dagen del2

Bussen var i tid! Så gott som i alla fall, tyvärr var den full så lilla jag fick åka den som gick direkt till skellefteå. Fine inge problem tänkte jag, jag fick ju till och med sitta själv, på sätet precis bakom chaffisen! Sweet tänkte jag - ända tills han starade bussen - och radion! Jag försökte lyssna på min MP3 men det var ju skvatt omöjligt för han hade så hög volym. Så det hela slutade med att jag lyssnade på en intervju med Leif GW Persson, ganska kul var den faktiskt. Efter det var det ett repotage om fotbolls VM -94, och det nästan lite spännande fast jag redan visste hur det skulle gå! jag råkar också veta fernando alonzo vann formel ett idag!

När vi sen kom till Skellefteå så fick jag vänta på den "vanliga" bussen, som fortfarande var full så det var bara att hoppa på nästa ersättningsbuss - och då var det ju inte samma chauför så jag blev tvungen att förklara att jag redan stämplat mitt kort och inte ville göra det igen...men det gick bra, det var en snäll chaffis!

Nu är jag i alla fall hemma, och här har det hänt lite sen sist...Tommy har fått nytt golv i sitt rum, och brotrappen är ny! Nice!
 Har jag förresten sagt att det blåser, och då menar jag att det blåååser. Stackars Carola - för om hon inte är här med alla sina fläktar på högsta gas så är det någon som har stulit dem och tagit hit dem!

Dagens citat: "Det är alltid jag som får dra det längsta familjelokomotivet" (Sally)

Grannar...hallå!!

Om jag hade plomber i tänderna så är jag ganska säker på att de skulle skallra nu...vet inte var exakt men någonstans i huset är det någon som spelar väääldigt hög musik, nu tio över ett på söndag förmiddag?! Jag har bland annat hört My Hump med Balck Eyed Peas!

Nej tack och lov ska åke till bushen om ett litet tag...där kan grannarna speöa så hög musik de vill  - jag kommer ändå inte att (nu blev det billy jean - michael jackson) höra!

Har också pluggat lite prepositioner idag... och nu börjar jag känna mig peppad inför vfu:n. Kaplan here I come!
(nu bytte de till "the way you make me feel")

Det stromar förresten idag, så vi får väl se hur sen bussen är....fortsättning följer.

Misson failed...

Objektet var inte samarbetsvilligt, operationen avbröts pga tidsbrist. (Oj är visst lite Aliasinspirerad... kanske inte så konstigt när man fördrivit kvällen med x-antal avsnitt),.

Jag gjorde vad jag kunde ... men det ville sig inte..."det" being Anna.

Nej då får jag väl ta och hoppa i säng då, i morgon bär det av till metropolen i norr...Byske 

Dagns citat: "Låter kul" (Kuzko, Kejsarens nya stil) Om min lördagskväll.


Tvättmassakern!

Malin skulle tvätta i morse...hade bokat tvättid klockan 07:00, det visade sig vara mindre smart...jag var nog inte riktigt vaken.
Allt gick bra ända til klockan nio, då jag vaknade för andra gången och skulle gå ner och hämta tvätten. Det visade sig att jag hade lagt in en bh och en tvättpåse...men inte bh:n i tvättpåset. Tack och lov hade bh:n inte fastant och förstört hela tvättmaskinen!
Jag kände mig lite duktig och bestämde mig för att tvätta skurtrasan också när jag lika var igång, den har mamma läsrt mig att man kan tvätta i 95º. Så jag slängde in trasan och startade.
Sen traskade jag upp och skulle till och hänga tvätten....och då visade det sig att jag råkat tvätta Annas IKSU-kort..."ooops" (Sök på Ross Joey hit på youtube så får du förklaringen till "oop":set). Men jag skakae av mig även detta lilla missöde och åt frukost och städade toan....jodu Mrs Effektiv det är jag det!!
Sen gick jag ner till tvättstugan för sista gången (för alltid?!), och när jag öppnade luckan till skurtrasan (som alltså tvättats i 95°) så låg där också ett linne "oops". Som tur var så var det ett sånt där 49:59 kroners från H&M så även om det nu skulle ha krympt lite så är det ju inte hela världen.

