2012

"Än en gång slutar året..." Ja jisses, vad fort tiden går. Man hinner ju inte vara med. Så här på årets sista dag tänkte jag att det skulle passa bra att försöka summera året som gått. Jag kör på samma koncept som ifjol en lista utan inbörders ordning på viktiga grejer som hänt under 2012:
 
  • OS-silver i handboll, inte helt väntat men givetvis helt underbart
  • Vinst i ESC, tyvärr missade jag spektaklet eftersom jag var på bröllop
  • Jag flyttar tillbaka till Umeå.
  • Kronprinsessan och hennes prins får sig en liten prinsessa och det första som jag kom att tänka på när jag hörde hennes namn var "Joey, it's Estelle!"
  • Stefan Löfven tar över som ledare för sossarna, herr Juholt blev kortvarig och det fanns säkert en bra anledning till detta men ja, jag är ju inte så intresserad av politik så jag kommer inte ihåg den.
  • Zlatan byter från Milan till det något mindre prestigefyllda Paris Saint-Germain, och ja han är ju bäst som vanligt. Sen fick han också sin sjunde guldboll, vad ska man säga? Kanske: "who tha man? Zlatan, Zlatan"
  • Helena Johnsson lägger av med skidskytte - tråkigt, men vad ska man göra
  • Anja Pärsson slutar, tråkigt men hon hade ju i alla fall liksom gjort sin karriär om man säger så. Hon flyttar också till Umeå och blir mamma - men har jag träffat henne, nej.
  • Jag hade ledigt sommarlov för försa gången på mååånga år - sweet!
  • Under detta sommarlov får jag en snilleblixt under ett telefonsamtal med Issa och cyklar till Svanström - inte min bästa idé någonsin men jag överlevde ju det också.
  • David och Lina gifter sig och vi andra planerar möhippa/svensexa så det står härliga till.
  • Cissi meddelar att en liten är på väg (the gang växer).
  • Jag och mina syskon ordnade årets upplaga av släktträffen. Med mina syskon menar jag då Anna eftersom Tommy jobbade och trots den goda framförhållningen så lyckades han inte byta bort det passet. Detta måste ju betyda att han fixar allt nästa gång - eller?!
  • Min vän Triceps Killer försvann spårlöst från IKSU
  • Anna flyttar in till mig under ett par vekor då hon fått för sig att hon ska plugga mer - till irdottslärare. Men det blir bara ca en månads studier innan hon ångrar sig och känner att nej fem år till på universitetet det orkar hon inte med.
  • Jag och Anna ger mamma den bästa födelsedagspresenten ever - biljetter till Johan Glans World Tour of Scandinavia. Succé!
  • Bragden i Berlin, nu såg jag ju inte matchen själv men Sverige låg under mot Tyskland med 4-0 i halv tid och lyckades hämta upp till 4-4 innan matchen var slut. Det måste ha varit i klass med matchen mot Spanien för några år sedan.
  • Barack Obama vann (tack och lov) presidentvalet i USA.
  • Världen går inte under den 21 december, och det känns ju bra.
Ja men det var väl typ det som hände. Då övergår vi till att utvärdera önskelistan inför 2012 som såg ut så här:
1. Flytten till Umeå går smärtfritt och det visar sig vara ett bra beslut.
2. Jag lyckas håla mig med jobb även till hösten.
3. Anna kunde ju få ett jobb som sjukgymnast, typ i närheten av Umeå.
4.  Det är OS i London i sommar - jag hoppas på ett par svenska medaljer.
5.  Det håller på att vara dags att vi vinner ESC!
6.  Det utkommer en ny bok (den första i en serie) som håller Harry Potter-klass.
7.  Mina söderboende vänner kommer till insikt och flyttar hemåt.
 
