Melodifestivalen del 4 Malmö

Hjälp vad tiden går fort. Nu är det dags för den sista deltävlningen i melodifestivalen. Det känns som om det nyss drog igång. Sista startfältet ut är också det starkase, tragit med tanke på att det inte är speciellt starkt. Det finns ju förstås en höjdpunkt - Peter Jöback. Han kan ju sjunga i princip vad som helst och ändå vara bra.

1. Sibel (Stop)
Jag är imponerad. Det är verkligen helt olkit hennes förra bidrag. En popdänga med lite techno feeling. Den sticker ut blan de andra startande och jag tror att det här kan gå vägen.

2. Py Bäckman (Magisk stjärna)
Nej men gud så tråkigt - jag somnar! Vad tror hon ska hända om hon sjunger "godnatt, godnatt"?! Känns som årets Sussie Tapper/Susanne Alvengren. Nej det här kan jag bara inte tro att folk kommer att rösta på.

3. NEO (Human Frontier)
Det här bidraget skriker MIKA! Sjungen väldigt ljut av en kille som skulle kunna vinna en Mika-look-alike-tävling. Svårt att säga hur folk kommer att stäla sig til det här. Å ena sidan är ju Mika hyfsat inne så det skulle kunna gå. Å andra sidan kanske folk tycker att det känns lite... ja ni vet fake. Eventuellt andra chansen om jag får bestämma. Den är ju inte direkt lätt att sjunga med i och Europa skulle nog tycka att Engelskan är för komplicerad.

4. Lovestoned (Thursdays)
Det närmaste vi kommer ett bidrag från Skellefteå. Det känns ju inte nyskapande, det sticker inte ut. Risken känns överhängande att man gömmer bort den här gruppen. Och jag vet inte, jag tror att det blir svårt för dem att ta sig vidare. Det krävs nog i alla fall ett hejdundrande nummer om de vill vidare.

5. Anna Bergendahl (This is my life)
Ännu en gammal idoldeltagare. Hon grät för allt vill jag minnas. Nja, kanske men jag tycker att det känns väldigt bekant. En halvballad med någon form av självständighets budskap. Den kan eventuellt växa när man får höra hela låten men den snutt som jag har hört är lite väl klyschig. Kan nog ändå räcka till en andra chans.

6. Pernilla Wahlgren (Jag vill om du vågar)
Årets enda schlagerschlager bidrag och det kan ju räcka långt, dessutom är ju Pernilla känd i sammanhanget. Tyvärr är det inte en sån där superschlager som typ Min kärlek utan en ganska medelmåttig Fyra bugg och en coca-cola. Förresten var det inte så länge sedan vi hrde en låt med orden "Vågar du vågar jag", Sanna Nielsen sjöng den... kan det ha varit 2006. Om jag är snäll så kan den få gå till andra chansen men det är bara om jag är snäll.

7. Noll diciplin (Idiot)
Texten är ju helt klart författad av de unga pojkarna i gruppen, det är jag alldeles övertygad om. Nej det låter som om de borde ha stannat kvar i garaget och övat i några år till. Jag vill utfärda en viss pinsamhetsvarning, jag vet ju inte hur de för sig på scenen men risken finns att det blir pinsamt.

8. Peter Jöback (Hollow)
Mina damer och herrar kvällens absolut favorit, lite tack vare att Peter är Peter. En ballad med lite musikalkänsla. Vi vet ju alla att herr Jöback kan sjunga och han har den enda poewrballaden i startfältet så det borde inte vara några problem för honom att ta sig vidare. Jag kommer för ovanlighetens skull att rösta - för jag litar inte på att svenska folket sköter sig!

Sammanfattning: Malin vill ha - till Globen: PETER! och Sibel
                                           - till andra chansen: Anna Bergendahl och Pernilla Wahlgren (inte för att hon har så bra låt utan för att hon är den hon är)

Hur det än går så blir det här den bästa deltävlingen eftersom jag får se den med några av världens underbaraste människor!!

Luleå here I come!

 


Hemtenta - check!

Jag kan inte tro att jag faktiskt är klar med den där hemska hemtentan! Visserligen krävs det nog lite finputs imorgon men grovgörat är gjort! Och helt ärligt så skäms jag över mitt svar på en av frågorna men vi får se om det går att rädda upp imorgon annars får jag hoppas att det räcker för godkänt.

Skönt också att lag Norberg är klara för final! Jag har nog tippat dem etta så et vore ju extra fint med en ny guldmedalj där!