När jag sen erkände för Anna att hennes IKSU-kort åkt ett par varv i tvättis så blev hon lite upprörd och skyllde allt på mig, mensi då sa jag att någon måtta får det väl ändå vara! Det kan ju inte vara mitt fel att hon glömt sitt IKSU-kort i en ficka på en jacka som skulle tvättas?! Så jag tar inget ansvar för det lilla missödet...vem vet det kanske til och med fortfarande fungerar?
Dagens citat: "Hur skulle världen se ut om alla lyckades hela tiden? Nej, jag bjuder på det här så att den gråa massan slipper göra mina hjältemodiga misstag. Vi måste fortsätta kampen mot bakåtsträvarna, för som vi alla vet: man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!" (Sally) 
 

Basgrupp 4

Vi i basgrupp 4 tog idag lite eget ansvar! Vi skippade en antagligen mindre bra föreläsning om it i skolan/upphovsrätt och tog itu med vår enkät och der seminarium som egentligen skulle göra i morrn! Check! Så nu är vi typ klara med vår enkät... det var visst något som vi hade glömt men en detalj bara som vi fixar på ett kick i morrn.

Måste säga att jag trivs väldigt bra i basgrupp 4 - trevliga människor! Nu har vi väl tyvärr inte så mycket arbete kvar tillsammans, men vi har ju i alla fall osrkivit en rapport tillsammans. 

See you after the VFU!

Dagens citat: [email protected]
en adress som vi funderade på att skapa för att vara kontaktbara för våra "enkätoffer"... vi beslutatde however att nöja oss med befintliga adresser.



         

Göm mig!

Sitter och trycker så djupt bakom dataskärmen som jag kan - Anna sappar mellan Idol och Top Model = pinsamt. Och då har ändå Idol passerat det värsta stadiet!

Men det är väl snart slut kan jag hoppas...

Anna och jag tog en promenad efter middagen och vi gick förbi dagiset som ligger här brevid och det stog en lite kille utanför, packad och klar med cykelhjälmen på plats, han frågade "vilken ska ni hämta?" Anna svarade att vi bara skulle passera och detta vi gjorde.
Dagens citat: "Va fan sitter du och säger? Kallar du mig för gammal kärring?!" (Sally)

Men va ...?!

Ingen bra dag!!
För det första och värsta skottdrama på en skola i Finland igen!! Helt sjukt 10 döda! Vart är världen på väg?! Finladn....typ tvärs över lilla havet, man blir ju mörkrädd!

På en personlig nivå har det inte heller varit någon vidare dag trots en rejäl sovmorgon. Klockan ett var det träff stämt i naturhuset för basgrupp 4. Halv två var det tre medlemmar närvarande, inget ont i det då de två som saknades hört av sig och meddelat att de skulle bli sena. Det som inte var speciellt kul var att vi halv två hade vi inte kommit något närmare vårt mål - nämligen att konstruera en enkät som på nåogt sätt kan knytas till lärares professionalitet.

Vid tre någon gång låssnade det och vi var väl klar typ vid kvart i fyra, vi skickade vår enkät till vår handlerdare som skulle godlänna den - men det dög tydligen inte! Så nu är det tillbaka till ritbordet på torsdag, och enkäten ska vara klar på fredag (helst). Börjar känna mig lite stressad.

Efter midagen skulle jag vara lite duktig och läsa lite....och jag kan väl säga som så att betoningen hamnade på lite! Det är nog den sämsta och mest tröglästa boken hittils. Den känns dessuto ganska inaktulell, suck och stön!

Jag gav upp läsningen och for på IKSU, tänkte att jag skulle testa step dance för det ser alltid så kul ut. Och det hade det äkert varit om jag hade hängt med...nu gjorde jag inte det. Jag snurrade åt fel håll, jag glömde/hoppade över steg och var allmämt vilse. Less efter en kvart, men jag kämpade på i 45 minuter till... vi får väl se om jag går någon fler gång. Det är som sagt säkert kul om man vet vad man gör.

Nej nu får det vara nog på eländet, nu går jag och lägger mig - och i morgon blir det nya friska tag.

