Isdans

För er som har missat det så pågår konståknings VM. Och det gick tydligen riktigt bra för våra svenska tjejer idag, 13 och 16 tror jag de kom. Vi zappade precis förbi det avgörande momentet i isdansen och nu har jag några synpunker. Ni vet hur det är när man ser ett tävlingsprogram på tv, då är det tvpubliken som får bestämma vem som ska vinna. Men i isdans  är det tydligen en jury, eller ja domare, som bestämmer det där. Jag tycker att de borde göra om det där och låta oss tv-tittare bestämma. Ja, jag blev då besviken i alla fall, de som kom två hade mycket roligare nummer, lite latinoinspirerat. De som vann körde något dramatiskt italienskt, super tråkigt - jätteduktiga ja visst, men inte direkt unerhållande för oss amatörer.

Jag väljer att inte nämna dagens insats på examensarbetet.

Så vi går raskt över till dagens utmaning. En låt som man vill ha på sitt bröllop. Nu tänker jag så här att först ska man kanske satsa på att hitta någon att gifta sig med. Men om vi hoppar över den lilla detaljen och så tar vi oss en funderare. Hmm... får nog lov att konsultera Spotify. Nej inget där heller, S&M med Rhianna skulle nog chocka alla men kanske inte ändå.

Så äntligen efter ett förvånansvärt bra tips från Anna

dag 23 – en låt jag vill ha på mitt bröllop I Was Made for Lovin' You med Kiss. Lite annorlunda men ändå typ som skriven för bröllop.

Dagens citat: "Vet du varför män är hjulbenta? För det som är oviktigt sätter man inom parentes." ("Ingeborg") Vi zappade också förbi en buskis på fyran. Det var ju inte Där fick du men den hade sina poänger.

Panik, panik, panik!!!

Det går så sakta framåt med examensarbetet att jag snart får nervsammanbrott! Vem har hittat på att man måste skriva det anyway? Det är ju helt meningslöst! Det borde vara valfritt, vill man inte forska - och det vill inte jag - så kan man väl få slippa?! Det vore mycket mer värt att till exempel få lite mer praktik, eller nu vet jag, jag tror jag har ämnt det förut jag kan fortfarande inget om nordiska språk och det brukade i alla fall ingå i svenskan det skulle jag kunna lära mig.

Djupt andetag! Okej nu kan vi släppa det där för idag.

Annars då... jo det var lite läskigt i morse när jag tog en promenad för att vara på topp när jag satte mig och skrev, jag är nästan säker på att jag såg en huvudlös groda. Ingen spökgroda eller så, den hoppade inte runt - helt klart död. Creepy!

Sen hade jag en smart tanke när jag cyklade hem från IKSU men den har försvunnit nu, den kanske kommer tillbaka.

Dagens utmaning då, tyvärr inte en låt som lindrar nervsammanbrott utan en som man lyssnar på när man är ledsen. Precis som tidgare beror det ju lite på, på vad man är ledsen över. Men jag har fattat ett beslut.

dag 22 – en låt jag lyssnar på när jag är ledsen är Cut med Plumb, tyvärr finns den inte på Spotify, så det får bli youtube när jag är deppig.

Dagens citat: "Städa, städa varje fredag..." Jag har också sopat runt dammet i lägenheten så nu syns det inte mer! Och som vi alla vet, syns inte finns inte.


Nya ordspråk - och gamla

Vi börjar med det gamla: Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken

Jag skrev igår att jag börjat skriva mitt examensarbete, och det har jag visserligen men jag har bara fått ihop en sida och jag är inte säker på att det är riktigt användbart. Om det vill sig illa kommer jag att landa mitt i bäcken och tvinas vända tillbaka till den sida jag kom ifrån - suck!

Och så ska jag skapa ett nytt ordspråk. Jag fick svar av min handledare idag, på ett mail som jag skickade typ på skärtorsdag. Hon skrev att hon hoppades att jag inte hade kört fast i mitt arbete, men det är ju svårt att köra fast när man inte har börjat så här har ni ett nytt ordspråk: Man kan inte köra fast innan man har startat.

Om det var någon som reagerade på att gårdagens inlägg blev lite rumphugget, jag minns inte riktigt var jag slutatde, så kan jag förklara det med att jag fick ett sms av Anna "Are you watching the event?!" Så då blev jag nyfiken och slog på tv:n men jag såg inget speciellt så jag skickade tillbaka och fårgade vad saken gällde. Det skulle tydligen vara med någon som vi "kände" så jag skulle absolut titta vidare. Så det gjorde jag men inte såg jag till någon bekanting inte. När det hela var slut skrev jag således ett nytt sms och frågade vem det var. Jag fick tillbaka: "Jag är 99% säker på att jag såg Tweener!". Hade jag inte på känn att det gällde Prison Break?! Jag är i alla fall 100% säker på att jag inte såg honom så då var han alltså med någon gång under de första typ sex minuterna och sen inte mer.

