Timmar hit och dit

Japp, jag lyckades med uppdraget att få med Anna ut, tyvärr måste jag väl erkänna att det inte resulterade i någon höjdarkväll... kallt köande i 30 minuter för att ta ut pengar och komma in, sen undrar jag om DJ:n kanske hälsat på lite väl ofta i baren för musiken var inge vidare.
Bussen hem var sen redan innan den kom till Vasaplan och där tjänade den ju inte in tid om jag säger så...

Så när vi kom hem var klockan nästan två egentligen men eftersom det skulle ställas om så var hon ju helt plötsligt tre och vi kom väl inte i säng förrän vid halv fyra...

Bättre lycka nästa gång!

På tisdag får vi finfrämmande - Issa kommer på besök!
För er som undrar vad som krävs för att få titulera sig som "finfrämmande" så kan jag meddela att allt man behöver göra är att flytta långt bort.
Tänk efter noga innan ni flyttar, hur åtråvärd är titeln "finfrämmande"?... själv skulle jag hellre vara vanligt fulfrämmande bara ett liten hint...

GRATTIS till Helena Johnsson som vann den totala världscupen idag!!

Dagens citat: "Rocka röver an dom!" (Sally) Har varit på step muskel - ROCK idag!! Kul!

Party, party och en paprika från Saltsjöbaden

Chip!

Himmel och pankaka så effektiva vi var här på Älvans väg i förmiddags! Klockan tolv hade vi städat hela lägenheten och varit på IKSU i en timme! En väldigt rolig timme dessutom, roliga timmen skulle man kunna säga. Det var nämligen Step muskel - DISCO, superkul och de hade verkligen fått in bra och många discomoves i programmet. En applåd till tjejerna som höll i kalaset, de hade också, dagen till ära, klätt upp sig i guldglittriga linnen och äkta discoperuker.

En annan applåd som jag skulle vilja dela ut går till Jocke för den utsökta laxlasagnen som det bjöds på igår - MVG! Och Louise du får ett VG+ för efterrätten om det hade varit helt upp till dig hade det säkert blivit MVG men nu var det ju ett recept inblandat också.

När vi, alltså jag och Anna, kom hem från IKSU svettiga och hungriga rotade vi runt lite i skafferiet men utan att hitta något som riktigt föll oss i smaken. Det hela slutade med att det blev rostisar med skinka och grönsaker som pålägg till lunch. Inte vräldshistoriens l´nyttigaste måltid men den smakade helt ok. En av grönsakerna som låg på mackorna var troligtvis från Saltsjöbaden för den var lite inavlad...  jag antar att det är vad man kallar en paprika som har två minipaprikor inne i sig, eller vad tror du Louise??

Det stora målet för dagen är i alla fall att få med Anna ut ikväll...håll tummarna allihopa!!

Dagens citat: "I'm dilated three!" (Ross, när Rachels förlossning drar ut på tiden) Bara för att det är kul!

P.S GLÖM INTE ATT SLÄCKA IKVÄLL MELLAN 20:30 OCH 21:30!! D.S

Hemtenta check!... eller en demonlama vars?!

Chip chillivipp!

Japp, det är sant, jag är klar med hemtentan, gjorde de sista finjusteringarna igår.

Nöjd?
Nja på ett sätt är jag förståss nöjd över att vara klar, men speciellt bra är det inte... håller tummarna för att jag slipper kompletering! Fråga nummer 2 är riktigt kass, känns lite som en demonlama... väldigt ovanlig och aningens krystad.

Nästa moment är då alltså lyrik...låter kul! (Var det ironi i din röst?! Eh ... ja!) Examinationen går ut på att läsa upp sina egenhändigt skrivna dikter!! Panik!! Men å andra sidan är ju ordflum en av mina starkare grenar i livets sjukamp, så vem vet jag kanske gör succé! Ni kan väl hålla en tumme för det i alla fall.

Och efter lyriken kommer....trumvirvel...drrrrrrrrr... drama! Och är inte jag en stjärnskådis så säg! Nej det här blir verkligen en kul vår. (För mina klasskamrater i alla fall!)



Dagens citat: "Bring it on!" (Kusko The emepror's new groove)    

Målgesten skagenröra!

Hej!
Är hemma i Byske i ett par dagar. Igår var det fotbollsträning och jag hade gett tjejerna en liten uppgift  - att träna på målgesten! Sist jag var hemma och tränade kom jag och Anna på  den brilianta idén att göra Sallys charad av skagenröra till vår målgest, det gick väl så där....många av tjejerna i laget var inte riktigt med på noterna så de fick läxa tills nästa gång någon av oss skulle träna vilket alltså var igår. Tyvärr måste jag säga att det bara verkar vara Annika som gjort sin läxa, så det blir bakläxa.