Vi tar det från början:
1. Jo då, flytten gick ju bra förutom det där lilla debacklet med bilen som strejkade. Och jo det var ett bra beslut.
2. Jobb check!
3. Tyvärr, eftersom hon inte var sugen på inlandet så blev det inget sjukgymnastjobb.
4. Ja handbollssilvert var ju lovely, sen tog vi ju ett par medaljer till och det var ju kul förstås men det var inte riktigt mina sporter.
5. MEN JA! Tänk att vi gjorde det!
6. Nja, tyvärr alltså inget av den kallibern har dykt upp.
7. Önskningen slog inte in helt och hållet men jag tror att de i alla fall har börjat komma till insikt.
 
Få se om jag har några önskningar inför 2013:
1. Ett jobb närmare kusten, Umeå/Skellefteå så att man slipper pendla
2. Sen håller jag kvar vid önskning nummer 7 från 2012 års lista.
 
Och ja, det var nog allt.
 
Det bästa med 2012:
film: Hunger Games får det bli, i brist på konkurrens den är ju absolut sevärd men boken är bättre
låt: Kan ju bara bli Euphoria!
fest: Lina och Davids bröllop
kommentar: "Asså det är så jävla gott med grädde!" (Cissi)
bok: The Chalk Girl (senaste boken i serien om Mallory, Riker och Charles Butler av Carol O'Connell)
underhållning: Här brukar jag ha kategorin koncert men jag tror ta mig tusan inte att jag varit på någon sådan i år så jag breddar lite och då blir det så klart World Tour of Scandinavia med Johan Glans.
Vänner citat: "Not great Joe!"
tv-serie: Revenge
skiva: Inte en enda skiva tror jag att jag har köpt, så det får bli Agnes skriva Veritas som jag lyssnat en del på på Spotify
tabbe: att försöka sig på storkok av little drops of heaven - görs lättast i små satser
fynd: Gungstol för 125 kr, inte illa pinkat om jag får säga det själv

23, 24 december

Hopp och hepp så var julaftonen förbi för den här gången, eller ja det är väl kvar en dryg timme av den om man ska vara petig.

Gårdagen ägnades åt julstök så som tillverkning av sillsallad, lite kakbak och så stod jag åter igen för rödbetssalladen som jag tydligen nu mer är expert på efter att ha lagat till den två gånger. Ifjol minns jag att jag ringde mamma minst en gång och i år var hon med och övervakade, men om de vill ge mig äran so fine by me! (Jag kanske inte borde nämne att det bara är typ fem ingredienser i vår rödbetssallad.)

Sen avslutades kvällen med tidernas bästa Så ska det låte, nämligen en julspecial med ingen mindre än allas vår Peter Jöback tillsammans med Sarah Dawn Finer - det blir inte mycket bättre!

Tyvärr måste jag också meddela att det röda motståndet förlorade slaget om julgranen och den kläddes redan igårkväll. Det röda motståndet bestod av mig och pappa och vi försvarade oss så gott det gick mot Söndagskuppens frontfigurer Anna och mamma men till slut gav vi upp - för julfridens skull.

Således hade jag och Anna gott om tid att göra oss klara i morse innan vi skulle till kyrkan. Det är ju alltid mysikgt i kyrkan så här till jul men jag och Anna konstaterade att nu börjar vi vara lite less på det julspel som varje år spelas upp i Byskekyrkan, det är dags att mordernisera. Och med modernisera menar jag inte att man ska skriva om bibeln(!) jag tycker bara att man kan väl hoppa över själva spelandet och bara läsa upp texten. Då blir det tid över till lite mer julmusik eller något annat trevligt.

Efter kyrkan var det grötlunch, och sen fika i Annas lägenhet innan Kalle Anka. Jag är rädd att det är ett ålderstecken men jag känner inte längre behovet av att se hela Kalle, för mig skulle det räcka med Tomtens julverkstad (oklippt version), Kalle i djungeln och Musse, Långben och Kalle på husvangssemester - och så de nya grejerna. Jag har lite svårt att sitta still hela tiden och jag tror det beror på att mitt intresse inte rikigt är på topp.

