

Har ätit middag hos Louise och Jocke - alltid lika trevligt! Blev kanske lite väl mycket choklad och glass för min del - men det kan jag ju knappast skylla  Louise eller Jocke.

Vi såg Idol också, de sjöng ABBA-låtar ikväll det var ju kul! Uptäckte hur lik Lars, som är med i Idol, är Orlando Bloom, tänk på det nästa gång ni ser honom.

Nej hej du nu är det gokke deri nickers.

Dagens citat "Don't go wasting your emotions lay all your love on me..." (ABBA Lay all your love on me)

P.S Typiskt nu fick jag hicka! D.S

P.P.S. Jo Issa det är din gamla racer-cykel!" D.D.S.

Successful multitasking!

Chip!
Ser förtillfallet på två tv-program, läser en bok och skriver detta inlägg - how good m I? Ja ok då jag kanske itne gör allt precis just nu men typ.

Idag har vi så äntligen skrivit klart den förbannade vfu-rapporten (uräkta uttrycket) men den höll ju aldrig på att bli klar! Men vi i basgrupp 4 vi kämpade på och nu är den äntligen klar!
Kvällen har jag ägnat åt tvätt, mat och att opponera på en annan basgrupps vfu-rapport och när det var klart så var jag yterligare lite dukti och började skriva på vfu-uppgift 1, once again - how good am I?

Fick förresten en komplimang för min cykel igår - rosa faran ni vet. Det var en ite tjej utanför Konsum som sa och nu citerar jag "Kolla pappa, vilken rosa cykel, jag har aldrig sett en så rosa cykel förr!" Ni kanske inte tycker att det är en lite luddig komplimang men låt mig förklara hur jag tänker. Hur många småtjejer har inte rosa som favoritfärg?! Eller hur! Jag har blivit väldigt bra på att tolka, vrida och vända på saker och ting efter den här VFU-rapporten!

Nej nu ska jag dra ner på antalet taskings.

Dagens citat: "You're not seeing the big picture here Miss Lane" (Lex Luthor, Superman Returns) Vårt stora problem men VFU-rapporten var att delaran inte riktigt passade ihop.

Chip!

Chip!
Det ska bli min nya hälsningsfras till Sallys ära!
Första dagen tillbaka på universitetet efter praktiken, kul att träffa basegroup 4 igen men tyvärr är det inte så himla kul att räkna ihop en enkät. Jaja okej då jag kanske inte ränkade så himla mycket - men jag skrev destomer och det är inte heller  så himla kul ska jag be att få tala om!

Det blåser supermycket ute...om man inte knutit fast mössan ska man nog undvika att gå ut!

Nedan följer Sallys reklamramsa för att locka folk till biblioteket:

"Läs en bok i lugn och ro
Roligt å lyckligt må du tro
Läsa skoja utan tolk
Varför inte Grottbjörnens folk
Sassa brassa mandelmassa
Vi vill höra bladen prassla
Böcker, böcker, böcker"


Å nu citerar jag...Vill du ha lite smörslungad mammut älskling? 

Tillbaka till lugnet!

Japp, nu är jag tillbaka i lägenheten - och det är så lungt och skönt. Don't get me wrong I love my family men ibland känns det största hus kännas tångt. Och då bor vi inte ens i det största hus!

Vi (jag och Anna) hann precis med ett avsnitt Sally innan Idol, bra timing!

Gjorde som sagt min sista dag på Kaplan, fick en kram av Britt-Marie när dagen var slut. Hon hälsar dessutom till alla andra gamla språkare!

Lider med mi hermano menor, men han vill ju så gärna vara som jag, idag tog han kanske det till det extrema när han kuggade på sin första uppkörning!

Dagens citat: "Jag heter ju Gunilla Sjöbjörn Walnöt!" (sally)

In conclusion...