Dagens citat:"Vad var det för fel på tösapåg?" (Johan Glans) md anledning av den manlige konståkaren som tydliggen inte är manlig nog enligt vissa kommentatorer.

Over and out

OS-GULD 4!!!

Jag hade slagit av datorn men jag blev bara tvungen att väcka lille Michael igen. Vilken stafett våra söta små pojkar gör! Man blir glad i hjärtat!

Tji fick ni Norge! Jag kunde inte låta bli.

Så grymt härligt!

Och kul citat från herr Karlsson på SVT, jag kommer inte ihåg exakt hur det löd men andemeningen var att vargen Petter Northug var utklädd till rödluvan. Han gjorde tydligen också ett bra lopp, men helt ärligt så bryr jag mig inte om det.

Over and out!

Fiat lux!

Det börjar vara ett tag sen jag konfrimerade mig, jag vågar knappt säga det men det är 10 år sedan i år (My God I'm old!) I alla fall så har jag väl inte direkt läst igenom den bibel jag fick då, jag har inte läst i dn alls om jag ska vara helt ärlig. Eller jo förreseten ett par kapitel i någon av moseböckerna ingick nog i kurslitteraturen i våras så lite har jag läst.

I alla fall så håller jag precis på att skirva en hemtenta i språkhistoria och jag vet ju att språket förändras och så där men finns det ingenting som är heligt?! Inte nog med att jag inte längre känner igen Fader vår, nu har Gud tydligen ändrat sig, han sa inte "varde ljus" nej han sa "ljus bli till". Jag ville inte riktigt tro att det var sant så jag tog fram min bibel och kollade efter. Och jo mycket riktigt står det inte "ljus bli till".Men snälla nån hur töntigt låter inte det?! Jag är inte djupt religiös eller extremt bakåtsträvande men någon måtta på nymodigheterna måste det väl ändå finnas!

Nej jag blir så ledsen. Hur har man nu tänkt att en stackars svensklärare ska kunna förklara och motivera förståelsen av konjunktiv för sina elever? Det tänkte de inte på när de gjorde om böner och klassiska bibelcitat inte.

Gud om du läser det här kan du inte fixa tillbaka den gamla versionen av Fader vår och forsätta säga "varde ljus"?

Dagens citat: "Vi måste fortsätta kampen mot bakåtsträvarna..." (Sally) Och jag håller med men man får ju inte ta det till det extrema så att vi inte längre kommer ihåg vår historia.


Jag ligger efter i planen

Först och främst grattis till silvret Kalla och Haag!!

Sen och främst så ligger jag redan efter i mitt tentaskrivande redan efter en och en halv dag - illa. Det är inte så mycket men när man jobbar på ett tight schema så... ja vi kan väl bra nöja oss med att säga att det är bra om man kan hålla sig till schemat.

En helt ok staffet av skidskyttedamerna också, det var ju kul att de fick vsluta bra. Vädigt synd att de intelyckades så som vi alla hade hoppats, men, men så är det iblan.

Nej men det var väl allt.

Nu ska vi hålla tummarna Anna Holmlund i skicrossen.

Dagens citat: "Tyngden på dalskidan älskling!" (Snowrollers)

OS-GULD 3!! + ETT BRONS!

Okej så gårdagen kanske inte var så hemsk i alla fall! Den tog sig på slutet om man säger så. Vilka killar, vilket otroligt lopp, helt sjukt!

Synd på Södergrens vurpa, han gjorde ju också ett bra lopp.

Ville bara säga det, eller nej det var en sak till förresten min mobil är återställd! Strömmen tog slut och när jag slog igång den igen så fungerade den som den skulle - hoppas nu bara att det där var en engångs företeelse.

Oven and out!

Three down...

Ingen lyckad kväll! Inte nog med att Anja bara blev 11 och Alcazar bara gick till andra chansen - min mobil har dessutpm låst sig. Och som om inte allt detta skulle vara nog så får jag inte upp batteriluckan så jag kan inte ta ut batteriet och starta om telefonen på det viset. Och får man inte ut batteriet så kommer man inte åt sim-kortet!

Mobilhaveriet inträffade strax efter att melodifestivalen dragit igång så jag måste erkänna att fokus inte var på topp idag. 

Visserligen hade jag ju tippat vidare alla som gick vidare men vilken besvikelse att den där sockersöta sommarplågan gick direkt till globen! Ush! Tur att Darin också tog sig dit. Tråkigt att Alcazar får möta Jessica Andersson i andra chansen för det betyder ju att båda bidragen inte kan ta sig vidare.

