Pensionat Älvans sista helg

I helgen var sista chansen att bo på pensionat Älvan - och det var många som tog den (allting är ju relativer, eller hur?). Fredag till lördag var det finfrämmande från Ostis, Jenny och Matteus. De hade bokat in en "fullt-ös-medvetslös-week end" så det blev det. Vi hann med en massa roliga saker, som att kasta påsstängare, riva torn av plastmuggar, jaga varandra på alla fyra runt rumsbordet, undersöka scarfs mm.

    

Natten lördag-söndag var det Tommys tur, han var sen i sin bokning och någon transfer var det inte tal om förrän strax efter 01:00 - och då var det ingen i tjänst på pensionatet. Som tur var så skulle en av Älvans anställda, Anna, precis cykla hem från All Star så hon hämtade upp gästen vi kebabvagnen på universitetet. Till skillnad från de tidigare gästerna så var den här gästen mer intresserad av att sova än av att kasta påsstängare.

  

Men det gick ju bra för här tar vi emot alla sorter!


Jag och Anna lagade lite aisatisk pytt-i-panna till middag, och Anna tyckte att vi skulle döpa rätten till wok-i-panna. Det var under den här namndiskussionen som kom vi in på en gammal diskussion som utspelade sig i Grekland 2002 mellan Anna, Isabell och mig själv. Diskussionen i Grekland rörde grekernas, hmm.. ska vi kalla det kreativa bilkörning. En kväll, jag gissar att vi var rätt trötta och ni vet hur kul allting blir när man bli trött, så kom jag och Issa på att grekerna troligen led av "galna tutsjukan" och "tvära nitsjukan" (galna kosjukan och mul och klövsjukan var i farten). Anna ville inte vara sämre så hon klurade ut att de troligen också led av "scharlakansgasen", men det förstår ni ju alla (utom Anna) att det inte var lika bra som de andra sjukdomarna. 

I alla fall så kom vi in på det där vid middagen, att Anna fortfarande inte förstår varför hennes sjukdom inte var lika bra som min och Issas. Så jag försökte förklara, liksom vad är scharlakan, och hur passar det ihop med gasen? Nej hon visste inte vad scharlakan var men hon gissade att sjukdomen var döpt efter den som upptäckte den, kanske typ James Scharlakan. Eller kanske var han arab och i så fall är det nog troligare att han hette Abdula Scharlakan. 

Men nej, än en gång hade jag rätt, scharlakan i scharlakansfeber kommer från att man blir röd på kroppen. Ja okej, det kanske inte var mina exakta ord - men jag sa att det nog hade med färgen röd att göra. Och då passar det naturligvis inte med "shcarlakansgasen"! 


Dagens citat: "Han kanske var shejk, då hette han nog typ Abdula Sharlakan" (Anna) Ja si vettno - va månde det bliva?! 


Nej usch!

Jag vill inte flytta. Om jag ber snällt kanske jag får bli inneboende hos dem som flyttar in här, jag är ju ändå en trevlig, normal människa (om jag får säga det själv) så det kanske går bra.

Annars har det väl inte hänt så mycket idag. Skickade in uppsatsen till examinatorn - utan godkännande från handledaren eftersom hon inte hunnit läsa min senaste version. Men jag tänker att det löser sig nu är jag bara så less på den där skiten att det får bli som det blir. Har också fått veta att det bara är jag och två tjejer som skrivit tillsammans som ska opponer fredagen den 3/6 så det går nog ganska fort i alla fall. Vem lägger förreseten en opponering på en klämfredag?! Men, men nu är det så.

Dagens citat: "Maybe instead of just thinking about how much you're gonna miss each other, you should like think about some of the things you're not gonna miss." (Phoebe) Jag får väl testa med det, ja si Vänner - de har alltid en lösning på ens problem. 

Inte den bästa starten på helgen

Tro det eller ej men jag fick svar av min handledare bara dagen efter att jag skickat in mitt examensarbete. Inte helt oväntat ville hon att jag skulle fixa lite saker, lägga till och förtydliga lite här och där. Grejen är bara den att vissa saker stod faktiskt med redan förra fredagen och ja då tänker i alla fall jag att - kunde hon inte ha sagt det lite tidigare då?! Nej så nu måste jag väl åka tillbaka till Umeå tidigt på söndag så att jag hinner fixa lite med det där och förhoppningsvis kan jag skicka in den på måndag igen.

Men imorgon ska jag i alla fall vara ledig.

Over and out!