Nu är mina tre veckor på Kaplan snart slut och det är väl dags att summera. Jag har lärt mig en hel massa av Britt-Marie - hon är extremt välorganiserad! Men det som jag kanske framförallt har lärt mig är att det ligger något i luften på kaplan som får folk att ...ja vad ska jag kalla det...kommer inte på något bättre ord än skvallra.

Ni skulle höra våra gamla lärare, de låter precis som vi lät på våran tid (fast om lärare förstås) det har varit högst intressant! Jag har blandannat hört en lärare (som jag själv aldrig hade men som jag tror Jenny hade i skrivstuga eller nåt) "...och på tal om fucking..." Och min handledare har också sagt en hel del saker som jag aldrig trodde att jag skulle höra henne säga. Men vi kan ju ta det (om jag minns) när vi träffas för den som är intresserad.

En annan intressant grej som jag har upptäckt är att det är samma oranga tapeter på toaletterna på Kaplan som det är på toan på busstationen i Byske.

Jag har också debuterat som soloartiskt! Jag borde kanske ha inlett med det - det är ju i alla fall ganska stort! Mitt paradnummer är numer den välkända The Prepositionsong. Sjöng den för en klass med 15 grabs och 2 girls - dundersuccé!
 
Jag har träffat en massa trevliga människor, både elever och lärare - och dessutom ett par riktigt trevliga lärarstudenter också. Jag bjöd på godis idag som tack för tre trevliga veckor - det var väldigt uppskattat.

Höll en katasrtofalt dålig lektion idag! Försökte gå igenom lite possessiva och reflexiva pronomen men det visade sig vara lättare sagt än gjort - måste öva på att inte använda "svåra" termer som subjekt och objekt.

Nej nu ska jag ta och maila till basewgroup 4 och höra när, var, hu vi ska träffas på måndag.
Dagens citat: "Ni kommer att få höra talas om mig, det lovar jag!" (Sally)

Spindlar och ångest!

Helt sjukt! Det är spindlar överallt! Och då menar jag inte bara i skogen utan även i huset! Det började för några dagar sen när jag skulle in i Annas rum - då hängde det en spindel i dörröppningen som jag höll på att gå in i. Sen hade jag lite koll på den för den satt på väggen utanför toan ett tag. Sen försvann den och jag gjorde mitt bästa för att se till att den inte på någint sätt skulle ta sig in i mitt rum - stängde dörren nog och så.

Nån dag senare när jag satt vid datorn kom Det-lilla-äcklet kilande över golvet... pappa var inte hemma och mamma låg och sov så jag tänkte att jag väl helt enkelt fick vara Mrs Modig och fixa bort den myself. Så jag köde lite halvt myrrace 8för er som nu vet vad det är för något) och lite halv lyfte jag den mot toan. Och ta mig tusan om jag inte lyckades spola ner Det-lilla-äcklet. Så då släppte jag liksom det där, det är ju inte direkt högsäsong för spindlar nu så jag tänkte att när jag nu gjort mig av med en så skulle jag få vara ifred.

Ack vad jag bedrog mig! Det som hände sen var väldigt traumatiskt så jag kan inte riktigt minnas exakt när det hände men så här var det i alla fall, jag hade tvättat mig i anskitet och skulle bara luta mig närmare spegeln för att se så att allt skum var borta från ögonbrynen - jag ser ju som bekant inte helt klart utan glasögon. När jag står med näsan tryckt mot spegeln kommer Det-lilla-äcklets kusin ner från tomma intet och kunde praktiskt taget ha landat på min näsa om jag inte i panik kastat mig bakåt! Denna kusin har jag sedan dess inte sett till och jag använder toan uppe med yttersta försiktigthet!

I morse när jag kom ner för att äta frukost satt det en spindel bredvid kylskåpet - get your own damn food!

Och nu när jag och mamma skulle putsa fönster så satt det en på väggen i trappen! Det verkar vara någon form av organiserad brottlighet - tycker ni inte det?