Mat efter Kalle - gott! Och sen bort med maten och fram med julklapparna, öppna klapparna och sen kaffe och kaka på det. Så om vi ska sammanfatta den här julen med tre ord så får det väl bli mat, fika och kryckor - ja eftersom stackars Tommy hoppar på sådana efter sin knäoperation.

Som vanlgit måste jag ha varit hur snäll som helst under året som gått för jag fick då en hel hög med paket. De innehöll bland annat:
* en pyjamas
* två böcker
* en chokladask
* en klocka
* ett förkläde
* ett spel
* tvål
* en sittpuff
* ungsformar
* kalender

och sen har jag säkert glömt ett par stycken också.

Jag kan bara hoppas att alla de mina har haft en lika bra jul som jag. Trots att man inte längre har det där julpirret så är julafton en väldigt trevlig dag!

Så var det då dags att avrunda den här jullåtsutmaningen som pågått under december
Jullåt för den 23 december: Det får bli Carolas Himlen i min famn, det var ju nu några år sedan den kom, vi behöver ju inte räkna exakt, men när den gjorde det så tyckte jag att den var super. Den är ju fortfarande bra men lite var nog grejen att det var en nu jullåt och det var inte så vanligt på den tiden. (Oj nu lät jag gammal)

Jullåt för Dopparedan: Dagen är kommen, gärna versionen från Carolas "Jul i Betlehem". Den är fin och titeln passar ju väldigt bra speciellt för barn som har väntat hela december på jul den här dagen. Lite besivken är jag också att vi inte fick sjunga den i kyrkan idag, en massa andra psalmer hann vi med men inte den.
 
Dagens citat: "Dagen är kommen, kärlek triumferar..."


GOD JUL ALLA !!!

22 december

Trots att jullovet nu äntligen har börjat så var klockan ställd på 05:50 imorse, allt för att komma hem igen till jul. Jag hade egentligen ganska gott om tid men hur det nu var så blev det så att jag fick springa till lokalbussen. Det var ju ltie oturligt, men sen hade jag tur vill jag lova - för det var fler än jag som tänkte åka hem igen till jul och precis när jag kom längst fram i kön stammade den stackars chauffören fram att det bara fanns en plats kvar. ME! Så även om vi var lite sena från Umeå så kom jag iväg betydligt tidigare än de som var tvungna att vänta på en extrabuss.

Det har varit lite en felsägningarnas/felhörningarnas dag idag - beroende på vem man frågar. Enligt mig så var det mamma som inledde denna dag när hon bad mig att förbereda kvällens middag som skulle bestå av biffar. Hon sa klart och tydligt mer än en gång att jag skulle blanda 3/4 dl ströbröd med en halv dl mjölk. Visst tyckte jag att det blev lite stabbigt men jag tänkte väl inte mer på det förrän mamma kom in och misstänksamt frågade om det verkligen var en och en halv dl mjölk. Och det var det ju inte, eftersom hon sagt en halv. Mamma has a slightly different version of the story.

Sen var det lomhörda Annas tur att höra lite illa. Pappa förgyllde middagen med lite egenkomponerad julmusik. Han pratade om att ta artistnamnet "L-G Esaias Tegner" och Anna tyckte precis att han tog sig den väldigt ödmjuka namnet "Mesias".

Och då kom vi osökt in på en gammal klassik mishearing. Det var några år sedan Anna sa till mig "Oj, flitens lampa lyser" och på något sätt fick jag det till "liten slampa fryser".

Nej men då ska vi tänka lite på vilken jullåt vi ska rekommendera idag då. Hmm... ja men det blir ju ingen jul utan John och Okos Happy Xmas.

Dagens citat: "So this is Christmas and what have we done. An other year over and a new one just begun"

20, 21 december

Jag känner mig som Therese Johaug efter tremilen i Holmenkollen - Ja!! Fast istället för en guldmedalj får jag jullov, och helt ärligt vad ska man ha en bit guld till?!