Nej nu ska jag pallra mig iväg på IKSU och bara tänka på vilket steg som kommer här näst - inte en tanke på examensarbetet!

Utmaningen först bara, idag var det visst en låt som jag lyssnar på när jag är glalyckligd. Lite svårt, beror ju lite på om man är glad bara allmänt eller om det har hänt något bra eller... ja.

dag 21 – en låt jag lyssnar på när jag är lycklig är He's a pirate av Klaus Badelt, ni vet från Pirates of the Caribbean. Det tröttnar jag alrdig på och den är lite modernt klämkäck så där.

Dagens citat: "Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke" (Sally)

Ladies and gentlemen...

tillåt mig meddela att jag har börjat skriva på mitt examensarbete! Visserligen har jag så här i efterhand funderat på att ta bort det mesta men jag har i alla fall börjat!

Nåja, det var nog dagen alla stordåd, eller nej jag var ju på Total training också - det är också ett stordåd.

Dagens utmaning, en låt jag lyssnar på när jag blir arg. Det finns ett par att välja mellan, men inte så många som det har funnits de senaste dagarna.

dag 20 – en låt jag lyssnar på när jag är arg är Everybody's fool med Evanescense




Nya brillor

Jag har hämtat mina nya glasögon idag. Det återstår att se om de sitter som en smäck men än så länge känns det bra... lite ovan med de tjocka svarta men det blir nog bra. Jag ska försöka komma mig för att leka fotomodell inom en snar framtid så att jag kan visa de nya brillorna. Kalaset gicck på knappt tre tusen vilket är lite billigare än jag har för mig att hon sa sist jag var dit - men det bryr jag mig inte om!

Döm av min förvåning när jag småjoggandes kommer ombord på bussen, efter att ha letat vårjacka en snabbit (dock utan resultat), och springer på kusin-Marcus (d.ä.). Han hade gärna träffat mig två minuter tidigare för att slippa den förödmjkanude upplevelsen att kliva på lokalbussen bara för att direkt upptäcka att man är på fel buss och måsta tränga sig av igen, men nu blev det inte så. Det är svårt att åka buss i storstan.

Och så över till dagens utmaning, en låt från min favoritplatta. Alltså i dagens samhälle är ju inte plattor så hett. Det är inte så vanligt att jag sätter på en skiva och följaktligen har jag ont om favoritplattor. Därför tror jag att jag tänjer lite på reglerna och tar en låt från den skiva som var en av de första där jag faktiskt gillade i stort sett alla låtar.

dag 19 – en låt från min favoritplatta är Survivor från Destiny's child's skiva med samma namn. Det är ändå bra fart i den.

Dagens citat: "Turns out she is going to spring break woho" (Ross) Från dagens Vänneravsnitt. Vore det inte great om vårt svenska "spring break woho" hade kunnat vara lite längre.

Att åka buss - en liten guide

Mina damer och herrar vänligen läs följande instruktioner innan ni kliver på nästa buss:

1. Sätt dig inte på ett säte och din väska på sätet bredvid för att sedan låstas som att du inte märker att det är knökfullt på bussen.

2. Lyssna inte på så hög musik att din granne också tvingas lyssna.

3. Sjung inte med!

4. Om du ska prata i telefon gör det lite tyst och inte konstant i två timmar.

Ja det var väl allt. Trevlig resa!

Som ni kanske förstår var inte resen till Umeå idag världens trevligaste. Visserligen var det ingen som pratade i telefon hela resan men det har jag varit med om förr och det är inte kul!

Det blev en väldigt utdragen resa. Först var bussen drygt tio minuter sen och när den sen kom var det ingen buss utan en taxi för det var fullt på bussen. Sträckan Byske-Skellefteå gick i en hisnande fart, vi sicksackade mellan filerna och kom tack och lov fram i ett stycke. Väl i Skellefteå började väntan på nästa buss. De hade redan fyllt en extra buss och skickat efter en annan. Efter typ en kvart kom den i alla fall och då började köandet för att få ombord alla på bussen, det tog väl en kvart det också, kanske 20 minuter. Jag rymdes juss och pass men typ två, tre stycken rymdes inte. Jag gissar att de fick en taxi. En stackars kille fick sitta på golvet. Det är nästan så att man inte bore behöva betala en sån gång.

