Får det lov att vara en potatis?

Chip chillivipp!
Sorg och bedrövelse - det regnar! How can they do this to me, de hade lovat 1-2 dm snö och vad får jag regn! Ibland tänker jag att jag inte borde ta det personligt...

Som om inte det vore nog med att det reganr så är det söndag också vilket betyder att det är skola i morrn, vilket i sin tur betyder att min långhelg är över. Det har varit en dyr långhelg, gick på stan i torsdags, i fredags och igår.
Igår var jag även hos morfar och hos Bettan och Bengå. Niklas fyller 18 år idag så vi firade lite i förskott.

Morfar berättade en historia om en man som skulle flyag till Stockholm och när han satt på planet insåg han att han bara hade långkallingar på sig - kul!

Jag vill bara visa hur fint det var igår och i förrgår så här kommer några bilder från min och Annnas photoshute.






 

Kolla va fint!

Ja just det jag kanske ska förklara rubriken. Så här var det, morfar hade köpt potatis åt mamma, en 5 kilossäck, och när vi skulle åka hem var det lite trångt i bilen med alla shippngpåsar, 5 personer och en potatissäck så Tommy fick hålla i potatissäcken. När vi började närma oss Byske hade han väl lite tråkigt så han frågade mamma "Får det lov att vara en potatis", det låter kanske inte så kul nu men det lät väldigt roligt för potatisen var inte inblandad i smatalet.

Dagens citat: "Kan ni se det positiva nån jävla gång." Pappa (som är känd på sitt jobb för att vara en gnutta negativ) till mig och Anna för att vi gnällde över att premiären av nästa harry Potter film flyttats fram. han tyckte att vi skulle se det som att vi hade det roliga kvar.


P.S Louise det är klart du får äta hos oss! D.S

Vad spelar det för roll??

Chip!
Vad spelar det för roll att jag totalt misslyckade med mitt enda mål för dagen - att köpa julklapp till Anna - när Sveriges handbolls herrar slog polen med 27-24?? Man blir helt adrenalinförgiftad men vad seplar det för roll om man skakar så att mjölken skvätter?? Vad spelar det för roll att jag måste läsa en bok som heter Lita på din tonåring, en enda lång, velig och allmänt dåligt skriven bok??  

Låt mig förtydliga exakt hur dåligt det gick med min julklappsshopping. Jag skulle alltså ha en julklapp åt Anna, istället kom jag hem med en ny tunika och ett par stövlar åt mig själv...ooops!
Som om jag inte spenderat nog med pengar på mig ska jag klippa mig imorrn... ekonomisk ångest!

Jag vet inte vad mamma stoppat i middagen men hela familjen drabbades av kollektiv damp vid middagsbordet. Anklagelserna duggade tätt, jag ankalgade Anna för att ha skämt ut mig i lördags, och mamma anklagade pappa för att kunna prata ihjäl en gråsten.

Dagens citat 1: "Geswint!" (Pappa)
Dagens citat 2: " med min längd är det bara att hoppa, ta dem och sätta dit dem." (Jonas källman om Doders passningar) 

Allting gnistrar...

Chip!
Har precis anlänt till Byske.
Hela vägen mellan umeå och här satt jag bara och tittde på allt det vita vackra!! Det är så fint med lite snö - hopas nu bara att det ligger över jul.

De har satt upp en stor gran inne i samhället, den är jättefin vilket gör att den som står utanför lägenheten känns ännu mer .... hmm.. jag vill inte säga pinsam men jag kommer inte på något bättre så det får duga för tillfället.

Jag tror jag glömde att berätta om hur Anna skämde ut mig i helgen? I lördags efter att hon varit på rex åkte hon buss hem, på sagda buss träffade hon en kille som började prata. Visserligen tyckte hon att han ställde lite konstiga frågor men det kopplade inte att det kanske var någon som jag kände. Så i söndags blev jag tvungen att leta upp personen på facebook och förklara situationen. Han bad så mycket om ursäkt för att han "varit full" mot min syster när det var jag som var det tänkta målet.

Dagens citat: "Allting gnistrar allt är tyst, över vita gator som snön kysst..." (Peter Jöback,  Viskar en bön)

Oh my god!

För att citera en god vän (Jenny)!

Japp för jag och Anna såg Mr Björn Ferry på IKSU!!!! Hur häftiga är vi??