Det var innebandytunering med byggen idag. Eftersom jag är klassföreståndare för ettan och de bara hade fyra spelare gjorde jag som så att jag "förstärkte" laget lite. Om man vill tulla in det lite grand så kan man väl säga att vi hamnade i ett underläge som vi aldrig riktigt lyckades ta oss ur. Treorna vann och fick äran att spela mot lärarlaget. Tyvärr hann jag bara vara med en stund av första halvlek i den matchen sen var jag tvungen att gå och ha lektion. När jag lämnade gympan låg vi under med 1-2, men jag hoppas vi lyckades vända det underläget.

Nu har jag tjuvstartat fjärde advent och sitter och myser i soffan. Jag tror inte jag ska stiga upp härifrån förrän det är dags att förflytta sig till sängen. Så det så!

Sista rycket på den här jullåtsutmaningen då.
Jullåt för den 20 december: Mitt hjärte alltid vanker, en norsk bit som finns med på en av Carolas många julskivor. Även om det låter lite märkligt med norska iblan så diggar jag den.

Jullåt för 21 december: När det lider mot jul, jag tycker att det är en lite bortglömd klassiker. Kom ihåg den nästa gång du ska planera en julkoncert!

Dagens citat: "Ty julen är härlig för stora och små, är glädje och ljuvaste frid, är klappar och julgran och ringdans också, är lycka oändligen blid..."

19 december

Hopp och hepp så blev man med nattgäster ännu en kväll, men det går ju också bra. Fast just nu är de lite jobbiga för de sitter och äter skrovmål i köket och det luktar ju väldigt gott, men själv har jag ju redan ätit julbord så att eh... jag är ju mätt.

Annars en bra dag på jobbet som så ofta när det närmar sig lov.

Dagens jullåt: Betlehems stjärna i alla versioner. För att nu var det banne mig länge sedan jag såg en stjärna, det har ju varit mulet hur länge som helst.

17, 18 december

Igår blev det inget bloggande för jag kom hem så sent så jag ides inte. För att kompensera att det blev så sent igår smet jag med ettbussen idag. Jag ledde min hjord till julshown och lämnade den där.

Hem och städa eftersom pappa och Tommy ska sova här i natt. Så nu är lägenheten ren igen och jag väntar bara på att främmandet ska anlända, det skulle tydligen ta ett tag på grund av all snörök.

Julsång för den 17 december: Peters Viskar en bön. "Allting gnistrar allt är tyst, över vita gator som snön kysst..." Så var det både när jag for och när jag kom hem igår.

Dagens julsång: Också den av Peter, Marias sång, samma melodi som Jill Johnssons I väntan på julen som jag tipsade om den 1 december.

Dagens citat: "Låt vägen hit ligga gömd i snö och kom in till elden och friden, låt tiden stanna i denna stund, kom vi stannar den rusande tiden" (Bra sagt Peter!)

14, 15, 16 december (eller planen som sprack)

Det har varit fullt upp i helgen så jag har inte riktigt hunnit med att blogga. I fredags anlände ju nämligen finfrämmen i form av Anna och Frida. Enligt planen skulle jag vara hemma i god tid före främmen och hinna laga mat (Anna skulle tydligen vara vrålhungrig). Men planen sprack eftersom tåget var försenat - big surprise! Först var det en halv timme sent till Lycksele, sen var vi tvugna att köra in i Vännes, som normalt inte är en hållplats på den turen, och byta tåg så innan vi var i Umeå var vi en timma sena. Som om detta inte var nog så körde vi på en ren, i alla fall tror jag att det var en ren men man bara hörde och kände bompen, det var för mörkt för att se något tack och lov. Följaktligen kom jag hem samtidigt som främmen och så hade jag oskottat så de blev gästerna som fick börja med maten.

Tacos stod på menyn och det var lika gott som vanligt.

