Några tillägg

Det har kommit in några fler förslag på tvprogram som vi skulle passa i:

Anna tycker att det borde det finnas ett Mattant söker man, själv är jag lite tveksam eftersom min roll skulle bli minst sagt betydelselös men det kanske bli bra underhållning.

Jenny tycker att Mästarnas mästare vore något för oss, och det håller jag med om. If you're looking for a champion - look no further. Jag tror dock att vi skulle få vinkla programmet lite eftersom jag inte riktigt vet vad jag är en mästare på/i än.

Jag har nu också kommit på vem jag ska skicka min lista till. Det blir han Jerry Bruckheimer, han som har gjort CSI, Pirates of the Caribbean, Remeber the Titans osv. Det borde ju bli succé!

Vi borde få en egen tv-show!

Namnföslag:

  • Svensk Tomtebofru
    Om en hemmafru som lägger på lisyl 10 gånger om dagen och fyller sitt eget kylskåp.
  • Desperate houswives
    Lite som den föregående men med lite mer intriger.
  • En annan del av Umeå
    Om hur det är att vara lite annorlunda i en stad i norra Sverige
  • Wipe out
    En hinderbana som bland annat innehåller en cykeltur på is, resulterar ofta i fall - mer eller mindre graciösa. Många skratt utlovas.
  • Top Model
    Jag, Louise, Anna behöver jag säga mer?
  • Vänner
    Se ovan och lägg till Cissi, Jenny och Emma
  • När & fjärran
    Jag som håller mig här hemma i norr (När) och Louise som flyger över hela världen (fjärran)
  • Tomtebobarnen
    Om ett antal barn som bor mitt i skogen (och troligtvis aldrig blir vuxna)
  • Vi vet mest
    Frågesport med givna vinnare. Vinnarna får också styra världen
  • 24
    Om konsten att få dygnets timmar att räcka till
  • Extreme Home Makeover
    När en baglady flyttar in =0)
  • Lost
    Hur det känns att inte veta vad man ska göra av sitt liv.
  • Kex and the city
    Ett pogram om kaka-på-maten och shopping
  • Talang
    Titeln talar väl för sig själv
  • Heroes
    Om vardagshjältar

Så där då var det bara att skicka listan till någon som kan se till att vårt program blir succé och låte denne någon välja och vraka!

Dagens citat: "I'll be there for you cause you're here for me too..." (Friends theme song)


Hiss och diss

Ja det verkar vara inne att hissa och dissa så då gör jag väl också det då.

Jag dissar en bärbar dator till verje elev! Vilket kaos, jag höll på att bli tokig. Det var som att prata med 25 stycken dataskärmar. Eller egentligen 25 stycken baksidor av dataskärmar. Försök få 25 tonåringar att lyssna på det intressanta som du har att säga (om skillnaden mellan brittisk och amerikansk engelska till exempel) när de samtidigt har hörlurar i öronen och tillgång till spotify. Nej det är verkligen inte nödvändigt. Jag fick liksom trycka papper i händerna på dem, det var som att papper var nog egentligen lite farligt.

Jag hissar Anja Pärsson, hon är ju så himla häftig (jo Emma det är hon). Ser henne hos Skavlan för tillfället. Men om hon ska fortsätta eller inte det vill hon inte avslöja. Det kommer i alla fall bli väldigt tomt i vintersporten när hon slutar.

Dagens citat: "Pivot, pivot, pivot" (Ross) Louise has now been there and done that.

Ångest 2!

Jaha så hade man ångest igen - tycker alltid att jag skirver om ångest hit och ångest dit. Den här gången är det lite mitt eget fel, jag har tackat ja till att vikariera igen. På en skola som jag inte vet var den ligger, men jag tänker att jag är ju ändå den mänskliga GPS:n så det ska nog gå.

Den här gången är det bara engelska vilket faktiskt är lite kul för det var så himla länge sedan jag pratade engelska.

Något annat som är himla kul är att Louise flyttar in imorgon för typ två veckors inneboende - kul!!

Jag hade tänkt städa idag så att det skulle vara fint när Louise kom, men så ringde hon och fråga om jag skulle med på IKSU och sen ringde de från Midgård (skolan som jag ska vicka på) och så fick jag panik så jag hann bara städa toan. Men det är ju ändå det besvärligaste nu är det bara Walter kvar (våran dammsugare heter så).