Tack för the inside information Anette!! Jag såg en brevbärare igår, hon körde en liten packmoped och det blåste och snöade - så det känns ju bra att veta att det inte alltid är så!!

Jag och Anna håller på att julpynta, det blev ett litet avbrott för en svettig timme på IKSU (totaly worth it by the way!!) men nu ska vi köra vidare.Det blir så mysigt!!

Och ja Issa, jag har läst de tre första böckerna - mycket bättre än filmen planerar att läsa den fjärde till jul!

Stress, julgran och gamla lärare

Chip!
För att ha varit en riktigt långtråkig lödrag har det ändå hänt ganska mycket.

För det första har jag använt ordet folkhemmet så mycket att jag känner mig som Ischtvan, jag hoppas att alla som hade honom minns den lille tomten, för er som inte läste socialkunskap så kan jag meddela att ingen kan använda ordet folkhemmet lika mycket som han! Vem hade väl trott att jag en dag skulle få användning av det?! Anledningen till jag har agerat Ischtvan är att jag har skrivit en knappt frya sidor lång (kort?) analys av en bok i ämnet. Skulle du kalla 4-5 sidor för en kort analys?? Om du dessutom ska ha seminarium på den boken + en bok till?? Vi i min klass gör inte det, men det är väl bara att bita ihop och hålla färgen antar jag.

På tal om att hålla färgen, så höll jag på att få stressammanbrott ikväll. Då Anna skulle ut med sina polare bestämde jag mig för att gå på bio. Jag planerade noga - filmen, Twilight, skulle börja 18:30. Okej tänkte jag då måste jag ta bussen som går 17:50, trots att jag inte läste matte C kunde jag räkna ut att jag då skulle ha 40 minuter på mig vilket borde vara gott om tid - speciellt som jag redan köpt biljetten på internet. Bussen var tio minuter se, ingen fara tänkte jag det är fortfarande en halvtimme kvar. Men kärring till att köra sakta! Om jag klagar på att någon kör sakta då går det minsann inte fort! Och jag tror vi stannade vid typ varenda stopp. Och mitt i allt ihop skulle de byta chauför - panik! Då var det typ sex minuter kvar tills filmen skulle börja. Tack och lov var chaffisen som tog över snabbare men jag fick ändå lov att springa till biorafen.

När jag äntligen kom fram skyndade jag mig till den där automaten som man bara drar sitt kort i och får ut biljetten. Men tror ni att den fungerade?? NEJ!! Nähä, så jag ställde mig i en av två köer - den kortare. Men tror ni den gick fortare för det. A clue NO! 

Jag fick i alla fall min biljett, plats nummer 19, rad 2 = mitt i raden. Så det var bara att be om ursäkt och tränga sig in, som tur var hade de inte hunnit släcka belysningen.
Till råga på eländet var filmen en besvikelse, boken var betydligt bättre och hur någon någonsin kunnat jämföra den med Harry Potter är för mig helt obegripligt. 

Men jag ser det från den ljusa sidan, allt det där rörde i alla fall om lite i min annars väääldigt lugna dag.

Janne (hyresvärden) har satt upp julgranen här utanför - vilket vrak. De nedersta grenarna har inga barr kvar och sen har den legat här ute ganska länge och är således plat (har brutna grenar) på en sida. Vi får hoppas på mycket snö i vinter, då kanske man inte tänker på att granen egentligen skulle göra sig bättre som grillved.

Dagens citat: "Du ska icke andra bilar hava framför dig" (Morfar) Ibland kan man inte låta bli att bli stressad.

En sockerbagare...

Chip!
Egentligen borde det väl stå en pepparkaksbagare för jag och Anna har bakat pepparkakor! Lite fusk var det för vi hade köpt degen men annars var det helt äkta. Om man tänker i traditionella banor - julpepparkakor - så är våra kakor inte "normala" , eftersom jag och Anna inte har några egna pepparkaksforma så lånade vi av Louise och hon hade bara en elefant och giraff. Sen tog det ett tag innan vi fick snitzsen så några elefanter lider av snabelbrott, och ett par giraffer har lite halsbekymmer.

För att testa kvaliteten åt vi några kakor med lite ädelost-klet - mums!

Jag träffade en brevbärare för några dagar sen, väluppfostrad som jag är så tackade jag för posten. Sen dess har jag funderat lite, gud vilket otacksamt jobb brevbärare måste ha. De springer i trappor hela dagarna (verkligen hela dagarna, ibland droppar posten in vid fyra) och släpar runt påbåde det ena och det andra, och hur ofta träffar man sin brevbärare? Anette, kan man kanske få lite inside information om hur det är att vara brevbärare?