I lördags var det dags att inhandla de sista julklapparna och planen var att vara på stan 10:00 för att slippa den värsta trängseln. I planen ingick också att Tommy skulle möta oss på stan klockan 10. Vi började ana att det inte skulle hålla när han inte gick att få tag i på sin telefon. Strax efter 12 behagade han dyka upp och efter en affär var han less - men han härdade ut i kanske en timma och sedan var vi klara med våra inköp, så han överlevde.

Kvällen började med den otrolligt flotta middagen köttbullar (hemmagjorda) och stuvade makaroner. Sen var det säsongsavslutning på Så mycket bättre och efter det åkte vi för att hänga med Fridas gang, Olle, Matte, Stefan, Tommy och co. Trevligt var det men det är ju inte alltid kul att vara äldst på stället.

Vi tog oss efter en halvtimmes köande in på Lokal, även där är jag rädd att jag och Anna hörde till det äldre gardet, vi struntade i detta och när musiken tillät var vi ändå dancing queens young and sweet only seventeen.

Vi tog sovmorgon i morse, och sedan vinkade jag av finfrämmen vid tolv, jag skottade och sen satte jag mig i soffan tills det blev dags att träffa Louise på gymmet. Nu är jag nyduschad, har kvällsfikat och parkerat i soffan igen. Så just idag har nog inga planer spruckit, jag menar det räknas ju inte som en plan om man bara lite löst funderat på att städa men bestämt sig för att skjuta upp det tills imorgon - eller hur?!

Då ska vi se, jag är ju mitt i en jullåtsutmaning också:
jullåt för i fredags, den 14 decemer: Rudolf the rednosed reindeer, som en hyllning till den ren som tåget körde på.

jullåt för igår, den 15 decemer: Låt julen förkunna med Tommy K och Sissel K, juligare jullåt får man ju leta efter.

jullåt för idag, den 16 december: Frid på jord med Sofia Karlsson, årets andra nyupptäckta pärla.

13 december

Lucia! 11 nätter före jul... I morse var det luciatåg på skolan, jättefint förstås. Jag och Lisa hade lite planer på att smyga med i tåget men det blev inte av.

Eftre lussandet skulle jag vara supereffektiv eftersom min lektion var intsälld pga lussefirande. Men jag hann inte långt innan jag upptäckte att jag nog skulle behöva ett bra julpyssel till nästa vecka - jag googlade och hittade en jättefin julgran som man kunde göra av papper. För att försäkra mig om att det var så enkelt som det såg ut var jag givetvis tvungen att göra en prototyp. När jag liks var i farten vek jag en pappersstjärna också. Vips var det dags för lunch och det enda jag åstadkommit var en julgran i papper och en ganska ful pappersstjärna. Så det kan gå. Men nu vet jag ju i alla fall vad jag ska göra på en av mina lektioner nästa vecka.

Dagens låt: Så mörk är natten, gärna med Sonja, Sanna och Shirley - för tillfället min favoritluciasång, även om Staffansvisan av olika slag också är trevlig.

Dagens citat: "Så mörk är natten i midvintertid men se då nalkas Lucia, hon kommre den goda med ljuset hit hon kommer med hälsning om julefrid, hon kommer med ljus i sin krona..."

12 december

Idag ska jag fatta mig kort, dagens jullåtstips får bli Peters Guds frid i gode vise män, en trallvänlig melodi som det passar bra att stampa takten till med ett suddgummi.

I morgon är det Lucia och jag tar frivilligt den tidiga bussen för att se på skolans Luciatåg, ifjol var det superduper och eftersom det fortfarande finns ett estetprogram räknar jag iskallt med att det kommer att vara det i år också. På tal om iskallt så är det inte längre det, bara dryga 2 grader kallt, lite knepigt när det luktar vår ute i december.

Dagens cita: "Kom låt oss alla sjunga nu vi som har samlats här, om julens budskap kärleken så att den sången bär till alla land och alla folk där änglsan ännu är. Åh budskap om glädje och hopp..."