Dagens citat: "I'm gonna go get one of those job things" (Rachel)

En förgylld dag

Solen har lyst på Umeå idag! Ett par grader varmare hade det väl kunnat få vara men man kan ju inte få allt. Jag tänkte att eftersom jag verit så duktig och tränat både måndag och tisdag så skulle det räcka om jag tog en prommis i det härliga vädret idag - så det gjorde jag.

Resultat av funderingar under min promenad:
- jag önskar verkligen att jag passade i solglasögon för jisses vad ljust det var!

och ja det var i princip det enda jag kunde tänka på.

Det är inte bara solen som har förgyllt min dag. Vi hade grupparbete idag och än en gång överraskades jag positivt av min grupp som lyckades planera ett väldigt spännande moment om språksociologi. Men det bästa av allt var ändå att jag fick en Daim av Erik (en av gruppmedlemmarna). Han hade gått på det gamla köp 3 för 15:- knepet fast han bara ville ha en, så då fick jag en. Mums!

Dagens citat: "Why God, why are you doing this to us?!" Joey om att bli gammal. Jag tycker att det är ganska talande.

Besvikelse!

Jag är verkligen inte nöjd med utfallet i melodifestivalen, det känns nästan lika tungt som i fjol - och det var tungt!!

Men vi tar det väl från början. (Betygsskala 1-5)

* Öppningsnummret var bra, dock inte riktigt lika bra som i den första deltävlingen. Jag ger det en 4.
* Doffe (Dolph Lundgren) var däremot bättre i programledarrollen än i första deltävlingen. Trots den lilla missen när han skulle presentera Jessica Anderssons bidrag, han sa att hon vunnit med I did it for love och det blev ju inte riktigt rätt, hon vann ju med Give me your love.

Bidragen:

Jag satte poäng i följande kategorier:
text
scenshow
frisyr
kläder
gayappeal
tjuvknep
röst
ABBA-lån
presentation
ögonglitter

1. Darin
Han hade verkligen spetsat till sitt framträdande och det märktes att det var final. Om klädbytet var genomtänkt kan väl diskuteras men lite fläktar och fladdrande tyg hjälpte absolut upp hans nummer. Han hade inga tjuvknep och inga ABBA-lån, dock lite Lena PHinspirerad refräng i upprepningen av orden "it hurts" ett par gånger.
TOTAL: 29p

2. Pernilla Wahlgren
Framträdandet var likadant som sist. Hennes klädbyte var inte heller lyckat, det var med schlager i kläderna som hon hade på sig i sin deltävling och andra chansen. Inga tjuvknep och inga ABBA-lån.
TOTAL: 23p

3. Andreas Johnson
Hade väl gjort några små förändringar i sitt nummer men inte nog för att hjälpa upp den svaga låten.Inga tjuvknep och inga ABBA-lån.
TOTAL: 21p

4. Timoteij
Jag tror att de hade lagt till en slutpose för den kände jag itne igen men den lilla förändringen hjälpte inte för att höja deras annars tråkiga framträdande. Det kanske är elakt att säga så här men efter finalen var det typ det enda bidrag som jag inte hellre skickat än Anna. De har fått ett ABBApoäng eftersom de var fyra stycken.
TOTAL: 13p

5. Peter Jöback
Han var ju min favorit innan så poängsättningen kan kanske ha färgats lite gran. Han har fått 1 tjuvknepspoäng för att han lagt till lite wail i sången. Han verkade laddad till 100% och precis som Darin ingav han finalkänsla. Han fick också 2 ABBApoäng eftersom låten lät väldigt mycket musikal.
TOTAL: 38p

6. Ola
Ola är så kul att se på för man verkligen ser hur han älskar det han gör, han ingav också finalkänsla. Han har fått 3 tjuvknepspoäng eftersom han utnyttjade möjligheten att gå ut mot publiken.
TOTAL: 32p

7. Jessica Andersson
Inte heller hennes klädbyte kändes klockrent men det verkar ju ha fungerat eftersom hon fick 22p av folkets röster. Mamma ville också ge henne ABBApoäng eftersom hon tyckte att introt lät ABBA så hon har fått två ABBApoäng.
TOTAL: 27p

8. Salem Al Fakir
(Och pappa det är Salem inte Alem) Den enda som fått 5 tjuvknepspoäng. Att ta in Björn Gustavsson var ju klockrent! Och kul att se Salem utan pianot också. Han har dessutom fått 2 ABBApoäng för just pianot. Hans framträdande var också klart finalanpassat och sånt gillas. Och jag har ångrat mig jag hade hellre skickat honom än Anna, men det är ju så dags nu!
TOTAL: 34p