Är mäkta avundsjuk på Anna som såg Björn Lindh på IKSU idag! 

Dagens citat: "Bjorn Lind!" 

Opposable thumbs!

Jag tror att jag skrev om "opposabel thumbs" för några dagar sen... och nu hörde jag det precis igen, den här gången i House. Komiskt!

BRIS! KRIS!

Chip!
Idag stod det brisdag på schemat. Det var väl helt ok, ända tills det var dags för rollspel - inte en av mina favoriter! En person skulle vara elev med problem och en skulle vara lärare. Alla andra fick ganska lätta roller som elever, de gick met ut på att sitta och vara sura. Men när det blev Malins tur fick hon en elev som var kär i sin lärare. Hur kul är det?! Så jag fick två jobbiga roller...en elev som är kär i sin lärare och en lärare med en tjurig elev. Not fair!

Sen var det bara att speedwalka hem för vi hadebjudit in Louise och Jocke på middag. Jag ville bjuda på spagetti och köttfärssås, Anna ville bjuda på Chili con Carne vi lät gästerna bestämma så jag blev nerröstad. Tyvärr kom vi inte ihåg att ta fram köttfärsen i morse så den var frusen. Ingen skada skedd tänkte vi och började extra tidigt med middagen. Jag tog tag i köttfärsen (litar inte på Anna när det gäller köttfärs... hon är inte lika noga med att hacka söndet den) och Anna ställde sig för att hacka paprikan som skulle ner i Chilin.Tyvärr kom hon inte så lång innan hon hittade en larv i den - TRAUMA! Efter lite teamwork så fick vi ner paprikan i en soppåse som vi sedan ställde utanför dörren - och där står den nog kvar än nu när jag tänker efter.

Vi fick be gästerna ta med en paprika men annars var det lyckat! Efter maten gjorde vi en lite personlighetsanalys - mycket intressant!

Dagens citat: "We'll discuss it in the morning!" (Monica Vänner)

P.S Jenny, Louise klippte sig i fredags och jag håller med supersnyggt! D.S

Julbak!

Chip!
Idag stod det julbak på schemat. Tyvärr var Anna och Louises scheman mer späckade än mitt så vi kunde inte dra igång för än vid fyra.

Man skulle kunna tro att det var tre bagare och en smet...men det var tre bagare och en deg så det gick bra. På bilden nedan ser ni två av bagarna i full färd med att blanda ihop ingredienserna:



När det var avklarat och degen jäst i x-antal minuter var det dags att fixa till själva bullarna.



Se vilken fin deg... och vilken utmärkt teknink jag använder för att få ut degen på bordet!

Vi gjorde två varianter av saffransbullar, vanliga lussekatter och bullar som man ska doppa i limesocker - mycket lyckat! 
(Lägg särskillt märke till bagarens snygga frisyr!)



När bullbaket var avklarat och vi ätit lite middag kom vi liksom av oss, så det blev inge pepparkaor trots att vi fuskt och köpt degen. Men jag och Anna lånade pepparkaksformar (en giraff och en elefant) av Louise så inom en snar framtid ska vi ha tillgång till papparkaor också.

Dagens citat: "- No, no buts!
                          - However..
                          - That's just a fancy word for but!" (Rachel & Joshua Vänner)

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest...

men fredg är ändå den dagen som känns bäst ge mig då godis det gillar jag mest..

ja, har ätit lite godis men det vart inte så mycket....anna hade en liten kakorgie, hon bakade choclatechip cockies med nötter och apelsin...sen åt hon upp en del av dem, jag vågar mig inte på en procentsats men om jag säger som så att hon hade inte köpt något godis... you do the maths.

malin har varit duktig idag, läst två kapitlet i sin bok, städat köket och vardasrummet och handlat! Inte illa!!

Dagens citat: "Opposable thumbs!" (Ross, Vänner) Hur ofta kommer man i kontat med det uttrycket?? Förutom i vänner då? Jag läste det i en bok idag!

Misslyckad julshopping...