Finfrämmen

Tro det eller ej men jag börjar se ljuset i tunnelns slut - nu har jag skrivit allt utom sammanfattningnen. Jag hoppas att ljuset i tunnelns slut är grönt så att jag kan kan köra på och lämna det här bakom mig.

Vädret har varit riktigt kasst idag men som tur är så har jag och Anna finfrämmande som livar upp stämningen. Cissi jobbar lite i Umeå måndag och tisdag och där emellan livar hon upp stämningen på pensionat Älvan. Det är möjligt att hon blir den sista gästen någonsin.

Middagsfrämmande, Louises köttfärspaj till middag och äppelkaka till efterrätt och helt plöstligt spelar det inte så stor roll att det är dåligt väder eller att jag tillbringat större delen av dagen med examensarbetet.

Dagens citat: "Who let the dogs out?" Vi såg det där pogrammet på femman med folk i mörker, en av deltagarna var väldigt förtjust i den gamla dängan.

Bra jobbat Eric (och Fredric)!

Ja men det där gick ju riktigt bra! Det sved ju dock lite att Italien komme före oss, jag menar är det någon som minns den låten så här en dag efter tävlingen? Och var det falksång eller var det trumpet - jag är inte säker, men bra var det inte så mycket vet jag.

Det var kul att det gick så bra för oss just i år när jag, Anna, Ida, Idas kompis och Idas kompis kompis bestämt oss för att se tjottabalongen på All Star. Det var väl typ vi och ett obrde till som tog det hela på allvar (och vi var nog snäppet seriösare än dem, de satte inga egna poäng). Stämningen var god ända tills sista poängen delades ut. Men, men vi insåg väl ganska snabbt att vi ändå var rätt nöjda med en tredjeplats. Vi slog ju Ryssland vilket kändes ganska viktigt eftersom de fått för sig att de var bättre än oss?!

Förra söndagen var jag ju på total training och, ja, det gick väl lite si så där. Idag tänkte jag att jag skulle fira Erics fina placering med en schlager step istället för att gå på total training. Men det vill sig inte bätre än att det passet var intsällt och när jag lika hade pallrat mig på IKSU känes ju dumt att inte träna - så jag gick på total training. Det var lite lättare övningar idag, jag fick dock be han instruktören springa och hämta en lättare hantel åt mig. Det blev lite mindre pinsamt när jag om det än när han frågade om jag ville ha en lättare stång. Tyvärr verkar det nu som att jag har sträckt mig i rumpan, englit Anna har man en massa muskler som fäster just där och jag tror ta mig tusan att alla är inblandade, "klantstjärnt" som mammas kollega skulle ha sagt.

Dagens citat: " - So that went well
                      - We let an alligator loose in the neightborhood!
                      - Yeah, but aside from that, it went well"   (Lula & Stephanie)
Ja det gick ju bra i ESC men det svider att Italien kom före.

Älvan i trygga händer

Jag har idag fått veta vilka det är som ska ta över våran lägenhet, de var här och tittade för typ en månad sen - två lärare, det blir inte mycket bättre! Och de har lovat att ta väl hand om henne, tyvärr vet jag ännu inte hur det blir med pensionatsverksamheten, men man kan ju alltid prova ringa på dörren och se vad som händer.

Annars så känns det lite bättre idag, jag kom ihåg att byta till sporttopp innan jag for ut och sprang och det är ju alltid ett plus. Och så har jag skrivit drygt 1400 ord idag, visserligen är rätt många av dem lånade från herr Shakespeare men ändå.

Vi har också i bokklubben bestämt att vi som sista bok (gud va tråkigt!) ska välja varsin och sen tipsa, eller avråda för den delen, varandra. För att hitta den bästa boken satt jag och surfade runt lite där jag brukar hitta bra böcker. Jag tror att jag kanske har nämnt Carol O'Connell förr. Hon har en jättebra serie, om poilserna Mallory och Riker och deras absolutely adorable friend Charles, som jag rekommenderar. I alla fall så finns det en sida som har en lista med alla hennes böcker så jag kollade in den för att se om det råkade vara så att det fanns något nytt, det gjorde det inte - inte än men jag hittade den här meningen:

Before Lisbeth Salander, there was Kathy Mallory (http://www.fantasticfiction.co.uk/o/carol-oconnell/chalk-girl.htm)

Coolt!