Vet inte om det blir någon fempoängare ikväll. Pausunderhållningen var ju också crap. Tre blå gubbar med plströr, ska det vara kul?

En liten fundering: Vem hade satt ihop Elin Lantos scenframträdande? Hade den personen hört låten eller? Det passade ju inte ihop för fem öre!

Nej usch! Nu håller vi tummarna för grabbarna i dubbeljackten och så går vi och lägger oss och hoppas att det går bättre imorgon!

Melodifestivalen del 3 Göteborg

Först och främst måste jag få säga YES och grattis Anja till bronset. Jag är grymt imonerad. Och försöker låta bli att tänka på hur det hade kunnat se ut hon inte vurpat.

Över så till deltävling nummer tre i årets melodifestival. Tyvärr måste jag säga att det fortsätter att vara rätt svagt i årets startfällt.

1. Alcazar (Headlines)
Jag ska inte säga att jag är jätteimonerad av den åtsnutt som jag lyssnat på men om jag inte missminner mig så gillade jag inte heller Stay the night när jag hörde den första gången - alltså har jag rätt höga förväntningar på Alcazar. Jag räknar liksom med att det blir bättre när man ser framträdandet, lite dans och så. För jag räknar iskallt (som det för övrigt är ute idag) med dans. Headlines låter typsikt Alcazar ni vet typ disco. Inte riktigt lika disco som Stay the night, men det är ju inte många låtar som är det. Jag tror nog ändå att de ska ta sig vidare.

2. Johannes Bah Kuhnke (Tonight)
Min första tanke när jag ser han Johannes är att han liknar han som hade oss i drama förra våren. Snutten jag hört är ortoligt enformig. Jag vet inte hur många gånger han hinner med att sjunga "I'll make you feel the fire tonight" på den stackars minuten. Hans röst påminner lite om Anderas Johnsson och eftersom vi redan har honom i final så tycker jag att vi kan låta det räcka. Låten är inte direkt nyskapande och jag har då aldrig hört talas om MR Bah Kuhnke så det blir nog inget avansemang för honom.

3. Elin Lanto (Doctor, doctor)
Kan hon inte bara inse att hon inte är någon världsstjärna och lämna melodifestivalen ifred. Jag minns en låt som var med i Fame Factory (och jag som knappt såg det!) men där var det också en som sjöng något om en Doctor, jag tror inte det gick så bra där och jag hoppas verkligen att det inte kommer att fungera i melodifestivalen. Nej jag tror inte på det här. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte gillar henne som artist så det finns en viss risk att jag liskom låter det färga av sig på låten - men det är inte säkert, jag kan har rätt också.

4. Erik Linder (Hur kan jag tro på kärlek)
Om bidrag nummer två överanvände sin låttitel så under den minut som jag har hört så gör den här snubben motsatsen - inte en enda gång hör jag orden "Hur kan jag tro på kärlek". Jag antar ju ändå att de finns med någonstans men vet ni jag tror inte att det hjälper. Orden är ju inte helt unika och den här pojken/mannen (manboy'n) må ha blå ögon men inte så pass att man röstar för att få se dem igen. Han får det nog tungt imorgon. Låten är lite mesig också eller mycket. Klingar lite jullåt trorts att jag hör ordet sommar.

5. Getty Domein (Yeba)
Hmm, jag antar att han sjunger på ett afrikanskt språk. Jag hoppas innerligt att det inte är påhittat! Helt ärligt så brukar låter som nte sjungs på svenska eller engelska gå speciellt bra och jag är rädd att den trenden håller i sig. Gunget är lite ni vet den här Panta mer-reklamen, så där afrikanst. Att sjunga med i det här blir svåt, Yeba kanske man kan pricka in men det är nog också allt så tyvärr.

6. Timoteij (Kom)
Nästan lite balkaninspirerad i tongångarna, det gillar jag. Tyvärr är texten crap, speciellt i refrängen. I det svaga motståndet så skulle det eventuellt kunna räcka till en andra chans men det blir tufft. Det känns lite som om någon verkligen satsat på att skriva en rikitgt sommarplåga. Som jag skrev ovan så är det svinkallt idag så det känns inte direkt aktuellt. Gruppen låter lite som Caracola som tävlade för ett par år sedan (tre tjejer en klädd i rött, en i grönt och en i gult.) Jessica Andersson tävlade med en låt som hette Kom för några år sedan - hon gick inte till final. Den låten var ändå bättre än det här.