Chip!
Jag och Anna hade planerat att köpa typ alla julklappar idag.... det gick väl så där om man utrycker det så snällt som möjligt. Det blev en hel del nja, kanske och hmm... vi lyckades köpa en ram till farmors kort, korsordspennor till farmor och morfar. Några småsaker till men de kan jag inte nämna här i fall någon av de berörde skulle få för sig att läsa. Det värsta var ändå när vi skulle köpa två t-shirts till Tommy för 199 och istället betalade 299, till råga på eländet så var det vårt fel det låg två rader med t-shirts på bordet och den bakre var tydligen dyrare - så nu måste vi in och lämna tillbaka dem för vi hade redan köpt en del av han julklapp så det blev lite häftigt med 300 kr till.

Och ändå började dagen riktigt bra jag var hypereffektiv läste ett kapitel i den mindra intresanta  boken och sen var jag på IKSU...sen barkade det som sagt utför och efter shoppingen har jag inte gjort något nyttigt överhuvudtaget... skämmes!

Dagens citat: "Ye but if you spend it, it will be like shopping" (Rachel Vänner)

Ja tack så mycket!

Chip!
Nu har jag bråkat färdigt med The Phonehouse, de erkände sitt misstag och skulle åtgärda det! Ka-ching, typ 400 kr mindre att betala.

Lugn dag idag, nil nove sub solem.

Nostalgitripp!

Chip!
Än en gång visar tv ingenting a intresse så jag och Anna kör en liten nostalgitripp - första säsongen av Prison Break. Det funkar ju alltid.

Annars har det varit en lugn helg, gårdagens lilla familjemiddag gick bra, pappa hade lite svårigheter med vårt matbord. han höll på och slog i bordsbena hela tiden men det resulterade inte i någon katastrof så jag betraktar som sagt middagen som lyckad.

Anna hade det lite kämpigt igår, hon kom på att hon glömt handväskan i Byske... ja vad ska jag säga, för husefridens skull tror jag att jag välker att inte säga något mer.

Dagens citat: "Oh my mistake, just what I need a duck" (John Abruzzi, Prison Break)

P.S Jag har hört ett rykte om att folk börjat/tänker börja lyssna på julmusik - det är INTE tillåtet än! D.S

My god I'm good!

Chip!
Jag har varit så grymt duktig idag! Steg upp strax före nio, åt frukost och gjorde mig något sånär presentabel sen cyklade jag till UB (universitets biblioteket) och där satt jag sen från typ tio till tre och läste allt som skulle läsas ur en kursbok! En enda kisspaus det var allt, jag är rent imponerad av mig själv!

När jag kom ut från UB och därmed blev kontaktbar för omvärlden fick jag reda på att Anna, mamma och pappa var halvvägs hit, så nu blir det famlijemiddag (- lillebror). Tacogratäng - mums!

Känner mig lite stel i ryggen...misstänker att det beror på att jag suttit i typ fem timmar i sträck. Kan också vara träningsvärk sen igår... var på ett lite rörigt step muskel pass.

See you later!

Bra jobbat Malin!

Chip!
Trots att jag tog en liten sovmorrgon, har jag jobbat på bra idag.

Vi börjag med anledningen till att jag tog sovmorgon. Det var klassfest igår, en stillsam men trevlig en. Vi var bara sju pers om jag har räknat rätt. Och för att citera far min så satt vi och "toktala", och jag vill gärna lägga betoning en på tok.  Hälften av tiden hängde jag inte med alls. Till mitt försvar måste jag säga att jag inte var ensam om det, vår värd hade också problem. Ni som känner mig vet att denna problematik inte berodde på att jag var överförfriskad. Orsaken var helt enkelt att majoriteten av festdeltagarna var samhällslärare. Ruskigt allmänbildade - men det handlade mest om politik och det vet jag inte dirket mycket om.

Anyway, när jag väl kokkit mig upp var jag effektiv. Jag började med att ringa teila och the phonehouse för att gnälla. Sen städade jag hela lägenheten rätt ordentligt. Det var nödvändigt.

När jag städa klart och jag satt och kollade mina mail ringde det på dörren. Då jag inte brytt mig om att klä på mig utan städat i pyjamas övervägde jag att inte öppna men jag var så nyfiken att jag inte kunde låta bli att titta ut genom titthålet, och det var som jag misstänkte - jehovas. När jag stod där vid titthålet fick jag för mig att de kanske hade hört mig och då kändes det dumt att inte öppna dörren. Så jag hade en lite pratade lite med de två vittnena, de var två nga tjejer, kan inte låte bli att tycka synd om dem - och då menar jag inte för att de fick se mig i pyjamas! Lite läskigt hur mycket de kommer ihåg av vad man sagt tidigare.