Ja, ja nog om det. Nu över till dagens utmaning, en låt som jag önskar att jag fick höra på radio. Här finns det ju, som så många gånger förr, ett stort antal låtar att välja mellan. Men så här i Eurovisiontider har jag valten gammal dänga från 2009 som inte finns på Spotifyen och som jag aldrig hört på radio.

dag 18 – en låt som jag önskar att du fick höra på radio är Carry me with you in your dreams med Kejsi Tola

Softa i solen eller "Why God, why?!"

Idag har jag inte gjort någonting! Eller alltså ingenting nyttigt. Jag och Anna har, efter en redig sovmorgon till följd av utgång igår, suttit i solen.

Men vi kan ju börja på All Star igår. Jag, Anna och Cissi upptäckte en lång rad av ålderstecken är jag rädd. För det första så var det ingen som bad om att få se leg när vi gick in. För det andra så kände vi (nästan) inte igen någon, och de flesta såg ut att vara yngre än oss. Visserligen fanns det ett par 35+are men de var inte många. För det tredje så tyckte vi att det var skönt att de inte spelade så hög musik att hjärtat ändrade rytm. Och för det fjärde och sista så hade vi respektive småbröder på plats för att liksom understryka att vi faktiskt är gamla. Jag vill dock påpeka att gammal är äldst och vi var nog ändå vassast på dansgolvet - åldern till trots!

Ok, över till dagen då. Kvart i tio ringde telefonen och tur var väl det för vem vet annars när jag hade behagat vakna. Alltså, upp vid tio och vid elva gick jag och Anna ut och satte oss i solen. Där satt vi sedan till typ klockan fyra med kortare paus bara för att äta lunch och kleta på lite sex år gammal solskyddsfaktor (bara nummer, säger man nummer?, 7 så jag tog dubbla lager).

Under dessa timmar i solen hann jag bland annat med ett långt och trevligt telefonsamtal med Louise som tillfälligt befinner sig i Sverige, att nästan läsa ut boken som ska diskuteras på mötet på torsdag och sånär somna men precis då kom mamma och pappa hem från sin lilla cykeltur.

Fick lite dåligt samvete över dagens improductivity så när Anna for ut och sprang kunde jag ju inte vara sämre. Tyvärr hade hon tagit min sporttop eftersom hon inte kunde hitta sin så den var jag tvungen att leta fram. Jag hittade den på torkställningen lite så där lagom nytvättad. Men jag tog mig ner till havet och tillbaka och jag lever fortfarande så jag är nöjd.

Då var det dags för dagens utmaning, en låt som jag ofta hör på radio var det visst idag. Här kan man ju välja lite om man vill ta en låt som man är glad att man hör på radio eller om man ska ta en låt som får en att stänga av. Jag har nog ändå bestämt mig för att köra på den positiva linjen och ta en låt som jag är nöjd med att höra på radio (än så länge, jag känner att risken för överdosering är överhängande).

dag 17 – en låt som jag ofta hör på radio är Grenade med Bruno Mars. Ja jag vet det är nästan lite guilty pleasure över den men så är det.

Dagens citat 1: "Va fan står du och säger?! Ska du som är min egen far kalla mig för gammal kärring?!" (Sally) Det är inte lätt att bli gammal.

P.S På tal om att, inte bli gammal men i alla fall fylla år, så har jag lite viktig information till alla som planerar att uppvakta Louise på hennes 25års-dag. Kort av typen "Nu är det bara x år kvar till pension" eller "Halvvägs till 50" kommer inte att uppskattas.

För att inte falla i fällan rekommenderar jag Vänner-avsnittet The one where they all turn 30.

Dagens citat 2: "All you had to do was buy the card!" (Monica)

Jag borde få ett hedersomnämnande!

Det är inte så noga vart detta omnämnande dyker upp bara det är public - så att alla kan se det. För det är nämligen mig ni ska tacka för dagens vackra väder! Jag har varit "ledig" sen förra fredagen och idag - när jag jobbade så var det äntligen klarblå himmel och hyfsat varmt.

På Konsum var det inte mycket action men ryktet säger att det var ännu mindre i Nyholm (Nyborg... nej jag minns inte vad det hette) där faster Maggan och kusinMonica mfl hade loppis. Tråkigt för dem.

Har just nu besök av en annan kusin med famlij, de nyblivna byskeborna Jan och Åsa med sin underbara ungar Axel och Hugo. Eller ja mamma och pappa har besök av Jan och Åsa och Anna är ute och leker med Axel och Hugo. Borde kanske gå ut och se vad de pysslar med.