9. Anna Bergendahl
Vinnare enligt svenska folket (jag ej inkluderad!). Inga förändringar sen sist. Inga tjuvknep och inga ABBA poäng. Och som sagt så här i efterhand är det bara Timoteij som jag inte hellre skickat till Oslo. Jag känner mig inte riktigt trygg när hon står på scen, det gjorde jag åtminstone när Marlena sjöng. Jag tror att det finns risk att hon glöms bort i ESC. Jag har tänkt lite på de senaste årens vinnare och de har haft ordentliga scenshower Lordi, Dima Bilan, Alexander Ryback. Och Anna har ju inte mycket till scenshow.
TOTAL: 18p

10. Eric Saade
Inga tydliga förändringar i nummret, men något danssteg kanske var nytt - svårt att veta. Han har fått ett tjuvknepspoäng för sin dusch. Och han är den enda med upptempolåt som fått en 5 i scenshow så med tanke på vad som funkat i ESC borde vi nog ha skickat honom. Inte nog med att han har en ordentlig show han är också ung och av manligt kön något som visat sig fungera väldigt bra (Dima och Alexander).
TOTAL: 30p

Det var bidragen det. Och vi kan väl konstatera att jag inte hade riktigt rätt i min tippning den här gången heller. Jag börjar undra om jag verkligen är Svensk eller? Fast jag när jag tänker efter så har jag gillat de flesta av 2000-talets vinnare så jag kanske är svensk ändå.

* Sen ska det också vara 5 poäng till pausunderhållningen med norska och svenska bidrag genom tiderna - tipptopp!!

*SKIPPA den internationeller juryn!! Anderas Johnson sa det bra, något i stil med att det här är en svensk folkfest låt svenska folket få ha den ifred.

* Dåligt av Casablanca att inte sjunga La Voix på franska!

*Christin gjorde kvällens mest lyckade klädbyte och tittade ovanligt lite i sina kort så hon får godkänt.
* Måns var bra som vanligt. Jag är imponerad av hans språkkunskaper.

Sammanlagt betyg på hela festivalen: VG-


In Sweden we call it a kick!

Var ute på en underbar sparktur idag. Det kan knappast bli bättre före! Jag väljer att se det som ett tecken på att melodifestivalen kommer att liksom glida fram.

Kom igen nu Sverige!!

//Oao

Final!

Det är dags för final i melodifestivalen. Och nu gäller det kära svenskar, vi vill inte ha en repris på förra årets totala hjärnsläpp!! Helt ärligt så har jag lite obehagliga vibbar inför morgondagen, det jag hör och ser lutar inte åt rätt håll. Men det är ju inte alltid det blir som det verkar på förhand.

Eftersom jag redan kommenterat alla låtar kommer jag idag att nöja mig med att tippa morgpndagens utfall samt delge er hur jag helst skulle vilja att det såg ut.

Malin vill:

Topp tre: Peter Jöback (Hollow)
              Ola (Unstoppable)
              Darin (You're out of my life)

Plats 4-6: Eric Saade (Manboy)
               Jessica Andersson (I did it for love)
               Anna Bergendahl (This is my life)

Plats 7-10: Salem Al Fakir (Keep on walking)
                Andreas Johnson (We can work it out)
                Pernilla Wahlgren (Jag vill om du vågar)
                Timoteij (Kom)

Som jag sa så tror jag tyvärr inte att det kommer att se ut så här. Notera också att ordningen inom "grupperna" inte spelar så stor roll (fast jag vill så klar att Peter ska vinna!)

Peter Jöback

Min vinnare!!

Nej så här tror (fasar) jag att det kommer att se ut

Topp tre: Eric Saade (Manboy)
              Anna Bergendahl (This is my life)
              Darin (You're out of my life)
 
Plats 4-6: Salem Al Fakir (Keep on walking)
              Peter Jöback (Hollow)
              Ola (Unstoppable)
         
Plats 7-10: Timoteij (Kom)
                 Jessica Andersson (I did it for love)
                 Andreas Johnson (We can work it out)
                 Pernilla Wahlgren (Jag vill om du vågar)

Även här är platserna lite lagom lösa, jag vågar mig inte på att tippa det exakta utfallet.

Vi får inte glömma bort att Darin och famför allt unge herr Saade har dragit vinstlotter vad gäller startnummer först respektive sist, sånt kan spela roll. Ja när vi lika är inne på startnummer kan jag väl presentera alla startnummer:
1. Darin
2. Pernilla Wahlgren
3. Andreas Johnson
4. Timoteij
5. Peter Jöback
6. Ola
7. Jessica Andersson
8. Salem Al Fakir
9. Anna Bergendahl
10. Eric Saade

Kom ingen nu Peter ända in i kalket!!