11 december

Sovmorgon idag, that was nice, men ändå kändes det som att jag hade kunnat sova i ett par timmar till. Nog är det dags för jullov alltid.

En jullåt för dagen: Christmas Wrapping med Spice Girls. Det börjar ju vara några år sedan nu, kanske en si så där 14 år (!), fick jag en singel med Spice Girls på julaftonsmorgonen och på den singeln fanns också denna julsång som jag aldrig hört tidigare. Den gick flitigt hela det jullovet och har spelats varje lov sedan dess.

Dagens cita. "Cause it's my favorite holiday but all this years been a busy blur don't think i have the energy to add to my already mad rush
just because it is the season the perfect gift for me would be completions..."

10 december

Näst sista måndagen före jul är avklarad! Och ni kan aldrig gissa vad jag har gjort idag - jo jag har sprunigt! Och jag minns då inte när jag gjorde det sist. Det var lite på den kalla sidan men gud bevars man har väl sprungit i kyligare väder än så här! Jag tyckte nog att det gick ganksa bra ända tills jag kom hem. Då mötte jag en ung herre som frågade "Går det bra att springa". Han lät väl inte direkt orolig och det är ju möjligt att han undrade med avseende på kylan men ja, jag undra jag.

Tåget gick ju i alla fall idag när jag skulle hem, visserligen fick vi åka det gamla skruttiga men helt ärlit så bryr jag mig inte så mycket bara jag kommer hem i tid! Planen var att jag skulle rätta hela vägen hem, men efter ungefär hälften av högen gick det bara inte att hålla sig vaken.

Och så ska vi då ha en jullåt för dagen: Hmm... det får bli Månsmåns The Angel Gabriel en ny favorit för i år.

Dagens citat: "Gloooooria" (Det är den enda textrad som jag har lyckats lära mig än.)

8-9 december

Ja igår hann jag inte med någon blogg för det var fullt ös hela dagen med pepparkaksbak och julklappsspel (som jag tyvärr gick lottlös ur). Många skratt bjöd också gårkvällen på då mamma och pappas gäng hälsade på.

Idag har det kokats kola i Ostvik vill jag lova! Lite grand kan det kännas som att vi tog oss kola över huvudet - speciellt eftersom Cissi inte kunnde vara med och övervaka det hela. För att underlätta nästa års julbak ska jag nu lämna några tips till oss själva:
* max en sats Little drops of heaven
* stora bitar (både tjocka och till ytan)
* glöm inte sirapen och sockret

I övrigt så gick julbaket bra, bullarna belv fabulösa mycket tack vare expertSaras insats. Det visade sig att Sara var bra på det mesta som gällde kök. Anna visade i sin tur hur bra hon är på att ramla. En snygg vurpa precis när vi skulle till att fara. Ingen vet den egentlige orsaken till fallet men vi misstänker en, eller två raggsockar, en scarf, en kavel eller ett gäng balformar. Hoppas nu bara att Linas specialbeställda pudelform klarade sig!

Jullåt den 8 december: Räven raskar över isen. Det var högt tempo på julklappsleken igår och den här låten är ju rätt snabb så den passar bra.

Dagens jullåt: Det var förstås Peters julskiva som gällde under baket idag så det får bli han finfina Snön föll - för det har den gjort idag.

Dagesn citat: "Jag tittade uppåt och snön föll, plötsligt kom tårarna, snön föll jag saknar dig så..."

Usch, det känns som att två veckor är hur länge som helst. Egentligen skulle jag vilja stanna i Byske ända fram till jul men det går väl aldirg rekton med på är jag räddd.