Först bara, så glömde jag ju blogga igår så här kommer både dagens och gårdagens utmaning:

dag 15 – en låt som beskriver mig... hmm det var svårt... nej men nu får jag ju ta och skärpa mig, nu har jag suttit här i flera minuter, Save the hero känns kanske lite hybris så jag får väl ta Nobody without you med Sanna Nielsen istället.

dag 16 – en låt som jag brukade älska men nu hatar, det är starka ord det här... jag kanske nöjer mig med en låt som jag brukade gilla och nu är väldigt less på nämligen Lady Gagas Alejandro.

Die hard

Jag har aldrig sett filmen eller filmerna borde man kanske säga. Det enda jag vet om dem är det jag sett i trailers och det som jag sett i Vänner. Jag tänker att det är typ pojkar i 14-15-16-årsåldern som gillar de där filmerna. Men de har tysligen en bredare publik för i detta nu sitter min mor och min far och ser Die hard 4.0. Ja man upphör då aldrig att förvånas!

Dagens utamning, en låt som jag  tror att andra inte tror att jag gillar. Hmm blev det där rätt. hur som helst:

dag 14 – en låt som ingen tror att jag skulle älska är Mando Diaos Gloria

Dagens citat: "Iwanna get out of here before Joey starts calling everybody bitch" (Chandler)

Bowling och lyxmiddag

Jag tänker inte säga mer om bowlingen än att det var väldigt trevligt! Fick ju umgås lite med maggansbarna och det är ju alltid nice! Sen lämnar vi bowlingen och tackar Frida för den goda middagen, bestående av kotletter i ugn och ris. Vilken lyx så här mitt i veckan.

På examensarbetesfronten intet nytt, eller jo lite, jag har skickat iväg ett förslag på syfte till min handledare - håll tummarna för att hon tycker att det låter ok, för nu vill jag börja skriva.

(Issa Need you now är ju fruktansvärt gnällig och aningens tråkig!)

Dagens utmaning är en så n där låt som man skäms lite för att man gillar. Pinsamt nog finns det en hel del att välja på här också (men Justin Bieber sjunger i alla fall inte en av dem). Så here it goes:

dag 13 – en låt som är guilty pleasure - Rumors med Lindsay Lohan

Dagens citat: "Morrhoppa!" (Mamma) Bra uttryck om du vill vara lite extra elak mot någon.


Paniken kommer smygande...

Hittills har jag varit ganska lugn trots att det gått lite trögt med examensarbetet men allt eftersom tiden går så känner jag paniken komma smygande. Den 8 maj ska 70% vara klart så snart är väl paniken fullskalig.

Var en sväng i Piteå idag (trots att jag bevisligen borde ha jobbat med examensarbetet), hälsade på morfar, sprang en sväng på stan (köpte ett par ny byxor) och hälsade på Betten i hennes nya lägenhet.

Utmaningen för dagen gäller en låt av ett band man hatar och här finns det ju också några att välja på men jag tror att jag har bestämt mig för den låt som jag egentligen först tänkte på när det gällde hatlåten.

dag 12 – en låt av ett band jag hatar är Need you now av Lady Antebellum. Någon måtta på gnälldet måste det ju ändå få finas!

Dagens citat: "I'm so whiney that I annoy you Janice?!" (Ross)

Storm!

Herre gud vad det har blåst idag - man tror ju typ att man ska blåsa bort om man sticker ut näsan. I och för sig passade det ju ganska bra för de planer jag hade för dagen, näligen att jobba med exjobbet. Arbetet idag bestod av enbart läsning - suck vad tråkigt! Men jag måste ändå ge Mrs Langer att hennes bok är långt ifrån den tråkigaste jag har läst, och jag har läst mycket tråkigt!

Träning ikväll igen - shit vad gammal jag kände mig. Inte bara för att alla andra är minst fyra år yngre utan också för att träningen igår satte sina spår. Jag är helt klart inte i min olympiska form!

Dagens utmaning är en låt med mitt favoritband. Nu har jag ju redan valt ABBA en gång så det känns lite tråkigt att välja dem igen. Därför har jag bestämt mig att (som Anna) ha en vid definintion av ordet "band" och helt enkelt ta en låt med gruppen dom präglade stroa delar av min uppväxt  - Spice Girls. (Eftersom jag till skillnad från Fanny var ett äkta fan!)

dag 11 – en låt av mitt favoritband, Spice Girls, är Spice up your life

Dagens citat: "Ursäkta hon e mellanbarn" (Tiffany Persson som ursäkt för sin kompis som inte är så haj på pilates) jag ska nog använda det som ursäkt för min halvtaskiga prestation på fotbollsplanen idag.