Dagens citat: " Som vi alla vet, man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!" (Sally)


Måndag 22/9 Malin 22 år

Och eftersom jag ser 22 som något av ett lyckonummer så kan man ju tycka att det skulle bli en lyckad dag för moi. Men icke! Släpade mig upp strax efter sju...kämpade mig till skolan i motvind (nästan hela vägen)och satte mig i hörsal B och väntade...och väntade... och väntade...i en kvart! Sen gav vi upp och gick och fikade istället - det kom helt enkelt ingen föreläsare! Och egentligen var det inte ens jag som fikade! Jag satt bara med som moralisktstöd till kaffedrickarna.

Lite tur kan man väl säga att jag hade ändå, jag åde såg den snygge chaffisen från i sommras och slutade tidigare än beräknat...men jag är inte helt säker på att jag tycker att det väger upp för en utebliven föreläsare!

Mera otur, jag och syrran var och simmade  och när vi simmar klart ville vi sitta i bubbelpolen ett tag - men si där var det upptaget, och när det slutade bubbla så hänge de kvar vid polen precis som att det inte var andra som ville kliva i nästa gång - dålig stil! Vi gav upp och stod lite extra länge i duschen istället (det var ingen kö!).

Och inte har jag fått speciellt mycket läxa gjord otur(??).

Dagens citat: "Sen har väl vattenbufflarna sina sidor, det här med att de dricker sitt eget badvatten det tycker jag är lite motbjudande" (Sally)


Ännu en dag i paradiset...

man vaknar med blod sockert och villl aldrig lämna sängen, men hur skulle världen se ut om jag, Malin Lundmark, uteblev från vardagslunken? Lite gråare, lite futtigare! Jag bor tillsammans med min syster Anna, hon läser till sjukgymnast - jag hjälper henne att träna stretch. Världen är annorlunda nu mot för hur den var för 2000 år sen.

Eller är den det egentligen?? Ja till viss del är den förståss det men jag tror inte att det är så stor skillna på tillexempel männen då och nu. Skulle man inte kunna tänka sig att de drog sina kvinnor i håret?? Typ som en komplimng eller nåt? Och tror ni inte att det var någon som drog mig i håret igår - igen!
Fick efter lite tjat och en två timmar lång powernap med Anna ut på REX. På väg ner till schlager-golvet var det en yngre herre som tog tag i min svans och drog han sa, och nu citerar jag "Jag tycker om ditt hår". Jaha men då kunde du väl bara ha sagt det!! För nyckelordet i det du sa var DITT...dvs MITT alltså se men inte röra! I alla fall inte dra!!

Förutom dett hade vi jättekul! Två dansgolv med bra musik, nedan en lista med ett urval av låtar som vi dansade till:
* Evighet
*Diggilo diggiley
* I will survive
* Sexyback
* Det gör ont
* The way I are (me not like the grammar in this one!)
* Bootylicious
* Waterloo
* Hero

Det blir inte mycket bättre!! Vi träffade Annas kompis Ida, hon har bra musiksmak så hon dansade med oss ett tag.

Dagens citat: "Och sen undrar man ju hur skulle världen se ut om männen gick omkring på sånna här styltor (högklackat), ja då skulle kullersten ara förbjudet och taxi gratis" (Sally)

The big 2 2

Japp, då var man ett år äldre... firade ju redan i lördags men nu har jag ju faktikst varit 22 i två dagar! Och det känns väl ... som vanligt känner ingen större skillnad.

Tror aldirg att så många har kommit ihåg min födelsedag förr! Till och med Emma kom ju ihåg den! (med lite hjälp av Jenny...eller??=0)
Det tackar jag för!! Ni är för söta!!

Däremot ble det en hel dl fika...både i löradagsoch i måndags...och till och med lite igår så nu blir det hårdträning på iksu...var där igår - kan knappt gå idag!!

Hade tänkt skriva mr men something came up...kanske skriver mer ikväll om jag ids - annars tack så mycket alla!!

Dagens citat: " Men va fan sitter du å säger...kallar du mig för gammal kärring?" (Sally)

Kalas!