Dagens citat 1: "Mallory, if Riker set fire to a school bus full of nuns and children, then pushed it off a cliff, I'd have to assume that the nuns and the children had it coming to them. That's faith" (Charles Buttler) Och så vill jag för att förklara detta citat använda ett annat:

Dagens citat 2: "Det gäller att ha modet att vara den man är och inte tappa modet för att man är den man är" (Lilla Dassboken) För just nu tvivlar jag lite på mitt examensarbete - och i förlängingen mig själv. Men för att avsluta positivt så tar vi ett citat till:

Dagens citat 3: "You just have a little faith" (Michael Scofield)

Ett tydligt ålderstecken

Demens är ett tydligt tecken på ålder och jag är rädd att jag är drabbad. Tillåt mig exemplifiera med två av dagens incidenter:

1. Skulle på IKSU, inte helt ovanligt. Jag vet inte hur många gånger jag har varit där under årens lopp men idag var första gången jag glömde byta från vanlig BH till sporttopp. Och som om det inte vore illa nog så såg jag sporttoppen på sängen (där jag lagt alla träningskläder medan jag bytte om) och då tänkte jag "hmm, jag fick visst med Annas sporttopp också" och så kastade jag tillbaka den i lådan med träningskläder.

2. Efter ISKU var det dags för kvällsfika, så jag gjorde en limpmacka med salami - gott. Men när den var slut så var jag inte riktigt mätt, jag ville ha en macka till. Döm av min förvåning är jag hittade limpan i kylen.

Om det inte är demens så skulle det kanske kunna vara så att det helt enkelt är fullt - min hjärna är full! I och för sig bra eftersom jag snart är färdigutbildad och det vore ju fint om man inte behövde lära sig något mer efter det. Tyvärr tror jag att det kommer att sjunka undan så fort jag är klar med det där, usäkta språket, förbannade examensarbetet. Romeo hit och Bella dit - jag kommer att skrika om någon ber mig läsa/lyssna/se eller på annat sätt ta till mig någonting som har med Twilight och Romeo och Julia att göra, när det här är över.

Dagens citat: "Jag har börjat märka en del ålderstecken på mig själv på sistone som verkligen skrämmer mig" (Johan Glans)

Nej men så att...

Jag var med om en liten pinsam incident på IKSU idag... eller ja egentligen var de väl två. Så här var det, eftersom jag har varit lite upptagen i veckan så för att vara lite duktig valde jag total training istället för step dance - det skulle jag inte ha gjort. Eftersom jag aldig varit på just det passet så visste jag inte riktigt vad jag gav mig in på.

Station ett: kettlebells
En gång tidigare har jag provat på kettlebell (då under Annas vakande öga , hon som enlig egen utsago kan allt om kellteballs). De lättaste bellsen (eller vad det då heter i plural) var på 8 kg. Så nu ska jag försöka förklara vad vi skulle göra med the bells. Steg ett var att liksom svinga upp dem i axel höjd, steg två att göra en typ skivstångsvändning, steg tre att göra en axelpress rak upp och steg fyra att få ner dem lite mjukt. Två varv skulle man göra det innan man gick vidare till nästa övning. Det hela hade kunnat gå bra om det inte var för att man skulle ha en kettlebell i varje hand! Herre gud - jag fick ju inte ens upp dem till steg ett. Den vänlige instruktören visade hur man skulle få upp svingen på dem och då gick det lite bättre, jag orkade ibland. Jag skulle gissa att han tillbringade fyra-fem av de totalt sex minuterna med att hjälpa mig och föreslå lättare varianter på de andra två övingarna som ingick i station ett.

Station två:
Rygglyft - inga problem. Hopp upp på en låda - inga problem. Chins -big problem! Men här fanns det ett klenisalternativ så jag klarade mig ändå rätt bra.

Station tre:
"Här ska biceps curlen vara så tung som möjligt, det är därför ni bara gör tre stycken" så sa han när vi gick igenom stationerna. Och här kommer då pinsam incident nummer två - jag orkade inte en bicep cur med lättaste stången! Jaha så den vänliga intruktören ställer den inte så lite förödmjukande frågan "Är det för tungt?" Jag vad ska jag svara - det var ju ganska uppenbart - så han hämtade en lättre stång.

Vi kan väl hoppa över station fyra vid det laget var jag så slut att det blev något av en fuskstation.

Men nu är det glömt - ingen idé att skämmas över det som varit har.

Annars har det väl inte hänt så mycket idag, typ 800 ord till på examensarbetet och så har jag städat lägenheten - och efter det tyckte jag att jag var värd lite glass.

Men nu ska vi ta och avlsuta den där utmaningen. En låt som jag gillade vid den här tden förra året och faktiskt så var det inte så svårt.

dag 30 – min favoritlåt från den här tiden förra året är Telephone med Lady Gaga

Dagens citat: "Ursäkta hon e mellanbarn" (Tiffany Persson) Om att misslyckas på gymmet.