Finfrämmen

Ja igår hade jag fullt upp med att ungås med mitt finfrämmande (Issa, Frida och Tomas) så jag hann inte med att blogga. Därför blir det två utmaningslåtar ikväll, men först lite om gårdagens bravader.

På menyn stod det tacos, det var femte dagen den här veckan som jag åt köttfärs, så kan det gå om inte haspen är på. Men, men tacos är ju aldrig fel. Sen hade lekledare Frida planerat lite lekar som genomfördes med varierande motivation och resultat. Även om vi hette Team Tommy under första tävlning, intron, (teamet bestod av mig, Tommy och Tomas) så var det mer eller mindre en spelare på planen - jag. I won that one singel handed. men det viktiga är ju att vinna och det gjorde vi ju.

När det kom till den individuella tävlingen, frågor om Frida, så ville det sig inte bättre än att jag tagit ut mig totalt under introtävlingen och helt enkelt aldrig kom igång. Där slutatde jag nog på delad sista plats, alternativt näst sist.

Sen var det lite mer klassiska spel som Besservisser (eller hur det då stavas) och Absolut överens. Tommy och jag var kanske inte det starkaste laget men jag fick i alla fall glänsa lite när vi fick frågan "Vad heter Ivar Lo Johanssons bok statarna i Småland (eller var de nu kom ifrån). Svaret är Go natt jord, och har du inte läs den så gör inte det, det är slöseri med tid. Kvällens gapflabb kom när Anna och Frida inte var helt överens om vilket yrke på H som är ett av de fem minst omtyckta. Anna tyckte att det var hororna och Frida var mer innne på hemtjänstare.

När spelandan tagi slut begav sig Frida, som oturligt nog inte var helt kry, och Tomas hemåt i sitt vrålåk. Just nu kommer jag itne ihåg vad det var för bil de hade men häftig var den i alla fall. Och jag, Anna och Issa  satte igång Mamma mia och låg och diggade med i soffan.

Innan Issa åkte vidare för att hinna med att träffa alla under sitt hemvändarbesök hann vi med två omgångar Jazz. Första gången var jag oslagbar (fick bara 7 poäng), andra gången not so much.

Sen kom mamma med förslaget att vi skulle se film från när jag och Anna var små. Sagt och gjort vi letade upp VHS-bandet och kopplade in videon. Ett av "inslagen" var från någon typ av klassträff från Annas klass 2B. När vi gick i tvåan kom det flyktingar fron Bosnien och en av dem gick i Annas klass. Och här kommer dagens citat:
"Vad var det hon hette, Choritza?" (Mamma) Nej givetvis hette hon inte Choritza, med reservartion för stavningen hon hette Zelika, typ.

Okej dags för dagens och gårdagens utmaning.
Gårdagens låt skulle vara en som jag kan dansa till så där finns det ju en del att välja på. Men jag har beslutat mig för en klassiker och en liten bubblare som jag diggar just nu.

dag 09 – en låt jag kan dansa till är Billy Jean av Mr Pop himself (bubblare är Loca av Shakira)

Dagens låt ska vara en låt som får mig att somna. Och här vill jag poängtera att jag inte har valt en låt som jag tycker är tråkig eller så utan bara en låt som är lugn och stillsam och som jag vill minnas att jag tyckte om att höra när jag skulle sova på den tiden då jag lyssnade på radio när jag gick och la mig.

dag 10 – en låt som får mig att somna är Goodbye my lover av James Blunt.

Gocke då!

En dålig student!

Japp, now it's officiallt true  -I'm a very, very bad student! Det kan hända att jag har sagt det förr men nu är det helt sant. Jag ska ju, supposedly, hålla på med mitt examensarbete , men har jag börjat - bej inte det. Och vad har jag gjort idag - ingenting!

Men bara lung, jag har en plan. Och om jag har förstått "Arga snickarn" rätt (genom att se reklam för programmet för själva programmet tål jag inte) så är det en plan som är det viktiga. har man bara en plan så löser det sig. Jag kör stenhårt på det.

Och så dagens utmaning, en låt som jag kan hela texten till. Ja antalet att välja mellan är nästan lika stort som antalet låtar jag gillar. Eftersom jag gillar att sjunga, hellre än bra ni vet, så brukar jag se till att lära mig texten på låtar jag gillar. Sen kan man ju också en del låtar somman inte gillar me somman ändå matas med till de sitter. Men jag har i alla fall lyckats välja en låt:
dag 08 - en låt som jag kan hela texten till är Eminem och Rihannas Love the way you lie. Den är ju typ ändå lite rolig på sina ställen.