Efter detta lilla möte hoppade jag i duschen och sen begav jag mig till Ålidhems bibliotek för att fixa lite kurslitteratur. Mycket lyckat, jag fick tag i alla utom en bok! Ka-ching!

Sen gick jag vidare till Louise, där jag åt en delicious middag - kycklig och potatis. När middagen var avklarad bar det av till coop! Det blev inget annat än mat men det var trevlig i alla fall.

Dagens citat: "Är det Jehovas så spyr jag!" (Jonas Där fick du)

Ny kurs - nya tag!

Chip!
Japp idag hade vi sista mötet i basegroup 4, tråkgt men samtidigt skönt att slippa den här kursen för det har sannerlign inte varit någon höjdare. I morgon börjad och läs noga nu det är helt sant nästa kurs heter Livskavlitet. Låter inte det som en kul kurs?! (sa hon med panik i rösten!)

Ber så mycket om ursäkt Louise, jag vet inte hur jag kunde glömma att nämna att det var Prison Break dag igår - so sorry honey!

Åt lunch med Kajsa på Corona - gott - men inte lika gott som den citron/maräng paj som jag sedan fikade nere på stan också med Kajsa. Vi gjorde en riktigt "England" och pratade bort ett par timmar, vi lämnade cafét vid fyra. I guess time flys when you're having fun.

Har fortsatt att briljera på stap dance... var väl inte på topp idag efter fyspasset igår, men jag hänger med yey!

Dagens citat: "Every new beginning is some beginning's end" (Från en låt som jag inte kommer ihåg vilken det är)

Socialisation...blä

Chip!
Japp nu är den klar, min socialisations uppgift - den är inte bra men den är klar!! Jag är inte ens riktigt säker om Lars-Åke kommer att förstå hur den hänger ihop med den ursprungliga uppgiften - but it's there if you close enough!
Nämde jag att det bara har tagit typ hela dan!? Men nu så här lagom till Prison Break är jag klar!! Och då har jag dessutom hunnit vara på ett fyspass på IKSU, how good am I??

Jag erkänner att det fortfarande är ostädat... men det tar vi en annan dag. (Lägg märke till pluralen sis!)

Time to say good bye!

Dagens citat: "Hm, hm fine by me!" (Ross Vänner) Idag var det ett av de bästa avsnitten!

Underhållning på hög nivå!

Chip!
Bestämde mig i lördags morse att jag nog skulle åka hem en snabbis eftersom jag ändå är ledig i morrn. Sagt och gjort jag släppta allt jag hade för händerna (städning) och kastade mig på första bästa buss.

Större delan av familjen, mamma, pappa och Tommy var inte hemma igår jså jag och Anna gjorde en middag för två - tacogratäng - sen underhöll vi oss med roliga klipp på youtube. TIPS: Om ni har tråkigt sök på "AFV" på youtube och se ett som heter typ Isn't life a ball och ett som heter något med  falls det är underhållning på hög nivå!

Detta är dock bara nödvändigt om man inte har mina föräldrar för sdå kan man helt enkelt se live showen! Jag, Anna och mamma gick på marknaden idag - och det var snorhalt på vägarna. Jag höll på ramla en gång då jag råkade trampa på en trotoarkant så jag sa "Passa er för kanterna de är hala", ca 20 minuter senare klvar mor min på en kant och räddas av sin älskade dotter (mig) från en prkatvurpa. Hrm I told you so!

Och vet ni vad som mer är undrehållning på hög nivå? Handboll, Sverige-Turkiet närmare bestämt Sverige krossade med 42-18, det är en handbollsmatch i min smak.

Att spela kort med far min kan också vara vääldig underhållande, för en sämre förlorare får du leta efter!

Parlamentet var faktiskt riktigt rolig ikväll...Robert Gustavsson var på topp. Jag säger bara "La de svinge"

Att det sen inte går någon bra film kan ju inte jag hjälpa (tyvärr) men då finns det ju alltid ett alternativ i form av en bok, ikväll får det bli Hot six av Janet Evanovich - highly recomended!

Dagens citat: "Om du had sett korta mine du tyck du nog att i ha jort he ganscka bra hitentils" Pappa under ett mindre lyckat parit Jazz.

RSS 2.0