Och nästa gång blir det prov! Så se till att vara väl förberedda!!

Ska nog snart gå och väcka Tommy, klockan är faktiskt 10, oc då är det dags att stiga upp!

Dagens citat: "Vad är jag nu Eva? Kolla på benen och fötterna så förstår du!" Sally

Eat strong, be strong!

Kommer ni ihåg vår gamla slogan? Jag minns den i alla fall och även om det var länge sen jag åt strong nu så var jag strong idag när the Phonehouse ringde!! Jag har lärt av mitt misstag och nu kan de ringa hur många gånger de vill, det kommer att få ett vänligt (förhoppningsvis) men bestämt NEJ TACK!

Gud nu vart jag sugen på strong också...typiskt!

Borde börja med hemtentan... men det känns inge vidare lockande... kanske efter middagen...

Vad är det för skillnad på en rosa cykel?

Jo det ska jag tala om för er.
Ju längre jag har min rosa racercyckel desto fler fördelar upptäcker jag med den. So far har jag fått tre komplimanger - som jag kan minnas, det kan mycket väl vara fler. Två av dem var rena komplimanger och den tredje tolkade jag mig till. Av de två som var rena komplimanger var åtminstone en helt äkta.... den andra är väl något tveksam. Och i tveksamma fall så får man tolka som man vill, och då väljer jag att tolka det som en ärligt menad komplimang. 

Sen fungerar den också som ett kännetecken, eftersom den är unik så kan man liskom inte ta fel. Som idag till exempel när jag var på väg hem från IKSU, helt i min egen och min cykels värld (det var lite klurigt cykelföre så all koncentration gick åt till att hitta den bästa vägen). Louise, också i sin egen lilla värld (dock av andra anledningar) registrerar en rosa cykel någonstans i periferin av sitt medvetande. Malin har en rosa cykel tänker hon och tack vare det upptäcker hon också att det är jag och min cykel. Då ropar hon "Hej Malin", och jag ställer mig på bromsarna, sladd blev det men eftersom det var knepigt före så hade jag inte så hög fart så det blev ingen olycka.

Förutom dessa fördelar så är den helt fantastiskt lätt att känna igen i en hop med cyklar! Inte illa eller hur?!
Nu vill jag påpeka att jag fortfarande spanar efter min lila cykel, den som har mitt namn på bakskärmen, men jag måste erkänna att jag har börjat gilla den rosa faran.
 
Dagens citat: "Det är inte farten som dödar, det är smällen. Eller om man översätter: It's not the fart that kills you it's the smell." Läste den på facebook, och om man är lite trött någon gång så är det faktiskt en ganska rolig grej.

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut...

Här ska ni få höra, jag drömde att Tommy, alltså min bror, skulle var med i Idol - min tondöve lillebror, och inte nog med det han liksom gått vidare och skulle vara med i fredagsfinalerna. Hur knäppt är det? Undrar hur det kommer sig att man kan drömma så där helt knäppa saker, som på ett sätt skulle kunna hända.

Vädret har förövrigt varit underbart idag, 8 grader varmt. Men sen sen jag kom hem från IKSU strax efter halv nio så kom värsta snöilet, det bara vräkte ner - skumt!

Jag kämpar på med mina linser och Louise snart kan jag nog prata med Jocke utan att såga linser helt och hållet!!

Dagens citat: se rubriken.


Hopp om liv...

Jag har hämtat mig lite från gårdagens besvikelse...undrar om Måns också har gjort det? Han såg ruskigt besviken ut igår...med all rätt!

Var på gymet i förmiddags och tog ut min ilska där, det hjälpte lite.

Kolla in Annas blogg  (anna0915.blogg.se) för en länk till Johan Glans, där han spekulerar i hur det är att ha minnesluckor så här dagen efter en stor fest...som kanske inte slutade riktigt som man hade hoppats.

Dagens citat: "- Vad ska ni göra ikväll?
                          - Överleva" (Soran Ismails föreställning om vad ungdomar i Luleå gör en lördagkväll)

Men hallå vad hände??!!!

Nej så här besviken har jag då inte varit på länge!!!! Hur kunde Malena Ernman vinna?? Det som såg så bra ut efter jurygruppernas röster!!

Jag ser ingen annan utväg än att bojkotta Eurovision i år, tråkigt men sant! Jag som till och med röstade på Alcazar!

Jag förstår det bara inte...liksom kan någon förklara hur man tänker om man skickar det där, det är ju som att vi inte vill vinna. (Hoppas bara inte hon går och vinner nu, då kommer jag att få äta upp det här!)

Nej usch, det här var verkligen inte som jag ville ha det, blev det Caroline af Ugglas på andraplats dessutom. Det som fanns så många bra låtar att välja mellan - skandal!