7 december

Nu mina vänner är det bara två veckor kvar till det efterlängtade jullovet! Jag är hemma i Byske för en helg med julbak. Eftersom Anna flyttade förra helgen och mamma fick bestämma så blev det ommöblerat i mitt rum här i huset. Istället för min gamla säng står där nu mamma och pappas gamla säng - som enligt utsago ska vara mycket skönare än min. Och då tänker man att ja men det var ju bra, då får jag sova gott eftre en lång vecka, men nej då ska Anna också sova i mitt rum för att den sängen är "mycket skönare" än den som står i hennes. Då känner jag så här:
1. De kunde ha ställt dubbelsängen i Annas rum så att jag fick sova ifred.
2. Hon kan ju gå hem till sin lägenhet
men nej, tydligen var dessa lösningar inte bra.

Och tro inte att jag inte förstår vad ni tänker nu - "ja men då kan ju du sova i Annas rum", tänker ni. Men nej det kan jag inte för det blir ju helt fel. Och saker och ting ska vara rätt.

Nog om mina sängbekymmer nu ska jag tipsa om en jullåt för dagen och jag tar en som jag tänker kan hjälpa till att hålla ångan uppe under helgens julbak : Fairytale of New York med The Pogues. En svängig, irländsk dänga.

Dagens citat: "They got cars big as bars, they got rives of gold, but the wind goes right through you it's no place for the old..."

6 december

Hemma igen efter en trevlig kväll i Lycksele igår (och givetvis en dag påp jobbbet idag). För att sammanfatta gårkvällen så åt vi mat, sen åt vi världens troligtvis godaste kladdkaka, sen toktala ve nalta (som det brukar heta) och efter det sjöng vi julsånger. Jag tror jag har sagt det förr men jag säger det igen - jag har nog världens bästa kollegor!

En julsång för dagen det får nog bli paradnumret från igår Nu tändas tusen juleljus. (Eller ja paradnumret var väl egentligen O helga natt för då var inte vi amatörer med och sjöng, nej det gjorde Carinas man, själv spelade hon piano.) Nu tändas är ju en av de absoluta klassikerna, den har man väl kunnat sen man var tre, fyra år och den håller fortfarande - det kallar jag en hit!

Dagens citat: "Du stjärna över Betlehem o låt ditt milda ljus få lysa in med hopp och frid, i varje hem och hus..."

5 december

Det blir en kortis idag för jag ska på julmys med kollegorna. Dagens jullåt: en vemodig bit på Sonja, Sanna och Shirleys svenska julskiva : Maria. Den sjungs av Sonja och jag ska få åka med Sonja till platsen för julmyset så det var väl passande. Det är också en ny favorit från ifjol, påminner mig om bussresor mellan Lycksele och Skellefteå.

4 december

Som kompensation för gårdagens tågfiasko tog jag 13:00-bussen hem idag. Jag rättade under färden och hipsvips var det bara en uppsats kvar att rätta - den kan jag ta imorgon. (Vi behöver ju inte låtsas om att det fortfarande är kanske 50% som inte har lämnat in.)

Dagens jullåt, hmm... Jag tror det får bli underbara Mer jul med Adolphson och Falk. För er som inte visste det var det den sång vi sjöng i slutet av den julshow som vi satte upp i sexan. Så här i efterhand kan jag väl erkänna att det kanske inte var den bästa showen i världshistorien, men vi hade ju i alla fall en bra sista sång. Nu när jag sitter här och myser i min julpyntade lägenhet känns det inte som att det kan bli nog mycket jul.

Dagens citat: "En show glöms bort om den bara visar opp effekter som man knappast anar, så ge mig 30 grader kallt, tomtar över allt och en skog av gröna granar. Jag vill ha snötyngda hus, tusetals ljus, kulörta kulor i drivor, bjällerklang som ackomangemang på alla julens skivor. Jag vill ha mer jul, ge mig mer jul, jag vill ha mer jul, ge mig mer jul..."