Över till ångesten, är ganska förkyld så jag måste eventuellt ringa Britt-Marie och säga att jag inte kan komma i morrn = megaångest! Men vi får väl se - det kanske går över!

Dagens citat: "Follow the spiders, follow the spiders?! If Hagrid ever gets out of Azkaban I'll kill him myself" (Ron Waesly)

regn och rusk!

Nu är det jättemycket höst! Om man nu kan säga så...kallt och regning och blåsigt.
Fick lov att låna ett par långkalsonger av min bror när mamma och jag skulle ut och cykla. Jag fyllde inte riktigt ut dem så jag fick dra upp dem till armhålorna för att det inte skulle bli så knöligt.

Visade Tommy Sallys berömda charad av skagenröra...men nej han förstog inte vad jag föreställde! Sen erbjöd han mig en halstabeltt och ett tuggummi om jag skjutsade honom till Renholmen, och världens bästa stora syster som jag är så gjorde jag det. Priset landade på två halstabletter jämnt!

mamma och pappa har främmande...Roger och Kicki - så nu väntar jag på efterrätten, blåbärspaj!
Det är nog det mest spännande som händer ikväll...fast säker kan man ju aldrig vara pappa kan ju få för sig att drick små metallbitar eller nåt!

Dagens citat: "You are my everest!" (Joey, Vänner) Om den hägrande blåbärspajen.

P.S JENNY Jag har inte lagt märke till om bibliotekstanten har kvar den omnämnda broschen, ska hålla ögonen öppna D.S

Livet från andra sidan

Andra sidan av Kaplan vill säga - lärarsidan. Det är egentilgen inte så stor skillnad...eller alltså det är det ju men jag har fortfarande "läxa" (planering), det skvallras fortfarande på rasterna, visserligen om helt andra saker men ändå, och dessutom kallas jag fortfarande för Anna ibland. Så ja allt är sig likt!
Oranga och gröna elementen / väggar på toaletterna, samma timida bibliotekstant (som förövrigt minns mig...kanske mest på grund av Anna men ändå?!) och man läser fortfarande Stone Cold, Go ask Alice & Dear Nobody.

Några saker som inte är sig lika:
* Nytt golv i entrehallen samt ny möblering = vårt hörn finns inte mer
* El-treorna är konsitgt nog inte lika snygga längre
* Eleverna är inte lika smarta ;0) Detta kan ju bero på att vi drog upp snittet nåt ofantligt!

Än har jag inte fått höra den klassiska "And why are you late?" Dessutom har Britt-Marie skaffat läsglasögon så nu kan hon ibland faktiskt titta över dem.

Träffade Tommy idag och hör och häpna han både satt kvar och lät mig prat med honom inför hans tjejkompis! Ibland blir man imponerad. Fast Maria Aasa har sagt att hon tror att han är lite stolt över att jag är där...men jag undrar jag.
Speaking of the devil, Tommy kläckte faktiskt en ganska rolig kommentar vid middagsbordet idag. Vi pratade om finanskrisen och hur det skulle bli om Swedbank gick i konkurs (spännande samtalsämne va...gud så allmänbildade vi är i det här huset - snillen speckulerar). Pappa sa något i stil med att om han inte fick ut sina pengar från banken så kunde de ju glöma att han skulle betala tillbaka sina lån (som sagt väldigt allmänbildade). Och då sa Tommy "Nu blir det instinkt grabbar - vi får jaga mat!"

Har jag förresten sagt att jag är hlet knäckt varje dag när jag kommer hem från Kaplan. I måndags tror jag att jag somnade före tio! Och igår  fick jag kämpa för att orka med Maria Wern. Näe det här med att stiga upp klockan sex på morgonen är något som det tar tid att vänja sig vid!

Dagens citat "Man vaknar med blodsockret nere i fotknölarna och vill aldrig lämna sängen..." (Sally)

RSS 2.0