Firade födelsedagen idag...lite i förtid! Och det kan jagsäga att det var länge sedan jag hade något som så mycket liknade ett barnkalas. Kajsa och Wilma har nämligen varit på besök! Härliga tjejer!!

Övriga gäster (förutom Jörgen som då inte var här för att fira mig och anna utan för att fixa taket på huset) uppgår till det dramatiska antalet 1. Och nej jag har inte glömt en nolla, det var morfar the one and only skulle man kunna säga.
Och till alla er som inte bor kvar där ni borde - synd för er ni fick ingen cheescake!

Det var ett trevligt kalas i alla fall och nedan förljer en lista på mina presenter:
* Överkast (lila)
* Halsband (fint)
* Träningslinne (oranget)
* Sally DVD (haha)
* Godis (Marianne)
* CD-skiva (Lisa Miskovskys samlingsalbum)
* Duk (till köket)
* Pengar (way too much)

Jag tror det var allt.

Annars har jag inte gjort mycket idag...och framför allt har jag inte varit duktig för fem öre så i morrn blir det till att jobba!! *SUCK* Håller på med en omåttligt tråkig skrivuppgift som jag inte ska besvära er med!

Dagens citat: "Det var ett jädra rörigt kalas detta!" (Ivar, Där fick du!)

Kurslitteratur...

Ursäkta mig om jag låter väldigt kritisk, men vem har tid och råd att skriva en drygt två hundra sidor om  lärares yrkesspråk?? Som om någon skulle bry sig!! Och vad tror ni om en bok minst trehundra sidor om hur komplext läraryrket är?!! I mean for real are you kidding me!! Jag har lagt ner  x-antal timmar på att läsa de är böckerna, och vad har jag läsrt mig?? Svar: Ingenting som jag inte redan visste - och definitivt ingenting som jag kommer att ha någon användning för i framidet - such a waste of time! Men vad gör man (jag) inte för att få mina G:n, eventuellt VG:n?? And don't even get me started on how much it has coste me!!

När det finns sååå mycket vettigt att lägga penger på (ex: barn i Afrika, cancerforskning etc.) varföri hela världen lägger man pegar på att skriva/trycka upp dessa böcker?? När det ändå inte står något som man inte kunnat räkna ut själv ?!
Kan någon svara på detta??

Dagens citat : "I mean it's like hello, move on, get over yourself!" (Sandra Bullock, Miss Secret Agent)


It's like summer didn't even happen!

En knapp vecka på ksolan och jag är redo för nästa sommarlov!
Det känns lite som att jag läser samma kurs som i våras - meningslöst!

Åt lunch med Kajsa idag - alltid trevligt!!

Det enda nyttiga som jag har åstkommit dag är en timme på iksu...dvsinget i pluggväg = inte bra!!

Dagens citat: "In my dreams I have a plan, if I got me a wealthy man I wouldn't have to work at all I'd fol around and have a ball..." (Abba, Money, money, money) Månadens gris citat.

P.S Japp, jag ska vara med Britt-Marie...och jag var ju aldrig på el eftersom läraren där bröt foten, så jag var på industri. D.S

Skolstart!

Ja, då gör jag ett nytt försök. Jag skrev ett inlägg igår men det försvann när jag skulle spara det.

Igår drog alltså vardagen igång igen. Och jag måste ändå säga att det var en lyckad dag! Hamnade i samma klass som både Linda, Josefin och Jenny som jag gick med i våras. Det är även några av grabbarna som gick med oss i våras i den nya klassen - trevligt!
Vi fick även samma lärare som vi hade i början av förra terminen, han är bra! Som om detta inte vore nog så har jag också fåt praktikplats på min gamla gymnasieskola - med min gamla klassföreståndare!! Hur kul som helst! Though det kan nog komma att kännas lite konstigt att inte vara elev åt en gammal lärare.

Har idag skaffat boken som vi har seminarium om på torsdag, den har den otroligt spännande titeln Det sociala livet i skolan. Socialpsykologi för lärare. Låter väl kul!?

Innan jag hugger in på den så tänkte jag försöka lägga ut lite saker på blocket... är man ett datageni så är man!

RSS 2.0