7. Darin (You're out of my life)
Lördagens stora favorit! Låter typisk Darinballad. Synd att han inte gör uptempo, men nu får det väl duga så här. Även här har jag förhoppningar om att det blir ännu lite bättre när man får se the entertainer. Jag tror inte att han kommer att ha några problem med att ta sig vidare. Går nog direkt till Globen.

8. Crucified Barbara (Heaven or Hell)
Veckans rockbidrag. Riktigt bra och otippat nog min personliga favorit så här på förhand. Lite Evanescence-stuk på det hela. Låter som en svårsjungen låt så det vill till att flickorna faktiskt kan sjunga. Jag tror att de får svårt att gå direkt till Globen men till andra chansen ska de kunna ta sig. Känns lite som en motol till Timoteij som gör bidrag nummer 6. Cool vibes var ett Eurovisionbidrag för ett par år sedan, den är lite snarlik.

Sammanfattning: Malin tror/vill - till Globen Darin & Alcazar (de går på rutin)
                                              - till andra chansen Crucified Barbara & Timoteij

Känner mig lite extra osäker på veckans tips så det blir spännande att se hur det går.

Skidor ikväll - kom igen tjejer!

Noooo!

Här sitter man och ska precis till att jubla åt en finfin silvermedalj och så gör Anja värsta luftfärdne och kraschar grymt otäckt! Till råga på eländet så hade jag tippat henne som tvåa! Självklart får vi vara glada att hon inte gjorde sig mer illa och egentligen bryr jag mig ju inte om det där os-tipset, inte när det det i princip gäller liv eller os-tips.

Det finns så många citat som passa i det här tillfället så här kommer några:

Dagens citat 1: "Öh, öh stackars Askungen" (Musen Gus i Askungen) Askungen är i det här fallet så klart Anja.
Dagens citat 2: "Då jä...vlar blir svensken rasande!" (Johan Glans) Om Anja inte kan åka mer i detta sitt sista stora mästerskap på grund av en klantig tävlningsledning som inte lät åkarna få ett ordentligt genomåk.
Dagens citat 3: "Enda sättet om det skulle kunna vara ett hot på det om det var sån där rom och russinglass. För att det e. Ah men när man e liten det finns ingen större besvikelse, när mamma säger 'Nu blir det glass' 'Ja! Vad är det för smak?' 'Det e rom och russin' 'Nej!'" Smakar skit!" (Johan igen) Som när man jublar lite för tidigt. 

Nu håller vi tummarna för Anja.

Over and out!

OS-GULD 2!!!

Alla älskar Storuman!!!!!! Och mest av alla Björn Ferry!!! Jisses vilket lopp. Och jag kn knappt skriva för mina händer skakar något otroligt! En lätt släng av parkinson är jag rädd, men en gång som denna (när det inte är jag som ska skjuta) så gör det rent utsagt ingenting.

Kanske Magdalena Forsberg skulle ta jobb som medium - hon hade en bra känsla.

Det får bli en kortversion av Peter  Settmans sång idag:

I Sverige är klimatet kallt och himlen grå som pitepalt
Pensioner är halverade, tre kronor är devalverade
Just därför ska vi nå vår topp från botten finns bara en väg upp
På mörker följer alltid ljus och tårar byts mot segerrus 

Vi kan ta medalj igen, vi kan ta revansch igen
Vi kan om vi bara vill, vi kan ge allt och lite till
Vi ska visa världen hur vi står oss i ur och skur
En kris kan man ta sig ur, med tur vänder vi en konjunktur


Nej nu ska man försöka samla sig så pass att man kan somna inom en snar framtid - käns inte så lovande. Men vet du vad Björn det gör ingenting!


OS-GULD!!

Hjälp vilken adrenalinförgiftning! Det kändes precis som om jag hade sockerdricka i händerna, och som de skakade! Allt på grund av/tack vare Charlotte Kalla! Vilket lopp, både av henne och av Anna Haag. Man kan ju inte låta bli att bli lite stolt! Så himla härligt!