Multitasking

I vanliga fall är är det inte bra att blogga samtidigt som man ser på Criminal Minds men när man ska sova själv i lägenheten sen så är det ganksak lagom - man sitter inte och skrämmer upp sig själv på samma sätt.

You just gotta love Reid!

Okej tillbaka till musikutmaningen idag ska det vara en låt som påminner om ett tillfälle. Efter lagom lång eftertanke har jag kommit fram till en låt som lite grand symboliserar den mest lyckade stunden i mitt liv (so far)

dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle är Stop! In the Name of Love med The Supremes. Jag, Anna och Issa tog ju hem hela tjottabalongen i Fällfors med detta paradnummer.



Det var tider det!

Och på lördag är det dags för comebak, eller i alla fall reunion - yey!

Dagens citat: "I'm on the right track baby I was born this way" (Lady Gaga) Ja nästan i alla fall.

Idag blir det kort

Ja idag blir det ett kort, kort inlägg för jag är supertrött efter en dag på jobbet och sedan en mycket trevlig middag inklusive efterrätt och Stolthet och fördomsmara.

Först: Issa jag kräver att du letar reda på en sån däringa VHS med det oförglömliga framträdandet.

Och så var det dagens utmaningslåt:

dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe, låten är Bleeding Love med Leoana Lewis och den påminner mig om England i allmänhet och Horsforth (Leeds) den var väldigt på tapeten då jag befann mig där.

Dagens citat: "Mr Darcy - en sån skulle man ha" (Yttrades under maran men jag kan inte riktigt komma ihåg vem som sa det, det kan ha varit jag... men det kan också ha varit Linda eller Fanny.)


Working 9 to 5...

eller rättare sagt 8 to 4 men det klingar inte riktigt lika bra. Idag har varit en låång dag. Den började 06:20 då jag släpade mig ur sängen. Strax efter sju bar det av mot NTI. Där var jag, om jag får säga det själv, grymt effektiv. Och dessutom hade jag fått ett mail med orden "Thank you Malin, you made my day a happy day" (typ) - då känner man sig lite mer lyckad. Mer än när man tänker på hur efter man ligger med examensarbetet that is.

Typ tio över fyra klev jag på första bussen hem och typ 16:50 var jag väl hemma. Lyxigt nog hade Anna båda lagat mat och tvättat då =0) Efter middagen var det en kvart på soffan sen iväg på IKSU för lite step dance. Direkt från IKSU til Konsm för att inhandla ingredienser till morgonkvällens lilla middagsbjudning (inklusive efterrätt).

Från Konsum och järnet hem (järnet i det här fallet inte så himla snabbt ändå) och fram med Walter för att ta bort det värsta grushögarna.

Sen hopp i duschen, som just nu verkar lida av förstoppning någonstans. Fika på det och nu sitter jag här och håller nästan på att somna. Men innan jag gör det måste jag ju se till att beta av låtar på min lilla lista. Idag är det en låt som påminner mig om en person. Och nu vill jag inte att denna person ska ta illa upp, det här är en komplimang. Så fort jag hör den här låten (vilket i och för sig inte är så ofta) så tänker jag på denna person. (And by the way I love you)

Okay here it goes:
dag 05 – en låt som påminner mig om Isabell är Witch Doctor med The Cartoons

För er som inte minns denna eh... underbara låt så finns den här:
http://www.youtube.com/watch?v=Nd_1x0UvL_8

Och för er som undrar hur det kan komma sig att jag tänker på Issa när ajg hör den här låten kan jag meddela att hon (tillsammans med några ungar till) mimade till den i julshowen de gjorde när de gick i sexan. Det är med srog i hjärtat jag måste erkänna att jag inte har någon bild på detta framträdande - det hade kunnat vara värt en hel del pengar!

Dagens citat: " Tumble out of bed and stumble to the kitchen, pour myself a cup of ambition..." (Working 9 to 5 Dolly P)  Ibland önskar jag att jag drack kaffe, men nej det smakar verkligen inte bra!

En dag på jobbet

Ja för er som har missat det så jobbar jag alltså nu mer på NTI-skolan typ tre dagar i veckan. I stort sett går mitt arbete ut på att rätta uppgifter, om jag får säga det själv så börjar jag vara rätt vass på det. Även om det kanske inte är där jag ska jobba resten av livet så måste jag säga att människorna som jobbar där är vädigt trevliga och gör det gör själva jobbet roligare.