Sista dagen på jobbet

Det känns lite tråkigt att det är färdigjobbat på NTI, det jobbar väldigt trevliga människor där. Men nu blir det fullt fokus på examensarbetet - fullt ös medvetslös som det brukar heta.

Näst sista dagen på den här utmaningen också och nu är vi tillbaka och letar i de djupa arkiven - en låt från min barndom. Och egentligen finns det ju bara en artist att välja på - sen har ju hon ett antal låtar att välja mellan.

dag 29 – en låt från min barndom är Mitt i ett äventyr med Carola.

Dagens citat (som egentligen skulle ha varit gårdagens men då glömde jag bort det): "Everybody put their ballons down!" (Ross) Flitigt använt igår.

07:05 - 21:40

Det är tiden som jag tillbringat hemifrån idag. Först jobb til fyra sen var jag och boktjejerna på kollektionssläpp hos en tidigare klasskamrat som tagit studieuppehåll och satsar helt på sitt företag som säljer smycken - mycket fina. Efter det blev det fika och sen en busstur hem - och här är jag nu, trött som en jag vet inte vad.

Men jag tänkte att jag skulle hina med dagens utmaning innan jag somnar. Idag var det tydligen en låt som får mig att känna mig skyldig, och jag vet inte är det typ samma sak som guilty pleasure-sången eller? Det är ju inte så att jag är ett kriminellt snille som lyssnar på musik när jag rånar banker.

dag 28 – en låt som får mig att känna mig skyldig, kanske 3 med Brittan, ja den får det bli.

Dagens citat: "I'll follow you until you love me, papa-paparazzi" (Lady Gaga) Vi konstaterade under fikat att Fanny eventuellt skulle vilja försörja sig som paparazzi om hon tänade mycket pengar men dessvärre att hon nog inte skulle vara så bra på det. Det var något med Sir Alex Ferguson och något som typ såg ut som en bil.


Har mamma sagt det?

Eller vem är det egentligen som har bestämt att dygnat bara ska ha 24 timmar? Jag skulle behöva åminstone 30! Jag förstår inte hur det blev så här, jag so varit "räkan" i så många år och nu är jag mer lik "The Swedish Princess" (aka Louise) som har så fullt schema att hon knappt hinner sova!

Idag har jag i alla fall varit på NTI så att det inte gått speciellt mycket framåt med examensarbetet har sin naturliga förklaring. Det känns också lite bättre när man gör något nyttigt.

Sen var det ju det här med utmaningen, som jag missade igår. Men det blir bra att ta två idag. Den första är självklar, där finns det bara ett val. Den andra däremot är knepigare, där finns det ett oändligt antal.

dag 26 – en låt jag kan spela på instrument är Spanien och instrumentet är blockflöjt
dag 27 – en låt jag skulle vilja kunna spela på instrument är ledmotivet till Harry Potter - och då på piano och inte blockflöjt!

Dagens citat: "När hände detta?!" (Johan Glans)


På skrivfronten intet nytt

Nej hörrni, det går trögt som attan med det där examensarbetet det måste jag erkänna. Men nu har jag bestämt mig för att det kommer att lösa sig - och nu kör jag stenhårt på det. Det låter väl konstruktivt?! Och även om jag verkligen inte önskar någon annan denna skrivkramp så är det lite lättare att ha panik när jag vet att Louise ockås har det - lite som delad panik är halv panik.

Och så glömde jag visst bort att blogga igår men det tar jag ju lätt igen idag. Jag tror till och med att det belv lite lyckat för nu hamnar en låt som jag vill ha på min begravning på samma dag som en låt som får mig att skratta. Och då tänker jag att det blir ju inte sorgligt i alla fall. Det här med min egen begravning är ju inget jag går runt och klurar på, tack och lov, så det är ju lite svårt att välja också.

dag 24 – en låt jag vill ha på min begravning får bli Goodbye med Spice Girls, inte helt hopplös och lite av en kalssiker i min bok.

Sen det här med en låt som får mig att skratta. Jag hade nog tänkt ta I'll be there for you, ni vet introsången till Vänner men egentligen är det ju inte sången som får mig att skratta. Och nu slog det mig precis, en låt som jag i alla fall en gång i tiden skrattat väldigt mycket åt och även om den har lite jultema så rekommenderar jag en genomlyssnign.

dag 25 – en låt som får mig att skrattaär 24:e december med Markoolio

Dagens citat (och tillitka månaden griscitat): "Skönhet kommer innifrån, och inte innifrån den lokalen!" (Tiffany Persson)




RSS 2.0