Jag vill hylla dessa underbara tjejer med Peter Settmans finfina sång:

För i Sverige är vi ödmjuka, vi är diskreta nästan hämmade
Och hybris whuo, det känns så skrämmande
Att skryta är oss främmande 

Men någonstans tror jag att vi kan
För hoppet bor i människan
Ja Strindberg, det är synd om oss
Men vi vill vara med och slåss

 Vi kan ta medalj igen, vi kan ta revansch igen
Vi kan om vi bara vill, vi kan ge allt och lite till 

I Sverige är klimatet kallt och himlen grå som pitepalt
Pensioner är halverade, tre kronor är devalverade
Just därför ska vi nå vår topp från botten finns bara en väg upp
På mörker följer alltid ljus och tårar byts mot segerrus

Vi kan ta medalj igen, vi kan ta revansch igen
Vi kan om vi bara vill, vi kan ge allt och lite till

Vi ska visa världen hur vi står oss i ur och skur
En kris kan man ta sig ur, med tur vänder vi en konjunktur
Inga hinder tål svenskt stål när det ska i mål
Vi föll omkull sen vi ska vaska guld igen 

I Sverige gör vi allting rätt, i Sverige alltid nummer ett
Och när det inte blir just så, är Sverige liksom bäst ändå
För någonstans mitt i hemskheten så sväller själva svenskheten
Vi styvnar och vi reser oss för vi vill vara med och slåss 

Vi kan ta medalj igen, vi kan ta revansch igen
Vi kan om vi bara vill, i år gör vi allt och lite till
Vi kan ta medalj igen, vi kan ta revansch igen
Vi kan om vi bara vill, i år gör vi allt och lite till


Two down...

Deltävling nummer två är check. Och om jag minns rätt (och det gör jag för jag har kollat) så hade jag tippat vidare alla som gick vidare. Jag hade visserligen inte satt Eric Saade till Globen och han gick ju direkt så det var ju inte en felfri tippning men jag närmar mig!

Efter att ha sett alla bidrag så kändes det ändå helt rätt att Eric skulle gå till final, han var vassast igår om man räknar in framträdandet också. Jag måste säga att jag blev besviken på min förhandsfavorit Pauline, låten tog sig liksom aldrig och det kändes rättvist att hon hamnade i andra chansen.

Skönt också att slippa Dolphs taffliga programledning! Han gjorde sig bättre som pausunderhållning. Även om det inte på långa vägar håller samma klass som Björn Gustavssons pausnummer.

Öppningen var ju inte alls lika bra som förra veckan men det var inte helt oävet, lite kul så där.

Ser fram emot nästa vecka då jag tror att den här festivalen hettar till lite då ska nämligen Darin och Alcazar tävla. Så här innan jag har hört bidragen så är det mina favoriter nästa vecka.

OS har ju också dragit igång. Tyvärr gick det illa för Anna-Carin och Helena i premiären, trots bra skytte. Tråkigt både för dem och för mig som har tippat 25 medaljer till Sverige - jag behöver två medaljer per lopp av de tjejerna!

Har varit duktigt so far idag, städat och pluggat. Ska fortsätta på det inslagna spåret och ta mig till IKSU.

Ikväll är det dags för Anjas superkombination  - iihhiii!! - det bli spännande. Tror bestämt att jag tippa guld till henne i den grenen. Så kom igen nu Anja!! Åååk!

Dagens citat (som egentligen kommer från gårdagen): "Hero or Whore" Louises bidrag till nästa års melodifestival?


Melodifestivalen del 2 Sandviken

Ja så var det då dags för andra deltävlingen i årets melodifestival. Jag har tjuvlyssnat igen och jag är besviken det som på pappret såg ut som ett svagt starfält visade sig vara just det. Besvikelsen kommer kanske inte som någon chock men det är ju aldrig trevligt att bli besviken.

1. Eric Saade (Manboy)
Ja du Fredrik Kempe min vän jag hade nog hoppats på lite mer från dig. Manboy ger mig Hope and Glory vibbar och helt ärligt, hur mycket jag än gillar MånsMåns, så var det ju ingen höjdarlåt! Utan MånsMåns vid microfonen är det helt enkelt inte värt det. Men den här Eric är säkert en tjejtjusare (i klass med Sune) och kanske lyckas han skrapa ihop nog med röster för att ta sig vidare. Motståndet är ju som sagt inte speciellt hårt.

2. Andra Generationen & Dogge (Hippare Hoppare)
Vet inte om det är någon som minns Andra Generationens förra insats i Melodifestivalen men då hette låten i alla fall Kebabpizza Slivovitza och var inte speciellt bra. Den hår låten påminner starkt om Kebablåten och tyvärr måste jag säga att Dogge inte hjälper upp det hela. Vi såg ju förra veckan att rap inte fungerar speciellt bra och jag tror och hoppas att detta inte går vidare.