Pratatora!

Har träffat min kusin Monica idag och jisses den kvinnan kan prata! Undan går det vill jag lova. Jag pratade kanske sammanlagt 5-10 minuter med henne och  här är vad jag har fått veta:
* Hon köpte ny tvättmaskin förra helgen
* Hon ska åka slalom med sina barni Bygdsiljum i helgen
* Hon ska hem till Skellefteå igen någon gång mellan 12-15 på söndag.
* Hennes bilradio sprakar
* Hon brukar aldrig köra för fort
* Hon blev fotad av en fatrkamera idag, hon körde då kanske 77-78 (eftersom hon var tvungen att fixa med den sprakande radin) men det räcker ju för att få böter
* Hon dör om hon får böter
* Hennes son (som by the way går sexan - herre gud!) har börjat läsa spanska
* Hon gillar mina stövlar

Ja hon är för rolig!


Såg en annan av mina kusiner på IKSU men han hälsade inte. Anna har sett honom där flera gånger och han har aldrig hälsat så jag bestämde mig för att nu ska jag absolut hälsa. Men jag fick ge upp för det började se suspekt ut när jag bara stog där och hängde. Att jag stod och hängde utan att faktiskt tränga berodde på att ett par tjejer hade lagt beslag på 5-kiloshantlarna som jag ville ha. Till slut fick jag i alla fall ge upp och köra biceps i maksin istället.

Det är underbart med en stor släkt! Det kan ju inte hjälpas att man älskar dem, hur tokiga de än är - och de är tokiga.


Här är stora delar av kusinskaran på pappas sida, släktträff för snart två år sedan. Om de som är ansvariga inte fixar en ny träff i år så tar jag väl tag i det själv då!


Dagens citat: "Familjen, familjen, familjen" (Rudolf 'the one and only' Andersson)

Ensam är stark (och mätt)

Jag kämpar på i min ensamhet. Har märkt att det är svårt att laga rätt mängd mat åt en person när man är van att göra mat för åtminstone två personer. Ikväll stod det risgrynsgröt på menyn och jag tänkte att jag skulle laga så att det skulle räcka till lunch imorgon. Tyvärr missberäknade jag lite, lite och det blev inte riktigt nog för att det skulle räcka till lunch. Däremot blev det så pass mycket att jag blev ordentligt mätt, och så fick jag lov att slänga bort ca en sked gröt. Inte lagom någonstans!

Städade lägenheten idag eftersom Monica eventuellt kommer förbi och hämtar en väska (som Anna ska ha) imorgon och man vill ju visa sig från sin bästa sida. Dessutom var det mer eller mindre absolut nödvändigt också.

Dagens citat:"You are my everest!" (Joey)

Medvind!

Jag trodde knappt att det var sant i morse när jag kollade på termometern 3,5 grader varmt. Klockan halv åtta på morgonen! Trevilgt visserligen men det hade ju varit bättre om det inte varit typ den enda dagen någonsin som vi är schemalagda till fyra. en man kan ju inte få allt.

Jag blev positivt överraskad över min grupps effektivitet och relativa enighet! Jag tyckte att vi gjorde ett jättebra arbete och det är ju inte alltid man känner så.

Sen när jag skulle hem kom nästa väderchock - medvind. Och det var inte någon fjantig bris det blåste ordentligt, ni vet så att håret blåser i ögonen.

Sammanfattningsvis har det varit en bra dag. Lite trist att vara ensam i lägenheten men jag försöker intala mig själv att ensam är stark.

Dagens citat: "It's officially crazy weather!" (Jack Black i The Holiday) För igår snöade det, idag har det regnat och så har solen tittat fram, en tidig släng av aprilväder.

Avgjort!

Både Vasaloppet och startfältet i melodifestivalen är avgjora! Trots mitt minst sagt svala intresse för Vasaloppen måste jag säga att jag är nöjd med årets upplaga. Kul för Jörgen Brink (med de vackra ögongen) att äntligen få en seger och lite kul också att Norge missade pallen. Jag är väl rätt nöjd med utfallet i andra chansen också, jag fick ju till hälften som jag ville (om man nu kan säga så) i och med att Jessica gick till final. På ett sätt var det väl tur att Pernilla gick vidare också eftersom hon missade sin brors bröllop för att vara med, sen tror jag inte att det kommer att gå så bra i finalen för henne men nu är hon i alla fall där.