På onsdag blir det middag och Stolthet och fördom halvmara med delar av bokklubben - very nice, nu måste jag bara hitta på något bra att laga till. Och en av gästerna äter inte potatis, pasta eller bröd , hmm klurigt (förslag mottages tacksamt!).

Nu har jag också lånat nästa bok som vi i bokklubben ska läsa, Godmorgon midnatt (tror jag det var) av Reginald Hill (eller något sånt). Ska ta tag i den så fort jag läst ut Lätt byte för femtielfte gången, de böckerna är verkligen god underhållning, speciellt när man behöver något som inte kräver speciellt mycket koncentration. Hör bara på de här citaten:
"I tveksamma lägen: ät en bit kaka"
"För det mesta brukar vi lösa våra problem med bakverk."
 Det är lagom att läsa på bussen klockan sju på morgonen. Endal nackdelen är att det pratas så mycket om kakor hit och munkar dit så man blir supersugen på allt vad kakor heter!

Sen var det ju det här med utmaningen som jag håller på med. Idag ska det vara en låt som gör mig lessen. Och det är ju lite svårt, ofta undviker man kanske såna låtar.

dag 04 - en låt som gör mig ledsen är Var mig nära med Cecilia Wennersten.
Hon tävlade med den i melodifestivalen typ 2005, de gick inge vidare och hon kom inte till final. Låten har en sorglig text som får mig att tänka på mormor, farmor och Babbe. Men jag känner inte för att vara ledsen just nu så jag tänker inte lyssna på den just nu men gör gärna det om du har spotify - den finns där.

Dagens citat 1: "Här framme Gun, där delar Horace Engdahl och dom ut litteraturpriset, i Nobelpriset. Och jag tycker att Liza Marklund bör ha det nästa år, och blir det inte hon så får dom minsann ge det till Jan Guilluo för dom härliga böckerna om Arn. Alla böcker som man kan få i en bilaga med Aftonbladet borde få ett pris." (Tiffany Persson)

Det är svårt att säga vad som är bra litteratur!

Dagens citat 2: "Oh en kaka!" (Johan Glans)
 

Söndag idag

Jag och Anna var på bio igår, vi såg I am number four. Den var väl helt okej, kanske lite over the top där i slutet och så kanske vi är i äldsta laget - vi hör nog inte riktigt till den tilltänkta målgruppen. Se den om du vill men vänta tills den kommer på dvd/blue-ray så sparar du lite pengar. Och så vill jag påpeka att vi då var långt ifrån äldst på stället, bara så att ni vet.

Hade lite ont i nacken när jag väcktes av grannbarnen där vid åtta. Det är aldrig en bra start på dagen, jag hade hoppats att det skulle gå över under natten som det brukar. Men i alla fall så hade det inte gjort det. "Tur att din syster är sjukgymnast" tänker ni nu, och ja det kan man ju tro. Men jag tror hon är lite smygsadist, för hon tycker om att göra illa folk. Hon trycker och nyper och sen säger hon "Du måste göra dubbelhakan och svänga armen ett par gånger om dan". Lite bättre blev det, men det är fortfarande inte helt bra så jag får väl testa det där med dubbelhakan och svänga armen och se om det hjälper.

Sen fick vi för oss att vi skulle göra bort att träna före lunch så vi sprang lite intervaller. Inget nytt världsrekord men överlevde så vi är nöjda.

Resten av dagen blir det visst lite pyssel och så hoppas vi att vi har en tvättid klockan tre, men vi är inte helt 100 på det.

Och så var det dagens utmaning en låt som gör mig glad. Det var lite svårt men jag tror jag har lyckats bestämma mig för att:

dag 03 – en låt som gör mig glad är Bootylicouis med Destiny's child.

Vår!

Ja idag har det varit riktigt varmt faktiskt. Tyvärr har det ju istället blåst som attan men man kan inte vara så kräsen, solen sken och då får man ju vara nöjd.

Jag och Anna cyklade en sväng ner på Strömpilen, jag provade ett par jackor men hittade inte the one. Efter den lilla olyckan i höstas när ambulanspersonalen var tvungen att klippa sönder min jacka är jag en höst-/vårjacka kort.

Och så var det ju den där utmaningen.
dag 2 - en låt som jag hatar är Alla som inte dansar är våldtäcksmän. Jag vet inte ens vem som gör den och jag känner inget behov av att ta reda på det.

Tack Tomas!

Michael is back! And he is working just fine! Och det tackar vi Tomas för! Tur att man har släkt som kan lite av varje när man själv inte kan någonting! Oj nu blev det många utropstecken på kort tid, det är inte snyggt så nu blir det inga fler idag.