Det mest positiva med kvällen blev då alltså Soran Ismail, det var ju synd!

Har precis fått tillåtelse av Issa att vara sur, så då tänker jag vara det! Och så måste jag nog tröstäta något!

Dagens citat: "I don't, I don't understand... how this happened!" (Ross Vänner)

Veckan som gått

Tro det eller ej men jag har varit på skolan alla dagar utom tisdag den här veckan! Det är nog något slags rekord!
Vidare så har jag, med milt våld tryckt in linser i ögona varje dag också!

Och här kommer en till otrolig händelse från veckan som gått, Berit var typ nöjd med mig idag! Om jag ska vara ärlig så var jag det också... men det är inte lika ovanligt! Jag pratade nämligen bondska i vår lilla teater idag och det uppskattades. En tjej som jag går med sa till och med att hon älskade min dialekt! Sen har vi också börjat funder, i min basgrupp, om vi inte skulle ta och bli manusförfattare för det är vi riktigt vassa på... om jag får säga det själv, och det får jag eftersom det är min blogg.

Final i helgen, och hur ska det gå tro? Själv lägger jag min röst på Alcazar eller Sarah Dawn Finer, men jag är rädd för EMD, Måns och totalt livrädd för fröken Ernman, inte för att direkt tror att den kommer att vinna men det vore ju bara katastrof om den gjorde det!

Dagens citat: "Jag tror icke de ä sant, men att Karl Orsa kanske del slut had bleve för tung för jorn å bära" (Johan Ormens väg på hälleberget) En av mina repilker från dagens lilla pjäs.


Rond 2

Hej!
Var hos optikern idag igen, gick mycket bättre! Rond två i linsträningsringen, fick både in och ut båda linserna två gånger! How good am I! Och dessutom slapp jag ju åka in i lördags för att lämna igen de där glasögonbågarna som jag lånat, det så bra så att ta dem idag istället.

Ska tillbaka nästa fredag på återbesök.

To be continued...

Är huvudet dumt så får kroppen lida... och plånkan

Hej!
Ja som sagt är man så dum att man bokar tid för linsutprovning så kommer kroppen att få lida - speciellt ena ögat! Det högra, eftersom det gick lite trögt (minst sagt) med att få in den förbannade linsen så kom jag aldrig till vänster öga, så det mår riktigt bra! Över en timme satt jag och pillade men sen fick jag lov att sluta och boka en ny tid, det blir på måndag så då får vi väl en fortsättning på äventyret. Och förhoppningsvis en avslutning!

Men att plånkan får lida beror inte enbart på att jag håller på att skaffa linser, jag är i glasögonsvängen också så jag lånade hem tre bågar, Och när hon frågade om jag ville lämna igen dessa imorgon eller på måndag så svarade jag. dum som jag är, imorgon, inte förrän jag kommit en god bit på vägen hem insåg jag mitt misstag! Jag ska ju tilbaka på måndag i vilket fall som helst, men nu måste jag dessutom åka in imorgon!  

Och inte nog med det, Louise har efter allt detta kommit med den utmärkta idén att gå på bio imorgon vilket betyder att jag kommer att måsta åka fram och tillbaka till stan två gånger i morgon! Ka-ching!

Ja ja, så kan det gå...ibland känns det lite som att det vore bra om någon annan styrde min planering - frivilliga??

Dagens citat:  " - You ducked?!
                            - I'm sorry it was a reflex.
                            - Oh my God this really hurts!
                            - I couldn't help it, when a fist comes at your face you duck, look!
                            - What is the matter with you?!"           (Ross och Joey Vänner) Typ som att försöka sätta in en lins!

Jakten på den moderna hjältesagan

Chip!
Vi i basgrupp 5 letar med ljus och lykta efter en modern hjältesaga, eller åtminstone en bra förklarning på vad som menas med "modern hjältesaga". Men det verkar som om vi får kämpa vidare ensamma för jag har skrivit ett mail till hon läraren som vill att vi ska läsa en modern hjältesaga men hon behagar ju inte svara - så vi famlar i mörker! Vi har till och med testat att googla det, men det hjälpte inte.

Jag tänker inte nämna den fjärde och sista deltävlingen i melodifestivalen, pinsamt Sverige! Hur kunde Sarah Dawn Finer inte gå vidare?? Till och med jag röstade ju på henne! Jaja lite kanske jag var tvungen att nämna den.

Jag har multitaskat idag, bakade tre sorters kakor och lagade mat nästan samtidigt! How good am I?!

Dagens citat: "Ross looks like the kind of guy who would marry a woman on the verge of becoming a lesbian and then push her over the edge" (eller något liknande i alla fall) Joey Vänner

RSS 2.0