Sov lite väl länge i morse och kom inte igång med dagens projekt för än vid halv elva. Men sen dess har jag i alla fall varit riktigt dukitg, läst tråkiga grejer och varit på IKSU. Tyvärr har jag tidigare under veckan varit en dålig student så jag ligger fortfarande efter i läsningen. Helt ärligt tror jag ändå att jag ligger bättre till än många andra i min klass.

Dagens citat: "ÄNTLIGEN!" (Gert Fylking) för Jörgen Brink.

Fan du är ju jättegammal!

Jaha så hade man överlevt sitt första vikariat. Det gick väl okej, det var en liten, liten klass med bara pojkar. De var snälla så det var inge större problem. Däremot kom de fram till att "Fan du är ju jättegammal" om jag hade makten att sätta IG så hade det nog kommit där!

Tänkte passa på att gissa lite hur det kommer att gå i andra chansen imorgon. Det känns mycket svårare än de vanliga deltävlingarna måste jag säga.

Duell nummer 1:  Pain of Salvation vs. Pernilla Wahlgren
Två totalt olika bidrag kan vi ju börja med att konstatera. Om jag får välja så skickar jag vidare Pain of Salvation till nästa omgång. Men man får ju inte glömma bort att Pernilla är mer i sitt rätta element. Det här blir nog en jämn omgång.

Duel nummer 2: Pauline vs. Crucified Barbara
Även det här är två väldigt olika bidrag. Och även här måste jag nog säga att jag hoppas på det lite hårdare bidraget, de korsfästa brudarna. Den låter sätter sig bättre än Paulines låt.

Duell nummer 3: Kalle Moraeus & Orsa spelmän vs. NEO
Ja egentligen är väl bidragen inte speciellt lika här heller. Här tror jag inte att det spelar så stor roll vem/vilka som går vidare för jag tror ändå att finalplatsen kommer att knipas av den undre grenen i kvalträdet, men jag håller nog ändå på Kalle och gänget.

Duell nummer 4: Jessica Andersson vs. Alcazar
Lördagens mest spännande duell eftersom jag gärna skulle se båda bidragen i final. Både Jessica och Alcazar är ju schlagerrävar så det här kan gå hur som helst. Trots att det redan är så pass många ballader i final så vill jag nog ändå ha dit Jessica. Mest för att jag inte tycker att Headlines är en värdig uppföjare till Stay the Night.

Om Malin får bestämma: Så möter alltså Pain of Salvation Crucified Barbara i första semin. Som slutar med att Crucified Barbara tar sig till final.

I andra semin blir det då Kalle och spelmännen mot Jessica och där segrar Jessica.



Ett litet tips: Det är väldigt gott att rosta solros- och pumpakärnor!! Fungerar som snacks!

Dagens citat: "När hände detta?!" (Johan Glans ) om att plötsligt vara gammal.


Ångest!

Jag lider just nu av en massiv ångestattack! Jag takcade ja till att vicka i morgon och på fredag och nu är jag hur nervös som helst! Jag vet ju inte ens hur man hittar till skolan! Men det ska tydligen vara väldigt enkelt så jag hoppas att det löser sig.

Om jag inte skulle överleva detta så vill jag gärna att Peter ska sjunga på begravningen!

/Oao

Tillbaka till verkligheten!

Tvärr är det sant att underbart är kort, så nu är helgen med tjejerna i Luleå över och jag är tillbaka i Umeå.
Super att hinna träffa Jenny en gång till innan det smäller, nu när magen blivit så stor och allt!

I miss you girls!

Även OS är slut och sen sist har et ju faktiskt blivit två stycken brons - great! Bra åkt grabbar!

Så var också de fyra deltvälingarna i melodifestivalen över. Mitt tips var ju inte helt och hållet rätt men jag hade tippat vidare tre av dem som gick vidare. Men hlet ärligt hur skulle någon kunna förutspå att Idiot-låten skulle gå bättre än Sibel?! Tack och lov tog de sig inte vidare i alla fall. Men det gjrode PETER!! Väldigt förvånande att Anna Bergendhl gick direkt till globen med flest röster. Hoppas att det ska visa sig i finalen att det inte är viktigt att få flest röster i sin delfinal. För det har varit lite si och så med de som gått vidare direkt.

Vi kan ju också konstatera att det är ovanligt många ballader med i år, lite tråkigt eftersom jag föredrar lite dansvänligare schlager men det är så bra artister så det får väl lov att duga då.

Nej nu ska jag vara lite duktig.

Dagens citat: "Don't leave me now I'm hollow" (Peter Jöback)

RSS 2.0