Ja inspirerad av Issa (lifeasbell.wordpress.com) och Frida (stepinside.blogg.se) så ska jag nu anta den här bloggutmaningen eller vad vi ska kalla den. Den ser ut som följer:

dag 01 – din favoritlåt
dag 02 – din hatlåt
dag 03 – en låt som gör dig glad
dag 04 – en låt som gör dig ledsen
dag 05 – en låt som påminner dig om någon
dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
dag 08 – en låt som du kan hela texten till
dag 09 – en låt du kan dansa till
dag 10 – en låt som får dig att somna
dag 11 – en låt av ditt favoritband
dag 12 – en låt av ett band du hatar
dag 13 – en låt som är guilty pleasure
dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
dag 15 – en låt som beskriver dig
dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
dag 19 – en låt från din favoritplatta
dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
dag 25 – en låt som får dig att skratta
dag 26 – en låt du kan spela på instrument
dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
dag 29 – en låt från din barndom
dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året

Jag vaknade strax före sex i morse och hade lite svårt att somna om så jag låg och grubblade på vilken som är den bästa låten. Anna och jag hade redan kommit fram till att det nog måste vara en ABBA-låt, för de är ju såna låtar som man aldrig riktigt tröttnar på. I morse låg jag och valde mellan Voulez vous och Gimmie, gimmie, gimme. Men sen kom jag på det - Lay all your love on me. Och nu vet jag att Anna råkar ha valt samma sång. Detta kan bero på ett par saker:
1. Det är verkligen den bästa låten
2. Vi är tvillingar
3. Jag sa att jag nog skulle välja den låten och Anna ville vara som sin idol

Eftersom jag räknar med att alla har hört låten (eller har möjlighet att tvärlyssna på den på you tube/spotify) och eftersom jag inte är så haj på det här med länkar så blir det inget med det till den här låten. Istället ska jag bara göra det tydligt:

dag 1 - min favoritlåt är Lay all your love on me (ABBA)

"It was like shooting a sitting duck
A little small talk, a smile and baby I was stuck
I still don't know what you've done with me
A grown-up woman should never fall so easily

I feel a kind of fear
When I don't have you near
Unsatisfied
I skip my pride
I beg you dear

Don't go wasting your emotion
Lay all your love on me
Don't go sharing your devotion
Lay all your love on me"

You sort of have to love it!

Dagens citat: "I'm back, I'm back!" (Spider man)


Grattis pappa! (och farbror Sven-Olov)

Ja idag är det ju den stora bemärkelsedagen, både den yngsta (alltså pappa) och den äldsta (alltså Sven-Olov) i den Lundmarkska syskonskaran fyller ju år idag, strot grattis!

Jag minns inte säkert (eftersom det var över en vecka sen sist) om jag har nämnt att det har skett något tragiskt? Michael har kraschat (Michael är ju då min och Annas dator). Så för tillfället blir det lite sporadiskt med blogginlägg, facebookkommentarer etc.

Nytt sen sist är i alla fall att jag har fått jobb på NTI-skolan i Umeå. NTI har både gymnasie- och vuxenutbildning, jag jobbar på distansvuxenutbildningen (hmm, undrar om det är ett riktigt ord?!) So far har jag jobbat tre dagar. Jag kommer att jobba i april och första veckan i maj sen får vi se hur det ligger till med paniken kring examensarbetet som ska vara klart första veckan i juni. Just nu har jag ganska höga paniknivåer eftersom jag inte ens har kommit på vad jag ska skriva om, men jag går omkring och tänker att det löser sig. kanske måste göra en Johan Glans och lägga mig i fosterställning och gunga lite i väntan på att problemet ska lösa sig.

Sen så ska jag ju också spela min första fotbollsmatch på jag vet inte hur länge. Visserligen var jag ju med på en inomhusmatch tidigare i år men ikväll är det fullstor 11-mannaplan som gäller - gulp! Och som om det inte var nog med att det är matchpremiär så börjar matchen inte förrän klockan nio, alltså 21:00, jag kommer väl att somna i paus! Nu undrar ni säkert alla hur kan man lägga en träningsmatch klockan nio en lördagkväll, det gjorde jag också och här ska ni få förklaringen - det kunde ha varit hockey! Men snälla nån, ska vi planera hela livet runt den där jäkla sporten?! Tack och lov att det snart är slut. Missförstå mig rätt nu, det är givetvis jättekul att AIK är i SM-final men livet kan ju inte krets runt hockeyn, det är ju trots allt bara en sport. Och jo Issa och Frida, det finns viktigare saker i livet =0)

Dagens citat: "Starta paniken!" (Aladdin)

RSS 2.0