3. Anna Maria Espinosa (Innan alla ljusen brunnit ut)
Nej alltså jag tycker inte att det här är bra. Lite gnälligt om jag ska vara ärlig. Om man tänker Svensktoppen någongång i mitten på 90-talet och lägger till en Janice-inspirerad röst så vet man ungefär hur det här bidraget låter. Jag känner mig rätt säker på att den här inte går vidare.

4.Hightlights & MiSt (Come and get me now)
Nja, kanske, kanske men i så fall bara på grund av att motståndet är så dåligt och så har väl åtminstone Highlights röstningsvana fans. Dansband+dansband+pop= nja. Det käns inte direkt som något nytt och tanken på att skicka den till Norge är ju skrattretande.

5. Pauline (Sucker for love)
Min favorit i detta svaga starfält. Jag hoppas på den här men den är ju något av en outsider, ingen typisk melodifestivallåt. Jag känner inte att jag har hört den här förut och det är ju ett plus. Jag tycker att den har lite Duffystuk fast bätre (jag är inget Duffyfan).

6. Andreas Johnson (We can work it out)
Han verkar ha övergett den där glada tonen som han haft i sina tidigare bidrag och återgått till lite mer Glorious tonarter. Tyvärr är låten no where near Glorious. Jag tycker att den känns lite tråkig men jag skulle nog tippa att den går vidare i alla fall.

7. Kelle Moraeus & Orsa spelmän (Underbart)
Folkmusik brukar ju gå bra och det känns väldigt schlager så det här kna nog gå vidare. Trallvänligt är det också man kommer att nynna på den här vare sig man vill det eller inte. Jag tort att de går åtminstone till andra chansen. Scenframträdandet är ju halva grejen och här tror jag tyvärr att det går lite sämra för herrarna som framför det här bidraget. Dels blir man ju rätt låst när man håller i ett instrument ovh del så... ja de är ju inge ungdomar.

8. Hanna Lindblad (Manipulated)
Nej inte det här heller. Låten drar lite åt technohållet och hennes röst låter just manipulerad på flera ställen. Hela låten känns som något av en Lady Gaga wannabe. (om nu en låt kan vara det) Det blir spännande att se om scenframträdandet också är inspirerat av the lady. Om jag har hört hela refrängen så är den väldigt kort och det är ju liksom där man ska kunna sjunga med. Den här går nog inte vidare.

Sammanfattning: Malin tror - till Globen Andreas Johnson & Pauline
                                        - till andra chansen Kalle Moraeus och Orsa spelmän & Eric Saade

Dagens citat: "- I brought reinforcement.
                     - Oh great what you brought Joey?
                     - Well I brought the next best thing.
                     - Chandler, you brought Chandler the next best thing would be Monica!"

Lite så känns morgonkvällens startfällt. Det är liksom inte ens b-uppställningen.

Hata hosta!

Nu är jag less på att hosta! Jag vill kunna gå på en lektion utan att duka upp ett helt arsenal med antihostprylar, jag vill kunna träna - men framför allt vill jag sova! En natt utan hostattacker eller stopp i näsan. Är det för mycket begärt?!

Tror att jag störde Anna en aning i natt med en av mina attacker. Jag hörde en djup (irriterad) suck från sängen bredvid - oops. Men vad ska man göra?

Dagens citat: "Nu är jag trött på din känslomässiga förstoppnign!" (En av aporna i Tarzan) Jag vet inte om jag lider av känslomässig förstoppning direkt men stopp i näsan och tjockt i halsen har jag.
 

Vinterspelen!

Ja kanske borde man skämmas. Nu sitter jag i alla fall i soffan och kiknar av skratt till kanal 5s vinterspelen. Folk som ramlar, snö som sprutar och Gunde Svan i programledarrollen - det blir inte mycket roligare.

Minns en liknande tillställning i Byske för ett antal år sedan.

Dagens citat: "Skynda, skynda" (Gunde)

One down...

Ja då hade man överlevt en melodifestivalpermiär till. Jag tycks minnas att jag hade tippat på tre av de fyra låtar so gått vidare - bra jobat av mig om jag får säga det själv! Mor min tyckte att det var ett svagt sartfällt men för att vara en första deltävling så tyckte jag att det var helt okej. Det brukar vara lite trögstartat.

Jag håller tummarna för att Jessica Andersson får en lätt resa i andra chansen och går till final för jisses va bra hon sjöng.