3 december

Låt mig berätta hur roligt det är att pendla två timmar enkel väg till jobbet. Man stiger upp 04:40 och lämnar hemmet 05:12. Om man har en bra dag somnar man på bussen och märker knappt hur det skumpar, och så vaknar man där vid halv åtta - framme i Lycksele. I annat fall sitter man och halvslumrar och rycker med huvudet så fort man somnar ordentligt. Sen gör man det man ska på jobbet. Efter det planerar man sin hemgång så att den ska gå så smidigt som möjligt eftersom man inte har så mycket tid på sig att förflytta sig från skolan till bussen/tåget. Om det är en bra dag slutar man så att man hinner åka hem med tåget som går 14.34, om det är en okej dag så åker man buss hem 16:05 och om det är en dålig dag så åker man hem 17:35.

Måndagar är en sådan bra dag då jag hinner med tåget 14:34. Tyvärr är det ju så att det där tåget inte är pålitligt när det är vinter. Så idag var tåget först inställt och skulle ersättas med buss, sen var den bussen en halvtimme sen, sen minst en halvtimme till och till sist kom den inte alls. Så istället för att vara hemma vid fem kom jag hem halv sju och det mina damer och herrar är en riktigt usel dag!

Jag kan inte låta bli att undra hur man tänker när man köper in tåg till Norrlands inland som inte klarar av kyla och snö? Vidare undrar jag vem som egentligen jobbar på Norrtåg. Redan i morse visste de att tågen inte skulle fungera - hur kan man då misslyckas med att få tag i en ersättningsbuss till ett tåg som har avgångstid 14:34?

Tur att louise var här och förgyllde min kväll med höstgryta!

Och så var det den där julsångsutmaningen. Idag blir det Peters Jag kommer hem igen till jul, och så författar jag en egen fortsättning "om jag inte reser med Norrtåg". Nej skämt å sido, Jag kommer hem igen till jul är ju numer en klassiker och den stämmer så bra. Jul ska firas hemma!

Dagens citat: "Jag kommer hem igen till jul..."

2 december

Jaha dagen har bjudit på ommöblering, julpynt och trasiga ljusstakar. Men morgonen började med julmys med Peter på Nyhetsmorgon.

Jag har haft lite svårt att välja låt idag men jag tänker som så att Peter kommer att få flera dagar så idag väljer jag Rix Morron Zoos Julens tolv verdermödor. Det är svårt det där med ljusslingor och ljusstakar, men nu fick mamma i alla fall anledning att köpta en eller möjlgen två nya ljusstakar - det var ju kul för henne.

Dagens citat: "I jul är det strul när man springer runt på stan för att hitta en billig gran... jaha nu lyser bara ett ljus..."

1 december

Jag har antagit en utmaning från min syster som går ut på att tipsa om en jullåt varje dag fram till julafton. Så då ska vi se, det betyder att man ska välja ut 24 stycken favoriter - kan bli svårt då det finns så många att välja på.

Men med tanke på dagens väder så tycker jag att Jill Johnsons I väntan på julen. Hon gör den tillsammans med Tommy Körberg och melodin känns igen från Peters Marias sång och Carolas Vem är barnet? Jag tror att det kanske är en engelsk julsång från början men nu finns det alltså inte mindre än tre svenska texter till den.

Vi har ju flyttat Anna idag och vi kan väl säga att det var tur att hon inte skulle flytta så långt. Det har ju nämligen blåst och snöat helt galet mycket idag. Som vanligt så är ju flyttfirman Lundmark/Lundgren väldigt effektiv så vi var färdiga där vid tre. Nu fattas bara soffan som firman HP ska leverera och så verkar det fattas en sopsäck med handdukar och möjligen en julduk - men det som göms i snö... Det skulle ju också kunna vara så att Mr Claus har tagit fel säk och en hel del barn blir besvinka när det bara får mjuka klappar i år. 

Dagens citat: "Nu tätnar mörkret och ljuset flyr och den första snön faller vit och mjuk (...) Jag väntar än på den första snön och ett lyckligt slut i en önskedröm, jag ser framför mig hur allt ska bli som ett barn som har väntat på julen. Nu faller den första snön över frusen mark som blir vit igen..."

 

 

 


RSS 2.0