Att Salem Al Fakir gick till final är nog inte så konstigt, han var ju supersöt och han har fattat det här med sing-a-long, man kan ju i princip hela låten redan! Att han fick allra flest röster det tycker jag däremot är lite underligt men, men.

Jag ger 5+ av 5 möjliga till öppningsnummret - tipp topp!!
Pausunderhållningen ligger däremot på -, vi vill ha björn tillbaka!

Över till programledarna:
Måns Måns (aka Mums Måns): 4 - han är ju så bra!
Christin: 3 - hon verkade lite nervös, jag gissar att det släpper till nästa vecka
Dolph: Jag vill inte sätta - på en person så han får 1 men jag förstår inte hans roll och han är ju inge vidare som programledare.

Att Jenny Silver kom sist kändes ju inte som någon chock, vad höll hon på med?! Nej det var ett udda nummer, lite dom Dolph jag förstår liksom inte poängen.

Innan jag slutar ska jag dela ut en femma till nämligen till öppningsnummret! Holding out for a Hero med Charlotte Perelli, Nanne Grönwall och Sonja Aldén. Det blir inte mycket bättre!

/Oao

Propplösning AM

Jag erkänner att det hade låtit ännu bättre om jag hetat något i stil med Berta eller Bodli för då hade det här inlägget kunnat heta "Propplösning AB".

Läget var kritiskt i både handfat och badkar, detta trots att Anna för inte så länge sedan rensade avloppet till duschen (som alltså hör ihop med badkaret). Det rann undan så sakta att man nästan fick duscha i omgångar för att inte fylla badkaret, in och blöta sig, stänga av duschen och tvåla in sig, på med duschen och spola bort tvålen, av med duschen och in med schampot och ja ni förstår poängen.


Men finns det ingen man i huset så kan man ju inte heller dellegra skitgörat till honom. Visserligen skulle vi kunna ringa Janne (hyresvärden) men det skulle ju inte ske förrän på måndag. (Varför vi inte ringt tidigare finns det ingen bra förklaring till) Men just idag bestämde vi oss i alla fall för att så här kunde vi ju inte ha det så vi ringde mor, som för tillfället befann sig på Kappahl den lilla lurken, och frågade hur vi skulle gå till väga. Hon rekommenderade propplösning och sugpropp  - eller vad det då heter, ni vet en sån där med träskaft som man floffar med (se bilerna).



Vi sköt på det så länge vi kunde. Jag antar att det går att utläsa av bilden men jag såg inte direkt fram emot uppdraget.



Och inte Anna heller om jag säger så. Vi började med handfatet eftersom mamma nog trodde att vi skulle behöva Janne till badkaret.


För att vara miljövänliga och för att vi var lite rädda för frätskdor både på oss själva och rören som skulle rengöras så gjorde vi egen propplösning, ett recept från de där städtanterna på TV4.
1 kopp bakpulver
1 kopp salt
1kopp ättika
kokande vatten

Oj vad det pyste och väste, riktigt spännande måste jag säga.

När propplösaren gjort sitt och vi floffat lite så ta mig tusan rann det inte undan bättre! Jo och när det var så lyckat så tänkte vi att varför inte göra ett försök med badkaret också?!

Och här vill jag lova att floffandet gav resultat!


Här är jag i högsta hugg med floffen och lägg särskillt märke till mina nya långkalsonger, eftersom mina älsklingskallingar till min stora sorg drabbats av hål i rumpan var jag tvungen att köpa nya.

Nu laddar jag för Melodifestivalen, tyr att jag inte ska sjunga för jag är så förkyld att det nog låtit lite illa. Jag menar till skillnad från när jag är frisk då alltså.

Dagens citat: "Ah men säg inte jag kan detta me, jag ä ju ba fabulös!" (Dag-Otto)


En vecka kvar till OS...iiihh

Ja gott folk nu är det bara en vecka kvar till OS och då slår Charlotte Kalla till och vinner 10 km fristil! Tyvärr missade jag målgången eftersom vi zappade lite.

Men först mina vänner och alla som jag känner är det dags för den första och mycket efterlängtade delfinalen av medlodifestivalen. Så vi skjuter lite på OS-nervositeten och ger plats för schlagervariantetn. Jag har tjuvlyssnat på bidragen som ska tväla imorgon och nedan förjer mett omdöme och tips:

1. Ola (Unstoppable)
Låter nytt och annorlunda trots att han återanvänder namnet Natalie. Han hade ju en singel med det namnet för några år sedan. Låten ger mig lite Mika-vibbar dock utan falsett, i alla fall i den bit som jag har hört. Om jag får välja så är Ola en av dem som går direkt till Globen. Och jag tror faktiskt att det blir så med tanke på motsråndet.

2. Jenny Silver (A Place to Stay)
Känns lite tråkigt, det händer inte så mycket i den bit som man får lyssna på. Jag tror inte på den här den är lite för intetsägande, ingen kommer att minnas den när det blir dags att rösta. Jag kan inte riktigt urskilja en tydlig refräng och det är aldrig bra om man siktar på att go down in the hisotry of schlager. Mind you jag har inte hör hela låten det kanske finns en refräng någonstans vem vet?

3. Linda Pritchard (You're making me hot-hot-hot)
Detta känns väldigt bekant. Typ Velvet och förra årets startfällt i ESC. En "tuff" tjej som sjugenr poo à la girl power. Och som vi alla såg så gick det ju inge vidare. Den skulle kunna gå till andra chansen men det beror nog mer på dåligt motstånd om inte scenshowen är top notch.

4. Pain of Salvation (Road Salt)
Ballad av typen Hero of War. Gruppen gör vanligtvis hyfsat hård rock. Den sticker ut och ligger väl som man brukar säga rätt i tiden så det skulle kunna gå. Kan kanske bli svårt att gå direkt till Globen men andra chansen bodre de kunna klara av. Jag håller en liten tumme för det, om scenframträdandet är bra.

5. Anders Ekborg (The Saviour)
En ganska typisk schlager med lite italienska (tror jag) i refrängen och sådant uppskattas ju ute i Europa. Han är ju en rutinerad aritst så med ett bra scenframträdande kan det nog gå. Men jag måste säga att jag hoppas på andra chansen eftersom jag vill ha nästa bidra direkt till final.

6. Jessica Andersson (I did it for love)
En ballad av typen Empty Room. Hon sjunger ju great och det lilla man får höra av låten låter lovande så jag hoppas verkligen att Jessica can cathc a break här för hon har haft det lite tungt sedan hon lämnade han Magnus Bäckström och började köra solo.

7. Frispråkarn (Singel)
Här tror jag att vi har morgonkvällens riktigta bottennapp. Jag har inte ens orkat lyssna igenom de 1.07 som man kan lyssna på ikväll. En gamal nybörjare som rappar typ Fronda och han lyckades ju inte så nej det här tror jag inte på. (Och Sverige nu hoppas jag verkligen att ni inte tappar omdömet som förra året får då får jag överväga att inte vet jag flytta till Norge eller nått.)

8. Salem Al Fakir (Keep on Walking)
Ja det låter tro det eller ej som Salem Al Fakir och jag är tyvärr inget jättefan så jag tror inte på det här. Det instrumentala är bättre än själva sången. Det kan nog bli en radiohit i väntan på att de bidrag som går vidare släpps.

Sammanfattning: Malin vill ha till globen - Jessica och Ola
                          Malin vill ha till andra chansen - Anders Ekborg och Pain of Salvation

Kom igen nu Sverige!

Nej nu ska jag koncentrera mig på På spåret.

Dagens citat: "Ända in i kalket nu Lotta" (Christian Luuk vid Charlottes finalframträdande med Hero i ESC)

My God I'm good!

Fick jag VG på allt under förra terminen eller fick jag VG på allt?! Ibland får man flashbacks till gymnasiet, då var det ju en hel del MVG (som motsvaras av VG på universitetet).

Och på tal om flashbacks, har jag berättat om en mindre trevlig fashback som jag hade för någon vecka sedan? Vi sitter på en föreläsning/lektion och så är det en tjej som säger "Det här är säkert en dum fråga men..." Det enda som fattades var att det hela skulle ha inletts med ett "Är det bara inte jag som inte fattar?".

Mera falshbacks, idag hade jag rejäla flashbacks till latinlektionerna. Vi bestämde kasus, genus och annat besvärligt på ord från en text på fornsvenska. Lite så här "Hm, det här ordet slutar på -um, var finns -um idet här schemat och vad betyder det". Det var rätt kul när man väl kommit igång men det tog ett tag. Marianne var ju så himla söt! Kanske var det därför jag gillade den övningen.

Ikväll blir det våfflor med sylt och grädde och Louise på besök - nice!

Dagens citat: "Men vi ha ju självförtroendet, för vi har varit så bra genom åren" (Jag, ganska bra sagt eller hur!?")

RSS 2.0